|
04-10-2019 |
 | Ionel Vizitator |
| |
|
|
04-10-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Pentru a va redobandi permisul la finalizarea dosarului, va trebui sa obtineti ca modalitate de executare amanarea aplicarii pedepsei. In apararea dvs puteti folosi inscrisuri in circumstantiere, prin care sa demonstrati faptul ca sunteti o persoana integrata in societate, aveti familie, loc de munca, etc. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-10-2019 |
| Ionel a scris pe 01-10-2019: Este prima abatere avocatul meu zice ca este posibil sa obtina amânare nu am facut calcularea alcolemie. Cu alcoolemia dvs nu cred că instanța va dispune amânarea aplicării pedepsei, deoarece infracțiunea pe care ați săvârșit-o este considerată a fi cu un potențial mare de pericol social. Gândiți-vă ce ar fi însemnat dacă ați fi vătămat sau omorât pe cineva cu această alcoolemie. Erați arestat și nu cred că acum vă mai gândeați la permis. Vă puteți gândi (dacă credeți că puteți achita o amendă penală), să cereți instanței să vă condamne la pedeapsa cu amenda penală, deoarece așa se va comprima timpul până la care veți putea avea din nou permis. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-10-2019 |
 | Salan Ionel alin Vizitator |
| Am depus cerere pentru soluționarea cauzei și mi sa aprobat am primit plic de la parchetul de pe lângă Craiova acum sntreb și când se va judeca | |
|
|
|
09-10-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Salan Ionel Alin a scris pe 08-10-2019: Am depus cerere pentru soluționarea cauzei și mi sa aprobat am primit plic de la parchetul de pe lângă Craiova acum sntreb și când se va judeca La finalizarea urmaririi penale vi se va comunica Rechizitoriul, iar dosarul va fi trimis in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-10-2019 |
 | Ionel Vizitator |
| Buna ziua cat poate sa dureze pronunțarea judecătorului. | |
|
|
|
10-10-2019 |
 | Ionel Vizitator |
| Buna ziua pronunțarea jud cat poate sa dureze. | |
|
|
|
10-10-2019 |
| Ionel a scris pe 10-10-2019: Buna ziua cat poate sa dureze pronunțarea judecătorului. De regula, dupa incheierea cercetarii judecatoresti, instanta se pronunta in aceeasi zi, insa sunt situatii in care se amana pronuntarea, datorita volumului mare de lucru al instantelor. Puteti verifica solutia pe site-ul www.portal.just.ro. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-10-2019 |
 | Cmneag Vizitator |
| Buna ! Am si eu nevoie de ajutor intr o problema mai delicata. Acum un an pe 23.09.2018 am rămas fără permis pt conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Procesul a fost pe data de 06.09.2019 și a rămas ca instanța sa se pronunțe pe 20.09. In 20.09 instanța a amânat cu încă 2 săptămâni astfel ca pronununtarea a venit pe 04.10 și s a decis amânarea aplicării pedepsei. Nu s-a dispus suspendare de permis. Minuta mi-a venit acasa pe data de 11.10 deci in 10 zile dacă nu se face apel practic as putea sa primesc permisul înapoi. Azi cineva mi-a spus ca odată cu noua lege de interzicere a telefonului mobil la volan au mai fost și alte schimbări precum: dacă instanța se pronunța cu amânarea aplicării pesepsei, poliția suspenda dreptul de conducere pe încă 3 luni de la data la care rămâne definitiva. Asta m-a șocat, și ma afectează ft mult . Întrebarea mea este dacă asta mi se aplica și mie? Sau se aplica infracțiunilor săvârșite după data in care a intrat legea in vigoare? Poate sa ma lămurească și pe mine cineva? Tin sa precizez ca pe perioada urmăriri penale nu am avut drept de conducere. Deja a trecut mai bine de un an. Va Rog dacă se poate sa ma lămuriri! Mulțumesc mult ! | |
|
|
|
19-10-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Amanarea aplicarii pedepsei nu este o solutie de condamnare. Instanta stabileste pedeapsa, dar nu o aplica si exista un termen de supraveghere de 2 ani cand trebuie respectate masurile de siguranta si obligatiile impuse, acestea din urma daca exista. Atentie, in acesti 2 ani nu trebuie sa mai faceti nicio greseala, in general, ptr. a nu se revoca AAP. Raportat la codul rutier, cf. art.103 alin.1 lit.c suspendarea se dispune pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi procurorul sau instanţa de judecată a dispus clasarea în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă nu a fost dispusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal; Nu este o prevedere nou introdusa de OG 11/2019, ci exista si la data savarsirii faptei ptr.care ati fost urmarit. Pentru ca ati afirmat ca instanta nu v-a impus obligatia de nu conduce autovehicule, cf.85/2 lit.g, iar fapta a fost urmarita si s-a dat AAP, veti ridica permisul dupa 90 de zile. Nu cunosc infractiunea savarsita ca sa va pot spune daca veti fi obligat sa dati si examen, de data aceasta conform OG 11/2019. Va recomand totusi, avand in vedere ca ati oferit date insuficiente si nu cunoastem dispozitivul hotararii, sa va prezentati de urgenta la politie sa va informati. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
19-10-2019 |
 | Cmneag Vizitator |
| si faptul ca nu am avut drept de conducere timp de 14 luni nu se ia in considerare? Intreb pt ca altora am vazut ca dupa ce s a pronuntat judecatorul cu amanarea aplicarii pedepsei au mers si si-au ridicat permisul dupa ce a ramas pronuntarea definitiva. | |
|
|
|
19-10-2019 |
 | Cmneag Vizitator |
| Ca si continuare: Am vazut aici pe forum la aceasta rubrica oameni care sunt exact in aceeasi situatie ca si mine si li s-a spus de ex de catre doamna Av. Bratulescu Adela ca dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face acel recurs, se pot prezenta cu acea "decizie definitiva" stampilata si cu dovada retinerii permisului care a fost emisa in ziua comiterii infractiunii si sa completeze o cerere catre comandat la politie iar mai apoi isi vor primii permisul. Asta nu se poate si in cazul meu? Pe langa toate astea legea nu e foarte dreapta avand in vedere ca de la data comiterii infractiunii pana azi nu am avut drept de conducere 13 luni si cateva saptamani, iar acum cand sentinta este definitiva si nu se mai dispune suspendarea permisului, politia ti-l suspenda pe inca 90 de zile. | |
|
|
|
20-10-2019 |
| Ionel a scris pe 10-10-2019: Buna ziua pronunțarea jud cat poate sa dureze. Dacă după trimiterea în judecată dvs sunteți de acord ca judecarea să se facă pe procedura simplificată, adică așa cum faptele au fost descrise și probate în rechizitoriu, veți beneficia de o reducere a limitelor de pedeapsă și de o reducere semnificativă a perioadei procesului, care nu va dura mai mult de 1,2 termene. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
21-10-2019 |
 | Cmneag Vizitator |
| Ma poate ajuta și pe mine cineva cu problema mai sus menționata va rog? Mulțumesc mult! | |
|
|
|
21-10-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Eu v-am raspuns deja. Mergeti si depuneti actele (in termen de 5 zile maxim) pentru inapoierea permisului de conducere (copie dupa decizie ce are stampila definitiva, copie dupa dovada, daca exista, copie dupa buletin, cerere catre comandant). Cele 90 de zile mentionate de lege se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii. (textul de lege vorbeste de o decizie a instantei) Testarea cunoștințelor privind regulile de circulație este obligatorie si in urmatorul caz: când fapta a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renunțarea la urmărirea penală sau instanța a dispus renunțarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei . Dacă nu vă prezentați la test sau dacă nu promovați testul, perioada de suspendare se majorează cu 30 de zile. Colegii mei care v-au mai raspuns nu au afirmat ca permisul se elibereaza pe loc, ci doar cam in baza unei cereri, se remite detinatorului, adica nu e anulat, ca sa fie necesara o noua scoala. Nu au detaliat insa si procedurile politiei. Daca informatiile mele nu au fost corespunzatoare, va rog sa aveti amabilitatea sa reveniti si sa ma informati si pe mine cum se pune problema in practica. Multumesc | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-10-2019 |
 | Ionel Vizitator |
| Buna seara am o intrebare am primit minuta pe 14.10.2019 când expiră termenul de apel de 10 zile si cum se numara multumesc. | |
|
|
|
21-10-2019 |
| Ionel a scris pe 21-10-2019: Buna seara am o intrebare am primit minuta pe 14.10.2019 când expiră termenul de apel de 10 zile si cum se numara multumesc. Dacă comunicarea s-a făcut pe data de 14.10.2019, ultima zi de depunere a apelului este 25.10.2019. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-10-2019 |
 | Ionel Vizitator |
| Buna ziua cum verific dacă sa efectuat apel din partea parchetului . | |
|
|
|
22-10-2019 |
 | Ionel Vizitator |
| Cum apare apelul pe portal jud sau in arhiva cum il pot vedea dacă este efectuat multumesc. | |
|
|
|
22-10-2019 |
 | Ionel Vizitator |
| Buna ziua am primit amânarea aplicări pedepsei si sa facut apel din partea la parchet cum este bine sa procedez sa fac si eu sau sa ma apar multumesc. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |