Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal alcool la volan - Pagina 24

Start 21 22 23 24 Final
 27-11-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alex a scris pe 27-11-2019:
Buna seara, am avut 1,36 2.80 si 2.60 in probe, sau cerut 2 recalculari din cauza faptului ca au fost declaratii de consum diferite. Ce pedeapsa credeti ca voi primii avand in vedere alcoolemia mare. Multumesc!!
Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda penala. Sfatul meu este sa incheiati un acord de recunostere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a beneficia de o pedeapsa orientata spre minim, cu o modalitate de executare care sa va permita restituirea permisului la finalizarea dosarului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-11-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Alex a scris pe 27-11-2019:
Buna seara, am avut 1,36 2.80 si 2.60 in probe, sau cerut 2 recalculari din cauza faptului ca au fost declaratii de consum diferite. Ce pedeapsa credeti ca voi primii avand in vedere alcoolemia mare. Multumesc!!

Sincer, nu cred ca procurorul sa vrea sa incheie un acord de recunoastere a vinovatiei.
In instanta, puteti incerca procedura simplificata a recunoasterii ca sa beneficiati de o reducere de 1/3 a pedepsei.
Nu va ascund ca s-ar putea sa fie cu executare. In cel mai fericit caz, suspendare sub supraveghere, daca instanta admite sa va judece in procedura simplificata (nu e obligata sa faca acest lucru)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-11-2019
Vizitator
Cu tot respectul pentru profesia dnv, avand in vedere ca nu am cazier, lucrez am avut o buna conduita si am colaborat sunt slabe sanse, cunosc spete in care au fost fara permis cu numere false si alcoolemie mare si tot cu suspendare au fost deciziile, nu spun ca este imposibil dar sunt foarte rare cazurile, ca sa detaliez eu am baut 200 de grame de tarie dupa ce am mancat, adica exact inainte de eveniment, din aceasta cauza sa cerut si doua recalculari, am fost recoltat dupa aproximativ 2 ore. In cel mai rau caz voi primi suspendare sub supravehghere brobatiune si timp sa nu conduc, dar vroiam sa cer si alte pareri. Multumesc pentru raspuns!!
Răspunde
 28-11-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
In situatia in care procurorul de caz va admite cererea pentru incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei si solicitati ca modalitate de executare amanarea aplicarii pedepsei, permisul se restituie la finalizarea dosarului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2019
Vizitator
Am și eu o lntrebare ln urma unui scandal mașina era parcata la vreo 300 m după scandal am plecat la mine acasă fără mașina a rămas acolo pe loc vecini au sunat la politie politia a venit la mine acasă cu mascații la poarta și cu vecinu care m-am bătut cu el eu am apucat de băut mascați mau bătut mau lntrebat dacă am consumat alcool și eu le-am zis ca da după scandal au sunat la rutiera a venit un culeg de al lor dea am suflat în etilotest si mau dus la recoltare și eu leam zis ca nu am fost ln timpul când conduceam mașina sub influenta alcoolului (deci nu mau prins ln trafic conducând sub influenta alcoolului)
Răspunde
 11-12-2019
Vizitator
Am și eu o lntrebare ln urma unui scandal mașina era parcata la vreo 300 m după scandal am plecat la mine acasă fără mașina a rămas acolo pe loc vecini au sunat la politie politia a venit la mine acasă cu mascații la poarta și cu vecinu care m-am bătut cu el eu am apucat de băut mascați mau bătut mau lntrebat dacă am consumat alcool și eu le-am zis ca da după scandal au sunat la rutiera a venit un culeg de al lor dea am suflat în etilotest si mau dus la recoltare și eu leam zis ca nu am fost ln timpul când conduceam mașina sub influenta alcoolului (deci nu mau prins ln trafic conducând sub influenta alcoolului)
Răspunde
 11-12-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
In functie de nivelul de alcool in aerul respirat si de cel din sange, se poate stabili cu cat timp inainte ati baut si in ce cantitate. In plus, trebuie sa aveti in vedere si daca au existat martori la fata locului, care sa va fi vazut cand ati avut altercatia ori cand ati coborat din masina si in ce stare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-12-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ionut a scris pe 11-12-2019:
Cel mai probabil vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda. Va trebui sa va construiti o aparare eficienta, pentru a va demonstra nevinovatia.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2020
Vizitator
Buna ziua am fist prima cu 0.43 in etilotest prima próba 1.o6 iar a 2 próba 0.78 ce sansa am sa rámán cu permisu ne anulat
Răspunde
 07-02-2020
Vizitator
Buna ziua am fist prima cu 0.43 in etilotest prima próba 1.o6 iar a 2 próba 0.78 ce sansa am sa rámán cu permisu ne anulat
Răspunde
 07-02-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Sunteti sub nivelul infractional (o,80 sau mai mult). Dosarul de urmarire penala va fi inchis. Permisul na va fi anulat. Veti avea amenda si suspendare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Janos a scris pe 07-02-2020:
Avand in vedere valoarea celei de-a doua probe, se va dispune o recalculare, iar daca rezultatul alcoolemiei se va situa sub pragul de 0,8 g/l alcool pur in sange, nu veti fi cercetat penal si veti primi o sanctiune contraventionala. Daca valoarea alcoolemiei va depasi 0,8 g/l alcool pur in sange, vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda. In acest din urma caz, sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a beneficia de o pedeapsa cat mai mica, cu o modalitate de executare care sa va permita restituirea permisului la finalizarea dosarului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2020
Vizitator
Am avut alcolemie 1.34 si 1.10. Am lucrat sofer profesionist 20 ani. Am sansa sa primesc cu amânare? Multumesc
Răspunde
 09-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Doresabau13@yahoo.com a scris pe 09-02-2020:
Am avut alcolemie 1.34 si 1.10. Am lucrat sofer profesionist 20 ani. Am sansa sa primesc cu amânare? Multumesc
Pentru a primi o pedeapsa cu modalitatea de executare a amanarii aplicarii pedepsei, va trebui sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, iar admiterea acestui acord va fi dispusa de catre procurorul de caz.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2020
Vizitator
Nu i anulat permisu
Răspunde
 10-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Doresabau13@yahoo.com a scris pe 09-02-2020:
Nu i anulat permisu
Daca veti primi ca modalitate de executare amanarea aplicarii pedepsei, permisul nu se va anula.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-02-2020
Vizitator
Buna ziua,

In cazul pedepsei cu o amenda penala ce se va intampla cu permisul?

Multumesc!
Răspunde
 21-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Permisul se anuleaza si puteti sustine examenul pentru redobandire la implinirea termenului de 6 luni de la data platii amenzii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-02-2020
Vizitator
Multumesc pt. raspuns.
Pe 19 luna aceasta am fost chemat la procuratura si mi s.a oferit la alegere o solutie de amenda penala sau amanarea aplicarii pedepsei.

Ce e ciudat e ca am mai discutat si cu un avocat si mi-a spus nu se anuleaza in cazul amenzii penale.
Se anuleaza daca judecatorul adauga si anularea pe langa amenda penala ca pedeapsa sau se anuleaza automat?
Răspunde
 21-02-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dvs. nu ati mentionat infractiunea ptr. care sunteti urmarit.

Conform OUG 195/2002
Art. 114 - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
c) *** Abrogată de O.U.G. Nr. 63/2006
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal;
e) permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă;
f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.

detaliere litera b

Art. 334 - Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
Art. 335 - Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Art. 336 - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
Art. 337 - Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Art. 338 - Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia⇓
(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Art. 339 - Împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice
(2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.
(4) Lăsarea fără supraveghere pe partea carosabilă a drumului public a unui vehicul care transportă produse sau substanţe periculoase se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart 21 22 23 24 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.