|
09-08-2017 |
 | MPETRUSANU@ YAHOO.COM Vizitator |
| Asa este...Dau inainte cu tampenia ca nu ne scad pensiile ca si cum le-ar pasa de noi...ne cred niste milogi...Nu am nevoe de pomana lor vreau sa- mi calculeze CORECT pensia si sa primesc ce mi se cuvine. Sa lase gargara .... | |
|
|
|
09-08-2017 |
 | Iosif Vizitator |
| in seara aceasta, pe antena 3 ,un invitat din partea PNL a pus in discutie inechitatile produse de legea 192/2015 pentru cei pensionati pana in 2011, care au lucrat in grupe de munca speciale, sau deosebite, care primesc decizii cu pensii diminuate din cauza majorarii stagiului de cotizare la 30 sau 35 de ani,si cei pensionati dupa 01.01.2011 care primesc pensii majorate comform legii 155/2016 ! Cei de la PSD nu vor sa auda ,dar sper ca Ministrul Muncii, sa rezove urgent acest caz. Am inteles ca pe 17.08.2017 mineri pensionati din municipiul Petrosani ,vor protesta! daca tacem ,nimeni nu ne baga in seama ,suntem umiliti dupa o munca de peste 20 de ani in adancul pamantului in conditii de iad,unde majoritatea ne-am distrus sanatatea ,alti au decedat .cum poate cineva ca poate supravietui sa lucrezi 30 de ani,la temperaturi de 40 grade ,fum ,praf de carbune ,,explozii de metan,sa te tari prin galerii in presiune ,surpari Etc... | |
|
|
|
09-08-2017 |
 | Sorin N Vizitator |
| Incet , incet se mediatizeaza subiectul : http://inregistrari.b1.ro/view-09_Aug-2017-se_%C3%AEnt%C3%A2mpl%C4%83_acum_-160.html la timpul 1:16:26 este in direct un pensionar din Valea Jiului | |
|
|
|
09-08-2017 |
 | Sorin N Vizitator |
| Partidul Național Liberal a înaintat Guvernului plângerea prealabilă împotriva HG nr. 291/2017, care modifică normele metodologice de aplicare a legii pensiilor: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21946631-pnl-depus-plangere-prealabila-impotriva-291-2017-motivand-limiteaza-dreptul-pensie-celor-care-lucrat-grupele-munca.htm | |
|
|
|
10-08-2017 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| Domnule Sorin N,ma simt obligat sa vin cu niste informatii despre Plangerea prealabila pe care PNL-ul a depus-o ieri-09.08.2017- la Guvern impotriva HG 291/2017. 1. PNL-ul a anuntat inca de la inceputul lunii august ca va face Plangere prealabila impotriva HG 291/2017 2. S-au laudat in presa ca pe 2 august vor depune Plangerea prealabila,lucrul care nu s-a intamplat 3. Ieri la ora 10 si 30 ,la Bucuresti, domnul Dumitrof Filip presedintele Asociatiei Pensionarilor Dreptate si Adevar de la Turnu Magurele a avut o intalnire cu domnul Ludovic Orban pe tema HG 291/2017. 4. Cu o seara inainte ,telefonic,m-am pus de acord cu domnul Dumitrof Filip si despre ce fel de sprijin dorim de la PNL. Am insistat pentru mediatizarea cazului nostru(sa se inteleaga al tuturor beneficiarilor Legii 192/2017) la un post de televiziune national si influent,nicidecum Romania TV (unde si aseara Olguta Vasilescu a continuat cu dezinformarea si lauda,spunand ca HG 291/2017 nu are nimic cu stagiile complete de cotizare ci doar a facut o etapizare a recalcularilor-1 iulie si 1 noiembrie),poate Realitatea TV,la care Ludovic Orban a spus ca este greu fiindca nu-l inghite Rares Bogdan,pentru ca seara sa-l vedem la Realitatea TV. 5. Considerandu-l de buna credinta ,domnul Dumitrof i-a prezentat si actiunele noastre legate de atacarea HG 291/2017 in contencios la Curtea de Apel Bucuresti si i-a lasat Plangerea prealabila,in copie evident,asa cum a fost inaintata Guvernului de Asociatiile de pensionari de la Teleorman si Galati. 6.Plangerea prealabila inaintata Guvernului de catre PNL este plangerea noastra,pur si simplu au facut <<copy paste>>. Pentru intocmirea ei trebuia putina munca,a fost mai simplu asa. 7.Asociale noastre vor ajunge in Instanta cu mult inaintea PNL-ului. Deja prin Comunicari-adresa Curtea de Apel Bucuresti ne-a soliciat ,conform procedurilor,copii conforme dupa statutul si Hotararile judecatoresti de infiintare a asociatiilor noastre de pensionari. Aceasta este abordarea PNL-ului : valuri, promisiuni neonorate si actiuni nefinalizate. Trebuie sa intelegem ca nici PSD-ul nu este altfel. Ma bucur sa aflu ca minerii vor protesta, chiar daca nu au o abordare unitara a inechitatilor generate de HG 291/2017,facand referire doar la Legea 155/2016. As dori sa ma contrazica prin actiunile viitoare si eu fiu nevoit sa-mi prezint scuzele de rigoare. Va multumesc tuturor pentru implicare,chiar si numai pe acest cite. | |
|
|
|
10-08-2017 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| la punctul 4 din postarea anterioara se va citi Legea 192/2015 nu Legea 192/2017 | |
|
|
|
10-08-2017 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Domnule Ipate, luni a fost la Petrosani ministrul pentru dialog,G. Petrea, problema a fost ridicata de mineri, mai jos pun si un link de la sedinta. Aici in Petrosani avem o Liga a Pensionarilor Mineri, doar ca liderul ei, un domn Hortopan, fost parlamentar prin anii '90, e sluga PSD, in feb. scotea pensionarii in strada, azi e foarte timid cand e vorba de legea 192. Am inteles ca miercurea viitoare va mai fi o intanlire la Universitatea Petrosani, cu parlamentari si altii, tot pe legea 192. linkul de care ziceam; https://www.youtube.com/watch?v=BNx7rSLBvAs | |
|
|
|
10-08-2017 |
 | IOAN COLTOFEANU Vizitator |
| Schimbati liderii dragi mineri .Unitate cu d-l DUMITROF FILIP si d-l IPATE .Prin impartirea in etape se incearca dezbinarea noastra .Merg pe principiul ca pe termen scurt ,mediu si lung nu mai au nevoie de noi .Circa 160.000 ,pentru ei sintem o cantitate neglijabila . | |
|
|
|
10-08-2017 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| Domnule Petrica Artenie,spun din nou ca ma bucura faptul ca minerii protesteaza si au atitudine. Cu toata sinceritatea :Jos palaria ! Daca am spus ca se refera mai mult la Legea 155/2016 nu vreau sa se inteleaga ca le fac proces de intentie. Sta in firea lucrurilor sa se refere in primul rand la problema lor dar nu trebuie uitate celelalte categorii de pensionari beneficiare a Legii 192/2015, fiecare dintre ele cu respectivele stagii complete de cotizare: 15 ani,17,5 ani ,20 ani(castigati in Instanta) si 25 ani. | |
|
|
|
10-08-2017 |
 | Nicolae Vizitator |
| inregistrarea cu toata sedinta de la Petrosani https://www.facebook.com/153318091363473/videos/1773762839318982/ | |
|
|
|
17-08-2017 |
 | Alex Vizitator |
| În valea jiului majoritatea recalculările pe legea 192/2015 vin pe minus. | |
|
|
|
17-08-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Toti cei care se incadreaza la art.56 si 57 primesc decizii pe minus. Doar cei care se incadreaza la art.58 si 59 primesc pe plus. | |
|
|
|
17-08-2017 |
 | Nicolae Vizitator |
| Alex stii ca cineva sa fi primit decizie pe plus? Nu cred. Toate vin pe minus. | |
|
|
|
17-08-2017 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Am fost la doua sedinte cu penionarii in Petrosani, la una tinuta de Asociatia Seniorilor am aflat ca saptamana viitoare o delegatie de la ei se v-a intanli cu Olguta, pe legea 192 si nu numai. Dupa cu am vazut tare mi-e teama ca se for pierde in discutii inutile, gen noua lege a pensiilor, etc. Poate ma insel. Azi am fost la alta sedinta a Ligii Penionarilor Mineri din Valea Juilui, domnul care conduce Liga, Hortopan, fost parlamentar PRM prin anii '90, e preocupat de prostii, spre exemplu sustinea sus si tare ca Ciolos a lasat HG 291/2017, pana i-au reamintit altii ca pe hg e semnatura lui Grindeanu si a Olgutei. In sfrasit unii s-au pierdut in fleacuri altii au punctat foarte bine care e problema si la cine e rezolvarea. Au fost prezenti sefa de la Casa Locala si de la CJ Hunedoara, asa ca decor ca ei doar aplica legea altceva nu pot face. Ca o concluzie Liga o sa-i contacteze pe parlamentarii din judet (care-s disparuti in misiune) ca acestia sa le aranjeze o intanlire cu Olguta sau Dragnea. Mai au pregatita o petitie catre Ciorbea, prin care ii cer sa atace la CCR legea 192 si HG 291, au citit petitia era bine tintita, dupa mine, doar ca pe Ciorbea nu-l misti usor, asta se spala repede pe maini. Probabil ca procesul ramane singura varianta. | |
|
|
|
17-08-2017 |
 | Alex Vizitator |
| Domnule Nicolae cu cine am discutat nu am auzit măcar o persoană s-ăi fi venit recalcularea pe plus. | |
|
|
|
17-08-2017 |
 | Alex Vizitator |
| Eu am iesit in 2011 nici acum nu m-ia venit recalcularea.9 | |
|
|
|
18-08-2017 |
 | Popescu silviu Vizitator |
| Pentru cineva din Petrosani/Tg.Jiu : a avut loc protestul pensionarilor pe tema legii 192/2015 si HG 291/2017 ?Amanunte! | |
|
|
|
19-08-2017 |
 | Nicolae Vizitator |
| Popescu Siliviu, la Petrosani n-a avut loc un protest pe strada, doar niste sedinte unde oamenii si-au spus durerea, la una au fost prezenti mistru pentru dialog social, un secretar de stat de la Olguta, prefect, niste deputati PSD, macar au aflat si ei de problema. | |
|
|
|
19-08-2017 |
 | Popescu silviu Vizitator |
| Atunci nu ne ramine decit actiune in justitie impotriva CNPP. Pentru aceasta avem nevoie de decizia pentru recalcularea pensiei si fisa de calcul in baza careia s-a emis decizia sau dovada ca am cerut acest lucru si nu am primit raspuns de la casa locala de pensii( confirmarea de primire a cererii prin Posta Romana). In termen de 45 de zile putem actiona in justitie casa de pensii pentru interpretarea si aplicarea gresita a legii 192/2015 si a HG 292/2017. Informati colegii de suferinta si actionati. Inechitatea unei legi nu se poate rezolva prin alta inechitate. | |
|
|
|
19-08-2017 |
 | Nicolae Vizitator |
| Probabil ca tribunalul va ramane singura solutie, nu stiu cu cine ne vom judeca pentru ca CNPP pune in aplicare o lege, nu ei stabilesc la cat se imparte noul punctaj. Dupa mine Guvernul e cel vinovat si tot el poate repara problema, foarte rapid, dar nu vrea. Parlamentul ar putea sa repare treaba insa au alte preocupari. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |