Forum avocaţi > Pensii

Aplicarea legii 192 / 2015 - Pagina 103

Start 101 102 103 104 Final
 17-09-2018
Vizitator
La Trib. Hunedoara procesele continua,doua cauzuri de azi,

CÎNDEA CONSTANTIN DOM PROC.ALES AV TOMESCU DUMITRU DANIEL Reclamant
CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII HUNEDOARA Pârât
CÎNDEA CONSTANTIN Reclamant

Şedinţe
17.09.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C1 LM-AS
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia prematurităţii capătului de cerere privind stabilirea unor drepturi de pensie în temeiul art. 1691 din Legea nr. 263/2010, invocată de pârâtul Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara, ca neîntemeiată. Admite acţiunea de asigurări sociale formulată de către reclamantul Cîndea Constantin, în contradictoriu cu pârâtul Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara. Obligă pe pârât la emiterea unei decizii de recalculare a drepturilor de pensie aparţinând reclamantului, începând cu data de 01.01.2016, prin creşterea cu 50% a punctajelor anuale realizate în perioadele în care reclamantul a desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale de muncă, prin utilizarea la calculul punctajului mediu anual a unui stagiu complet de cotizare de 20 de ani. Obligă pe pârât la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în favoarea reclamantului. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Hunedoara. Pronunţată în şedinţa publică din data de 17.09.2018.
Document: Hotarâre 1332/2018 17.09.2018

LACATUSU DUMITRU CU DOM. PROC. ALES LA CAB. AV. PASC ALINA Reclamant
CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII HUNEDOARA Pârât

Şedinţe
17.09.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C1 LM-AS
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia prematurităţii capătului de cerere privind plata sumelor cuvenite în urma recalculării, invocată de pârâtul Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara, ca neîntemeiată. Respinge excepţia prematurităţii capătului de cerere privind stabilirea unor drepturi de pensie în temeiul art. 1691 din Legea nr. 263/2010, invocată de pârâtul Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara, ca neîntemeiată. Admite acţiunea precizată de asigurări sociale formulată de către reclamantul Lăcătuşu Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara. Obligă pe pârât la emiterea unei decizii de recalculare a drepturilor de pensie aparţinând reclamantului, începând cu data de 01.01.2016, prin creşterea cu 50% a punctajelor anuale realizate în perioadele în care reclamantul a desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I de muncă/condiţii speciale de muncă, prin creşterea cu 25% a punctajelor anuale realizate în perioadele în care reclamantul a desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa a II-a de muncă/condiţii deosebite de muncă, prin utilizarea la calculul punctajului mediu anual a unui stagiu complet de cotizare de 20 de ani. Obligă pe pârât la plata diferenţelor de pensie rezultate din recalculare, începând cu data de 01.01.2016. Obligă pe pârât la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în favoarea reclamantului. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Hunedoara. Pronunţată în şedinţa publică din data de 17.09.2018.
Document: Hotarâre 1331/2018 17.09.2018
Răspunde
 20-09-2018
Vizitator
La Tribunalul Maramures , asa cum am precizat acum cateva zile , procesele pe Legea 192/2015 se suspenda din initiativa judecatorilor.Au inceput apelurile si la Curtea de Apel Cluj . Si aici se suspenda procesele din acelasi motiv.
Răspunde
 20-09-2018
Vizitator
Am lucrat in subteran (conditii speciale), anterior 04 2001, 22 ani 2 luni si 4 zile, pensionar pentru limita de varsta si activitate depusa de la 1 03 1996, prin Hotarare judecatoreasca din 2006, Tribunalul Bucuresti mi-a recalculat punctajul prin impartirea la stagiul complet de 20 ani. Nu am beneficiat de recalculare, pravazuta de OUG 100/ 2008, OUG 209/2008, legea 218/2009, legea 192/2015, legea 263/2010, art 169 ind 1. Cand beneficiez de recalculare prin recalcularea punctajului cu 50%?
Răspunde
 20-09-2018
Vizitator
Incepand cu octombrie 2018.
Răspunde
 21-09-2018
Vizitator
MULTUMESC
Răspunde
 22-09-2018
Vizitator
Le suspendă judecatorii fiindca nu au coloana vertebrala si raspund la comanda semidoctei ministre a muncii
Ei au uitat ca sunt inamovibili si trebuie sa judece in temeiul legii si cum le dicteaza constiinta, iau un porcoi de de bani si nu fac dreptate oamenilor care vin cu probleme in instanta. Raspund la comenzile consilierilor juridici analfabeti functionali , ai caselor de pensii , cei care se comporta in instamta de parca ar vorbii cu femeia de serviciu de la casa de pensii nu cu presedintele completului de judecata, o fi iar vreun protocol semnat intre tribunale sri si casele de pensii. La hunedoara sunt de fapt judecatorii.
Răspunde
 29-09-2018
Vizitator
Nu mai zice nimenea nimic!? O fi reusit casele de pensii sa primeasca formidabilul program de recalculare!? Poate are cineva informatii in acest sens?
Răspunde
 29-09-2018
Vizitator
ieri am vb cu un prieten care are o verisoara la Casa de pensii Petrosani si imi zicea ca inca nu au primit softul. oare nu o sa fie o noua teapa pe care o primim marca PSD?
Răspunde
 29-09-2018
Vizitator
Poate în primăvară, în campania pentru europarlamentare.
Chiar ne iau de proști....
Se poate ca și după ce câștigăm în instanță, sa așteptăm mult până sa primim banii cuveniți, știți cum au pățit profesorii care au câștigat în instanță.
Răspunde
 29-09-2018
Vizitator
Doamne fereste! De asta mi-era frica!
Răspunde
 29-09-2018
Vizitator
Și la Gorj a întrebat cineva în această săptămână și i-au spus că nu au primit programul de recalculare.
Răspunde
 29-09-2018
Vizitator
Doamna Hanganu solicitați expertiza in instanta
Răspunde
 30-09-2018
Vizitator
Vreți să detaliați un pic, domnule Gabi? Expertiza la ce? Eu cred ca nu este necesar. Judecătorii de la ICCJ, în data de 15 octombrie, sunt cei care vor da soluția pentru toate instanțele din țară. Am speranța că hotărârea ce se va da,va fi în favoarea noastră.
Răspunde
 30-09-2018
Vizitator
Doamna Hanganu ,expert pentru calculare pensie. Deviza caselor de pensii este că nu merge softul,din rea credintă,așa ca o calculează altcineva si daca e calculata instanta o aprobă si casa de pensii o pune in plata nemai fiind necesar sa o calculeze. In cererea de chemare in judecata trebuie cerut expert contabil. Asta spune domnul Gabi.
Răspunde
 30-09-2018
Vizitator
Mulțumesc, domnule Paul!
Răspunde
 01-10-2018
Vizitator
Daca incep recalcularile, oare cum se vor face? Eu la iesirea la pensie aveam 54 puncte total, de atunci am mai lucrat si acuma am 60 puncte. Punctajul mediu actual 3 puncte. Am lucrat in gr. I cca. 52%. Voi castiga 27 puncte sau doar cca 14!? Multumesc anticipat pt. eventualele lamuriri!
Răspunde
 01-10-2018
Vizitator
Va rog,poate cineva sa ma lamureasca,de ce avocatii,le-au solicitat clientilor lor,care au castigat pe fond,sa-si scoata adeverinte privind bruturile realizate,pe toata perioada desfasurata in conditii de grupe de munca?Ce urmeaza sa faca,cu aceste adeverinte? Va multumesc!
Răspunde
 01-10-2018
Vizitator
Vei primi marirea cu 50% doar a punctajului ,la ani lucrati in gr. 1 , care apoi se adauga la cele 60 de puncte pe care le aveti si rezulta punctajul total nou .
Răspunde
 01-10-2018
Vizitator
Am lucrat 35 de ani din care 16 gr.1 si un an gr.2
Am iesiti la pensie in Iunie 2018,dar citind decizia nu am vazut nici o referire la vreo lege.Intra si situației mea la recalculate? Astept raspuns nu inainte de a mulțumi anticipat.
Răspunde
 01-10-2018
Vizitator
Ati primit majorarea prin aplicarea prevederilor art.100 din legea 263/2010.
Gasiti mentiunea in decizie.
Răspunde
RăspundeStart 101 102 103 104 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.