|
Start ◄ 101 102 103 104 ► Final |
21-01-2014 |
luci | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Recuperare bani de la administrator de bloc daca avem hotarare judecatoreasca dar ea nu are numic de
Subiect :Recuperare bani de la administrator de bloc daca avem hotarare judecatoreasca dar ea nu are numic de
Fii primul care răspunde
Suntem o asociatie de proprietari din Galati.Am dat in judecata fosta administratora a blocului ptr. delapidare si avem hotarare judecatoreasca prin care este obligata sa ne dea tot prejudiciul constatat de expertiza financiar-contabila de la dosar. Insa d-sa nu figureaza la fisc cu nici un fel de bunuri.Cum sa procedam sa ne luam banii de la ea?Precizam ca ea lucreaza inca la o alta asociatie!!! Deja la asociatia noastra vin executori ptr. aceasta suma de bani pe care o datoram la societatea de distribuire a apei calde.In asociatie sunt numai oameni corecti care au platit la timp.Ajutati-ne va rugam!! |
|
|
|
20-01-2014 |
anca | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :buna
Fii primul care răspunde
Buna ziua am o intrebare la dumneavoastra nu stiu daca veti vedea acest email si daca voi reusi sa ma ajutati…oricum am zis ca voi merge la un avocet sa vad si am dat de dumneavoastra…mama mea a stat cu tatal meu vitreg 11 ani impreuna..acu 3 ani sa intamplat ca el sa moara dintr-o nevinovatie sa zicem..nimeni nu se astepta a asa ceva..mama a cumparat apartament cu dansu acu cativa ani…el a pus38000 atunci si mama 110000…dar au pus apartamentul jumi juma pentru ca na vrut mama sa faca sa aiba ea mai mult desii a pus mai multi bani.a vrut sa aiba o familie cu el.si a zis sa faca asa..desii cu anii e zicea ca tot cei al nostrum ne ramane noua.dar nau apucat sa faca nici un act pentru ca nimeni nu se astepta sa moara nu era bolnav nu avea nimic..cineva la omorat.el are o sora care acum cere a treia parte din apartament.adik nea cerut 10 mii euro.a zis ca daca n u suntem de accord merge in tribunal.dansa nu are dreptu la nimic pentru ca ea sia primit partea cand ai eu vandut csa painteasca.ce ne sfatuiti sa facem…lui mama nu I se cuvine nimic din partea a 3a?ea a facut apartamentul de la a la z..el na prea lucrat..mama la intretinut a platit toate taxele tot.el ce lucre bea banii si fuma..noi am fost cu el.plus ca primeam pensie de urmas dupa tatal nostrum ca a murit si el cand eram mici.el lua banii..mama ia patit inmormantarea.mama a platit asigurarea 12 mil.ca sa nu platim spitalizarea si a trebuit platit din urma…si acuma sa ne ceara noua atatia bani.desii ea de fata cu noi a recunoscut ca mama a bagat bani in apartament si tot.si acuma ne cere bani…se meritra sa mergem in instant?are vreo sansa mama sa castige ceva…sau se va ajunge la jumi juma dacda nu ne vom intelege cu ea…dansa cere banii aceia care ia pus el cand a cumparat apartamentul.ce este de facut..va rog frumos sa imi dati un raspuns. Cit |
|
|
|
19-01-2014 |
Mihaela30 | | Înregistrat: 19-01-2014 Mesaje: 9 Locaţie: | | |
| Forum : Dreptul muncii Subiect :Voi fi concediata in mod intemeiat sau abuziv?
Fii primul care răspunde
Buna ziua Sunt pe postul de preparator universitar inca din 2007. In anul 2013 am intrat la doctorat si acum am pozitia de preparator universitar doctorand. Zilele trecute rectorul a amenintat cu concedierea 55 de asistenti daca pana in toamna nu isi iau titlul de doctorat. Eu nu sunt pe pozitia de asistent. Acum vine intrebarea: potrivit legii 1/2011 art.362 preparatorilor universitari li se incheie contractul de drept dupa 4 ani de la intrarea in vigoare iar pentru pozitia de asistent universitar poti sa fi student doctorand cu mentiunea alineatului 2 in care se precizeaza ca nu poti depasi perioada de 5 ani pe aceasta pozitie fara titlul de doctor. Eu ce pot sa fac daca intru in categoria celor 55 aflati pe lista neagra? Nu pot termina doctoratul mai devreme de 2016 caci este pe o durata de 3 ani, voi fi concediata pe drept conform art.362 si nu se va aplica articolul 301 din legea 1/2011?Va multumesc anticipat pentru raspuns, o zi buna! |
|
|
|
19-01-2014 |
curelar.constantin | | Înregistrat: 29-10-2013 Mesaje: 33 Locaţie: | | |
| Forum : Dreptul muncii Subiect :Drepturi salariale post-calificare
Fii primul care răspunde
Din anul 2010 am lucrat ca asistent medical scolar detasat de la Ministerul Sanatatii la Primarie. Pe statul de functiunii am fost trecut ca asistent medical debutant, desi aveam 6 ani lucrati deja in sistem. Nemultumita, m-am adresat M.S. si imediat am primit acasa instintarea ca pot da examenul de asistent principal!!! (Dar de ce nu s-a organizat de angajator!!! la timp...)L-am dat, l-am luat si mi s-a comunicat ca incepand cu data ...de sunt in alta treapta de salarizare... Dar pentru perioada 2010 - 2013, cine se face vinovat ca nu mi s-au acordat drepturile daca in legislatie spune clar ca " Asistent medical debutant nu poti fi mai putin de 6 luni si cel mult 1 AN!!! " iar angajatorul trebuia sa ia toate masurile necesare, si cred ca ma pot adresa Judecatoriei , la contencios administrativ... |
|
|
|
19-01-2014 |
stefan constantin | Vizitator | |
| Forum : Dreptul muncii Subiect :accesul la dosarul personal
Fii primul care răspunde
Buna ziua!Ma numesc S.C.Intre anii1996-2004 am fost angajat ca persoana publica.am fost nevoit sa-mi dau demisia....atunci.pot gasi pe cineva,de buna credintă sa ma invete ce-i de facut?email-ul meu este. stefanconstantinania@yahoo.com. Voi expune acelui BINEVOITOR toata situatia mea reala.multumiri anticipate |
|
|
|
18-01-2014 |
Stainici Catalin | Vizitator | |
| Forum : Dreptul muncii Subiect :Post medic
Fii primul care răspunde
Buna ziua, va scriu acest mesaj pentru situatia in care ma regasesc. Am terminat rezidentiatul in decembrie 2013 insa nu am luat examenul de specialitate. Am post la un spital din tara insa nu ma primesc fara examen luat, prin urmare nu ma pot prezenta la post, imi spun sa depun cerere de concediu fara plata pana mai dau examenul, insa eu ce as putea face, vreau sa ma angajez, sa lucrez, tot ei sustin ca ma pot angaja intre timp part time. O alta problema, eu nu stiu sigur daca voi mai lua examenul si daca voi mai incerca, in situatia asta mi-au spus sa dau banii inapoi, am citit de la alti colegi foarte multe situatii de acest gen cu castig de cauza pentru medic, nu intru in detalii, cred ca stiti mai bine. Mai mult am incercat sa inchei situatia, insa ma constrang ca nu-mi vor incheia situatia pana nu dau inapoi toti banii, nu am de unde, e o suma enorma de bani. Si astfel in cazul de fata nu stiu cum sa fac, cine sa ma consilieze, ce sa depun, etc Multumesc. |
|
|
|
15-01-2014 |
Florin | Vizitator | |
| Forum : Pensii Subiect :pensie
Fii primul care răspunde
Buna seara, Anul acesta am depus dosarul de pensionare,pentru atingerea limitei de varsta,dar a fost respins din cauza diferentei de grupa completata in cartea de munca.Va aduc la cunostinta ca timp de sase ani am lucrat in sectia pirotehnie a UM Tohan Zarnesti,in conditii speciale de munca.M-am adresat fabricii cu aceasta problema care mi-a eliberat o adeverinta stampilata si cu numar de inregistrare care atesta grupa 1 de munca pentru perioada de sase ani.Mentionez ca aceasta adeverinta a fost eliberata in urma unui proces pe aceasta tema intre fabrica si sindicat,proces castigat de sindicat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.Casa de pensii a refuzat sa-mi ia in considerare aceasta adverinta,respingandu-mi dosarul,iar intr-o audienta la director mi s-a spus ca adeverinta este falsa si mi s-a sugerat sa-mi caut dreptatea in justitie.Va aduc la cunostinta ca avand aceeasi adeverinta la dosar din aceleasi motive ca al meu,unor colegi de-ai mei li s-a acceptat dosarul cu numai cateva luni inainte.Va multumesc si astept o propunere. |
|
|
|
15-01-2014 |
gesi | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Va mai exista posibilitatea vanzarii cotei parti din terenul agricol ?
Fii primul care răspunde
Ma refer la noua lege de vanzare a terenurilor agricole..Adica:titlul de proprietate este pe numele bunicii prin trei mostenitori=2,250ha..Un var a cumulat doua treimi de la doi mostenitori.Eu si fratele meu(spre70 de ani si spre80 de ani)avem o treime,ficare cu cota respectiva,conform succesiunii(cate 3750 mp)..Am fi vrut sa vindem ,dar fara toata bataia de cap cu cadastru,deplasare din Prahova in Dolj,adica doar cota parte,pretul fiind deasemenea foarte mic. .In tot acest timp varul nostru a spus ca de terenul arabil nu s-a ocupat,doar de vie si de plata impozitului.Asa ca plutim in nestiinta si neputinta.Informatiile obtinute cu greu si nesigure sunt ca pamantul e lucrat de o societate anglo-americana cu voia primariei(oare e posibil)care a luat si ajutorul pe suprafata de la APIA.Primaria nu stie nimic.Varul raspunde artagos ca el plateste impozitul dar nu foloseste dacat cei trei mii de mp de vie.Oameni ca noi mai au vre-o sansa de a fructifica vreodata mostenirea?Mai e si povestea cu uzufructul!.. Va rugam,puteti inlatura putin din ceata legislativa si calea de urmat?Cu stima,EG |
|
|
|
15-01-2014 |
Florin | Vizitator | |
| Forum : Dreptul muncii Subiect :Dosar de pensie respins
Fii primul care răspunde
Buna seara, Anul acesta am depus dosarul de pensionare,pentru atingerea limitei de varsta,dar a fost respins din cauza diferentei de grupa completata in cartea de munca.Va aduc la cunostinta ca timp de sase ani am lucrat in sectia pirotehnie a UM Tohan Zarnesti,in conditii speciale de munca.M-am adresat fabricii cu aceasta problema care mi-a eliberat o adeverinta stampilata si cu numar de inregistrare care atesta grupa 1 de munca pentru perioada de sase ani.Mentionez ca aceasta adeverinta a fost eliberata in urma unui proces pe aceasta tema intre fabrica si sindicat,proces castigat de sindicat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.Casa de pensii a refuzat sa-mi ia in considerare aceasta adverinta,respingandu-mi dosarul,iar intr-o audienta la director mi s-a spus ca adeverinta este falsa si mi s-a sugerat sa-mi caut dreptatea in justitie.Va aduc la cunostinta ca avand aceeasi adeverinta la dosar din aceleasi motive ca al meu,unor colegi de-ai mei li s-a acceptat dosarul cu numai cateva luni inainte.Va multumesc si astept o propunere. |
|
|
|
14-01-2014 |
adrianvoinescu | | Înregistrat: 14-01-2014 Mesaje: 1 Locaţie: Ploiesti | | |
| Forum : Civil Subiect :Recuperare suma imprumutata prin contract de imprumut cu drept executoriu
Subiect :Recuperare suma imprumutata prin contract de imprumut cu drept executoriu
Fii primul care răspunde
Buna ziua, Am un contract de imprumut catre o persoana fizica, semnat in vara anului 2013 (de fapt este semnat ca si urmare a expirarii unui alt contract de imprumut cu titlu executoriu semnat in urma cu aproape 4 ani) in care este specificat ca se vor efectua plati lunare in valoare de 100 euro, dar acesta nu a platit absolut nimic. cum imi pot recupera suma? Mentionez ca acest contract este cu titlu executoriu dar nu stiu daca are bunuri pe numele lui (stiu doar ca are o societate comerciala in care este administrator). Daca doreste cineva sa imi preia acest caz, dar cu mentiunea ca pot plati onorariile in cazul in care imi pot recupera suma imprumutata (sau macar sa fie obligat prin executare la o plata lunara oricat de mica). Va multumesc, Adrian |
|
|
|
14-01-2014 |
alex marcu | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :prescriptie executare silita
Fii primul care răspunde
Buna ziua ! As dori sa ma lamuriti in urmatoarea situatie : creditorul X incepe executarea silita imobiliara in data de 09.11.2010 si efectueaza acte de executare o data la doua luni ( publicatii de vanzare ) pana in data de 06.06.2013. Intrebarea la care va rog sa-mi raspundeti este : a intervenit oare prescriptia executarii silite , avand in vedere ca aceasta s-a perimat pe data de 06.12.2013 ( intrucat nu s-a efectuat nici un act ) , iar pe data de 09.11.2013 s-au implinit 3 ani de la inceperea executarii silite ? Multumesc ! |
|
|
|
14-01-2014 |
intrebare | | Înregistrat: 14-01-2014 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :Contracte de mandat comercial promovare asigurari
Fii primul care răspunde
Buna ziua M-ar interesa urmatoarea problema. Daca o PJ are incheiat un contract de franciza cu un broker de asigurari , este in regula ca firma respectiva sa aiba incheiate cu alte persoane fizice contracte de mandat comercial ? Obiectul contractului ar fi promovarea imaginii firmei si obtinerea unor cereri de asigurare din partea clientulor pe care le-ar incheia doar persoana juridica in baza contractului cu brokerul de asigurare. Mentionez ca pentru aceste contracte s-ar retine contributiile necesare. In cazul unui control ITM acestia ar fi indreptatiti sa solicite angajarea persoanelor care au fost inregistrate in baza contractului de mandat comercial desi ele au deja un loc de munca stabil ? Exista o lege care sa reglementeze in ce baza se pot intocmi contractele comerciale civile ? |
|
|
|
13-01-2014 |
mariadan | | Înregistrat: 13-01-2014 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :Prelungire contract inchiriere prin relocatiune tacita
Fii primul care răspunde
Bunicul a fost proprietarul unui spatiu comercial pe care l-a inchiriat pe trei ani, incepand cu 1954. A semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de Consum si un proces verbal cu sectia financiara. La expirarea termenului din contract, locatarul a refuzat sa paraseasca locatia si a mai platit chirie pana la moartea bunicului in 1974. Nu am chitante de plata a chiriei intre 1954 si 1974 si cred ca banii ii aducea postasul, dar am dovezi ca locatarul a ramas in locatie si scrisori din care rezulta ca locatarul retinea bani din chirie pentru impozitul pe imobil si reparatii. Dupa moartea bunicului nu s-a obtinut imediat certificat de mostenitor, motiv pentru care locatarul a refuzat sa plateasca chirie dar nici nu a parasit locatia. Imediat dupa revolutie am obtinut certificatul de mostenitor si confirmarea acestuia prin decizie definitiva si irevocabila dupa ce a fost contestat de locatar. La un an de la moartea bunicului, in 1975, locatarul a obtinut „folosinta fara termen si fara plata” a terenului nostru pe care se afla spatiul comercial inchiriat, in baza unei declaratii de proprietate , dovedita ulterior neadevarata, data de primarie . In 2004 instanta a dat o decizie definitiva ca terenul nu a apartinut niciodata primariei si ca darea in folosinta a terenului a fost un abuz, obligand Cooperativa sa ne lase in deplina proprietate terenul. Intrebare: Pot obtine o constatare ca a avut loc prelungirea contractului de inchiriere, prin relocatiune tacita timp de 20 ani, facand numai dovada ramanerii in spatiu a locatarului si a faptului ca semnatarii nu au denuntat contractul dar fara a dovedi plata chiriei? Putea fi prelungit tacit contractul si dupa moartea bunicului si daca da , pana cand? Problema juridica este daca constructiile autonome si adaugate au fost facute in calitate de locatar si ne apartin ca locatori, contractul de inchiriere fiind valabil la data executarii lor in 1975, sau in calitate de constructor de buna sau rea credinta care trebuie despagubit. Precizez ca imediat dupa decizia definitiva din 2004 locatarul a vandut spatiu comercial unui tert , in baza unui contract in forma neautentica la care a anexat ca dovada a proprietatii cladirii numai actul de primire in folosinta a terenului. Terenul este intabulat pe numele nostru dar cladirile nu sunt inscrise in Cartea funciara, actualul ocupant al cladirilor neavand nici un titlu locativ valabil. |
|
|
|
13-01-2014 |
Vali d | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Atacare testament!?
Fii primul care răspunde
Buna ziua! Matusa mea a fost casatorita peste 20 de ani cu un barbat care avea 2 copii din prima casatorie. Dupa moartea sotului s-a facut succesiunea si ea a obtinut o parte din avere. Ea a facut un testament in favoarea mea. Va rog sa-mi spuneti daca dupa moartea matusei cei 2 copii vitregi pot veni ca mostenitori ai matuseai prin atacarea testamentului. Care sunt mostenitorii de drept, matusa neavand copii proprii, doar frati si nepoti? |
|
|
|
13-01-2014 |
Vali | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :Citatie ca martor in caz de evaziune / inselaciune
Fii primul care răspunde
Popescu a luat de la Ionescu un avans de xx.xxx euro pentru un apartament in baza unui antecontract. Ulterior Popscu a vandut apartamentul altei persoane fara a restitui avansul dat de Ionescu. Fiindca in trecut (cu aproximativ 4-5 ani in urma) am avut si eu un antecontract cu Popescu - de pe care mentionez ca am recuperat banii, desi nu integral din cauza diferentelor de curs valutar - acum sunt citata ca martor in acest caz. Mentionez ca Popescu nu este dat in judecata de Ionescu ci este urmarit de Politia anticoruptie din oras (sau cam asa ceva) probabil in urma unei plangeri depuse de Ionescu. Eu nu stiu daca am mai pastrat facturile, chitantele, antecontractul si alte acte intocmite intre mine si Popescu - acte care mi se cere acum sa le duc ca si martor - o sa caut mai bine, dar deocamdata nu le-am gasit. Daca nu le gasesc ce mi se poate intampla? Si o a doua intrebare. Data si ora la care sunt chemata ca si martor sunt in timpul serviciului. Sunt obligata sa merg? Si daca da mie imi plateste cineva orele pierdute la lucru? |
|
|
|
10-01-2014 |
gina | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :protectie financiara
Fii primul care răspunde
Buna ziua! As dori sa depun o suma de bani pe numele mamei mele care este f in varsta; Ce ar trebui sa fac astfel incat ,in cazul mortii dansei,ceilalti frati ai mei si nepoti sa nu aibe dreptul la aceasta suma. Multumesc anticipat! |
|
|
|
10-01-2014 |
iuli | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :vreau un raspuns corect si sincer la o problema.multumesc
Fii primul care răspunde
In 2003 parintii mei au facut act de vanzare-cumparare unei surori si sotului ei cu clauza de intretinere unde apar mentionate inca 2 persoane in speta eu si o alta sora in calitate de cooparticipanti la intretinerea parintilor fara ca noi sa semnam respectivul act .Fara sa fim intrebate daca suntem de acord.Mentionez ca in acea perioada tatal era paralizat la pat nu putea sa vorbeasca nici sa se miste.Respectivul act este semnat de sora si sotul ei ,2 martori ,amprenta digitala a parintilor pentru ca 1 bolnav 1 nu stia sa scrie si semnatura si parafa notarului.Intrebarea este ..respectivul act se poate declara nul .in ce conditii se poate cere anularea lui.Mentionez ca parintii au decedat.REPET CA EU SI SORA NU AM SEMNAT ACEL ACT .Notarul nu n-ea dat copie dupa acel act insa eu il am ,MULTUMESC.astept un raspuns cit mai clar |
|
|
|
09-01-2014 |
iuli | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :in ce conditii se puate anula un contract vanzare-cumparare
Fii primul care răspunde
Buna ziua.pe scurt parintii mei au facut act de vanzare cumparare uneia dintre surori dar in respectivul act apare si numele meu si al celeilalte surori insa noi nu am semnat actul respectiv. IN acel timp tata era paralizat la pat nu vorbea nu se misca acum sunt decedati As dori sa stiu daca respectivul act este un fals si se poate anula .A fost facut in 2003 .MULTUMESC |
|
|
|
09-01-2014 |
|
|
08-01-2014 |
angela | Vizitator | |
| Forum : Dreptul muncii Subiect :vreau sa trec de pe functie de conducere pe functie de executie pe motiv de boala
Subiect :vreau sa trec de pe functie de conducere pe functie de executie pe motiv de boala
Fii primul care răspunde
lucrez de 36 ani ca si economist ,momentan sunt la o institutie publica pe post de sef birou financiar contabil si nu mai vreau sa ramin pe acest post pe motiv de sanatate deoarece nu pot sa-mi efectuez nici concediul de odihna,am probleme mari de sanatate iatr functia respectiva imi provoaca stres va rog sa ma ajutati ce trebuie sa fac , va multumesc |
|
|
|
|