Forum avocaţi > Drept penal

Permis suspendat in Germania - Pagina 16

Start 13 14 15 16 Final
 12-06-2020
Vizitator
Buna seara.Precizez ca lucrez ca sofer profesionist.Am primit prin posta instintare de suspendarea dreptului de cond pe teritoriul germaniei.Pe o perioada de 1 luna de zile,din urmatorul motiv viteza.excesiva pe drumurile nationale .nu mai mult de 90km/h
Răspunde
 13-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ce anume doriti sa stiti? Nu ati pus o intrebare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Budeanu Lucian a scris pe 12-06-2020:
Buna seara.Precizez ca lucrez ca sofer profesionist.Am primit prin posta instintare de suspendarea dreptului de cond pe teritoriul germaniei.Pe o perioada de 1 luna de zile,din urmatorul motiv viteza.excesiva pe drumurile nationale .nu mai mult de 90km/h

Sanctiunea produce efecte doar pe teritoriul Germaniei, insa puteti conduce in celelalte tari daca permisul a fost emis de autoritatile romane.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-06-2020
Vizitator
Si eu am facut gresala vieții mele am schimbat permisul din romana in german .in într-o perioadă de 4 ani am acumulat 8 puncte n-am dat importanța si mi au luat permisul puncte sunt pentru centura caucicuri si viteza nimic alceva grav .întrebată mea este pot sa mi recuperez permisul in romania eu nu mai stau in germania mult si vreau sa plec nu am bani de testul MPU si plus de asta am auzit ca nu putem noi romani sa luam MPU nici data sunt foarte rasisti va rog sunt disperat datimi un raspuns care cei v-ati lovit de aceiasi problemă
Răspunde
 21-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Burcea Remus a scris pe 20-06-2020:
Si eu am facut gresala vieții mele am schimbat permisul din romana in german .in într-o perioadă de 4 ani am acumulat 8 puncte n-am dat importanța si mi au luat permisul puncte sunt pentru centura caucicuri si viteza nimic alceva grav .întrebată mea este pot sa mi recuperez permisul in romania eu nu mai stau in germania mult si vreau sa plec nu am bani de testul MPU si plus de asta am auzit ca nu putem noi romani sa luam MPU nici data sunt foarte rasisti va rog sunt disperat datimi un raspuns care cei v-ati lovit de aceiasi problemă

Nu va puteti recupera in Romania permisul emis de autoritatile germane, in schimb il puteti preschimba cand reveniti in tara, daca permisul este valabil.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-07-2020
Vizitator
Am fost oprit în germania la un control de rutină am avut 160 alcool la aparatul etilotest am fost dus la sânge inca nu mi-a venit nici un rasp. Cat o sa am alcoolemie in sange
Răspunde
 04-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dorin a scris pe 04-07-2020:
Am fost oprit în germania la un control de rutină am avut 160 alcool la aparatul etilotest am fost dus la sânge inca nu mi-a venit nici un rasp. Cat o sa am alcoolemie in sange

De regula, valoarea alcoolemiei rezultata in urma prelevarii probelor biologice este aproape dubla fata de cea obtinuta la etilotest.

Din moment ce infractiunea a fost savarsita pe teritoriul Germaniei, veti fi judecat conform legislatiei penale germane, motiv pentru care sfatul meu este sa contactati un avocat local, pentru a beneficia de o aparare eficienta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-07-2020
Vizitator
Buna ziua ! Am permis romanesc , locuiesc si muncesc in Germania ! Luna viitoare trebuie sa il predau politie germana pentru o luna deoarece am incalcat legea ( din cauza vitezei ) ! Dupa ce il predau vreau sa vin in Romania in concediu o luna de zile , intrebarea mea este in Romania pot conduce , daca am permisul suspendat in Germania ? La politie in Germania am intrebat si a spus ca mi se va da o foaie cu dovada ca il am retinut pe teritoriul german si mi-a spus ca ei nu stiu daca am voie sa conduc sau nu in Romania ,depinde de legile ei ! Va multumesc frunos , astept un raspuns ! O zi frumoasa va doresc !
Răspunde
 07-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
ALEXANDRU a scris pe 07-07-2020:
Buna ziua ! Am permis romanesc , locuiesc si muncesc in Germania ! Luna viitoare trebuie sa il predau politie germana pentru o luna deoarece am incalcat legea ( din cauza vitezei ) ! Dupa ce il predau vreau sa vin in Romania in concediu o luna de zile , intrebarea mea este in Romania pot conduce , daca am permisul suspendat in Germania ? La politie in Germania am intrebat si a spus ca mi se va da o foaie cu dovada ca il am retinut pe teritoriul german si mi-a spus ca ei nu stiu daca am voie sa conduc sau nu in Romania ,depinde de legile ei ! Va multumesc frunos , astept un raspuns ! O zi frumoasa va doresc !

Din punct de vedere legal, sanctiunile rutiere aplicate intr-o tara straina opereaza doar pe teritoriul acesteia.

In situatia in care autoritatile germane va retin permisul, aceastea vor trebui sa il trimita autoritatilor emitente din Romania, de unde il puteti ridica pentru a putea circula pe teritoriul Romaniei si al celorlalte tari europene, cu exceptia Germaniei.

Nu va sfatuiesc sa conduceti fara a detine fizic permisul de conducere.

De asemenea, luati legatura cu un avocat german, pentru a urgenta procedura de trimitere a permisului catre autoritatile emitente din Romania

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-07-2020
Vizitator
va multumesc frumos ! Cu respect Alex
Răspunde
 16-07-2020
Vizitator
Gheorghii a scris pe 03-10-2017:
Buna acum 2 zile mau oprit politia in germania si eral la volan cu alcoolomie de 1,65 si apoi am dat singe,ce pedeapsa pot sa primesc?sunt de 2 ani in germania lucrez totul oficial, multumesc mult sper sa ma puteti ajuta.
Răspunde
 17-07-2020
Vizitator
Buna ziua acum o lună de zile ma oprit poliția in Germania si am consumat cocaină si m-au oprit după 3 zile si mi-au trimis plic acasa ca sa predau permisul la polița germană și este prima oară pentru cat timp imi retine permisul sau trebuie sa dau IPU
Răspunde
 17-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ionel Ciulin a scris pe 17-07-2020:
Buna ziua acum o lună de zile ma oprit poliția in Germania si am consumat cocaină si m-au oprit după 3 zile si mi-au trimis plic acasa ca sa predau permisul la polița germană și este prima oară pentru cat timp imi retine permisul sau trebuie sa dau IPU

Din moment ce fapta s-a produs pe teritoriul Germaniei, veti fi cercetat conform legislatiei penale a tarii respective, motiv pentru care va sfatuiesc sa consultati un avocat local.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2020
Vizitator
Buna ziua , în octombrie 2019 veneam din franta in romania cu masina personala . Am fost oprit de filtru la Pasau , mi sau recoltat probe , am iesit pozitiv de marihuana si cocaină. Pe 13 07 2020 am primit o scrisoare din germania cum ca am obligatia de a plăti nu stiu ce sancțiuni , fara a fi precizata suma si sa le trimit permisul de conducere pentru ami pune interdicție de a conduce . Doresc sa aflu daca voi mai putea conduce in romania ? Sancțiunile se aplica doar pe teritoriul germaniei sau si a româniei. Multumesc .
Răspunde
 27-07-2020
Vizitator
Buna ziua mai fost mia fost suspendat permisul in Germania din cauza ca m-am drogat înainte cu 3 zile cu cocaină
Si mia venit plic acasa ca sa prezint permisul de conducere la poliție vreau sa imi dati si mie un răspuns ce se va întâmpla
Răspunde
 27-07-2020
Vizitator
Alexandru a scris pe 27-07-2020:
Buna ziua , în octombrie 2019 veneam din franta in romania cu masina personala . Am fost oprit de filtru la Pasau , mi sau recoltat probe , am iesit pozitiv de marihuana si cocaină. Pe 13 07 2020 am primit o scrisoare din germania cum ca am obligatia de a plăti nu stiu ce sancțiuni , fara a fi precizata suma si sa le trimit permisul de conducere pentru a mi se aplica interdicția de a conduce . Doresc sa aflu daca voi mai putea conduce in romania ? Sancțiunile se aplica doar pe teritoriul germaniei sau si a româniei. Multumesc .
Răspunde
 27-07-2020
Vizitator
Buna ziua , în octombrie 2019 veneam din franta in romania cu masina personala . Am fost oprit de filtru la Pasau , mi sau recoltat probe , am iesit pozitiv de marihuana si cocaină. Pe 13 07 2020 am primit o scrisoare din germania cum ca am obligatia de a plăti nu stiu ce sancțiuni , fara a fi precizata suma si sa le trimit permisul de conducere pentru a mi se aplica interdicția de a conduce . Doresc sa aflu daca voi mai putea conduce in romania in acest timp cat permisul e la ei ? Sa le trimit permisul ? Cum sa procedez ? Multumesc .
Răspunde
 27-07-2020
Vizitator
Soțul meu a avut permis de conducere italian in 2014 la prins băut cu o alccolemie de 1.79 in sânge.
A fost judecat și i sa dat 2 ani de închisoare cu suspendare și i sa spus că i sa anulat permis.
Acum a mers la poliție pentru a scoate cazieru judiciar pentru a se înscrie la scoala de șoferi acesta având mențiuni pentru faptele comise.
La poliție însă iau spus că el inca rezultă cu permisul italian valid si nu se poate inscrie in Romania la scoala de șoferi.Acesta a sunat im italia sa monotorizatione si i sa spus că ministerul de interne roman ia anulat permisul.
Acum ce nu inteleg este faptul că de ce in Romania rezulta permisul italian valid.
El acum ar putea recupera permisul?
Va multumim
Răspunde
 27-07-2020
Vizitator
Soțul meu a avut permis de conducere italian in 2014 la prins băut cu o alccolemie de 1.79 in sânge.
A fost judecat și i sa dat 2 ani de închisoare cu suspendare și i sa spus că i sa anulat permis.
Acum a mers la poliție pentru a scoate cazieru judiciar pentru a se înscrie la scoala de șoferi acesta având mențiuni pentru faptele comise.
La poliție însă iau spus că el inca rezultă cu permisul italian valid si nu se poate inscrie in Romania la scoala de șoferi.
il mai poate recupera
Va multumim
Răspunde
 28-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Contactati un avocat Italian care sa verifice ptr dvs. care este soarta permisului emis in Italia.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart 13 14 15 16 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721

Locație: Cluj si Prahova

Puncte: 1437

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.