|
07-01-2022 |
 | Florin Vizitator |
| Buna ziua, Va multumesc pentru raspuns, am discutat deja cu un avocat , dansul a spus ca cel mai bine e sa asteptam pana ajung probele biologice, si dupa care discutam pe ce varianta de aparare sa mergem. I-am transmis deja varianta cu acordul semnat de recunoastere a vinovatiei, va rog sa-mi spuneti in cazul meu cu alcolemie mare , sunt sanse ca sa fie respins acest acord de judecator? De asemenea , daca va rog , sediul politiei la care am fost in momentul in care am fost prins beat la volan, au spus ca o sa ma sune sa ma cheme din nou la sediu cand ajung probele biologice, pute-ti sa-mi spuneti va rog la ce sa ma astept? O sa mai imi ia declaratii, sau ma cheama doar pentru intocmirea dosarului penal? Va multumesc | |
|
|
|
07-01-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Veti fi chemat pentru a vi se aduce la cunostinta calitatea de suspect si ulterior de inculpat. Daca procurorul va admite cererea avocatului dvs pentru incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, instanta va consfinti acest acord. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-01-2022 |
 | Florin Vizitator |
| Va multumesc pentru raspuns, in experienta dumneavoastra, in cazul meu cu alcolemie foarte mare, 1.00 in etilotest, pentru ce pedeapsa credeti ca as putea opta, m-am gandit ca as opta pentru amenda penala, credeti ca am sanse? Dumneavostra ce mi-ati propune, pentru mine nu reprezinta permisul interes, chiar daca o sa fie anulat, pentru mine frica cea mai mare este de inchisoare cu executare, cu ce pedeapsa credeti ca as avea sansele cele mai mare sa fie acceptat acordul atat de procuror cat si de judecator tinand cont ca sunt la prima abatere, fara victime si am colaborat cu organele de control. Cu respect va multumesc | |
|
|
|
07-01-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| S-ar putea. Insa doar procurorul decide. NU este o negociere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-01-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Florin a scris pe 07-01-2022: Va multumesc pentru raspuns, in experienta dumneavoastra, in cazul meu cu alcolemie foarte mare, 1.00 in etilotest, pentru ce pedeapsa credeti ca as putea opta, m-am gandit ca as opta pentru amenda penala, credeti ca am sanse? Dumneavostra ce mi-ati propune, pentru mine nu reprezinta permisul interes, chiar daca o sa fie anulat, pentru mine frica cea mai mare este de inchisoare cu executare, cu ce pedeapsa credeti ca as avea sansele cele mai mare sa fie acceptat acordul atat de procuror cat si de judecator tinand cont ca sunt la prima abatere, fara victime si am colaborat cu organele de control. Cu respect va multumesc Va trebui sa mentionati in cererea pentru incheierea acordului pedeapsa pe care o doriti, iar procurorul va decide daca incheie sau nu acest acord. Daca doriti pedeapsa amenzii, solicitati acest lucru. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-01-2022 |
 | Florin Vizitator |
| Va multumesc pentru raspuns, Pot sa specific in acord 2 pedepse, de exemplu amenda penala sau amanarea aplicarii pedepsei? | |
|
|
|
10-01-2022 |
 | Pamela fulop
|
| Buna daca sant condamnat la 2 ani cu suspendare ptr conducerea fara permis si lucrez zinlic de diminrata pana seara si atuncea e obligatoriu lucru in folosu cominitati | |
|
|
|
10-01-2022 |
|
| Da. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-01-2022 |
 | Fülöp Szabolcs Gabor Vizitator |
| Buna mas interesa daca am primit 2 ani cu suspendare si 120 ore in folosul comunitati e obligatoriu sa le lucrez da am un loc de munca unde lucrez zilnic de dimineata pana seara si eu intretin famila cu 4 copii si chiria | |
|
|
|
10-01-2022 |
| Pamela Fulop a scris pe 10-01-2022: Buna daca sant condamnat la 2 ani cu suspendare ptr conducerea fara permis si lucrez zinlic de diminrata pana seara si atuncea e obligatoriu lucru in folosu cominitati Munca in folosul comunitatii este obligatorie, in caz contrar riscati sa vi se revoce beneficiul suspendarii si sa executati pedeapsa in regim de detentie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-01-2022 |
| Fülöp Szabolcs Gabor a scris pe 10-01-2022: Buna mas interesa daca am primit 2 ani cu suspendare si 120 ore in folosul comunitati e obligatoriu sa le lucrez da am un loc de munca unde lucrez zilnic de dimineata pana seara si eu intretin famila cu 4 copii si chiria Discutati cu ofiterul de probatiune pentru a stabili un program pe care sa il puteti efectua. Munca in folosul comunitatii este obligatorie, in caz contrar riscati sa vi se revoce beneficiul suspendarii si sa executati pedeapsa in regim de detentie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-02-2022 |
 | Alexandru Vizitator |
| Am mai asteptat,s-au făcut 6 luni de la accident si tot nu am un raspuns de la procuratura.Imi puteti da un sfat? | |
|
|
|
12-02-2022 |
 | Alexandru Vizitator |
| Alexandru a scris pe 22-12-2021: Bună ziua In data de 07.08.2021 am avut un accident rutier viraj stanga vs depasire.S-a refuzat transportul la spital de catre ambii soferi.La verificarea cu alcooltest mi-a ieșit 0,03 si am fost dus la probe de sînge.S-a deschis dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și mi s-a reținut permisul de conducere, mi s-a dat dovadă fara drept de conducere si fără valabilitate. De curând am aflat rezultatul analizelor de sange 0 . Am intrebat la politie cand imi pot recupera permisul si mi sa raspuns " la finalizarea dosarului".Imi pot recupera permisul mai repede avand in vedere ca a trecut mai mult de 4 luni de la accident si cele doua probe se contrazic? Care sunt pasii de urmat ? Mulțumesc Am mai asteptat,s-au făcut 6 luni de la accident si tot nu am un raspuns de la procuratura.Imi puteti da un sfat? | |
|
|
|
12-02-2022 |
| Faceți o cerer de urgentare, iar dacă trec mai mult de 6 luni de la data efectuării ultimului act de urmărire penală, puteți face o contestație durată proces. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-02-2022 |
| Alexandru a scris pe 12-02-2022: Alexandru a scris pe 22-12-2021: Bună ziua In data de 07.08.2021 am avut un accident rutier viraj stanga vs depasire.S-a refuzat transportul la spital de catre ambii soferi.La verificarea cu alcooltest mi-a ieșit 0,03 si am fost dus la probe de sînge.S-a deschis dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și mi s-a reținut permisul de conducere, mi s-a dat dovadă fara drept de conducere si fără valabilitate. De curând am aflat rezultatul analizelor de sange 0 . Am intrebat la politie cand imi pot recupera permisul si mi sa raspuns " la finalizarea dosarului".Imi pot recupera permisul mai repede avand in vedere ca a trecut mai mult de 4 luni de la accident si cele doua probe se contrazic? Care sunt pasii de urmat ? Mulțumesc Am mai asteptat,s-au făcut 6 luni de la accident si tot nu am un raspuns de la procuratura.Imi puteti da un sfat? Sfatul meu este sa luati legatura cu politistul care instrumenteaza urmarirea penala, pentru a afla care este stadiul dosarului si eventual puteti trimite o cerere de urgentare a solutionarii cauzei. In situatia in care urmarirea penala va depasi un an, puteti contesta durata solutionarii dosarului in instanta, conform dispozitiilor art 488 indice 1 NCPP: "(1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii. (2) Contestaţia poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă şi partea responsabilă civilmente. În cursul judecăţii, contestaţia poate fi introdusă şi de către procuror. (3) Contestaţia poate fi formulată după cum urmează: a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale; b) după cel puţin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii în primă instanţă; c) după cel puţin 6 luni de la sesizarea instanţei cu o cale de atac, pentru cauzele aflate în căile de atac ordinare sau extraordinare. (4) Contestaţia poate fi retrasă oricând până la soluţionarea acesteia. Contestaţia nu mai poate fi reiterată în cadrul aceleiaşi faze procesuale în care a fost retrasă." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-05-2022 |
 | Alexandru Vizitator |
| Buna ziua, as vrea sa intreb care e mai "blanda " pedeapsa intre amanarea aplicarii pedespei de 9 luni inchisoare sau amenda penala, dupa care dintre cazierul ramane curat cel mai repede?multumesc | |
|
|
|
02-05-2022 |
| In cazul amenzii penale, intervine reabilitarea de drept la implinirea termenului de 3 ani de la data achitarii amenzii. In cazul amanarii aplicarii pedepsei, dupa implinirea termenului de supraveghere, fapta nu va aparea in cazier. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-05-2022 |
 | Alexandru Vizitator |
| In cazul amenzii penale cu amanarea aplicarii pedepsei fapta se sterge tot in 2 ani din cazier?ms | |
|
|
|
03-05-2022 |
|
| Amanarea aplicarii pedepsei nu constituie o solutie de condamnare; deci, nu conteaza ce are in vedere instanta, amenda sau timp; au acelasi regim. Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-05-2022 |
| Alexandru a scris pe 02-05-2022: In cazul amenzii penale cu amanarea aplicarii pedepsei fapta se sterge tot in 2 ani din cazier?ms In cazul amanarii aplicarii pedesei veti fi condamnat la o pedeapsa a carei aplicare se va amana, se va dispune un termen de supraveghere si niste obligatii pe care va trebui sa le indepliniti, iar condamnarea nu va figura in cazier. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |