|
23-10-2017 |
 | Prisedaniela@ Gmail.com Vizitator |
| Buna seara,soțul meu ,,a fost astăzi la judecatorie pentru confirmarea renunțării. La urmărire penală pt că a condus o mașinăradiata de care nu știa intrebarea e: cănd își poate lua permisul de la politie? Mulțumesc | |
|
|
|
24-10-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Dupa ce instanta confirma solutia procurorului de renuntare la urmarirea penala, va trebuie sa mergeti cu ordonanta de renuntare impreuna cu incheierea instantei de confirmare a renuntarii si sa solicitati politiei sa va restituie permisul de conducere. Totusi, ar fi bine sa mergeti la serviciul de restituire permise de la domiciliu pentru a obtine informatii suplimentare si cererea pe care o aveti de completat in situatia dvs., pentru a evita drumuri inutile. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
26-10-2017 |
| Ella a scris pe 18-10-2016: Bună ziua.Am făcut o mare prostie de care nu sunt mandra și as vrea sa nu se fi întâmplat ,am sustras dintr un magazin o cămașă în timp ce alte lucruri le am cumpărat însă am fost prinsa și mi se a făcut dosar penal, am primit actele de la parchet cu titlul de ordonanță prin ca se dispune încetarea urmăririi penale și plata cheltuielilor judiciare în valoare de 100ron,am plătit la trezorerie și la câteva zile am primit citație pe prezentare la judecătorie în dosar penal pentru confirmare renunțare începere urmărire penala pe același subiect care îl credeam încheiat de parchet.Intrebarea mea este ce se întâmplă în sala de judecata în astfel de cazuri și ce se poate întâmpla dacă nu mă prezint la acea data? Sunt însărcinată și voi avea 8 luni atunci și nu știu dacă pot ajunge,nu am avocat însă sunt destul de speriata pentru ca nu știu ce se poate întâmpla și nu îmi permite sarcina sa umblu prea mult Trebuie să mergeți în instanță la termenul la care ați fost citată și să spuneți judecătorului să admită cererea de confirmare a renunțării la urmărire penală. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-12-2017 |
 | Baciu emanuela Vizitator |
| buna zioa am si eu o intrebare am lucrat in italia pina in 2011 din 2011 sunt plecata de acolo in franta in 2014 am fost oprita la vama de la rominia si mi sa spus ca sunt cautata in italia de catre politie cauza nu o stiu 2015 mergeam spre rominia trecind prin italia cu autocarul am fost opriti pentru un control de carabineri la care meau spus ca trebue sa ma prezint in 10 zile la tribunalul de macerata cauza nici ei nu o stieau automat nu am avut cum sa ma prezint ca am avut un examen de dat in rominia dupa care mam intors in franta unde sunt stabilita din ianuarie 2012 aici lucrez cu acte si nu pot sa plec cind vreau eu la care in februarie 2017 am primit o scrisoare pe adresa din franta ca am un avocat din oficiu si sa ma prezint iar in 10 zile automat ca nu mam putut prezenta ca lucram am contactat avocatul din oficiu si a zis sa stau linistita ca nui nimic grav in sectenbrie 2017 am primit aceiasi scrisoare la care am contactat iar avocatul si mea cerut sai trimit scrisoarea sa o vada si a zis ca se ocupa el nu mea mai dat nici un semn ce se poate intinpla cu mine daca nu ma prezint in continuarie | |
|
|
|
15-12-2017 |
| Baciu Emanuela a scris pe 14-12-2017: buna zioa am si eu o intrebare am lucrat in italia pina in 2011 din 2011 sunt plecata de acolo in franta in 2014 am fost oprita la vama de la rominia si mi sa spus ca sunt cautata in italia de catre politie cauza nu o stiu 2015 mergeam spre rominia trecind prin italia cu autocarul am fost opriti pentru un control de carabineri la care meau spus ca trebue sa ma prezint in 10 zile la tribunalul de macerata cauza nici ei nu o stieau automat nu am avut cum sa ma prezint ca am avut un examen de dat in rominia dupa care mam intors in franta unde sunt stabilita din ianuarie 2012 aici lucrez cu acte si nu pot sa plec cind vreau eu la care in februarie 2017 am primit o scrisoare pe adresa din franta ca am un avocat din oficiu si sa ma prezint iar in 10 zile automat ca nu mam putut prezenta ca lucram am contactat avocatul din oficiu si a zis sa stau linistita ca nui nimic grav in sectenbrie 2017 am primit aceiasi scrisoare la care am contactat iar avocatul si mea cerut sai trimit scrisoarea sa o vada si a zis ca se ocupa el nu mea mai dat nici un semn ce se poate intinpla cu mine daca nu ma prezint in continuarie Ar trebui să vă interesați mai bine despre acea cauză pentru a nu avea probleme mai serioase în viitor. Bănuiți măcar despre ce ar putea fi vorba, pentru ce faptă sunteți chemată? Dacă tot aveți un avocat din oficiu, solicitați să vă trimită demersurile pe care le-a făcut în legătură cu cazul dvs, iar dacă nu colaborează angajați un avocat ales din Italia. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
16-12-2017 |
 | Baciu emanuela Vizitator |
| eu nu am facut nimica si dupa atea ani dupa 6 ani au inceput sa ma caute daca nu ii bag in seama orsicum eu sunt in Franta nu pot sa merg acolo ca muncesc nam tinp ce se poate intinpla | |
|
|
|
16-12-2017 |
| Baciu Emanuela a scris pe 16-12-2017: eu nu am facut nimica si dupa atea ani dupa 6 ani au inceput sa ma caute daca nu ii bag in seama orsicum eu sunt in Franta nu pot sa merg acolo ca muncesc nam tinp ce se poate intinpla Cercetările vor continua indiferent dacă mergeți sau nu și se va da o soluție. Daca anunțați că nu aveți posibilitatea să mergeți s-ar putea dispune să vă fie luată declarația la locul unde stați, de către autoritățile din Franța. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
16-12-2017 |
 | Dani Vizitator |
| Buna ziua Am si eu o prb am fost chemat la judecatorie pentru furt grav in stare continua . Acest lucru s a intamplat in 2014 cand eram minor iar acum am 20 ani .Cat credeti ca v a dura procesul si sunt sanse sa scap cu suspendare ?? | |
|
|
|
19-12-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dani a scris pe 16-12-2017: Buna ziua Am si eu o prb am fost chemat la judecatorie pentru furt grav in stare continua . Acest lucru s a intamplat in 2014 cand eram minor iar acum am 20 ani .Cat credeti ca v a dura procesul si sunt sanse sa scap cu suspendare ?? Daca la momentul comiterii infractiunii aveati implinita varsta de 16 ani, atunci raspundeti penal. Avand in vedere faptul ca la data savarsirii faptei erati minor, instanta va dispune o masura educativa, iar in functie de circumstantele dvs. personale si de posibilitatile de indreptare, se poate dispune executarea masurii educative intrun penitenciar. In cazul infractiunii de furt impacarea partilor inlatura raspunderea penala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-01-2018 |
 | Carolina Vizitator |
| Buna seara, Mama se afla intr-o situatie similara, mai exact, pe langa multe produse platite, a plecat recent dintr-un supermarket si cu vreo doua-trei produse neachitate la casa. O mare prostie, bineinteles, dar faptul e deja consumat. Bodyguard-ul a intors-o din drum si a chemat politia. Suma a fost platita sau produsele restituite, nu cunosc toate detaliile. Cert este ca i s-a spus ca e posibil sa primeasca o hartie acasa. Azi a primit citatie sa se prezinte pt confirmare renuntare urmarire penala. Problema este ca ii e extrem de frica sa mearga in instanta, plange si urla ca mai bine se omoara decat sa se prezinte acolo, fabuleaza ca ii vor pune catuse, va face inchisoare etc. Precizez ca mama are o boala grava de nervi de foarte multi ani, in urma careia a fost pensionata fara drept de munca, dar se afla in deplinatatea facultatilor mintale. Doar ca puterea ei de intelegere este, in general, destul de limitata. De aici, si reactia exagerata pe care a avut-o la primirea plicului. Intrebarea mea este ce se poate intampla in cazul neprezentarii mamei? E posibil sa fie ridicata de la domiciliu pe baza de mandat, cum se specifica in scrisoare? Ar trebui sa trimit/prezint documente justificative ale starii ei de sanatate? Eu incerc s-o calmez pe cat posibil, dar mi-e si mie putin teama sa nu fie mai grava situatia decat imi pare mie. Mi-e foarte frica sa nu recurga la un act necugetat. Multumesc in avans! | |
|
|
|
30-01-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Carolina a scris pe 29-01-2018: Buna seara, Mama se afla intr-o situatie similara, mai exact, pe langa multe produse platite, a plecat recent dintr-un supermarket si cu vreo doua-trei produse neachitate la casa. O mare prostie, bineinteles, dar faptul e deja consumat. Bodyguard-ul a intors-o din drum si a chemat politia. Suma a fost platita sau produsele restituite, nu cunosc toate detaliile. Cert este ca i s-a spus ca e posibil sa primeasca o hartie acasa. Azi a primit citatie sa se prezinte pt confirmare renuntare urmarire penala. Problema este ca ii e extrem de frica sa mearga in instanta, plange si urla ca mai bine se omoara decat sa se prezinte acolo, fabuleaza ca ii vor pune catuse, va face inchisoare etc. Precizez ca mama are o boala grava de nervi de foarte multi ani, in urma careia a fost pensionata fara drept de munca, dar se afla in deplinatatea facultatilor mintale. Doar ca puterea ei de intelegere este, in general, destul de limitata. De aici, si reactia exagerata pe care a avut-o la primirea plicului. Intrebarea mea este ce se poate intampla in cazul neprezentarii mamei? E posibil sa fie ridicata de la domiciliu pe baza de mandat, cum se specifica in scrisoare? Ar trebui sa trimit/prezint documente justificative ale starii ei de sanatate? Eu incerc s-o calmez pe cat posibil, dar mi-e si mie putin teama sa nu fie mai grava situatia decat imi pare mie. Mi-e foarte frica sa nu recurga la un act necugetat. Multumesc in avans! Prin aceasta procedura, instanta de judecata confirma solutia dispusa de procuror, adica mama dvs. nu va raspunde penal pentru fapta savarsita, insa pe viitor ar fi indicat sa nu mai comita astfel de infractiuni. Judecarea cauzei se poate face si in lipsa, insa puteti depune la dosar documentele medicale care sa justifice lipsa mamei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
31-01-2018 |
 | Dan Vizitator |
| Buna ziua,am o intrebare in cat timp imi vine permisul dupa ce sa admis cererea la confirmare urmarire penala,permisul mi a fost luat in 14 decembrie 2016,mai trebuie sa mai astept inca 90 de zile de la sentinta cum am auzit,ori il pot lua imediat, Multumesc! Ora estimata: 08:30 Complet: P 01 CP Tip solutie: admite cererea Solutia pe scurt: În baza dispoziţiilor art.318 alin.14 şi 15 din Codul de procedură penală, admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, de confirmare a ordonanţei din 12.10.2017, dată în dosarul penal nr.16989/P/2016, prin care s-a dispus renunţarea la urmărire penală în cauza având ca obiect comiterea de către suspectul BANU VASILE-DANIEL, a infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, prev. de art.336 alin.1 din Codul penal. Constată legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispusă de procuror în dosarul penal nr.16989/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Copie de pe prezenta se va comunica suspectului. În baza art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat, în cuantum de 200 lei, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu astăzi, 30.01.2018. Document: Hotarâre cameră consiliu 35/2018 30.01.2018 | |
|
|
|
01-02-2018 |
 | Dan Vizitator |
| Dan a scris pe 31-01-2018: Buna ziua,am o intrebare in cat timp imi vine permisul dupa ce sa admis cererea la confirmare urmarire penala,permisul mi a fost luat in 14 decembrie 2016,mai trebuie sa mai astept inca 90 de zile de la sentinta cum am auzit,ori il pot lua imediat, Multumesc! Ora estimata: 08:30 Complet: P 01 CP Tip solutie: admite cererea Solutia pe scurt: În baza dispoziţiilor art.318 alin.14 şi 15 din Codul de procedură penală, admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, de confirmare a ordonanţei din 12.10.2017, dată în dosarul penal nr.16989/P/2016, prin care s-a dispus renunţarea la urmărire penală în cauza având ca obiect comiterea de către suspectul .........., a infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, prev. de art.336 alin.1 din Codul penal. Constată legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispusă de procuror în dosarul penal nr.16989/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Copie de pe prezenta se va comunica suspectului. În baza art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat, în cuantum de 200 lei, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu astăzi, 30.01.2018. Document: Hotarâre cameră consiliu 35/2018 30.01.2018 | |
|
|
|
01-02-2018 |
 | Dan Vizitator |
| |
|
|
02-02-2018 |
 | Dan Vizitator |
| Imi puteti raspunde?Multmesc! | |
|
|
|
02-02-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Dan a scris pe 31-01-2018: Buna ziua,am o intrebare in cat timp imi vine permisul dupa ce sa admis cererea la confirmare urmarire penala,permisul mi a fost luat in 14 decembrie 2016,mai trebuie sa mai astept inca 90 de zile de la sentinta cum am auzit,ori il pot lua imediat, Multumesc! Ora estimata: 08:30 Complet: P 01 CP Tip solutie: admite cererea Solutia pe scurt: În baza dispoziţiilor art.318 alin.14 şi 15 din Codul de procedură penală, admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, de confirmare a ordonanţei din 12.10.2017, dată în dosarul penal nr.16989/P/2016, prin care s-a dispus renunţarea la urmărire penală în cauza având ca obiect comiterea de către suspectul BANU VASILE-DANIEL, a infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, prev. de art.336 alin.1 din Codul penal. Constată legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispusă de procuror în dosarul penal nr.16989/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Copie de pe prezenta se va comunica suspectului. În baza art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat, în cuantum de 200 lei, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu astăzi, 30.01.2018. Document: Hotarâre cameră consiliu 35/2018 30.01.2018 Buna ziua, Mai intai trebuie sa se redacteze si comunice hotararea pronuntata in 30.01.2018. Poate dura intre o luna si doua luni, in functie de instanta care a pronunta hotararea. Apoi, trebuie sa obtineti o copie legalizata a acestei hotarari si sa mergeti la Biroul Restituiri Permise de la Serviciul rutier de care apartineti pentru a solicita permisul inapoi. Cei de la Biroul Rutier va pot retine permisul sau nu in functie de situatia dvs. concreta retinuta prin sentinta de renuntare la urmarirea penala. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
02-02-2018 |
 | Dan Vizitator |
| Buna ziua va multumesc de raspuns,am primit acum jumatate de ora Comunicarea minuta penala din data de 30 01 2018. | |
|
|
|
22-04-2018 |
 | Anca Faur Vizitator |
| Buna, am o intrebare...eu acum 2 ani am fost invinuita de catre un coleg de chirie cum ca iam furat un telefon. Dupa cam o saptamana el si-a retras plangerea constatand ca a gresit facand acest gest! Acum am primit un plic prin care ma roaga in termen de 4 zile de la instintare sa ridic niste acte dintrun dosar de la judecator! Si el la fel. | |
|
|
|
22-04-2018 |
| Anca Faur a scris pe 22-04-2018: Buna, am o intrebare...eu acum 2 ani am fost invinuita de catre un coleg de chirie cum ca iam furat un telefon. Dupa cam o saptamana el si-a retras plangerea constatand ca a gresit facand acest gest! Acum am primit un plic prin care ma roaga in termen de 4 zile de la instintare sa ridic niste acte dintrun dosar de la judecator! Si el la fel. Mergeti la arhiva instantei pentru a vi se comunica actele de procedura. Mai mult ca sigur, dosarul a fost trimis in instanta pentru confirmarea solutiei de renuntare la urmarirea penala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-05-2018 |
 | Cristi Vizitator |
| Renuntarea la urmarie penala apare in cazier? Ma refer jn cazul in care vrei sa lucrezi in M.A.I. sau MApN? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |