Forum avocaţi > Drept penal

Permis suspendat in Germania - Pagina 11

Start  9  10 11 12 Final
 17-07-2019
Vizitator
Buna seara! Am o nelămurire se poate retine permisu in Germania, daca nu ai adresa pe Germania? Pentru depasire de viteza!
Răspunde
 20-07-2019
Vizitator
Erhard a scris pe 17-07-2019:
Zazazolee78 a scris pe 16-02-2019:
Salut! am si eu o intrebare am avut alcolemie de 1.74%pe 3ö iunie 2ö18 in germania dupa 2 luni am primit permisul prin posta nu am drept de conducere in Germania nu stiu pana cand procesul mai dureaza .Intrebarea mea este pot sa conduc in ROMANIA.VA MULTUMESC ANTICIPAT
Salut . poti conduce unde vrei tu ,numai in Germania NU
Te salut, permisul era romanesc sau schimbat in nemtesc???
Răspunde
 27-07-2019
Vizitator
Acum o luna miam fost suspendat permisul de conducere pentru o alcoolemie de 1.46 în sânge. Totul pe teritoriul Germaniei. Care ar fi consecințele. Va mulțumesc
Răspunde
 27-07-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Presupun ca va referiti la un permis de conducere eliberat de autoritatile romane.
Ce perioada de suspendare ati primit? Ea poate fi intre 6 luni si 5 ani. Pentru alcoolemia dvs. ati primit 9 luni probabil in dosarul penal, da?

Probabil ati fost condamnat in baza urm prev din codul penal german:
(1) Dacă în baza unui drept de conducere care i-a fost acordat în străinătate făptuitorul poate conduce autovehicule pe drumurile publice din Republica Federală Germania fără să îi fi fost acordat un drept de conducere de către autoritățile germane, retragerea dreptului de conducere are efectul unei pierderi a dreptului de a-și exercita dreptul de conducere pe teritoriul Republicii Federale Germania. Pe durata interzicerii nu este posibilă acordarea nici a dreptului de a-și exercita din nou dreptul de conducere acordat în străinătate, nici acordarea dreptului de conducere pe teritoriul Republicii Federale Germania.
(2) Dacă dreptul de conducere a fost acordat de o autoritate publică a unui stat membru al Uniunii Europene sau a unui alt stat semnatar al Acordului privind Spațiul Economic European și dacă titularul își are domiciliul obișnuit pe teritoriul Republicii Federale Germania, permisul de conducere este retras în baza dispoziției exprese din hotărârea de condamnare și returnat auorității emitente. În alte cazuri retragerea dreptului de conducere și interzicerea sunt notate în permisele de conducere eliberate în străinătate.

Prima consecinta: pana sunt informate autoritatile romane, nu puteti circula in Germania.

Apoi, se va aplica OUG 195/2002
Art. 115 - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce sau anularea permisului de conducere se dispune de către poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în cazul în care împotriva titularului acestuia s-a hotărât o astfel de măsură de către o autoritate străină competentă pentru o faptă săvârşită pe teritoriul altui stat, în condiţiile stabilite prin Convenţia europeană cu privire la efectele internaţionale ale interzicerii exercitării dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptată la Bruxelles la 3 iunie 1976, ratificată de România prin Legea nr. 126/1997.
(2) Hotărârea asupra suspendării exercitării dreptului de a conduce un vehicul sau anulării permisului de conducere se comunică titularului de către poliţia rutieră care a dispus măsura.

Consecinta 2: Suspendarea va deveni valabila in oricare stat la UE.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-08-2019
Vizitator
Buna ziua!
Lucrez ca manager la o firma de curierat,iar un angajat a condus cu o viteza de 140 km/h pe o restricție de 50km/h. Masina este inchiriata de la o firma de inchirieri masini pe numele meu! Am primit scrisoare acasa legat de acest eveniment plus amenda corespunzatoare. Am anuntat seful legat de situatie pentru solutionare. Problema nu s-a rezolvat, amenda a crescut, intr-un final am primit notificare precum ca am permisul suspendat pe o perioada de 3 luni de zile si trebuie sa il predau.
Cum se procedeaza intr-o astfel de problema?
Multumesc!
Răspunde
 15-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In primul rand, dupa primirea notificarii, in nici intr-un caz sa nu va mai urcati la volan, pentru ca ati savarsi o infractiune. Daca sunteti surprins in trafic, vi se deschide dosar penal.
La momentul la care ati primit acasa amenda, trebuia sa atacati PV in instanta si sa aratati cine a fost la volan si a savarsit contraventia. Ati fi scapat imediat.
Faptul ca ati vorbit cu superiorul nu v-a ajutat si nu va ajuta cu nimic. Poate doar ca acest sef sa-l "oblige" pe celalalt angajat sa va dea inapoi banii de amenda.
Pentru ca trebuie sa achitati amenda. Daca dupa 30 de zile de la darea in debit nu achitati voluntar si se constata ca nu aveti bunuri urmaribile pentru a fi executat silit, serviciul de impozite si taxe va sesiza instanta pentru a transforma amenda in munca in folosul comunitatii.
Daca mai sunteti in termenul de 15 zile de la primirea amenzii, puteti ataca in instanta.
Daca termenul a trecut, ma tem ca nu mai aveti ce face referitor la permis. Decat sa mergeti de urgenta la politie sa predati permisul. Cititi OUG 195 (il gasiti pe internet) si vedeti conditiile in care puteti recupera, cu examen, permisul mai repede.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-08-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andrei a scris pe 15-08-2019:
Buna ziua!
Lucrez ca manager la o firma de curierat,iar un angajat a condus cu o viteza de 140 km/h pe o restricție de 50km/h. Masina este inchiriata de la o firma de inchirieri masini pe numele meu! Am primit scrisoare acasa legat de acest eveniment plus amenda corespunzatoare. Am anuntat seful legat de situatie pentru solutionare. Problema nu s-a rezolvat, amenda a crescut, intr-un final am primit notificare precum ca am permisul suspendat pe o perioada de 3 luni de zile si trebuie sa il predau.
Cum se procedeaza intr-o astfel de problema?
Multumesc!
Daca fapta s-a produs pe teritoriul Romaniei, atacati procesul verbal de contraventie in termenul legal, indicand persoana care a savarsit contraventia. In situatia in care fapta s-a produs pe teritoriul altui stat, luati legatura cu un avocat local, pentru a intreprinde masurile legale ce se impun in cauza.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-08-2019
Vizitator
Bună!Mia fost reținut permisul in germania pt alcool in 2017 si nu l-am mai primit nici azi. Ce pot sa fac pt al recupera?
Răspunde
 17-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Permisul este romanesc sau emis de alt stat? Locuiti in tara sau in strainatate, adica ati fost in masura sa va verificati corespondenta primita prin posta la adresa din buletin?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-08-2019
Vizitator
Permisul este Românesc si eu locuiesc la adresa din buletin
Răspunde
 17-08-2019
Vizitator
??
Răspunde
 17-08-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Constantin a scris pe 17-08-2019:
Bună!Mia fost reținut permisul in germania pt alcool in 2017 si nu l-am mai primit nici azi. Ce pot sa fac pt al recupera?
Permisul se recupereaza de la organul emitent, deci mergeti la sediul politiei din Romania care v-a eliberat permisul pentru a-l recupera.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-08-2019
Vizitator
Am fost si Nu a ajuns nimic la ei totusi au trecut 2 ani si nimic.Ce pot face in acest caz?
Răspunde
 17-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca la politia romana nu a ajuns nimic, nici permis, nici vreo alta comunicare oficiala, probabil permisul s-a pierdut pe undeva pe drum.
Interesati-va ce trebuie sa faceti ca sa obtineti un alt permis daca acesta s-a pierdut.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-08-2019
Vizitator
Ok.Multumesc!
Răspunde
 18-08-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Constantin a scris pe 17-08-2019:
Am fost si Nu a ajuns nimic la ei totusi au trecut 2 ani si nimic.Ce pot face in acest caz?
Formulati o cerere catre organele de potie din Germania care au cercetat cazul dvs, pentru a va preciza unde se afla permisul dvs de conducere si daca sau cand a fost trimis autoritatilor romane.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-08-2019
Vizitator
Ti-a venit in acesti 2 ani ceva prin posta cum ca ti-a fost suspendat permisul?
Răspunde
 19-08-2019
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 17-08-2019:
Daca la politia romana nu a ajuns nimic, nici permis, nici vreo alta comunicare oficiala, probabil permisul s-a pierdut pe undeva pe drum.
Interesati-va ce trebuie sa faceti ca sa obtineti un alt permis daca acesta s-a pierdut.
Din păcate asa fac nemții cu permisele românești reținute.,, Uita'' sa le trimita înapoi. Sunt în aceiași situație și prin avocat în Germania am trimis sa mi se restituie permisul și au spus ba ca este la ambasada ba ca este trimis în tara. O fi pe undeva printr-un dulap la politie printre alte permise,, trimise'' înapoi. Ei normal nu au voie sa rețină un act ce nu este emis de ei...
Răspunde
 26-08-2019
Vizitator
Buna am avut permisul loat in germania,pentru alcolemie 1.8 in sange.Pedeapsa a trevut,am fost la Landrasamt si ei nu ma gasesc cu fapta comisa
Răspunde
 27-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Fiti, va rog, mai explicit.
Ati avut un dosar penal, ati primit o condamnare de la instanta si ati executat pedeapsa, si ati revenit la instanta si nu va mai gasesc dosarul?
Ori, ati avut doar o sanctiune administrativa? V-a fost suspendat ori anulat permisul?
Care "pedeapsa a trecut"? Cine sunt ei? ("ei nu ma gasesc cu fapta comisa")?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  9  10 11 12 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.