Forum avocaţi > Drept penal

Alcool la volan - Amanarea aplicarii pedepsei - Pagina 13

Start 13 14 15 16 Final
 14-08-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
In cazul dvs. (concurs intre art.336 alin.1 pedepsita de la 1 la 5 ani si art.196 alin.3,pedepsita de la 6 luni la 3 ani)termenul de prescriptie a raspunderii penale este de 5 ani.

Termenul incepe să curgă de la data săvârşirii infracţiunii.

In intervalul 16 martie a.c. - 14 mai a.c., termenul de prescriptie a fost suspendat.Prescriptia isi reia cursul din ziua in care a incetat cauza de suspendare.

Daca acum 2 saptamani (31 iulie a.c.) s-au implinit 5 ani -[fiind inclusa de dvs. si perioada de suspendare], trebuie sa adaugati dupa 31 iulie perioada 16 martie - 14 mai, adica 8 saptamani si 3 zile. Adica, dupa calculele mele, daca pana pe 28 septembrie a.c nu se va face niciun act de procedura in dosarul de urmarire penala, acesta se va prescrie.

In nici intr-un caz sa nu atrageti atentia asupra dvs.cu vreo cerere la dosar inainte de aceasta data.

Ulterior, in octombrie, va luati un avocat care sa rezolve problema prescriptiei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Florin06 a scris pe 14-08-2020:
Buna ziua, in urma cu 5 ani in urma unui accient soldat cu o victima am ramas fara permis deoarece consumasem alcool, (accidentul nu a fost din vina mea, nu mi-a fost acordata prioritate), sunt acuzat de conducere sub influenta acoolului si vatamare corporala din culpa.
In 2 saptamani se implinesc 5 ani (cu tot cu perioada de suspendare pe perioada pandemiei) si as vrea sa stiu care este procedura de prescriere a dosarului deoarece in toti acesti ani nu s-a facut nimic, nu s-a dat niciodata un termen de judecat, dosarul a ramas ca si cum s-ar fi intamplat ieri.

Dupa implinirea termenului de prescriptie, formulati o cerere prin care solicitati sa se constate implinirea acestui termen, astfel ca nu veti mai raspunde penal pentru fapta comisa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-08-2020
Vizitator
Doamna avocat mi a cerut amendă penala și mia dat suspendare 10 luni cu 2 ani de supraveghere și în folosul comunității 60 de zile credeți dacă fac apel pot să optin o pedeapsă mai blândă dar vreau să vă spun că am și cazier.dar nu e cu aceași faptă și este de acum 20 de ani dar nu am făcut reabilitarea va rog să mi dat și mie un răspuns vă mulțumesc anticipat
Răspunde
 15-08-2020
Vizitator
Menționez că pe fond a cerut amendă dacă fac apel pot să optin o pedeapsă mai blândă cu amânare aplicări pedepsei vă rog să spuneți și că am cazier
Răspunde
 15-08-2020
Vizitator
Doamna avocat vreau să mai menționează că în hotărârea de pe fond nu spune nimic de permis ce puteți să mi spuneți de spre ăsta
Răspunde
 15-08-2020
Vizitator
Bună dimineața doamna avocat vă rog să mi dați un răspuns am fost prins la volan cu al companiei de 56 in aerul expirat și în sânge 1.35 și 1.25 am avut procesul și la proces avocată mi a cerut amendă și mi a dat suspendare 10 și 2 ani cu supraveghere și 60 zile in folosul comunității ce puteți să spuneți dacă fac apel pot să optin o pedeapsă mai blândă vreau să miontenez că am cazier că acum 20 ani am mai avut o condamnare și nu am făcut reabilitarea vreau să spuneți dacă pot să optin o pedeapsă mai blândă și dacă pot să mai recuperez permisul că în hotărârea de fond nu spune nimic de permis vă rog încercați să mi dați un răspuns cât mai repede că avocată mi a spus să nu mai fac apel dar dacă încerc ce puteți să spuneți și mie va mulțumesc anticipat
Răspunde
 15-08-2020
Vizitator
Doamna avocat mai am o ne dumerire va rog frumos daca se poate ce înseamnă în termenul art 272 cod procedura penala onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru incubat in sumă de 700 lei va fi avansat de din fondurile art. 274 alin. 1 cod procedura penala obliga inculpatul la plata
Răspunde
 15-08-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Lasand la o parte faptul ca ati mai suferit o condamnare si nu ati mentionat tipul ei, pedeapsa primita si cand s-ar implini termenul de reabilitare, nu veti primi nici in apel amanarea aplicarii pedepsei ptr. ca infractiunea savarsita este de pericol, iar alcoolemia foarte mare. Este o reusita ptr. dvs. si simplul fapt ca ati primit pedeapsa sub supraveghere, nu cu executare.
Permisul se anuleaza (nu trebuie sa scrie acest lucru in hotarare), si veti putea sa dati examen din nou ptr.permis dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii.
Daca nu faceti apel, hotararea ramane definitiva imediat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-08-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Inseamna ca ati avut avocat din oficiu, platit de stat si onorariul lui nu trebuie platit de dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-08-2020
Vizitator
Buna ziua..La sentința asta mi se va restitui permisul De conducere?

Ora estimata: 9:00
Complet: C8P - BN
Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (4) C. p.p., raportat la art. 83 C. pen., cu aplicarea art.396 al.10 CPP , stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului Matei Viorel (...), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută şi pedepsită de art.336 al.1 CP. În baza art. 83 alin. 1 C. pen., amână aplicarea pedepsei închisorii pentru inculpatul Matei Viorel pe un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, conform art.84 C.pen. În baza art. 85 alin. (1) C.p., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Galaţi, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C.p. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Galaţi. În baza art. 404 alin. (3) C.p.p., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 350 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.07.2020.
Document: Hotarâre 156/2020 10.07.2020
Răspunde
 15-08-2020
Vizitator
Domnule avocat am avut condamnare cu executare în anul 2000 și am avut 4 ani și o lună dar terminul de reabilitare trecuse că eu cu alcoolemie a a fost acum 2019 ce spuneți să las sentința așa și eu am platit avocat tu dar nu aspus nu mica la proces de cât să îmi de-a amendă și at atuncea de ce mă pune să plătesc din nou vă rog să mă învățați ce trebuie să fac vă rog din suflet să mi dați un răspuns vă rog frumos
Răspunde
 15-08-2020
Vizitator
Mai vrei să vă spun că am chitanță de la avocată dar în hotărâre spune că am avut avocat și oficiu eu ce fac acum am pierdut bani și plătesc din nou ce se întâmpla că nu înțeleg nimic din toată treabă asta vă rog frumos din suflet să dați un răspuns vă mulțumesc anticipat
Răspunde
 15-08-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Diaconu Viorel a scris pe 15-08-2020:
Menționez că pe fond a cerut amendă dacă fac apel pot să optin o pedeapsă mai blândă cu amânare aplicări pedepsei vă rog să spuneți și că am cazier

Daca ati solicitat pe fond pedeapsa amenzii, in apel va trebui solicitat acelasi lucru.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-08-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Doamna avocat mai am o ne dumerire va rog frumos daca se poate ce înseamnă în termenul art 272 cod procedura penala onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru incubat in sumă de 700 lei va fi avansat de din fondurile art. 274 alin. 1 cod procedura penala obliga inculpatul la plata

Conform dispozitiilor art 272 NCPP:

"(1) Cheltuielile necesare pentru efectuarea actelor de procedură, administrarea probelor, conservarea mijloacelor materiale de probă, onorariile avocaţilor, precum şi orice alte cheltuieli ocazionate de desfăşurarea procesului penal se acoperă din sumele avansate de stat sau plătite de părţi.

(2) Cheltuielile judiciare prevăzute la alin. (1), avansate de stat, sunt cuprinse distinct, după caz, în bugetul de venituri şi cheltuieli al Ministerului Justiţiei, al Ministerului Public, precum şi al altor ministere de resort."

Cu alte cuvinte, onorariul avocatului din oficiu va fi achitat din sume avansate de stat, iar cheltuielile de judecata le veti achita dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-08-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Viorel a scris pe 15-08-2020:
Buna ziua..La sentința asta mi se va restitui permisul De conducere?

Ora estimata: 9:00
Complet: C8P - BN
Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (4) C. p.p., raportat la art. 83 C. pen., cu aplicarea art.396 al.10 CPP , stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului Matei Viorel (...), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută şi pedepsită de art.336 al.1 CP. În baza art. 83 alin. 1 C. pen., amână aplicarea pedepsei închisorii pentru inculpatul Matei Viorel pe un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, conform art.84 C.pen. În baza art. 85 alin. (1) C.p., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Galaţi, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C.p. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Galaţi. În baza art. 404 alin. (3) C.p.p., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 350 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.07.2020.
Document: Hotarâre 156/2020 10.07.2020

Da, vi se va restitui permisul.

Va trebui sa mergeti la Serviciul rutier cu hotararea ramasa definitiva si legalizata, pentru a ridica permisul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-08-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mai vrei să vă spun că am chitanță de la avocată dar în hotărâre spune că am avut avocat și oficiu eu ce fac acum am pierdut bani și plătesc din nou ce se întâmpla că nu înțeleg nimic din toată treabă asta vă rog frumos din suflet să dați un răspuns vă mulțumesc anticipat

Daca in Sentinta s-a consemnat gresit, iar dvs ati avut aparator ales, puteti face o cerere de indreptare a erorii materiale, conform dispozitiilor art 278 NCPP:

"(1) Erorile materiale evidente din cuprinsul unui act procedural se îndreaptă de însuşi organul de urmărire penală, de judecătorul de drepturi şi libertăţi sau de cameră preliminară ori de instanţa care a întocmit actul, la cererea celui interesat ori din oficiu.

(2) În vederea îndreptării erorii, părţile pot fi chemate spre a da lămuriri.

(3) Despre îndreptarea efectuată organul judiciar întocmeşte, după caz, un proces-verbal sau o încheiere, făcându-se menţiune şi la sfârşitul actului corectat."

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-08-2020
Vizitator
Păi doamna avocat păi de ce nu mi a cerut ce em spus amânare aplicări pedepsei și ea a susținut că cere amendă și nici nu mă aparat cu trebuie la proces a mers pe varianta procuroruli asta însemna că mi aluat banii și sa trecut apărător din oficiu că mie mi dat copii de la contractul încheiat cu avocatul eu pot să recuperez banii că nu sunt mulțumit de felul care am fost aparat și cum sa comportat cu mine catare am pierdut și procesul și avocatul din oficiu și eu la platit eu dacă cred că am pierdut procesul și am fost inselat că am mai vorbit cu avocați și mi-a spus că am primit prea dura soluția și puteam să o prin o pedeapsă mai blândă vă rog frumos să spuneți ce să fac dacă nu sunt mulțumit nici de sentința nici cum ma aparat avocatul vă mulțumesc anticipat aștept să răspundeți și mie
Răspunde
 16-08-2020
Vizitator
Mai vreau să vă spun că am vorbit cu avocatul să mi ceară cu amânarea pedepsei și așa am rămas de-a cord dar nu a facut nimic din ce am vorbit și stabilisem mi a cerut doar amendă sau să rămână cu acerut procurorul și egzact așa mi a dat sentința cum a spus procurorul pot să fac plângere la parchet rejudecare dosarului aștept un răspuns vă mulțumesc
Răspunde
 16-08-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Situatia este destul de delicata.

Este regretabil cand un avocat nu explica clientului concret situatia de fapt si nu ii reprezinta interesele, conform vointei clientului.

In momentul de fata puteti promova apel, insa trebuie analizata situatia de fapt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-08-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Diaconu Viorel a scris pe 16-08-2020:
Mai vreau să vă spun că am vorbit cu avocatul să mi ceară cu amânarea pedepsei și așa am rămas de-a cord dar nu a facut nimic din ce am vorbit și stabilisem mi a cerut doar amendă sau să rămână cu acerut procurorul și egzact așa mi a dat sentința cum a spus procurorul pot să fac plângere la parchet rejudecare dosarului aștept un răspuns vă mulțumesc

Sunteți sigur că ați înșeles exact ce s-a întțmplat la acel termen de judecată ? După redactarea hotărârii, veți vedea exact care a fost poziția avocatului dvs și ce a cerut instanței.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart 13 14 15 16 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.