|
17-10-2018 |
 | Paul Vizitator |
| Probabil ca vor suspenda procesul domnul Ariarica. Eu il am aminat pina in 25 dar cred ca il suspend 1843/95/2018 | |
|
|
|
17-10-2018 |
 | Paul Vizitator |
| Domnilor, domnul judecator Encescu Florian de la tribunalun muncii gorj a dat prima decizie nefavorabila noua,pe legea 192/2015, fapt pentru care a fost mutat la csm si de acolo si lumina se ia de la gorj. Ce ziceti? | |
|
|
|
17-10-2018 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Vad ca azi procesele de la Tribunalul Hunedoara au fost suspendate; BERINTAN TEODOR Reclamant CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII HUNEDOARA Pârât Şedinţe 17.10.2018 Ora estimata: 09:00 Complet: C3 LM-AS Tip solutie: Alte cauze Solutia pe scurt: În baza disp.art.413 al.1 pct.1 cor.cu disp.art.520 al.4 Cod proc.civ. dispus suspendarea judecării cauzei până la publicarea în Monitorul Oficial al României a Deciziei nr.69/2018 pronuntată de ÎCCJ. Document: Încheiere - Suspendare 17.10.2018 | |
|
|
|
18-10-2018 |
 | Dumitru Tivda Vizitator |
| Nu toate au fost suspendate,cam jumate dintre ele,restul au fost amanate pentru 14, 24,28 noiembrie.Cred ca si acest aspect ar putea ascunde un eventual mesaj... | |
|
|
|
18-10-2018 |
| Le mai trebuia o hartiuta la dosar, de unde si amanarea, in loc de suspendare. | |
|
|
|
18-10-2018 |
 | Paul Vizitator |
| Don' Aristica ce ati facut azi la proces? | |
|
|
|
18-10-2018 |
 | Aristica Vizitator |
| Amână până la pronunțarea curți din 26 /11/2018 | |
|
|
|
19-10-2018 |
 | Pop ion Vizitator |
| Cu procesele ne-au bagat in ceata, cum era de asteptat. Dar trece timpul si luna octombrie si ce se intampla cu legea 221? Era o interpelare a deputatului Durus-USR , stie cineva daca a primit raspuns!? | |
|
|
|
19-10-2018 |
 | Paul Vizitator |
| La anu' pe vremea asta la tribunalul muncii in proces cu casa de pensii pentru obligatia de a face pe Legea 221/2018. Pariu! | |
|
|
|
19-10-2018 |
 | Aristica Vizitator |
| La tribunalul Gorj având proces cu casa de pensii,am întrebat juristul casei de pensii dacă a început recalculare pe legea 221si mi-a răspuns că nu au primit programul de calcul.Si pe legea 192 mai au de calculat de 10 la sută Să nu ne trezim în aceeași situație și cu legea 221 | |
|
|
|
19-10-2018 |
 | Sorin N Vizitator |
| Am adresat la data de 1 octombrie 2018 o solicitare , în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public , domnului Robert-Iulian Stănescu , președinte al Casei Naționale de Pensii Publice.O întrebare s-a referit la aplicarea Legii nr. 221/2018.Iată textual întrbarea : "...vă rog sa-mi furnizați și datele privind situația aplicării art. 169 indice 2 al Legii nr. 263/2010 , la nivelul întregii țări și defalcat pe județe precum și numărul deciziilor emise, la ultima dată pentru care aveți informații." Azi 17 octombrie 2018 am primit raspuns solicitarii.La cât de concret am adresat întrebarea mă așteptam la un răspuns la fel de concret.Dar , surpriză , am primit o poveste....Se pare că le este jenă să spună deschis că nu s-a emis NICIO decizie pâna acum ! Iată răspunsul : "Reglementările aduse de Legea nr. 221/2018 (art.1692), reprezintă o modificare a dispozițiilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul recalculării drepturilor de pensie în situația: - pensionarilor sistemului public de pensii cărora li s-au aplicat prevederile art. 1691 prin utilizarea la determinarea punctajului mediu anual a stagiilor complete de cotizare avute în vedere, potrivit legii sau a unor hotărâri judecătoreşti, la stabilirea/recalcularea pensiei aflate în plată sau, după caz, cuvenite la data de 31 decembrie 2015; - persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 şi 2 august 2018 prin utilizarea la determinarea punctajului mediu anual a stagiilor complete de cotizare prevăzute la art. 56 alin. (3) lit. b) şi c) din Legea nr. 263/2010, astfel cum sunt a fost modificat prin Legea nr. 221/2018. Recalcularea menţionată se efectuează din oficiu, în termen de 12 luni, calculat de la data de 1 octombrie 2018, drepturile de pensie recalculate cuvenindu-se de la data de 1 octombrie 2018. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) și instituțiile subordonate gestionează, la momentul actual, un sistem informatic de tip integrat, dezvoltat prin proiecte succesive, finanțate din fonduri/instrumente de finanțare diferite. Sistemul informatic contractat este unic atât din punct de vedere al implementării tehnice, cât şi ca logică de business, acesta fiind dezvoltat pe specificul CNPP. Modificările legislative care au impact asupra sistemului de pensii publice, sunt considerate ca activități de mentenantă evolutivă și sunt implementate în sistemul informatic integrat prin incheierea unor contracte cu prestatori specializați în dezvoltare software. În momentul de față există în derulare procedura operațională cu privire la achiziția serviciilor tehnice de mentenață pentru sistemul informatic integrat al Casei Naționale de Pensii, fiind stabilite ca direcții principale: · menținerea și îmbunătățirea funcționării sistemului informatic integrat al CNPP în parametrii optimi de performanță; · extinderea funcționalităților pe care sistemul le oferă utilizatorilor săi, în concordanță cu nevoile organizației și cu schimbările legislative. Trebuie subliniat faptul că, indiferent de data emiterii deciziei, drepturile de pensie restante, cuvenite, vor fi achitate retroactiv, astfel încât eventualele întârzieri în soluționarea cererilor nu vor avea efecte de natură pecuniară asupra beneficiarilor. Casa Națională de Pensii Publice întreprinde toate măsurile și depune eforturi considerabile pentru a asigura implementarea tehnică a măsurilor stabilite prin noile acte normative şi soluţionarea cererilor beneficiarilor în cel mai scurt timp." | |
|
|
|
19-10-2018 |
 | Sorin N Vizitator |
| Pentru domnul POP ION : Intrebari pe tema aplicarii Legii nr. 221/2018 au mai adresat Ministerului Muncii , pe langa deputatul PSD de Hunedoara Ilie Toma (care a primit si raspunsul cu softul si cu procedura de atribuire) si deputatul USR de Maramures Vlad Durus si senatoarea PMP de Maramures Severica Covaciu.La intrebarile adresate de acestia doi din urma nu s-a primit niciun raspuns inca.In mod sigur cand il vor primi vom constata ca de fapt este copy/paste al raspunsului adresat deputatului Ilie Toma.Daca aveti posibilitatea de a influenta parlamentarii dumneavoastra sa faca interpelari pe aceasta tema nu ezitati sa o faceti.Poate ii prinde rusinea pe cei de la PSD si actioneaza mai repede. | |
|
|
|
19-10-2018 |
 | Paul Vizitator |
| Domnul Sorin ,la anu' pe vremea asta la tribunalul muncii unde suntem arondati,cu casa de pensii in proces pe obligatia de a face in legatură cu Legea nr.221/2018 , pariu pe ce doriti! | |
|
|
|
19-10-2018 |
 | Paul Vizitator |
| |
|
|
19-10-2018 |
 | Sorin N Vizitator |
| Este din ce in ce mai clar de ce Legea nr. 221/2018 a fost adoptata in sesiunea extraordinara a Parlamentului.La sfarsitul lunii iunie 2018 se spunea ca : "Parlamentul intră în sesiune extraordinară, începând de luni şi până în 19 iulie, pentru adoptarea contestatelor modificări la Codul penal. De asemenea, ar urma să fie adoptat şi Codul administrativ, care prevede, printre altele, pensii speciale pentru aleşii locali." Pe nepusa masa , spre surpriza noastra , pe ordinea de zi a fost trecut si PLx 245/2017 care urma sa fie ulterior Legea nr. 221/2018.Acum e clar de ce s-au grabit sa o adopte : sa opreasca valul de dosare in instanta in baza Legii nr. 192/2015.Si au reusit ! Acum nu o pun inca in practica.Si a venit si Decizia 69 a ICCJ in dosarul 1915/1/2018 ! Sa incurce si mai mult lucrurile !Cred ca la mijloc sunt motive de ordin financiar.Rusine PSD ! | |
|
|
|
19-10-2018 |
 | Pop ion Vizitator |
| Va multumesc de raspuns! Incredibil! Am luat nota de presiuni pe parlamentari, eu acuma locuiesc in Bucurest, foarte corect pusa problema! In rest cred ca va fi cum zice dna. Hanganu: o mica actiune la anul la europarlamentare, etc., etc. | |
|
|
|
23-10-2018 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| Despre soft, https://www.ziardecluj.ro/recalcularea-pensiilor-s-impotmolit-softul-pentru-noile-calcule-nu-este-disponibil-comunicarea-dintre-casa-judeteana-de-pensii-cluj-si-cetateni-este-zero | |
|
|
|
23-10-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Daca pana la 01/12/2018 nu apare softul, iau in calcul deschiderea unei actiuni in instanta. | |
|
|
|
23-10-2018 |
| Domnule Carp, pana in 16 dec. softul e in evaluare calificare/tehnica si financiara, urmeaza faza de deliberare si atribuire, asta daca nu intervine ceva si se reia totul de la capat. Deci puteti actiona de pe acuma in instanta, problema e ca si acolo termenele sunt de ordinul lunilor pana la prima infatisare. http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/procedure/view/100010145/?fbclid=IwAR0HsrvOgr63DDTFPGIkyu-_YXfiXCpuuY3Dp8eEHQTNNxCh2sC0uUrmlqk | |
|
|
|
24-10-2018 |
 | Kmy Vizitator |
| pai la ultima rectificare prin asta era motivata urgenta, si prin majorarea bugetului la ministerul muncii cu fondul necesar platii majorarilor pensiilor celor 100 de mii de pensionari. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |