|
| 08-08-2020 |
 | Mitică Vizitator |
| | Ca șofer, îți spun că dacă nu ai actul, permisul, nu poți conduce în Romania! Dacă te oprește organu, ce poți arăta!? | |
|
|
|
| 09-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Matei a scris pe 08-08-2020: Eu locuiesc momentan in Germania , am rămas fără permis in Germania pentru nepastrarea distantei pe autostrada Am permis românesc Întrebarea era dacă pot circula in România cât timp am suspendat dreptul de a conduce in Germania ? Da, veti putea conduce in Romania, insa numai dupa ce veti ridica fizic permisul de conducere de la Serviciul rutier care l-a eliberat. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 13-08-2020 |
 | Stan Vizitator |
| Bună ziua. Îmi poate spune cineva în ce se măsoară alcoolemia în sânge la probe? Ma refer mg/l sau g/l? Multumesc | |
|
|
|
| 13-08-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| g/l alcool pur în sânge Codul Rutier roman prevede o limită de 0,8 g/l alcool pur în sânge dincolo de care apare răspunderea penală. Concentrația de 0,80 g/l alcool pur în sânge este echivalentă cu o concentrație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 14-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Stan a scris pe 13-08-2020: Bună ziua. Îmi poate spune cineva în ce se măsoară alcoolemia în sânge la probe? Ma refer mg/l sau g/l? Multumesc Valoarea alcoolemiei se masoara in g/l alcool pur in sange. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 14-08-2020 |
 | Stan Vizitator |
| | Ii bun ca mie mi-a venit de la politie in mg. 1,85mg/g inca, nici macar mg/l.Asta in g/l ar veni 0,00185 parca... | |
|
|
|
| 14-08-2020 |
 | Marius Vizitator |
| Buna ziua! Vreau sa ma informez pentru fuga de la locul accidentului in Germania mi-au suspendat permisul pe ce perioada nu stiu. Am voie sa conduc pe teritoriul Romaniei? | |
|
|
|
| 15-08-2020 |
| Marius a scris pe 14-08-2020: Buna ziua! Vreau sa ma informez pentru fuga de la locul accidentului in Germania mi-au suspendat permisul pe ce perioada nu stiu. Am voie sa conduc pe teritoriul Romaniei? Pentru infractiunea savarsita, veti fi cercetat conform legislatiei germane. Daca permisul este emis de autoritatile romane, atunci acesta va fi trimis autoritatilor emitente, iar dvs veti putea conduce in tarile UE cu exceptia Germaniei, dupa ce il veti ridica din Romania. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 16-08-2020 |
 | Alexandru Moga
|
| Bună ziua! Vreau sa ma ajutați cu niște informații va rog Am fost oprit pe strada în Germania mergând pe o trotineta electrică fiind sub influența băuturilor alcoolice (1,05 în aerul expirat) și mi-a fost suspendat permisul menționez ca nu m-am ales cu nici o amendă deocamdată Întrebare mea e pe cât timp mi l-au luat și care sunt consecințele Mulțumesc anticipat | |
|
|
|
| 17-08-2020 |
| Alexandru Moga a scris pe 16-08-2020: Bună ziua! Vreau sa ma ajutați cu niște informații va rog Am fost oprit pe strada în Germania mergând pe o trotineta electrică fiind sub influența băuturilor alcoolice (1,05 în aerul expirat) și mi-a fost suspendat permisul menționez ca nu m-am ales cu nici o amendă deocamdată Întrebare mea e pe cât timp mi l-au luat și care sunt consecințele Mulțumesc anticipat Pentru a obtine aceste raspunsuri, va trebui sa va adresati unui avocat local, deoarece veti fi sanctionat conform legislatiei germane. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 17-08-2020 |
 | Tutu lucian Vizitator |
| | mia fost retinut permisu in bratislava pentru o amenda de 50 euro si mi sa eliberat dovada . pot circula in romania si ue ? | |
|
|
|
| 17-08-2020 |
| Tutu Lucian a scris pe 17-08-2020: mia fost retinut permisu in bratislava pentru o amenda de 50 euro si mi sa eliberat dovada . pot circula in romania si ue ? Puteti circula in Romania numai dupa ce ridicati permisul de la autoritatile emitente din tara. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 18-08-2020 |
 | Marius Vizitator |
| Va multumesc frumos! Sarut mainile! | |
|
|
|
| 25-08-2020 |
 | Cristinel Vizitator |
| Bună ...punctele acumulate în Germania se șterg automat, sau trebuie făcută o cerere? Pentru că am 4.5 ani aici și nu mi s-a șters niciun punct, acum am acumulat 6... Mulțumesc frumos! | |
|
|
|
| 26-08-2020 |
|
| Va recomand sa va consultati cu un avocat local, cunoscator al legislatiei rutiere germane si care sa va analizeze situatia. Din cate stiu eu, punctele existente în contul dvs.de puncte se prescriu cu timpul în mod automat, ținând cont de gravitatea contravenției pentru care au fost primite. Contravențiile grave, pedepsite cu 1 punct se prescriu după 2,5 ani; Contravențiile foarte grave, pedepsite cu 2 puncte se prescriu după 5 ani; Faptele penale din circulație, pedepsite cu 3 puncte se prescriu după 10 ani. La cumularea a 8 puncte, se pierde permisul. Prescrierea, respectiv expirarea, se întâmplă independent de noile înregistrări. Punctele vor fi anulate, chiar dacă se adaugă înregistrări noi. Daca ati acumulat intre 6 până la 7 puncte veti fi avertizat și vi se va indica seminarul pentru dezvoltarea abilităților de conducere; parcurgerea acestui seminar va va permite reducerea punctajul existent cu câte un punct la fiecare 5 ani. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 26-08-2020 |
| Cristinel a scris pe 25-08-2020: Bună ...punctele acumulate în Germania se șterg automat, sau trebuie făcută o cerere? Pentru că am 4.5 ani aici și nu mi s-a șters niciun punct, acum am acumulat 6... Mulțumesc frumos! Va trebui sa luati legatura cu un avocat local, pentru a va comunica prevederile legislatiei germane in domeniul rutier. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 30-08-2020 |
 | Florin Vizitator |
| Buna ziua Este adevarat ca autoritatile germane trimit permisele romanesti dupa minim 6luni in Romania? | |
|
|
|
| 30-08-2020 |
|
| Statul unde a fost reţinut permisul auto românesc are obligaţia să trimită actul către ambasada României în maxim şase luni, însoţit de o dovadă justificativă, prin care se menţionează motivul pentru care a fost reţinut. Mai departe, reprezentanţii ambasadei transmit actele către Direcţia Rutieră de la nivelul Poliţiei Române care le trimite către unitatea din localitatea unde domiciliază posesorul permisului. Iar de la acest serviciu permisul poate fi recuperat de şoferi. Permisul auto rămâne la poliţişti, până la împlinirea perioadei de suspendare, dacă fapta pentru care a fost reţinut este incriminată şi în legislaţia românească. Potrivit Codului Rutier, suspendarea exercitării dreptului de a conduce, pentru o faptă comisă pe teritoriul altui stat, se aplică şi pe teritoriul României numai dacă pentru fapta săvârşită, legislaţia rutieră românească prevede o astfel de măsură. De exemplu, în Franţa permisul auto se reţine pentru depăşirea cu 40 km/oră a vitezei maxime admise pe sectorul respectiv de drum. În România, se reţine la depăşirea vitezei maxime admise cu 50 km/oră. Sau, dacă statul german va dispune anularea permisului auto pentru o alcoolemie sub 0,80 la mie, poliţiştii îl vor returna deţinătorului de drept, după împlinirea suspendării de trei luni. Perioada de suspendare a dreptului de a conduce nu poate fi mai mare însă decât cea prevăzută de legislaţia rutieră românească. Concret, dacă în Anglia perioada de suspendare a permisului poate ajunge până la un an, pentru viteza excesivă, în ţara noastră maximul este de 90 de zile. Chiar şi la constatarea mai multor contravenţii, perioada de suspendare nu poate să depăşească limita de trei luni. În plus, la stabilirea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se ia în considerare şi durata cât şoferul nu a putut conduce pe teritoriul statului care a emis decizia. Uneori sunt intarzieri si de 1 an pentru predarea permisului catre autoritatile romane. De exemplu, Italia trimite permisul catre statul român abia după expirarea perioadei de suspendare. De asemenea, unele state UE mai întârzie transmiterea permiselor auto şi în cazul neplăţii amenzilor, pe toata durata neplatii. Daca e depasita perioada, insa sub nicio forma sa nu va ganditi sa declaraţi actul pierdut numai ptr a va recupera permisul, pentru ca intr-un final, permisul tot va fi trimis in Romania, si declarantului i se poate întocmi dosar penal pentru fals în declaraţii. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 31-08-2020 |
 | Florin Vizitator |
| | O intrebare mai am, cu dovada eliberata de politia germana, tradusa si legalizata pot conduce pe teritoriul României? | |
|
|
|
| 31-08-2020 |
|
| | Nu. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
| Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |