Forum avocaţi > Drept penal

Condus cu masina radiata - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 10-09-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Stefania a scris pe 09-09-2016:
Tatal meu a fost implicat intrun accident in care nu are nici o vina dar iau gasit masina radiata si iau facut dosar penal el a cumparat masina de la o persoana care nu ia spus absolut nimic masina a fost radiata prin haotarare judecatoreasca ce i se poate intampla daca el nu a stiut nimic

Tatal dvs avea obligatia de a se interesa cu privire la stadiul masinii pe care a achizitionat-o. In cazul infractiunii de punere in circulatie a unui vehicul ale carei placute de inmatriculare au fost retrase, risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani, insa cu o aparare eficienta poate obtine doar o amenda.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-09-2016
Vizitator
Buns ziua mi.a fost retinue permisul De conducerea pentru ca am condus o masina inmatriculata in olanda la Un control Al politiei au constant ca masina este radiata stiti cat imi retine permisul deja au trecut 11 luni si nu stiu nimic nu am decat dovada De la politiei multumesc
Răspunde
 07-11-2016
Vizitator
Am facud accident cu o masina radiata nam acordat peioritate eu am permis de 3 luni nu stiam ca masina e radiata ce se poate intampla?
Răspunde
 08-11-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Andrei Fotache a scris pe 07-11-2016:
Am facud accident cu o masina radiata nam acordat peioritate eu am permis de 3 luni nu stiam ca masina e radiata ce se poate intampla?

Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amenda. Sfatul meu este sa va asigurati o aparare eficienta pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minimul special, eventual o amenda.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-11-2016
Vizitator
Proprietarull imi cere daune 5000 dde euro .. ce pot face in privinta asta ?
Răspunde
 05-01-2017
Vizitator
Va salut..am venit din austria acu vreo 2 luni cu o masina pe numele unui fost preten din austria iar masina era pe numele lui si acum 3 luni abia ajunsesem in austria iar pretenul meu a spus sa trec masina pe numele meu iar eu am spus sa astepte 3-4 zile ca uitasem cartea acasa si nu mergea sai radiez masina iar el nu a inteles si a inceput sa ma injure si sa ma ameninte am si mesajele ..eu iam vb frumos si atunci am venit acasa cu tot cu masina si nam mai radiat masina din moment ce ma amenintat foarte urat . Am mers cu masina pana acum 2 zile cand ma oprit politia si mia spus ca masina e radiata de vreo 3 luni si mia facut dosar penal mia retinut permisu cika nujtie pana cand mia luat numerele si certificatu . Eu ce pot fac3 acum sa inmatriculez masina nu trebuie sami dea politia ceva la mana mai am doar cartea de la masina .. sau cu permisu nu pot face ceva sal iau inapoi ca eu munceam in austria si munceam ca sofer iar acum numai pot munci din cate am inteles nu am voie cu dovada in alta tara.. astept nijte lamuriri daca ma poate ajuta cineva..multumesc.
Răspunde
 06-01-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marius a scris pe 05-01-2017:
Va salut..am venit din austria acu vreo 2 luni cu o masina pe numele unui fost preten din austria iar masina era pe numele lui si acum 3 luni abia ajunsesem in austria iar pretenul meu a spus sa trec masina pe numele meu iar eu am spus sa astepte 3-4 zile ca uitasem cartea acasa si nu mergea sai radiez masina iar el nu a inteles si a inceput sa ma injure si sa ma ameninte am si mesajele ..eu iam vb frumos si atunci am venit acasa cu tot cu masina si nam mai radiat masina din moment ce ma amenintat foarte urat . Am mers cu masina pana acum 2 zile cand ma oprit politia si mia spus ca masina e radiata de vreo 3 luni si mia facut dosar penal mia retinut permisu cika nujtie pana cand mia luat numerele si certificatu . Eu ce pot fac3 acum sa inmatriculez masina nu trebuie sami dea politia ceva la mana mai am doar cartea de la masina .. sau cu permisu nu pot face ceva sal iau inapoi ca eu munceam in austria si munceam ca sofer iar acum numai pot munci din cate am inteles nu am voie cu dovada in alta tara.. astept nijte lamuriri daca ma poate ajuta cineva..multumesc.

Pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie sau conducere a unui vehicul ale carui placute de inmatriculare au fost retrase sau care nu are drept de circulatie in Romania, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani sau, cu o aparare eficienta, puteti obtine o amenda.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2017
Vizitator
Si cu permisul ce se intampla?
Răspunde
 10-01-2017
Vizitator
si daca am antecedent penale ce se intampla bineinteles eu nestind ca masina a fost radiata
Răspunde
 10-01-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marius a scris pe 09-01-2017:
Si cu permisul ce se intampla?

Permisul il veti putea recupera la finalizarea dosarului, in functie de decizia instantei, insa in momentul de fata sfatul meu este sa va concentrati atentia pentru rezolvarea cat mai favorabila a cauzei penale.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-02-2017
Vizitator
Am cumparat o masina de la un prieten si el nu mi-a zis ca este radiată . Ce pot eu păți
Răspunde
 20-02-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cotoc Ionuț a scris pe 20-02-2017:
Am cumparat o masina de la un prieten si el nu mi-a zis ca este radiată . Ce pot eu păți

In cazul in care veti fi oprit in trafic de catre organele de politie, veti fi acuzat de savarsirea infractiunii de punere in circulatie si conducere a unui vehicul neinmatriculat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Cotoc Ionuț a scris pe 20-02-2017:

Conform dispozitiilor art. 334 din Codul Penal
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Avand in vedere textul legal mai sus citat, in situatia in care veti continua conducerea autoturismului pe drumurile publice savarsiti o fapta de natura penala. Daca veti fi oprit in trafic de catre organele de politie cu siguranta vi se va intocmi dosar penal pentru fapta antementionata.

Solicitati restituirea pretului in schimbul predarii masinii.
Daca nu este de acord, formulati o plangere penala pentru inselaciune impotriva vanzatorului.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2017
Vizitator
Am dosar penal si am fost trimis in judecata ..am avut termene si s.a amânat sentinta pe data de 15 luna in curs ..procurorul a stabilit ca propune condamnare cu suspendare sub supraveghere ...ce se intampla cu permisul ? Fapta este de conducere auto neinmatriculat si numere false ..era radiată din germania...mi.au luat permisul si masina si mi.au dat dovada fara drept de conducere ..apoi in fiecare luna am mers la tribunal si am scos dovada de 30 zile pana a inceput procesul ..acum la ce sa ma astept ..daca e cu suspendare îmi anulează permisul sau se restituie pentru ca nu am fost condamnat cu executare ..multumesc pentru intelegere
Răspunde
 02-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Razvan Ionut a scris pe 02-03-2017:
Am dosar penal si am fost trimis in judecata ..am avut termene si s.a amânat sentinta pe data de 15 luna in curs ..procurorul a stabilit ca propune condamnare cu suspendare sub supraveghere ...ce se intampla cu permisul ? Fapta este de conducere auto neinmatriculat si numere false ..era radiată din germania...mi.au luat permisul si masina si mi.au dat dovada fara drept de conducere ..apoi in fiecare luna am mers la tribunal si am scos dovada de 30 zile pana a inceput procesul ..acum la ce sa ma astept ..daca e cu suspendare îmi anulează permisul sau se restituie pentru ca nu am fost condamnat cu executare ..multumesc pentru intelegere

Buna ziua,

Daca primiti condamnarea la o pedeapsa a carei executare se suspenda, vi se va anula permisul de conducere si va trebui sa dati doar examenul teoretic dupa trecerea unui an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Daca primiti amanarea aplicarii pedepsei, nu veti suporta nicio interdictie adica va veti putea lua permisul inapoi in baza hotararii definitive a instantei.

Asteptati sa vedeti ce sentinta ca pronunta instante de fond si in functie de aceasta puteti sa faceti apel pentru a putea sa va pastrati dreptul de a conduce.

Exista posibilitatea ca in fata instantei de fond sa fi solicitat sa nu vi se anuleze permisul daca puteati sa dovediti faptul ca aveati nevoie de dreptul de a conduce pentru asigurarea mijloacelor de trai (in cazul soferilor profesionisti de ex.). Instanta putea, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei, sa nu va anuleze permisul.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-04-2017
Vizitator
Buna seara domnul avocat am si eu o problema am luat o masina cu nr de germania in acte e trecut un roman am circulat cu ea si ma oprit frontiera mea verificat actele ai au constatat ca masina e radiata din germania eu nu am atiut ca e radiata din circulatie si nu am nici un act la mana de unde am luat masina ce se poate intampla ai daca imi va anula permisul va rog sa ma ajutati ca nam trecut nici o data prin asta de cand am luat permisul cu stima ?
Răspunde
 11-04-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Sorin a scris pe 10-04-2017:
Buna seara domnul avocat am si eu o problema am luat o masina cu nr de germania in acte e trecut un roman am circulat cu ea si ma oprit frontiera mea verificat actele ai au constatat ca masina e radiata din germania eu nu am atiut ca e radiata din circulatie si nu am nici un act la mana de unde am luat masina ce se poate intampla ai daca imi va anula permisul va rog sa ma ajutati ca nam trecut nici o data prin asta de cand am luat permisul cu stima ?

Buna ziua,

Vi se va face dosar penal pentru faptul ca ati circulatu cu un autoturism neinmatriculat. Daca masina a fost furata din Germania, este posibil sa aveti probleme si mai mari.

Va trebui sa faceti dovada faptului ca nu ati stiut ca masina este radiata din Germania. Ati zis ca in acte era mentionat un roman. Depuneti copia acelor acte la politie pentru a justifica faptul ca nu stiati de radierea autoturismului.

Daca aveti posibilitatea financiara, puteti sa va angajati un avocat pentru a va asista in aceasta procedura.

Daca nu ati mai avut antecedente penale (alte hotarari de condamnare), puteti primi chiar si o amenda penala (adica sa nu primiti o pedeapsa cu suspendare).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-04-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Sorin a scris pe 10-04-2017:

Din pacate vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat, infractiune pedepsita cu inchisoarea.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-04-2017
Vizitator
Eu am dat doar o declaratie de unde am masina si daca cunosc persoana de unde am luato si mea zis ca imi trebuie un martor sa dovedesc clar ca de la el o am masina masina nu e firata si eu nu mai am alte adescedente si cand voi fi chemat ca au trecut 15 zile de cand mau oprit dar cu permisu mil ea pe 90 zile ?
Răspunde
 11-04-2017
Vizitator
Buna seara domu avocat am condus o mașină radiata era a lu un prieten prietenul meu o zis că îi in regula eu m-am uitat pe acte mașină era imatriculata pe germania și nu am intales nimica acolo .
Și in trafic mă oprit poliția mă dus la post și acolo mi-o zis că mașina ii radiata plus că o avut și numere de alt autovehicul pe el mașină era un BMW și politia mi-o zis că numerele ela aparține unui Ford mă puteți ajuta cu ce va
Răspunde
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.