Întrebări care nu au primit încă răspuns

Start 97 98 99 100 Final
 28-02-2014
adyy66
Vizitator
Forum : Civil
Subiect :atributiuni politia locala

Fii primul care răspunde

vreau sa stiu daca politia locala poate da sanctiuni contraventionale la o.u g 195 pentru lipsa documentelor.Am fost sanctionat de catre politia locala intrucit nu aveam documentele asupra mea.Am citit legea politiei locale155/2010si nu reiese ca au acest drept.Va rog sa ma ajutati.
 21-02-2014
ungureanu mihai dan
Vizitator
Forum : CEDO
Subiect :nedreptate

Fii primul care răspunde

Acum 15 ani am plecat in Italia si intr-o saptamina mi-au dat carnetul Italian preschimbat din Romanesc (fiindca la acea data eram EXTRA-COMUNITARI ) Intors acasa intr-o tara EUROPEANA, pentru a ma angaja ca Sofer am avut nevoie de multe acte printre care si Cazier Rutier.In orice tara normal esti angajat in baza documentului de identitate si al actului ce dovedeste calificarea pentru postul pe care vei lucre, restul verificarilor e competenta si interesul angajatorului. La noi din lipsa de respect omul e lasat in voia sortii, doar banii ptr. servicii au fost dati. Au trecut patru- 4- luni de cind astept sa-mi vina noul carnet de sofer romanesc pentru care am platit o groaza de bani ( imprumutati) si din aceasta cauza am pierdut multe locuri de munca, Traiesc la limita subzistentei si se aduna taxe si dari catre stat si administratie si nu stiu ce sa ma mai fac. S.P.C.R.P.C.I.V.-Iasi, condus de Minea Tudor (cel care a fost gasit beat la volan ), adica serviciul circulatie-schimbare carnete...spune ca Ambasada Italiei e de vina iar ei spun ca ceilalti. Eu sunt la mijloc intr-un system nepasator, platit din banii mei si ai altora. Am pierdut 4 locuri de munca de cel putin 1500 euro lunar caci cu ADEVERINTA provizorie nu poti merge la extern si nici la intern.Nu pot ridica atestatele transport personae si Marfa ca nu am actul (seri si numarul) Am pierdut deja 4 luni din valabilitatea atestatelor cazierul juridic, fisa medicala, examenul psihologic..un dezastru.
 20-02-2014
Motanu
Înregistrat: 20-02-2014
Locaţie
Forum : Drept penal
Subiect :Am o întrebare referitoare la noul cod penal

Fii primul care răspunde

Pentru o pedeapsa de 3ani cu suspendare si 5 ani de probatiuni conform noului cod penal se poate reduce
Termenul de încercare ?
Menționez ca nu sunt in tara iar termenul este la 3 luni si am fost PINA acum un an si noua luni in Aprilie se împlinesc 2 ani. Distanța fata de tara este de circa 5500 de km si trebuie schimbate doua avioane iar prețurile sunt pe măsura fiind foarte costisitor.
Va multumesc si astept un răspuns de la dumneavoastră
 20-02-2014
maria_marinescu2011@yahoo
Înregistrat: 20-02-2014
Locaţie
Subiect :Mi-au acordat indemnizatia de insotitor din 2 parti

Fii primul care răspunde

Ma numesc Maria Marinescu,sotul meu este nevazator de grdul 1 nerevizuibil,a iesit la pensie in 2004,din 2008 a schimbat gradul 3 de handicap cu gradul1 nerevizuibil si i s-a acordat indemnizatie de insotior din partea casei de pensii,apoi am depus dosar si la asociatia persoanelor cu handicap si,dosarul a fost aprobat si i-au dat si de acolo alta indemnizatie de insotitor fara sa stim ca nu are dreptul din 2 parti,noi am depus toate documentele ce ne-au fost cerute,inclusiv decizia de la casa de pensii cu tot cu cupon de pensie,acum am primit o sesizare in care ni se aduce la cunostinta ca trebuie sa restituim banii inapoi din 2011......vreau sa va intreb,pot sa fac contestatie in instanta,am vreo sansa sau sa nu incerc???
 19-02-2014
Înregistrat: 10-09-2025
Locaţie
Forum : Pensii
Subiect :Pentru un calcul retroactiv corect al pensiei

Fii primul care răspunde

Sunt nascuta la data de 01.03.1954 ,cu stagiu total de cotizare 32 ani si 11 luni,cu drept de pensionare pt. limita de varsta la 01.11.2013.
-La 11 august2011,am depus dosarul pt.calculul pensiei anticipate partiale
-Pe 7decembrie 2011,am primit Decizia nr.198468/21.11.2011
-Pe 22.12.2011,am depus o cerere pentru a obtine un buletin de calcul
-Am primit buletinul de calcul nr.9326/26.01.2012,cu data postei 09.02.2012
-Am obtinut adeverinta de INCETARE A ACTIVITATII la locul de munca,incepand cu 01.03.2012,pe care am depus-o pe 12.03.2012 la CASA de PENSII
In perioada 01.07.2011-01.03.2012, am lucrat si am cotizat,contributiile,fiind platite la zi si totusi am fost penalizata si pt aceste 8 luni.
-Cum am ‘fost pusa in drepturi de pensie’,fara a aduce decizia de incetare a activitatii si cum mi-a fost stabilit numarul de luni de penalizare,fara aceasta DECIZIE ?
Ar fi trebuit remediat :
-reducerea penalizarii de la 20.25% ,la 15%pentru 20 de luni de anticipare( in momentul de fata primesc pensia cu penalizare de 20.25%,in loc de 15%),de la 01.03.2012
-marirea perioadei de cotizare completa la 32 ani,11 luni si 2 zile,(in loc de 32 ani,3 luni si 2 zile)
Mentionez ca si acum,dupa 4 luni de la data la care ar fi trebuit sa « trec »la pensie pt limita de varsta,primesc pensia cu penalizare.( Desi in lege scrie ca trecerea se face automat,eu am vrut sa ma asigur ca acest lucru se va face la timp si am depus cerere la 01.11.2013.)

Este necesar sa ma adresez unui avocat ?Imi puteti recomanda unul ?

19.02.2014
 18-02-2014
Înregistrat: 10-09-2025
Locaţie
Subiect :au voie sa faca asta ?

Fii primul care răspunde

Buna ziua. Astazi am fost la mall alaturi de un coleg si dupa ce ne-am plimbat prin anumite magazine si dupa ce am probat cateva haine am decis sa ne despartim si eu m-am dus intr-un magazin sa caut ceva si el in alt magazin , cand l-am sunat sa ne intalnim mi-a zis unde e si l-am vazut iesind din magazin si in spatele lui erau cativa agenti de paza de la mall si un angajat al respectivului magazin , dupa ce ne-am intalnit si i-am dat cheia de la dulapiorul pentru bagaje agentii de paza ne-au acostat si ne-au cerut sa mergem cu ei in magazin pentru ca aparent , cateva etichete de la alte produse au fost gasite in hainele probate de noi. Ceea ce ma intriga este faptul ca ne-au considerat hoti de la primul contact , unul din ei ma tinea strans de brat ca si cand aveam de gand sa fug, cand am ajuns la cabinele de proba ne-au pus sa ne dezbracam si si-au dat seama ca au facut o greseala , toate aceste lucruri intamplandu-se sub amenintarea ca vor chema politia. Nu mi se pare drept ca , in vazul tuturor oamenilor aflati pe holul principal , aproape de intrare , 6 indivizi ne-au incercuit ca si cand am fi facut cine stie ce lucru , capac peste pupaza unul dintre ei , posibil sa fi fost seful securitatii sau , ne tinea noua o morala bazata pe o doctrina comunista conform careia "daca nu avem bani la noi de ce probam haine?" . Astept un raspuns si va multumesc anticipat.
 12-02-2014
Stan Marita
Vizitator
Subiect :Intrebare

Fii primul care răspunde

Buna ziua.

As dori sa ma interesez in calitate de functionar pubic, cum se face avansarea sau salarizarea in treptele profesionale conform legislatiei functionarilor publici.
Eu sunt functionar public clasa I, gradul profesional superior, treapta 3 de salarizare. Ultima promovare in grad , clasa, a fost in anul 2010. De atunci pana in prezent, am ramas in treapta 3
 10-02-2014
g_norica
Vizitator
Subiect :pensie

Fii primul care răspunde

Buna seara!Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.Socrul meu a lucrat in cadrul armatei din din data de 20-x-1952 pana la data de 8-ii-1954 la Batalion 613 deservire aerodrom,-reangajat,din 8-ii-1954pana la data de 20-v-1958 iarasi a fost reangajat la UM.03442 ROSIORII DE VEDE ,de la data de 20-V-1958 a fost trecut in rezerva de la Baza 499 de Transport Aerian .Ce trebuie sa faca sa i se calculeze si acesti ani la pensie ceoarece are 85 de ani si nu mai stie unde sa se adreseze.Va multumesc.cu respect
 06-02-2014
Veronica
Vizitator
Subiect :sesizare

Fii primul care răspunde

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Locuiesc la curte intr-o zona in care inca nu exista sisteme de canalizare. Banuiesc ca ceva nu e in ordine cu fosa vecinului intrucat zapada se topeste instantaneu pe langa gardul ce desparte curtile, iar, ceea ce este mai grav - ies aburi din pamant aproape de peretele casei mele. sens. Imi este foarte teama ca afecteaza structura casei. Unde as putea sa fac o sesizare in acest?
Multumesc anticipat
 03-02-2014
antonina
Înregistrat: 03-02-2014
Locaţie
Forum : Dreptul muncii
Subiect :SRLD ci concediu de ingrijire copil

Fii primul care răspunde

Buna ziua, as dori sa stiu daca un cuplu, sot si sotie, isi fac o firma SRLD iar sotia urmeaza sa nasca, ce consecinte vor fi asupra indemnizatiei din concediu ingrijire copil. Daca doamna naste mai repede si intra in CIC mai poate sa fie si ea ca si coproprietar al firme? Ce ar trebui sa faca cand intra in CIC, daca este in firma, ca sa nu piarda banii de la stat.

Multumesc, Antonina
 01-02-2014
mariusmagurean
Înregistrat: 31-01-2014
Locaţie
Subiect :Premiu castigat pe un site si neplatit

Fii primul care răspunde

Am castigat pe un anume site un premiu la un concurs si acesta trebuia creditat pe contul meu de Skrill. Administratorii site-ului spun ca au incercat sa plateasca (nu au oferit nicio dovada in acest sens), dar nu au reusit din cauza faptului ca eu le-am furnizat o adresa mail gresita asociata contului de Skrill. Mai precis ei spun ca in loc de .....@yahoo.com, le-am dat ....@yah00.com. Avand in vedere ca am activat in browser completarea automata a formularelor, sunt sanse mici ca eu sa fi facut o asemenea greseala. Cazul mult mai credibil este acela ca administratorii nu au efectuat plata si acum ofera justificari de acest gen.

Intrebarea este: daca ii dau in judecata am sanse sa castig si sa-i oblig sa plateasca, plus eventuale daune "morale"?
 31-01-2014
gligapaul
Înregistrat: 30-01-2014
Locaţie
Subiect :comanda domo

Fii primul care răspunde

Buna ziua, in data de 30.01.2014 la ora 08.28 am facut comanda la o tableta samsung tab3 de pe www.domo.ro care era la pretul de 319 lei,am comanadat,am primit emailul de inregistrare comanda cu numar...dupa aproximati 4 ore am primit un sms din partea firmei Domo in care isi cereau scuze dar comanda a fost anulata pt ca a fost o eroare de sistem si produsul a fost afisat eronat.Acuma vreau sa va intreb daca se poate face ceva ca cei de la domo sa imi trimita produsul comandat la pretul afisat la ora comenzii.
Va multumesc si astept un raspuns de la dvs.

O zi buna.
 30-01-2014
DUCA IOAN
Vizitator
Subiect :AM DREPTUL LA RECALCUL PENSIE CONFORM OUG 1/23.01.2013?

Fii primul care răspunde

MA NUMESC DUCA IOAN,M-AM PENSIONAT ANTICIPAT PARTIAL ANUL TRECUT CONFORM DOSARULUI NR.42 DIN 03.01.2013 LA CASA JUDETEANA DE PENSII SALAJ.CONFORM OUG 1/23.01.2013 TREBUIAU RECALCULATE TOATE PENSIILE PENTRU PERSOANELE CARE AU DEPUS DOSARELE IN PERIOADA 1 IANUARIE 2011 PANA IN 22 IANUARIE 2013,DECI EU PUNANDU-MI DOSARUL IN 03.01.2013 MA INCADRAM IN ACEASTA ORDONANTA.AM ASTEPTAT CUPONUL PE LUNA IANUARIE SI AM PRIMIT DOAR MAJORAREA DE 3,75 %.UITANDU-MA PE DECIZIA PRIMITA NR.138664 DIN 19.02.2013 AM CONSTATAT CA PE DECIZIA MEA PUNCTUL DE PENSIE ESTE 762,10 NU 732,8 CUM ERA LEGEA ATUNCI.NELINISTEA MEA ESTE DACA NU CUMVA PENSIA MEA S-A CALCULAT CU 732,8 DAR DIN GRESEALA S-A TRECU 762,1 DEOARECE EVENIMENTELE CU OUG S-AU PETRECT IN RESPECTIVA PERIOADA.MENTIONEZ CA EU MI-AM FACUT CALCUL IN SISTEMUL NATIONAL DE PENSII GASIT LA MINISTER CU 732,8 SI MI-A DAT 577 RON IAR PE DECIZIE AM PRIMIT 596 RON.PENALIZAREA MEA ESTE DE 18%.
MULTUMESC MULT.
 30-01-2014
SAVU IONUT VASILE
Vizitator
Forum : Drept penal
Subiect :FACTURA PRO FORMA

Fii primul care răspunde

buna ziua am o grava problema am emis si depus la biroul de Inmatriculari o factura pro forma in timp ce ma aflam in insolventa si nu mai aveam dreptul de administrare al societatii mai exact de pe societate pe mine pt eliberare nr provizorii iar la nr definitive m am prezentat cu o factura de la ultimul proprietar direct pe mine facandu se si factura storno eliminand srl meu si de pe srl meu pe mine . acum m am trezit cu un dosar penal art. 290 ,291 si 215 fals uz de fals si inselaciune la ce ma pot astepta si cum ma pot apara mentionez ca a fost eroare din partea mea si toate datoriile le aveam achitate pe societate din fonduri proprii. Va multumesc
 30-01-2014
crisan corina
Vizitator
Subiect :aflarea unei arhive la care nu am niciun raspuns

Fii primul care răspunde

tatal meu alucrat la Foraj Sonde Bucuresti sa cand aplecat nu i s-a dat adeverinta de grupa si nustiu unde sa mai apelez ca lichidatorul nu a depus arhiva la"ArhivaNationala" are 16 ani lucrati in gr. 1 acest lichidator ar fi Sova si Asociatii dar nu mai are nici o adresa niciun nr de tel va multumesc
 29-01-2014
FLOX
Înregistrat: 29-01-2014
Locaţie
Subiect :Neacordarea actului administrativ de numire in functie dupa promovarea unui concurs

Subiect :Neacordarea actului administrativ de numire in functie dupa promovarea unui concurs

Fii primul care răspunde

Buna ziua , sunt una dintre persoanele care au fost declarate admise la un concurs organizat de o institutie publica dar care dupa o perioada de 3 luni de zile nu a fost convocata in vederea numirii in functie desi alte persoane care au fost declarate admise la concursul organizat de repectiva institutie au fost convocate in vederea numirii. Mentionez ca in urma neconvocarii am solicitat letric motivul neconvocarii in vederea numirii , iar raspunsul la solicitare nu a fost facut trecand de atunci 2 luni de zile. Dupa cunostintele mele, in conformitate cu legislatia in vigoare raspunsul trebuia sa fie facut in termen de 30 de zile.
As dori sa-mi comunica-ti ce este de facut in acest caz , daca trebuie sa astept un raspuns la solicitare care probabil nu va mai venii sau sa actionez pe calea contenciosului administrativ .
Va multumesc.
 29-01-2014
Alina Damaschin
Vizitator
Subiect :Probleme cu pensionarea cu grupa 1 de munca!

Fii primul care răspunde

Va contactez in legatura cu o problema a tatalui meu. Acum o saptamana si-a depus dosarul de pensionare la casa de pensii a sectorului 3. este angajat la CFR Electrificare SA, are varsta de 57 ani si 6 luni. vechime in munca 38 ani (aproximativ). Pana in aprilie 2001 a beneficiat de grupa 1 de munca. Cu noua lege care modifica legea pensiilor (380/2013) ar avea 23 ani de grupa 1, pana in prezent. problema este urmatoarea: la casa de pensii i-a primit dosarul, fiindu-i comunicat de la ghiseu (fara o verificare amanuntita a actelor si adeverintelor depuse) ca se incadreaza. la doua zile dupa ce tatal meu a depus dosarul, un alt coleg de serviciu al lui a fost sa depuna dosarul la casa de pensii si acestuia i s-a refuzat acest dosar pe motiv ca societatea unde este angajat nu a platit dupa anul 2001-aprilie, contributiile pentru grupa 1. verificand adeverinta eliberata de la locul de munca am observat ca nu se mentioneaza grupa 1 nicaieri. Functia pe care a lucrat este aceeasi pe toata pe
 26-01-2014
ROMOCIA ALIN
Vizitator
Subiect :Salarii compensatorii

Fii primul care răspunde

Buna ziua, doresc sa va intreb daca am dreptul la salarii compensatorii in contextul in care am avut un contract de munca pe perioada determinata. Tin sa precizez ca am primit 6 salarii ca si toti angajatii societatii , ulterior toti am cerut in instanta 12 salarii compensatorii , dar cei cu cotracte de munca pe perioada detrminata nu am primit , pe motiv ca nu avem dreptul.As dori sa va intreb unde se specifica acest lucru in CMM si daca am dreptul sau nu. Va multumesc.
 24-01-2014
laur2013
Înregistrat: 24-01-2014
Locaţie
Subiect :inregistrare apeluri

Fii primul care răspunde

este legal sa imi inregistrez apeurile propii de pe telefonul mobil..in ce conditii?
 21-01-2014
iuliana
Înregistrat: 21-01-2014
Locaţie
Subiect :imputarea abuziva a taxelor de reconectare la Eon de catre proprietar

Fii primul care răspunde

Buna ziua, nu stiu cat de bine m-am exprimat in titlu, dar povestea este in felul urmator.
In luna octombrie m-am mutat cu chirie intr-un apartament al carui proprietar locuieste in Franta si am semnat un contract de inchiriere pe 1 an cu un imputernicit al proprietarului. La data respectiva, potrivit persoanei in cauza, careia eu ii spun administrator, nu mai locuise nimeni in apartament timp de 3 luni.
La semnarea procesului verbal am stabilit indescii la lumina, gaz, apa si am stabilit cum stingem facturile existente pana la acea data.
Ni s-a prezentat o factura estimativa emisa in septembrie la Eon pentru curentul electric in valoare de 137 lei, valoare din care cam 80 lei era in avans potrivit indexului de consum asa ca am stabilit sa o platesc, iar luna viitoare sa beneficiez de un avans la factura. Am platit la banca la robotel 140 lei si am lasat factura administratorului, eu pastrand chitanta.
In noiembrie am primit o factura curenta de -33 lei, ceea ce m-a bucurat, factura pe care era mentionat faptul ca exista o factura in sold de 134 lei, dar daca am platit intre timp sa nu luam in considerare acest sold. Nemaiavand factura platita in octombrie ci doar chitanta de 140 lei am apreciat ca despre acea factura este vorba.
Stiind ca in octombrie stinsesem toate datoriile nu am luat in considerare avertismentul, si am asteptat urmatoarea factura care nu a venit nici pana astazi. In schimb, fara preaviz, in data de 20 ianuarie 2014 am fost debransati de la curent. Mentionez ca nu mi-a trecut prin cap sa ma interesez daca mai e vreo factura emisa si neplatita pentru ca stiam ca in ianuarie trebuie primita noua factura Eon, daca ultima a fost primita in noiembrie.
Am intrebat la eon si nu ni s-a raspuns pentru ca nu suntem proprietari, administratorul zice ca e vina noastra si nu vrea sa mearga sa rezolve situatia.
Intr-un final, dupa ce ne-am milogit practic la telefon, un reprezentant Eon ne-a informat ca exista o factura neplatita din 31 iulie si din aceasta cauza am fost deconectati. Iar aceasta datorie ar fi fost trecuta pe factura aceea de -33 lei ca factura in sold, cea pe care eu am considerat-o achitata in octombrie.
Proprietarul ma acuza pe mine ca nu l-am anuntat de datorie, dar eu nu stiam de neplata acestei facturi si am luat de buna stingerea datoriilor cand m-am mutat in apartament.
Acum pentru rebransare exista un intreg ritual si foarte multe taxe.
Intrebarea mea este cine este vinovat si cum pot rezolva. Ca in principiu nici eu nu am stiut, sa zicem ca nici administratorul, iar cei de la Eon ne-au debransat fara nici un preaviz, cel putin nu unul primit in perioada octombrie-ianuarie si cum se poate sa poti plati o factura emisa in octombrie si sa iti ramana una pe iulie, sau asa se face?
Multumesc.
Start 97 98 99 100 Final

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.