|
01-10-2018 |
 | Vasile bot Vizitator |
| Dl. Aurel, multumesc f. mult pt. raspuns! Eu am 54 puncte din gr. I dar am avut 52% subteran, nu 100%! Ma intreb daca 54 puncte *50% majorare se mai inmulteste si cu procentul de 52%!? | |
|
|
|
01-10-2018 |
 | Sorin N Vizitator |
| Din pacate , chiar daca Legea nr. 192/2015 nu spune , softul cu care au recalculat tine seama si de procentul de subteran.In Lege se spune ca se acorda majorarea cu 50 % a punctajelor anuale pentru PERIOADELE lucrate in conditii speciale (grupa I de munca) si nu PROPORTIONAL cu timpul lucrat in aceste conditii.Dar , repet , cei care au facut softul , la comanda CNPP , au introdus in formula de calcul ceva ce in Lege (si nici macar in controversata HG 291/2017) nu era prevazut. | |
|
|
|
01-10-2018 |
 | Vasile bot Vizitator |
| Dl. Sorin! Asta e o mare problema, deci se vor da puncte putine pt. cei ce nu au 100% subteran. O noua fenta! Si punctele obtinute dupa pensionare, precis nu se vor imparti la 20 ci probabil la 30!? Acuma nr. total de puncte se imparte la 20, dupa recalculare vor aparea fi facute "cuvenitele" diferentiei. O mare excrocherie, in continuare! | |
|
|
|
01-10-2018 |
 | Sorin N Vizitator |
| Domnule Vasile Bot , adaugarea de stagiu de cotizare dupa pensionare se face utilizand stagiul complet de cotizare avut la data pensionarii. | |
|
|
|
01-10-2018 |
 | Vasile bot Vizitator |
| Am inteles, multumesc! Problema ramane la procentul de subteran!!! | |
|
|
|
02-10-2018 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| http://www.cdep.ro/interpel/2018/r5097A.pdf | |
|
|
|
02-10-2018 |
 | Ileana B. Vizitator |
| Am facut si eu formalitatile pentru judecata, pt. recalculare, dar acuma imi dau seama, dupa ultimele dicutii de mai sus, ca s-a intamplat o mare smecherie cu procentajul de 51% subteran, unde ma incadrez si eu! Daca asa va ramane formula de calcul la fel si dupa L. 221, inseamna ca nu luam aproape nimic la recalculare! Cred ca trebuia sa contestam, in instanta, acest fapt, care ne diminueaza nr. suplimentar de puncte, ILEGAL! Ne-am concentrat doar pe numitorul de 30/20 si am pierdut din vedere INSELATORIA cu procentul de subteran!!! Foarte grav si cred ca vom avea o mare surpriza si neplacuta! | |
|
|
|
02-10-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Legea 263/2010 Art.30(1) În sensul prezentei legi, locurile de muncă în condiții speciale sunt cele din: a) unitățile miniere, pentru personalul care își desfășoară activitatea în subteran cel puțin 50% din timpul normal de muncă în luna respectivă; Ganditi in felul urmator: 51, sau 52% este mai mic decat 50% ? | |
|
|
|
02-10-2018 |
 | Ileana B. Vizitator |
| Nu-i vorba, de ex.51% subteran se incadreaza in lege pt. recalculare, dar modul de recalculare, deja practicat de casa de pensii, ma sperie! Vedeti ce spune si dl. Iosif cu trei pagini in urma! | |
|
|
|
02-10-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Eu consider ca in cazul de fata este vorba despre: -Un abuz -Necunoasterea legislatiei | |
|
|
|
02-10-2018 |
 | Dumitru Tivda Vizitator |
| Repet intrebarea...stie cineva,de ce se cer adeverinte cu bruturile realizate? O opinie competenta daca se poate,fara bla-bla.. Multumesc! | |
|
|
|
03-10-2018 |
 | Gabi Vizitator |
| Pentru recalcularea pensiilor conform deciziilor 19 din 2011 și 19 din 2012 a i.c.c.j | |
|
|
|
03-10-2018 |
 | Aurel Vizitator |
| Domnilor , Casa Jud. de Pensii Hunedoara nu a primit inca ordin de incepere a recalcularilor in 02.10.ac.Deci inca asteptam . | |
|
|
|
03-10-2018 |
 | Vizitator Vizitator |
| Curios! Am aflat de la casa nationala de pensii ca INCA nu s-a primit softul de recalculare. Jalnic! | |
|
|
|
03-10-2018 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| Am postat un link cu raspunsul Ministerului Muncii referitor la aplicarea Legii 221/2018. O fac din nou : http://www.cdep.ro/interpel/2018/r5097A.pdf | |
|
|
|
03-10-2018 |
 | Bobicraioveanu Vizitator |
| Multumim din nou, domnule Ipate! Mai jos raspunsul din link-ul dlui Ipate convertit in text pentru cine nu poate deschide pdf. Sper sa fie de folos: "STIMATE DOMNULE DEPUTAT, Referitor la întrebarea dumneavoastră, înregistrată la Camera Deputaţilor cu nr. 5097A/2018, având ca obiect ”Aplicarea Legii nr. 221/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice Reglementările aduse de Legea nr. 221/2018, reprezintă o modificare a dispoziţiilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul recalculării drepturilor de pensie în situaţia: - pensionarilor sistemului public de pensii cărora li s-au aplicat prevederile art. 1691 prin utilizarea la determinarea punctajului mediu anual a stagiilor complete de cotizare avute în vedere, potrivit legii sau a unor hotărâri judecătoreşti, la stabilirea/recalcularea pensiei aflate în plată sau, după caz, cuvenite la data de 31 decembrie 2015; - persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 şi 2 august 2018 prin utilizarea la determinarea punctajului mediu anual a stagiilor complete de cotizare prevăzute la art. 56 alin. (3) lit. b) şi c) din Legea nr. 263/2010, astfel cum sunt a fost modificat prin Legea nr. 221/2018. Recalcularea menţionată se efectuează din oficiu, în termen de 12 luni, calculat de la data de 1 octombrie 2018, drepturile de pensie recalculate cuvenindu-se de la data de 1 octombrie 2018. Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), instituţie aflată în coordonarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, precum şi instituţiile subordonate gestionează, la momentul actual, un sistem informatic de tip integrat, dezvoltat prin proiecte succesive, finanţate din fonduri/instrumente de finanţare diferite. Sistemul informatic contractat este unic atât din punct de vedere al implementării tehnice, cât şi ca logică de business, acesta fiind dezvoltat pe specificul CNPP. Modificările legislative care au impact asupra sistemului de pensii publice, sunt considerate ca activităţi de mentenanţă evolutivă şi sunt implementate în sistemul informatic integrat prin încheierea unor contracte cu prestatori specializaţi în dezvoltare software. DOMNULUI DEPUTAT TOMA ILIE Astfel, Casa Naţională de Pensii Publice a demarat procedura pentru atribuirea Acordului - Cadru având ca obiect “Servicii de asistenţă tehnică, mentenanţă corectivă şi evolutivă pentru sistemul informatic integrat al Casei Naţionale de Pensii Publice”, care are şi o componentă de mentenanţă evolutivă prin intermediul căreia se va crea şi funcţionalitatea necesară pentru implementarea prevederilor Legii nr. 221/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Stadiul procedurii de atribuire a Acordului - Cadru având ca obiect “Servicii de asistenţă tehnică, mentenanţă corectivă şi evolutivă pentru sistemul informatic integrat al Casei Naţionale de Pensii Publice” este următorul: - Anunţul cu lansarea procedurii a fost lansat în SEAP cu nr. CN 11910; - Documentaţia de atribuire cu nr. DF 1013240 a fost publicată în SEAP, a fost aprobată pe data de 26.06.2018; - Data Limită de depunere a ofertelor a fost pe data de 16.08.2018; - în prezent procedura este în faza de evaluare tehnică. După finalizare procedurii de atribuire şi încheierea formelor contractuale cu ofertantul câştigător, în baza Acordului-cadru, se va încheia un contract subsecvent care va avea ca obiect implementarea prevederilor Legii nr. 221/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Trebuie subliniat faptul că, indiferent de data emiterii deciziei, drepturile de pensie restante, cuvenite în urma recalculării, vor fi achitate retroactiv, astfel încât eventualele întârzieri în soluţionarea cererilor nu vor avea efecte de natură pecuniară asupra beneficiarilor. Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, prin Casa Naţională de Pensii Publice, întreprinde toate măsurile şi depune eforturi considerabile pentru a asigura implementarea tehnică a măsurilor stabilite prin noile acte normative şi soluţionarea cererilor de recalculare în cel mai scurt timp. Cu deosebită consideraţie, LIA-OLGUTA VASlLESCU MINISTRUL MUNCII SI JUSTITIEI SOCIALE" | |
|
|
|
03-10-2018 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Dupa cum spuneam si altadata, recalcularea va dura ani, in ce priveste softul ei abia sunt ''în prezent procedura este în faza de evaluare tehnică.'' Trazneasca-i Dumnezeu de nesimtiti, pana se va face recalcularea mor jumate din cei in drept. Daca se vor apuca in 2019 e bine... | |
|
|
|
03-10-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Intrebare: Daca nu ar fi aplicatii informatice(softuri), nu s-ar mai calcula si plati pensii ? | |
|
|
|
03-10-2018 |
 | Hanganu Vizitator |
| Eu am mai scris aici și bine ar fi sa nu am dreptate.Or să iasă cu pensiile recalculate, prin aprilie-mai, înainte de europarlamentare. Ați văzut calendarul de majorare a punctului de pensie: septembrie 2019-inainte de alegerile prezidențiale, septembrie 2020-inainte de alegerile parlamentare. | |
|
|
|
03-10-2018 |
 | Vasile bot Vizitator |
| Dna. Hanganu! Cred ca aveti dreptate, dar...chiar s-asa ar fi bine, ca...propaganda e mare, asta e evident! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |