|
02-08-2017 |
 | Nicu S Vizitator |
| Buna ziua tuturor.Urmaresc de multa vreme subiectul pt ca sunt si eu in cauza (pensionar din minerit).Am sperat ca cineva se va sesiza si fiind in cauza foarte multi se va repara greseala facuta.Din pacate asa cum merg lucrurile ,nu se va rezolva nimic.Cei din domeniul politic nu urmaresc decat capital electoral iar cei care ar trebui sa ne reprezinte (casele de pensii) sunt dezinteresati pt ca sunt subordonati politic.Mai sunt cei de la organizatiile de pensionari care pot sa aiba un cuvant de spus,pentru ca in fata instantei de contiincios administrativ altfel se prezinta o organizatie (sau mai multe)decat o persoana fizica. Primul lucru care trebuie facut este o plangere prealabila.Dupa cunostiintele mele aceasta plangere trebuie facuta in termen de 6 luni.Abia dupa raspunsul la aceasta plangere sau in lipsa unui raspuns in 30 de zile,se poate actiona in instanta Hg ul cu pricina. Sunt dispus la o colaborare pt intocmirea acestei plangeri prealabile.Cu cat suntem mai multi semnatari cu atat sunt mai multe sanse de a reusi.Astept doritori. Va doresc o zi buna. | |
|
|
|
02-08-2017 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Au inceput si in Valea Jiului sa apara deciziile, evident pe minus, chiar azi la postul local de televiziune a fost senatorul PSD Resmerita, care dupa ce s-a aratat ''oripilat'' de o asa problema a ajuns si el la concluzia ca trebuie facut ceva si ca in perioada urmatoare o sa vobeasca in stanga si in dreapta, v-a lua legatura cu alti parlamentari din judetele unde sunt tot asa probleme pe legea 192, bla bla , sa vedem daca o misca ceva. | |
|
|
|
02-08-2017 |
 | Dragos Lucian Vizitator |
| Referitor la raspunsul CNPP (pct ii) daca legea 192/2015 este o lege de completare a legii 263 de ce a mai fost necesara modificarea normelor de aplicare? Mi se pare o fractura de logica.Din pacate nu suni jurist dar as vrea sa stiu daca modificarea regulilor jocului in timpul acestuia este legala ca morala sigur nu este.Multumesc anticipat pentru raspuns. | |
|
|
|
04-08-2017 |
 | Dumi Vizitator |
| A primit cineva decizie de recalculare cu un punctaj mai mare decât cel aflat in plata ? | |
|
|
|
04-08-2017 |
 | Petrilean Vizitator |
| Legea 192 de fapt incurca si mai mult alambicatul sistem de pensii romanesc.Mult trambitata indexare a punctajelor anuale se doveste a fi o alta escrocherie electorala si o bataie de joc pentru toti care au contribuit si muncit in minerit in conditii deosebit de grelre.Cum este posibil ca un pensioner miner din 2011 sa beneficieze de o pensie cu 700-1000 de lei mai mult decat cei pensionati in 2010 la conditii echivalente de contributie?Unde este echitatea , spiritual contributivitatii?Cred ca in nicio tara europeana nu exista o bataie de joc mai mare ca in Romania! | |
|
|
|
04-08-2017 |
 | Iosif Vizitator |
| astazi am gasit pe internet un comunicat facut de CNPP celor care au facut sesizare si anume cei din Mehedinti, prin care spune ca: HG 291/2017 este o explicitare la legea 263/2010 si doreste sa aduca stagiile de cotizare complete conform legii existente inainte de aparitia legii 155/2016. Nu inteleg de ce acest guvern PSD-ALDE au atentat la distrugerea morala ,a celor care au lucrat in conditii de neimaginat , in adancul pamantului,in siderurgie ,si in alte domenii periculoase . MINERII DIN CAMPULUNG MUSCEL SUNT DEZAMAGITI,UMILITI CAND VAD DECIZIA RECALCULATA SI PUNCTUL DE PENSIE REZULTAT, ESTE MAI MIC CU 0,2-0.8 . DE CE FACE DIFERENTA INTRE CEI CARE AU LUCRAT PANA IN ANUL 2011,CARORA LI SE TAIE DREPTURILE,IAR CELOR PENSIONATI DUPA 2011 CARE AU LUCRAT IN ACELEASI CONDITII EXTREM DE GRELE LE ACORDA PENSII MAJORATE ! PENTRU GUVERNUL ACTUAL SUNT SPECIALI, FUNCTIONARII PARLAMENTULUI SI ALTE CATEGORII , CARE LUCREAZA IN BIROURI CU AER CONDITIONAT SI AU PENSII DE 10 ORI MAI MARI! CINE AUDE STRIGATUL MIILOR DE OAMENI CARE SI-AU DISTRUS SANATATEA,ALTI SI-AU PIERDUT VIATA DATORITA CONDITIILOR DE LUCRU CA IN IAD? POATE CINEVA AUDE SI VEDE SI AJUTA PE TOTI OAMENII LOVITI DE ACESTE MODIFICARI FACUTE DE ACTUALUL GUVERN! | |
|
|
|
04-08-2017 |
 | Iosif Vizitator |
| astazi am gasit pe internet un comunicat facut de CNPP celor care au facut sesizare si anume cei din Mehedinti, prin care spune ca: HG 291/2017 este o explicitare la legea 263/2010 si doreste sa aduca stagiile de cotizare complete conform legii existente inainte de aparitia legii 155/2016. Nu inteleg de ce acest guvern PSD-ALDE au atentat la distrugerea morala ,a celor care au lucrat in conditii de neimaginat , in adancul pamantului,in siderurgie ,si in alte domenii periculoase . MINERII DIN CAMPULUNG MUSCEL SUNT DEZAMAGITI,UMILITI CAND VAD DECIZIA RECALCULATA SI PUNCTUL DE PENSIE REZULTAT, ESTE MAI MIC CU 0,2-0.8 . DE CE FACE DIFERENTA INTRE CEI CARE AU LUCRAT PANA IN ANUL 2011,CARORA LI SE TAIE DREPTURILE,IAR CELOR PENSIONATI DUPA 2011 CARE AU LUCRAT IN ACELEASI CONDITII EXTREM DE GRELE LE ACORDA PENSII MAJORATE ! PENTRU GUVERNUL ACTUAL SUNT SPECIALI, FUNCTIONARII PARLAMENTULUI SI ALTE CATEGORII , CARE LUCREAZA IN BIROURI CU AER CONDITIONAT SI AU PENSII DE 10 ORI MAI MARI! CINE AUDE STRIGATUL MIILOR DE OAMENI CARE SI-AU DISTRUS SANATATEA,ALTI SI-AU PIERDUT VIATA DATORITA CONDITIILOR DE LUCRU CA IN IAD? POATE CINEVA AUDE SI VEDE SI AJUTA PE TOTI OAMENII LOVITI DE ACESTE MODIFICARI FACUTE DE ACTUALUL GUVERN! | |
|
|
|
06-08-2017 |
 | STOIAN GHEORGHE Vizitator |
| ASTEPT RECALCULAREA PENSIEI CONFORM LEGII 192. SUNT PENSIONAR DIN 1996, ACTIVITATE IN SUBTERAN 22 ANI 2 LUNI 4 ZILE | |
|
|
|
06-08-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Decizia trebuia emisa inca din luna iunie 2017, astfel ca ea sa poata fi pusa in plata in iulie 2017. Aceasta decizie nu va fi o mare bucurie pentru d-voastra. Nu sunt convins ca o veti, mai primi. Si eu trebuia sa primesc aceasta decizie, si nu am primit-o. Am cerut-o de 5 saptamani de la casa locala. Timpul le va rezolva pe toate. Ramanem in asteptare. | |
|
|
|
07-08-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Cunoasteti beneficiari ai legii 155/2016 ? Au primit toti decizia de recalculare in urma cererii ? Cineva a postat pe alt forum ca la cererea depusa in 27/07/2016 nu a primit decizia de recalculare pe legea 155/2016. Acest lucru ma pus pe ganduri. Nu cumva vor sa rezolve discriminarea prin abrogarea legii 155/2016 ? Este una din variantele de lucru. | |
|
|
|
07-08-2017 |
| Am eu un fost coleg care inca nu a primit decizia pe legea 155/2016, el a contribuit si la pensii private, de aici a tras concluzia ca ii vine intarzierea. birocratie. Pe saitul Casei Suceava am vazut ca mai sunt cazuri. | |
|
|
|
07-08-2017 |
 | Aristica Vizitator |
| Am discutat cu un coleg care a lucrat inițial la U.M.Sadu apoi a plecat în Valea Jiului și a lucrat 20ani subteran și a ieșit la pensie după 2011 cu o pensie 2600lei, apoi a făcut cerere pe legea 155 și din aprilie a primit pensie de 3700 lei. | |
|
|
|
07-08-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Buna seara ! Ma numar printre beneficarii unei pensii din minerit din 2012! In 27 07 2016 am facut o cerere ptr a beneficia de recalculara pensiei! Dupa mai bine de un an de la intrarea legii in vigoare pensia inca nu este recalculata ! Unde ma pot adresa ptr .a cere lamuriri despre stagiul recalcularii intrucat cei de la Casa de Pensii .......... imi tot spun sa astept.......... Acest mesaj m-a pus pe ganduri. Eu nu pot avea control in ce procent au fost emise decizii de recalculare pe legea 155/2016, in raport cu cererile depuse. Din acest motiv v-am cerut relatii daca cunoasteti situatii in care nu s-au emis inca aceste decizii. | |
|
|
|
07-08-2017 |
 | Dvnd Vizitator |
| Cunosc 3 cazuri pe legea 155 ,2 cazuri au primit decizia si unul nu !Cei care au primit au depus cererile printre primii si au beneficiat de majorari de la 1800 la 2600 ,respectiv de la 2700 la 3900 .Al treilea coleg a depus cererea mai tarziu cu aprox 3 luni si nu a primit decizia ! Toti 3 fosti colegi cu vechimea in subteran peste 20 de ani sunt inscrisi la Casa de Pensii Hunedoara ! | |
|
|
|
07-08-2017 |
 | Popovici dorel Vizitator |
| ludovic orban e in valea jiului si a zis ceva de pensii cu scoaterea legi 291/ 2017 si despre inechitatiile care sunt de cei pensionati inainte de 2011 stire de la radio romania actualitati | |
|
|
|
08-08-2017 |
| De ziua minerului, la Vulcan, Pensionar: “Multumim din inimã partidului. Dupã recalculare, ne-a redus pensia” Laurentiu Nistor a fost apostrofat, public, de un grup de pensionari revoltati de faptul cã le-au fost diminuate pensiile. O vorbã din popor spune cã “fiecare pasãre pe limba ei piere”, iar faptul acesta i-a fost dovedit deputatului PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor. Deputatul, obisnuit, cu promisiunile electorale a tinut sã le spunã oamenilor prezenti la o manifestare publicã de la Vulcan cã Guvernul condus de PSD-ALDE nu taie nici pensii si nici salarii. Atâta a fost nevoie sã se aprindã în pensionari vâlvãtaia. Cu cupoanele de pensie în mânã, pensionarii au demonstrat cã le-au fost diminuate pensiile, în urma recalculãrilor. “Aici, în Valea Jiului, au mai fost ministri ai Energiei, ai Economiei, care ori de câte ori au venit au spus multimii cã “nu ne vom atinge de minerit”. Sper ca dumneavoastrã sã faceti acest lucru, împreunã cu Guvernul pe care îl reprezentati PSD-ALDE. Sper ca oamenii sã înteleagã cã nu le transmitem doar promisiuni, oamenii sã înteleagã cã suntem pentru ei si ne vom zbate pentru ei. Mineritul din Valea Jiului si energia din judetul Hunedoara nu trebuie sã disparã. Siguranta sistemului energetic, domnule ministru, în România nu poate sã fie mentinutã fãrã producerea de energie pe cãrbune. Vrem ca prin vocea dumnevoastrã, prin vocea Guvernului României, Uniunea Europeanã sã înteleagã cã acestea sunt prioritãtile României si pentru acestea trebuie sã ne zbatem. Noi, politicienii, nu trebuie sã ne facem cã auzim si sã nu luãm mãsuri. Am auzit, aici, un domn care spunea cã ati tãiat pensiile sau salariile (Guvernul-n.r.). Vã asigur cã acest Guvern nu va tãia pensiile. Nimeni nu se va atinge de pensiile dumneavoastrã”, le-a spus Laurentiu Nistor, celor prezenti la manifestare, în timp ce un grup de pensionari îl apostrofa public de faptul cã spune neadevãruri. Mai mult decât atât, un pensionar a luat cuvântul, iar vorbele acide pe care acesta le-a rostit la adresa partidului de guvernãmânt le-a dat celorlalti pensionari sperantã. “Avem în fata noastrã diverse oficialitãti care vin în Valea Jiului, cu diverse ocazii si ne promit marea cu sarea, iar a doua zi, trecând evenimentul, uitã de minerii care au fost, si mai ales, uitã de minerii care mai sunt. Am avut promisiuni de toate felurile, inclusiv, ceea ce ne doare cel mai tare acum, este recalcularea pensiilor celor care au muncit în minã. Au venit câteva decizii de pensie, în care, dupã recalculare minerul s-a trezit cu o reducere a pensiei cu un anumit procentaj. Multumim din inimã partidului. Iatã cã dupã recalculare, acest partid (PSD-n.r.) care are deosebitã grijã de noi, a redus pensia. Multumim frumos!”, a spus un pensionar. Presedintele PNL Vulcan, Dan Surulescu i-a ridicat lui Laurentiu Nistor, mingea la fileu. “Cu foarte multi ani în urmã am venit ca inginer stagiar la minã la Vulcan si m-a socat o lozincã: “tãrii cât mai mult cãrbune” si “noi nu avem cer, dar avem mândria muncii de miner”. Cer existã, mândrie existã, minerii sunt din ce în ce mai putini. Domnul deputat Nistor, cãruia îi port un respect deosebit, a spus cã nu ne atingem de minerit. Atentie cu atinsul! Nu ne atingem, dar ne ducem în picaj. Existã reversul medaliei. Poate uitãm de orgoliile politice, si, împreunã putem sã facem mult mai mult pentru Valea Jiului, prin legi, prin oameni competenti pusi acolo unde trebuie. Închei cu o simplã întrebare adresatã, în spetã, clasei politice. Ce existã dincolo de huilã în Valea Jiului, dacã mai existã viatã? Cu sigurantã mai existã viatã, dar cum o trãim? Drepti, aplecati, poate ne rãspund dânsii…”, a spus Dan Surulescu, presedintele PNL Vulcan. Zeci de pensionari din Valea Jiului s-au trezit, dupã recalculare, cã vor primi mai putini bani la pensie. Problema va fi discutatã astãzi în prezenta ministrului pentru Dialog Social, care se va afla la Petrosani. Monika BACIU http://cronicavj.ro/wp/?p=64719 | |
|
|
|
08-08-2017 |
 | Iosif Vizitator |
| ieri am vorbit cu fratele meu care a fost miner la Lonea ,pensionar dupa 25 de ani de munca in fundul pamantului ,unde a lucrat in conditii de iad,caldura sufocanta ,in fum,praf de carbune,explozii de gaze,multi au murit ,alti au sanatatea distrusa! iar acum le-au venit la multi deciziile pe legea 192/2015 cu pensiile mutilate.Minerii sunt distrusi fizic si moral de nedreptate facuta de PSD-ALDE ,carora ne-a promis ca nu se ating de drepturile celor mai umiliti oameni,,minerii"si-au optinut votul nostru in 2016,si acum ne da lovitura de gratie! ne taie si amaratele de pensii multe sub 2000 ron! | |
|
|
|
08-08-2017 |
| Azi s-a tinut la Petrosani sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, au fost acolo Gabriel Petrea, ministrul Dialogului Social , un secretar de stat de la M Muncii si altii, am vazut la stiri ca discutia a fost aprinsa, pe alocuri foarte aprinsa, secretarul de stat spune ca la el nu au ajuns memoriile trimise, chiar azi i-am trimis eu inca unul, cine vrea poate sa o faca aici; adrian.rindunica@mmuncii.gov.ro Cand apare clipul de la sedinta il pun, pana atuci cititi cate ceva aici; http://press-media.ro/?p=10471 | |
|
|
|
09-08-2017 |
| La inceput imagini de la sedinta cu pensionarii, clipul este luat de pe youtube, daca nu merge, poate fi gasit pe pagina de facebook mondo tv. https://www.youtube.com/watch?v=BNx7rSLBvAs | |
|
|
|
09-08-2017 |
 | Vizitator Vizitator |
| Sunt uluita. Toata lumea politica se face ca uita care este de fapt problema noastra. Toti ii dau inainte cu faptul ca nu scad pensiile, cand, de fapt, PROBLEMA NOASTRA ESTE CA AU DAT 291/2017, CU CARE NE_AU LUAT DREPTUL LA O PENSIE MAJORATA SI AU CREAT INECHITATI EXTRAORDINARE , DE ORDINUL 1000-1500 RON INTRE COLEGI DE MUNCA IN ACELEASI CONDITII , DATORITA SCHIMBARII AIURITOARE A STAGIULUI COMPLET DE COTIZARE DE LA 20 LA 30 DE ANI. ACEASTA ESTE PROBLEMA NOASTRA, NU FAPTUL CA NU SCAD PENSIILE. Fac pe nestiutorii cand , de fapt stiu prea bine ce magarie au facut. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |