Forum avocaţi > Drept penal

Condus cu masina radiata

1  2   3   4  Final
 09-11-2013
Vizitator
am condus fara sa stiu masina unui prieten care era radiata si eu nu am stiut.ma oprit politia .ce se poate intampla acum/?o sami faca dosar?pot face inchisoare?
Răspunde
 10-11-2013
Suceava
0744642483
tudosaav@personal.ro
Dosar penal ti se face.Dar de la parchet ar trebui sa-ti dea scoatere. Lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii si anume intentia DIRECTA! Dar vei avea de umblat!
Răspunde
 10-11-2013
Vizitator
Daca d-voastra nu ati stiut/ati stiut ca masina e radiata urmeaza sa demonstreze Parchetul. Dumneavoastra sunteti sub imperiul erorii de fapt daca spuneti ca nu ati stiut ca masina e radiata. O sa fiti audiat si d-voastra si prietenul cu masina si probabil si alti martori, iar in functie de aceasta, Procurorul va stabili daca va scoate de sub urmarire penala, daca vi se aplica o amenda de ex, sau va trimite in judecata sa decida un judecator daca sunteti sau nu vinovat.
www.clujavocat.ro
Facebook: Avocat Cluj
Răspunde
 15-11-2013
Cluj-Napoca, Alba Iulia
0744771378
av.ioanabalc@yahoo.com
http://www.clujavocat.ro/
Inchisoare nu faceti, mai ales daca nu aveti antecedente penale!

Av. Ioana Bâlc
BAROUL CLUJ
www.clujavocat.ro
Răspunde
 15-11-2013
Vizitator
doar ce se pote intampla ? imi retine permisu)imi da cu suspendare )sa amenda?
Răspunde
 15-11-2013
Cluj-Napoca, Alba Iulia
0744771378
av.ioanabalc@yahoo.com
Mihai a scris pe 15-11-2013:
doar ce se pote intampla ? imi retine permisu)imi da cu suspendare )sa amenda?
Daca e facut dosar penal, permisul se anuleaza. Nu putem stii cu exactitate ce pedeapsa o sa vi se aplice. Poate amenda, poate suspendare sau chiar puteti sa fiti achitata pt fapta daca sunt probe in dosar in afara declaratiei pe care o veti da, care sa sustina ce ziceti d-voastra.

Av. Ioana Bâlc
BAROUL CLUJ
www.clujavocat.ro
Răspunde
 15-11-2013
Vizitator
dovezi la dosar nu am dar nu am stiut ca era radiata si nu a fost masina mea ci a unui prieten)si nu am alte abatrei
Răspunde
 15-11-2013
Suceava
0744642483
tudosaav@personal.ro
Stai calm, o colega de-a mea este in eroare. Permisul de conducere nu se anuleaza daca esti trimis in judecata. Se anuleaza doar daca esti condamnat definitiv!
Răspunde
 15-11-2013
Vizitator
multumesc
Răspunde
 15-11-2013
Vizitator
vreau sa stiu este grav situatia Domnul Avocat ,sau ce se poate intamplat ?imi poate tine pe finitiv sau pe 90 zile ?
Răspunde
 16-11-2013
Cluj-Napoca, Alba Iulia
0744771378
av.ioanabalc@yahoo.com
Daniel Tudosa a scris pe 15-11-2013:
Stai calm, o colega de-a mea este in eroare. Permisul de conducere nu se anuleaza daca esti trimis in judecata. Se anuleaza doar daca esti condamnat definitiv!

Dupa cum se poate observa, am exemplificat situatiile in care se ajunge in fata instantei de judecata si se primeste o pedeapsa, de aceea am afirmat ca permisul se anuleaza.
Art. 114
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);

De asemenea in mesajul precedent v-am explicat ce se intampla daca Procurorul nu va trimite in judecata, deci daca se termina totul la procuror cu o scoatere de sub urmarire penala. Si sa fiu mai concisa, pana sa ajungeti sa aveti o hotarare definitiva:
Art. 111
(1) Permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia se retine in urmatoarele cazuri:
a) la cumularea a cel putin 15 puncte de penalizare;
b) cand titularul acestuia a savarsit una dintre infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1), art.90 alin.(1) si art.92 alin.(3) si (5);

Av. Ioana Bâlc
BAROUL CLUJ
www.clujavocat.ro
Răspunde
 26-04-2015
Vizitator
Buna seara,pe data de 06.01.2015 am fost oprit in trafic pentru "un control", masina mea a fost cumparata de la o cunostinta la randul ei a fost cumparata de la altcineva...si asa masina a umblat de la unu la altu...proprietarul a radiato prin instanta judecatoreasca,eu nu am avut la cunostinta aceasta problema..masina avea itp i-am facut asigurare,rovinieta .Politia mi-a retinut permisu pe durata cercetarilor,la finalul cercetarilor pot primi ceva pedeapsa?
Răspunde
 27-04-2015
Vizitator
Gabriel,

Daca ati scris adevarul, nu riscati nicio pedeapsa.
Răspunde
 27-04-2015
Vizitator
Va multumesc pentru incurajare,sa speram ca totul o sa fie bine
Răspunde
 25-09-2015
Vizitator
Buna seara azi am produs un accidet am lovit pe cineva in spate la randul meu am fost lovit si eu tot in spate can am ajuns ka politie surprija masina era radiata din luna mai pateonul meu a cumparat masina pe 1 sepr si nu astiut ca masina era radiata la randul meu nam stiut nici eu masina e adusa din ungaria mia oprit permisul si mia dat dovada pe doua saptamani puteti sa mi dati un sfat ce se poate intampla va rog din suflet
Răspunde
 26-09-2015

Aveti sanse sa nu ajungeti dupa gratii.
Restul e greu de spus in concret deoarece se poate sa aveti cazier sau sa scapati fara condamnare.
Depinde de mai multe lucruri...
Răspunde
 26-09-2015
Vizitator
Buna seara va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce ie de facut acum Eu sunt angajat la firma respectiva si seful meu ma trimis cu masina la un cliente Eu am luat copi dula acte casa dovedesc credeti ca ma ajuta Va multumesc daca e nevoie va contactez
Răspunde
 28-09-2015

Seful dvs. ce a declarat?
Răspunde
 04-10-2015
Vizitator
Seful meu a spus in fata politistilor ca a cumparat masina cu toate actele in regula Credeti ca o sa am nevoie de avocat Cu stima
Răspunde
 05-10-2015

De avocat bun e mai mereu nevoie ca ajuta de fel.

Ce acte v-a dat șeful?
Răspunde
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.