Forum avocaţi > Pensii

Aplicarea legii 192 / 2015 - Pagina 38

Start 37 38 39 40 Final
 31-07-2017
Vizitator
NIMIC INTERESANT LA ANTENA 3,DOAMNA OLGUTA NU A SPUS NIMIC DESPRE PENSIILE CONTRIBUTIVE ,DOAR ATAT CA VOR RAMANE PENSIILE NESIMTITE DE 8000-9000 EURO SI CA VA MENTINE SOFTUL DE CALCUL EXISTENT.DOAR VA STOPA INDEXAREA ANUALA RAMANAND LA INFLATIE .NIMIC DESPRE PENSIILE MIZERABILE A MURITORILOR DE RAND, CARORA LUNAR LI SA OPRIT 30% DIN SALARIU
TIMP DE 35-45 ANI,SI AU PENSIII CUPRINSE INTRE 300-400 EURO.IAR CELOR CU GRUPE DE MUNCA INTENTIONAT A DAT HG 291/2017 SA SCADA PENSIILE CELOR CARE SI-AU DISTRUS SANATATE IN MINERIT ,SIDERUGIE,CHIMIE,INDUSTRIA EXTRACTIVA IN SPECIAL . CINE SE LUPTA PENTRU ADEVAR?DE 27 DE ANI ISI BAT JOC DE NOI,SI NOI SUNTEM CEI CARE-I RIDICAM PRIN VOT,SI TIMP DE 4 ANI NE ABURESTE CU PROGRAM DE GUVERNARE 0 REALIZAT ,SUNT INGROZIT CA NU SE INVESTESTE IN DRUMURI CARE IN ARGES, MULTE SUNT CA IN TIMPUL RAZBOIULUI! TOT CEEA CE SE FACE ESTE PENTRU EI,SALARII TRIPLATE PENTRU TOTI ALESII DIN TARA ,PENSII SPECIALE DE PESTE 10 000 RON ,ALE PARLAMENTARILOR SI MULTE FACILITATI . NU-I DOARE CA TINERETUL ESTE NEVOIT SA PLECE IN LUMEA MARE ,IMPORTANT SA TRAIASCA EI BINE,IAR CEI DE JOS CARE AU MUNCIT O VIATA SA FIE UMILITI!SI SA NU UITAM PESTE 3 ANI VIN IARA CU PROMISIUNI AMAGITOARE SI IARA-SI SE REPETA SITUATIA!NUMAI DUMNEZEU NE MAI POATE SALVA DIN NENOROCIRI SI NE DA IERTARE SI SALVARE DE LA MOARTE!
Răspunde
 31-07-2017
Vizitator
Eu am spus in mai multe randuri ca de la Olguta si de la cele 2 posturi tv nu ai ce astepta, se fac ca intreaba, ori practica demagogia si minciuna, nu vor intreba niciodata ceva ce nu e permis, ceva ce arata prostiile facute de guvern. Au abordat pensiile speciale pentru ca da bine la prostime, altfel ele vor ramane asa cum sunt, babane. Si cineva imi reproseaza ca fac politica...
Răspunde
 31-07-2017
Vizitator
Va pun o întrebare: oare p.r.mista de Olguța nu face diferența între pensii speciale și pensii pe grupe speciale sau își bate joc de noi?
Răspunde
 31-07-2017
Vizitator
Domnule Aristica, stie madam Olguta care-s diferentele, acuma se pedaleaza tare pe astea speciale pentru ca trebuie data satisfactie muritorului de rand. Pensiile speciale tot speciale si tot grase raman, chiar daca mai ajusteaza pe ici pe colo. Astia de le au sunt oameni influenti si cine ar trebui se la reteze de fapt isi reteaza lor din castiguri si privilegii. Ma bucur ca PNL face ceva demersuri in legatura cu legea 192, din pacat si ei au tot o abordare politicianista, sa vedem ce reusesc pensionarii din Galati care au atacat in contencios HG 291/2017. Acolo e speranta, in rest suntem cam singuri.
Răspunde
 31-07-2017
Vizitator
Domnule Aristica,noi ce a-m iesit la pensie pe legia 19 si a-m fost redirectionati la legia 226 nu vom obtine nimic decit, poate in instanta.Pentru femei recalcularea trebuia facuta din 2008.
Răspunde
 31-07-2017
Vizitator
Am stat aseara la emisiunea d-lui Gadea, la Antena 3, unde era anuntata participarea d-lui Valceanu, de la PNL Gorj, cunoscator al problemei noastre cu Legea 192/2015. Am suportat pana la final comentarii despre Rogozinj, despre rusi, despre vrajitoarele din Romania, despre cum isi bat rusii joc de noi la televiziunile lor, etc. Am suportat, asteptand sa cuvanteze domnul Valceanu despre pensiile noastre ciuntite, despre nedreptatea facuta de PSD, despre cum ar trebui guvernul sa indrepte asa zisa gresala (facuta cu buna stiinta ) . NIMIC !
Aveti dreptate, domnule Doru, numai in instanta, POATE, ne von gasi dreptatea ! Sa n-o gasim, Doamne fereste, asa cum au gasit-o zecile de mii de petrolisti, in urma cu cativa ani, in procesele cu OMV Petrom, unde au pierdut cu dreptatea in mana, din cauza asa zisei Justitii din Romania.
Răspunde
 31-07-2017
Vizitator
Televiziuni vandute politicienilor, niciodata nu vor zice ceva rau de guvern. Poate or sa inteleaga si pensionarii intr-o buna zi ca Gadea ori Cretuleasca nu-s prietenii nostri, ei au stapani, traiesc bine...
Răspunde
 01-08-2017
Vizitator
Astazi,a aparut pe internet,stirea ca PNL formuleaza si depune pana miercuri,toata documentatia necesara ,in vederea contestarii in contencios .a HG 291-2015.Totodata,transmite tuturor filialelor PNL din tara,dispozitia de a pune la dispozitia pensionarilor in cauza,avocat si ajutor in vederea intocmirii actelor necesare.
Răspunde
 01-08-2017
Vizitator
Atât ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu cat si fostul Prim-ministru, Sorin Grindeanu au fost acuzati de discriminare în cazul HG291/2017 care afecteaza pensionarii

http://www.ecopolitic.ro/exclusiv-ministrul-muncii-olguta-vasilescu-si-fostul-prim-ministru-sorin-grindeanu-acuzati-de-discriminare/
Răspunde
 01-08-2017
Vizitator
Astăzi m-a sunat o cunoștință că aseară la emisiunea lui Gâdea , Olguța Vasilescu ar fi spus că a oprit recalcularea pensiilor pe legea 192 că s-a constat că sunt pensii pe minus . Știți ceva,a urmărit cineva?.
Răspunde
 01-08-2017
Vizitator
Nu cred asa ceva, e peste puterile mele sa urmaresc pe Gadea, care doar ridica minigi la fileu Olgutei. Se mira doamna de cuantumul ind. pentru mame, anul trecut PSD a ridcat plafonul la 85% din venit, dar nu sufla o vorbulita...veneau alegerile.
Răspunde
 01-08-2017
Vizitator
Am facut un efort si am ascultat-o in reluare pe Olguta in cadrul emisiunii de la Gadea.Nu a pomenit nimic de recalcularea pe Legea 192/2015.
Răspunde
 01-08-2017
Vizitator
Cam pe la minutul 22 se dicuta si despre 192, din pacate nu sunt persoane cu putere de decizie in studio;
https://www.facebook.com/nesttvchannel/videos/1888595714738616/
Răspunde
 01-08-2017
Vizitator
Aseară la România Tv, în emisiunea d-nei Lil Ruse, a fost întrebată d-na Vasilescu despre aceasta HG, iar răspunsul a fost ca "normele de aplicare sunt bune, legea este proasta și trebuie modificata".Pun pariu ca nici d-na ministru nu a înțeles despre ce este vorba cu această lege, ce ia spus secretarii de stat, asta a făcut, a semnat ca primarul...
Haideti oameni buni, sa le explicam noi la realizatorii de emisiuni, despre este vorba, în modul cel mai detaliat posibil, poate le etica ei guvernanților .Eu voi trimite mesaje lui Liviu Dragnea și Radu Tudor. Cine urmează ???
Răspunde
 01-08-2017
Vizitator
Scuzați, am vrut sa zic "poate le explica "
Răspunde
 01-08-2017
Vizitator
Doamna Hanganu, am trimis 7-8 petitii la Guvern, M. Muncii, CNPP, acelasi raspuns, aceiasi limba de lemn, parca-s roboti, am scris si la cativa ziaristi, nu raspund, ei vor audienta, cauta senzationalul. Singurul care mi-a raspuns a fost senatorul Dan Vilceanu, din pacate si liberalii ataca politicianist problema, ''ca scad pensiile'', cand problema e mult mai complexa, dar si pe astia ii intereseaza doar sa dea bine la electorat.
Răspunde
 02-08-2017

Anunt pe Site-ul CNPP: PRECIZĂRI

REFERITOARE LA REZULTATELE APLICĂRII PREVEDERILOR LEGII NR.192/2015

I. Recalcularea pensiilor conform Legii nr.192/2015 se aplică pentru acei pensionari care au lucrat în fostele grupe I și /sau a II-a de muncă dar care nu au beneficiat de măsurile de majorare aplicate anterior (în perioada 2008 - 2011) pentru că la determinarea punctajului mediu anual al acestor pensionari numărul total de puncte realizate s-a împărțit la un stagiu complet de cotizare mai mic decât cel general, prevăzut de legea cadru;

II. Fiind lege de completare a Legii nr.263/2010 (legea cadru în materia pensiilor publice), Legea nr.192/2015 face trimitere la stagiile complete de cotizare prevăzute de legea cadru pentru fiecare situație în parte (stagii mai mari decât cele utilizate la data stabilirii inițiale a pensiilor);

III. Hotărârea de Guvern nr.291/2017 nu adaugă la lege, ci vine să expliciteze aceste stagii complete de cotizare și să precizeze etapele de recalculare, fiind un act normativ care completează prevederile art. 134 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 257/2011.

IV. !!! CE TREBUIE REȚINUT??

Ø Există situații în care pensiile recalculate nu înregistrează o majorare de cuantum;

Ø Niciuna dintre pensiile recalculate nu va scădea; în siuațiile în care pensia recalculată va fi mai mică, se vor menține în plată punctajul mediu anual și cuantumul aferent, anterior recalculării (alin. 4 al art.169^1, introdus prin Legea nr.192/2015);

Ø Această precizare este inscrisă si pe deciziile emise de casele teritoriale de pensii în aplicarea Legii nr.192/2015 (anexăm modelul deciziei);

Ø În toate situațiile, pensiile vor fi majorate cu 9%, prin aplicarea noii valori a punctului de pensie de 1000 de lei, valabilă de la 1.07.2017
Răspunde
 02-08-2017
Vizitator
Nu aduce nimic nou acest comunicat.
Răspunde
 02-08-2017
Vizitator
Comunicatul CNPP parca e scris de Olguta. Trazneasca-i Dumnezeu de nemernici.
Răspunde
 02-08-2017
Vizitator
O bataie de joc,o nerusinare.
Răspunde
RăspundeStart 37 38 39 40 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.