Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal alcool la volan - Pagina 23

Start 21 22 23 24 Final
 16-08-2019
Vizitator
A fost publicata acum cateva zile in Monitorul Oficial o ordonanta care modifica mai multe articole din Codul Rutier, inclusiv referitor la alcoolul la volan:
OG nr. 11/2019 - modificarea şi completarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice
Răspunde
 23-08-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Diana a scris pe 16-08-2019:
A fost publicata acum cateva zile in Monitorul Oficial o ordonanta care modifica mai multe articole din Codul Rutier, inclusiv referitor la alcoolul la volan:
OG nr. 11/2019 - modificarea şi completarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

asa este.
si intra in vigoare in 60 de zile de la data publicarii : 12.08.2019.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, poliţia rutieră din cadrul Poliţiei Române desfăşoară activităţi de informare a participanţilor la trafic, astfel cum aceştia sunt definiţi prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la interdicţia, valabilă în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, de a ţine în mână sau de a folosi cu mâinile în orice mod telefonul mobil sau orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video. Informarea se realizează prin intermediul mai multor instrumente şi/sau acţiuni specifice, cum ar fi, fără a se limita la acestea, comunicate de presă şi informare prin mass-media, postarea informaţiilor pe site-ul Poliţiei Române, organizarea unor acţiuni specifice în trafic sau în mod direct, în trafic, prin poliţiştii rutieri.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2019
Vizitator
Salut pe data de 16 septembrie 2019 se fac trei luni de când am rămas pieton pentru alcool la volan vreau să știu și eu cat mai durează până când iau permisul și de ce polițaiul până la ora actuala nu machemat sa dau nicio declarație pentru ce să antamplat de și eu am vb cu avocata iar ia susține că trebuia sa dau declarați de când mă prins poliția ce pot sa fac an cazul acesta cn mă poate ajuta cu un răspuns?
Răspunde
 30-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doar daca ati avut o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se deschide dosar penal.

Daca aceasta este situatia, sa stiti ca sunt situatii cand nici dupa un an de zile faptuitorii nu ajung sa dea declaratii (depinde cat de mare este orasul in care locuiti). Inarmati-va cu rabdare.

Rugati-va avocata sa revina cu o adresa sa se intereseze asupra situatiei dosarului si sa urgenteze procedura.

Daca veti fi gasit vinovat, permisul de conducere de regula de anuleaza, depinde insa de modul de executare al pedepsei ce vi se va stabili.

Daca nu va fi dosar penal ori se da ordonanta de clasare, veti fi obligat sa dati din nou examen pentru a va lua permisul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2019
Vizitator
An alcotext când am suflat mi-a ieșit 0.63 deci ieste până an 0.80 va multumesc
Răspunde
 30-08-2019
Vizitator
An alcotext când am suflat mi-a ieșit 0.63 deci ieste până an 0.80 va multumesc
Răspunde
 30-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca in aerul pur respirat ati avut 0.63, cat ati avut la probele de sange?
Acest rezultat este relevant ("îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge )" si este de obicei mai mare decat valoarea masurata de etilotest.
Daca nu s-au luat probe de sange, nici nu mai au cum sa vi le ia acum.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2019
Vizitator
1.43 prima probă 1.25 a doua proba și am băut numai 6 beri asta a fost la ora 18 30si prima probă de sânge mia luat-o la 23:45 iar a doua proba a fost la o ora diferență dar mi se pare exagerat de mult la alcoolemia asta trebuia să fiu an coma desi eu am mers pe picioarele mele dar probele de sânge mie mi se par că sunt mătrășirea?
Răspunde
 30-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In aceste conditii, in mod sigur aveti dosar penal. Pentru urgentarea solutionarii, va recomand sa luati legatura cu organul de cercetare si sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul.
Probabil veti primi de la 8 luni la 1 an cu amanarea aplicarii pedepsei (care Nu este solutie de condamnare).
Insa, trebuie sa colaborati. O atitudine refactara NU va ajuta cu nimic, decat sa va inrautateasca situatia si sa va prelungeasca "agonia".
Este si interesul lor sa inchida dosarele cat mai repede si sa poata dovedi ca au aplicat totusi o pedeapsa, cat de mica.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Salan Ionel Alin a scris pe 30-08-2019:
1.43 prima probă 1.25 a doua proba și am băut numai 6 beri asta a fost la ora 18 30si prima probă de sânge mia luat-o la 23:45 iar a doua proba a fost la o ora diferență dar mi se pare exagerat de mult la alcoolemia asta trebuia să fiu an coma desi eu am mers pe picioarele mele dar probele de sânge mie mi se par că sunt mătrășirea?
Solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minimul special, cu o modalitate de executare care sa va permita restutuirea permisului la finalizarea dosarului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-09-2019
Vizitator
Buna ziua , pe data de 06.04.2019 am fost prins baut , in aerul respirat am avut 0.46, iar la sange am avut 1.20 si la a doua proba 1.08 , dosarul pe data de 05.09.2019 sa trimis la judecatorie , care ar putea di sentinta ? si cand se va solutiona (perioada aproximativa).Multumesc!
Răspunde
 09-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca aveti o atitudine cooperanta si mergeti pe recunoasterea vinovatiei, pedeapsa poate fi minima. Si durata procesului e data tot de atitudinea dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-09-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ciutacu Marius a scris pe 09-09-2019:
Buna ziua , pe data de 06.04.2019 am fost prins baut , in aerul respirat am avut 0.46, iar la sange am avut 1.20 si la a doua proba 1.08 , dosarul pe data de 05.09.2019 sa trimis la judecatorie , care ar putea di sentinta ? si cand se va solution a (perioada aproximativa).Multumesc!
Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea intre 1 si 5 ani sau amenda. In situatia in care veti opta pentru procedura simplificata, a recunoasterii vinovatiei, limitele de pedeapsa se vor reduce cu 1/3, iar pedeapsa aplicata, in functie de circumstantele dvs personale, va avea o modalitate de executare neprivativa de libertate.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-09-2019
Vizitator
Buna seara.
In declaratii daca semnezi ca nu doresti avocat ulterior dupa terminarea urmaririi penale si trimiterea catre procuror a dosarului poti sa.ti angajezi un avocat? Adica ce inseamna mai exact acea rubrica din declaratii?
Răspunde
 25-09-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Octavian a scris pe 25-09-2019:
Buna seara.
In declaratii daca semnezi ca nu doresti avocat ulterior dupa terminarea urmaririi penale si trimiterea catre procuror a dosarului poti sa.ti angajezi un avocat? Adica ce inseamna mai exact acea rubrica din declaratii?
In momentul in care dati o declaratie, se consemneaza daca aceasta declaratie a fost luata in prezenta avocatului. Va puteti angaja avocat in orice moment procesual doriti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-09-2019
Vizitator
A deci pentru asta e acea rubrica. Am inteles! Multumesc!
Răspunde
 02-10-2019
Vizitator
Bună ziua am si eu o întrebare sotului meu i sa retinut permirul petru alcol din 2015 nu am primit nici o notificare si nici o amenda dosarul sa clasat da noi îl căutăm nu ne apare nimic de el ce trebie să facem
Răspunde
 02-10-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Georgescu Andreea a scris pe 02-10-2019:
Bună ziua am si eu o întrebare sotului meu i sa retinut permirul petru alcol din 2015 nu am primit nici o notificare si nici o amenda dosarul sa clasat da noi îl căutăm nu ne apare nimic de el ce trebie să facem

De unde știți că dosarul a fost clasat, ați primit o comunicare de la Parchet cu soluție de clasare ? Ar trebuie să cereți informații la parchet despre stadiul soluționării dosarului penal. Dacă nu cunoașteți numărul unic de dosar mergeți la Parchet cu buletinul și îl veți afla.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-10-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Georgescu Andreea a scris pe 02-10-2019:
Daca vi s-a comunicat ordonanta de clasare, atunci puteti merge la politie sa vi se restituie permisul. Daca nu vi s-a comunicat nici o solutie, dosarul cel mai probabil este in lucru si va trebui sa aflati stadiul cercetarilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-11-2019
Vizitator
Buna seara, am avut 1,36 2.80 si 2.60 in probe, sau cerut 2 recalculari din cauza faptului ca au fost declaratii de consum diferite. Ce pedeapsa credeti ca voi primii avand in vedere alcoolemia mare. Multumesc!!
Răspunde
RăspundeStart 21 22 23 24 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.