|
16-10-2017 |
 | Paul Vizitator |
| Buna ziua! Am si eu o intrebare ,Daca dupa o relatie de 3 luni cuplu fac un copil se casatoresc la insistentele femeii si dupa ce naste se transforma,si ea si parintii ei si il sicaneaza pe sot ,apoi sotia pana la urma inainteaza divortul totul in mai putin de 12 luni (o casatorie care nu sa consumat) Acum Sotia incearca sa ''il mulga'' de bani ,Sotul avand si o casa neterminata din inainte de casatorie si Sotia si Parintii ei au tot incercat sa-l faca sa vanda si sa stea cu ea.. a si isi tot foloseste copilul ca arma impotriva sotului prin diferite argumente | |
|
|
|
20-10-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Paul a scris pe 16-10-2017: Buna ziua! Am si eu o intrebare ,Daca dupa o relatie de 3 luni cuplu fac un copil se casatoresc la insistentele femeii si dupa ce naste se transforma,si ea si parintii ei si il sicaneaza pe sot ,apoi sotia pana la urma inainteaza divortul totul in mai putin de 12 luni (o casatorie care nu sa consumat) Acum Sotia incearca sa ''il mulga'' de bani ,Sotul avand si o casa neterminata din inainte de casatorie si Sotia si Parintii ei au tot incercat sa-l faca sa vanda si sa stea cu ea.. a si isi tot foloseste copilul ca arma impotriva sotului prin diferite argumente Nu se poate vorbi despre faptul ca acesta casatorie nu s-a consumat, din moment ce a rezultat un copil. Daca doamna a formulat actiune de divort, va trebui sa formulati in termen legal intampinare, in care sa expuneti situatia de fapt din punctul dvs. de vedere, iar daca aveti alte solicitari, va trebui sa formulati cerere reconventionala. Daca minorul va locui cu mama, dvs. veti fi obligat la plata unei pensii de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat. In ceea ce priveste imobilul, acesta este bun propriu al dvs, insa sotia poate solicita un drept de creanta, reprezentand costul imbunatatirilor aduse imobilului in timpul casatoriei, in masura in care are dovezi in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-10-2017 |
 | ALINA Vizitator |
| Buna ziua vreau sa stiu ce trebui sa fac daca tatal copilului lucreaza la Londra dar nu pot sa dovedesc ca lucreaza in afara ca sa ii mareasca pensia alimentara al copilului . Imi trimete la doua la doua luni cate 70 £ mintandu-ma ca nu are posibilitati si mai are un copil in intretinere si acela il creste alcineva . De copil nu il intereseaza nimic a uitat de obligatiile parintesti si eu ii platesc la copil pshicologul ca sa ii treaca durerea ca tatal lui nu il baga in seama si toate nevoile copilului le platesc eu cum ar fi ingrijirea la dentist ,scoala ,hainele,telefonul ,medicamentele ,sportul,lectiile private ,fara sa primesc mai mult de 70£ pe luna .Eu impreuna cu copilul traim in Italia iar el la Londra dar eu i-am propus sa vina sa il vada si nu vrea se refuza categoric de orice obligatie parinteasca . | |
|
|
|
31-10-2017 |
 | Tudor Vizitator |
| Buna ziua. Am divortat de 2 ani cu un copil de 5 ani. Am lasat sa locuiasca in apartamentul comun , eu stau in chirie si mai trimit inca lunar 800 ron si mai ajut cu anumite cheltuieli . Din suma respectiva mai plateste un credit de 100euro / lunar . Acuma si a gasit un prieten care sa mutat cu ei. Care este suma minima legal care trebuie sa platesc ? Va multumesc | |
|
|
|
31-10-2017 |
| ALINA a scris pe 30-10-2017: Buna ziua vreau sa stiu ce trebui sa fac daca tatal copilului lucreaza la Londra dar nu pot sa dovedesc ca lucreaza in afara ca sa ii mareasca pensia alimentara al copilului . Imi trimete la doua la doua luni cate 70 £ mintandu-ma ca nu are posibilitati si mai are un copil in intretinere si acela il creste alcineva . De copil nu il intereseaza nimic a uitat de obligatiile parintesti si eu ii platesc la copil pshicologul ca sa ii treaca durerea ca tatal lui nu il baga in seama si toate nevoile copilului le platesc eu cum ar fi ingrijirea la dentist ,scoala ,hainele,telefonul ,medicamentele ,sportul,lectiile private ,fara sa primesc mai mult de 70£ pe luna .Eu impreuna cu copilul traim in Italia iar el la Londra dar eu i-am propus sa vina sa il vada si nu vrea se refuza categoric de orice obligatie parinteasca . Buna ziua, Daca tatal lucreza la Londra, mi-e greu sa cred ca nu are contract de munca. Contactati un avocat din Italia si deschideti acolo un proces; solicitati instantei sa solicite relatii prin intermediul Ambasadelor cu privire la locul de munca al tatalui si veniturile acestuia. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
31-10-2017 |
| Tudor a scris pe 31-10-2017: Buna ziua. Am divortat de 2 ani cu un copil de 5 ani. Am lasat sa locuiasca in apartamentul comun , eu stau in chirie si mai trimit inca lunar 800 ron si mai ajut cu anumite cheltuieli . Din suma respectiva mai plateste un credit de 100euro / lunar . Acuma si a gasit un prieten care sa mutat cu ei. Care este suma minima legal care trebuie sa platesc ? Va multumesc Art. 529 Cuantumul întreţinerii ..... (2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
31-10-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Tudor a scris pe 31-10-2017: Buna ziua. Am divortat de 2 ani cu un copil de 5 ani. Am lasat sa locuiasca in apartamentul comun , eu stau in chirie si mai trimit inca lunar 800 ron si mai ajut cu anumite cheltuieli . Din suma respectiva mai plateste un credit de 100euro / lunar . Acuma si a gasit un prieten care sa mutat cu ei. Care este suma minima legal care trebuie sa platesc ? Va multumesc Cuantumul pensiei de intretinere datorata minorului este de 1/4 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident, in situatia in care nu aveti alti copii minori in intretinere. In situatia in care nu realizati venituri, pensia se stabileste in functie de venitul minim pe economie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-11-2017 |
 | Elisa Vizitator |
| Buna dimineata! Am citit toate mesajele de pe forum. Sper ca voi gasi si eu o soluție la problema mea. O sa incerc sa fiu cat mai succinta. Sunt divortata, am un copil de 10 ani, tatal lui lucrează în Anglia cu acte, ii cunosc domiciliul, locul de munca, masina. In urma cu aprox 1 an si jumatate am deschis proces pt majorarea pensiei. După aproape 1 an si apeluri repetate din partea lui, instanța s-a pronunțat definitiv. Dar el nu vrea să plătească. De vreo 3 luni incerc sa pun in executare hotărârea si nu reusesc, nimeni nu ma lămurește. Am vb cu o dra avocat din țară, dar nu m-a lamurit, un alt avocat mi-a spus că am nevoie de avocat în Anglia, de executor din Anglia, ca pot sa il dau în judecată pt abandon dd familie, m-a amânat de 3 luni ... am vb cu un avocat din Anglia, fără succes, cu un executor din țară și mi-a spus că trebuie să iau legatura cu un executor din Anglia si sa caut pe net, la Ministerul de Justiție mi s-a spus că NU am nevoie de executor si trebuie sa depun niște acte la Judecătoriei. La Judecătorie (executare) mi s-a spus ca nu pot depune cerere decât pt chemare în judecată și nu pot să îmi spună mai multe. Se pare ca nimeni nu este pe aceeași coordonată. Sau este superficialitate. Concret, ce trebuie să fac? Si colaborarea cu un avocat/executor din Anglia, pe care nu mai stiu cum sa il gasesc, din anunturi poate fi riscant, bănuiesc că va trebui sa-l plătesc cu o sumă exorbitanta. O mamă care vrea drepturile copilului are bani pt alte onorarii??? Eu am cerut majorare pt ca vreau o viată mai bună pt copilul meu. Se poate negocia, sa isi primeaaca onorariul de la el? Un gasesc persoana potrivită, chiar asa, din anunturi? Va multumesc mult! Toate cele bune! | |
|
|
|
25-11-2017 |
| Pentru user Elisa. În situația dvs se aplică Regulamentul (CE) nr. 4/2009 al Consiliului din 18 decembrie 2008 privind competența, legea aplicabilă, recunoașterea și executarea hotărârilor și cooperarea în materie de obligații de întreținere. Așadar. trebuie să adresați o cerere către Ministerul Justiției din România în vederea executării hotărțrii judecătorești referitoare la pensia de întreținere. Ministerul Justitiei este autoritate centrală solicitantă, transmițătoare în relația cu statele membre ale Uniunii Europene și transmite în statele membre ale Uniunii Europene cererile prevăzute la art. 53 si 56 din Regulament, însoțite de documentele justificative necesare, prevăzute în conținutul formularelor prevăzute în anexele la Regulament. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
26-11-2017 |
 | Elisa Vizitator |
| Va multumesc mult pt raspuns! Este singura soluție? Sau am nevoie de avocat/executor în Anglia? Sau ii pot face plângere penală? La Ministerul Justiției mi s-a spus că trebuie să depun o anexă la Judecătorie, iar la Judecătorie nu știau de asa ceva. Insist cu intrebari, pt ca nu mai inteleg. De câte ori am intrebat, am avut răspunsuri diferite. | |
|
|
|
28-11-2017 |
| Elisa, in primul rand dvs trebuie sa mergeti la judecatorie si sa legalizati hotararea iar apoi sa faceti cerere catre Ministerul Justiei...cum v-a scris domnul mai sus | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
02-12-2017 |
 | Elisa Vizitator |
| Hotărârea am legalizat-o. Problema este ca nu stiu ce trebuie să fac. Avocatul mi-a zis acum ca, de fapt, nu pot face plângere penala, pt ca tatal plătește o parte, ca el va încerca să se sustragă si daca voi avea executor/avocat în Anglia, la fel (demisie, ca nu il verifică nimeni si alte povești....). Avocatul zice ca daca el nu vrea să plătească, nu-l va obliga nimeni si va scapa, ca am pierdut. La Ministerul de Justiție mi s-a spus că trebuie să depun o anexă la Judecătorie, nu la Minister. Chiar nu inteleg. Sper ca ma înțelegeți. Multumesc mult! | |
|
|
|
03-01-2018 |
 | Dominic GABRIEL Vizitator |
| Buna ziua. Mă numesc Gabriel sunt căsătorit de 10 ani și ne-am stabilit în Belgia imediat. In urma căsătoriei a rezultat 3 copii. Suntem în divort si mi sa stabilit pensia alimentara de 430 euro. Eu nu-mi permit și aș dori să mă stabilesc în Romania. Întrebarea mea este că dacă mă stabilesc în Romania, pensia alimentara rămâne la fel s-au o plătesc în funcție de venitul din Romania. Mersi. | |
|
|
|
03-01-2018 |
| Dominic GABRIEL a scris pe 03-01-2018: Buna ziua. Mă numesc Gabriel sunt căsătorit de 10 ani și ne-am stabilit în Belgia imediat. In urma căsătoriei a rezultat 3 copii. Suntem în divort si mi sa stabilit pensia alimentara de 430 euro. Eu nu-mi permit și aș dori să mă stabilesc în Romania. Întrebarea mea este că dacă mă stabilesc în Romania, pensia alimentara rămâne la fel s-au o plătesc în funcție de venitul din Romania. Mersi. Pensia de intretinere se stabileste raportat la venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident, iar in cazul in care pensia este datorata pentru 3 copii, aceasta se stabileste in cuantum de 1/2. Daca vi s-au micsorat veniturile, puteti formula in instanta o actiune pentru diminuarea pensiei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-01-2018 |
| Dominic GABRIEL a scris pe 03-01-2018: Buna ziua. Mă numesc Gabriel sunt căsătorit de 10 ani și ne-am stabilit în Belgia imediat. In urma căsătoriei a rezultat 3 copii. Suntem în divort si mi sa stabilit pensia alimentara de 430 euro. Eu nu-mi permit și aș dori să mă stabilesc în Romania. Întrebarea mea este că dacă mă stabilesc în Romania, pensia alimentara rămâne la fel s-au o plătesc în funcție de venitul din Romania. Mersi. Plătiți în funcție de venitul realizat indierent de unde îl obțineți. Dacă vă veți stabili în România veți plăti 1/2 din veniturile realizate, iar dacă nu realizați venituri pensia se va calcula raportat la venitul minim pe economie din România. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
31-01-2018 |
 | Ruja laura Vizitator |
| buna , sunt mama a patru copii minori,fostul concubin,tatal minorilor lucreaza in Italia ca sofer pe comunitate,nu stiu detalii de firma lui sau salar decat ca firma ar avea doua sedii unu in tara si unu in Italia,a fost obligat de ordonanta de urgenta sa achita minorilor pensie alimentara de 140 pe copil,cu custodie comuna pana la solutionarea cauzei civile.eu fiind cu copiii nu pot sa ma angajez ,copii au varsta de 6,5,4 si 2 ani,si chiar daca as reusi undeva cu 4 ore ca nu am cum mai mult,venitu numi acopera cheltuielile,stau pe chirie cu 550 lei,gradinita mie in jur de 300 lei pe luna,apoi acturile si mancarea,singurul lucru ce pot asigura copiilr din pensia alimentara este chiria de 550 lei.vreau sa ma reprezint singura ca nu am posibilitate sa achit un avocat vreau ca instanta sa stabileasca o suma rezonabila copiilor si sa plateasca jumate din toate cheltuielile dac e custodie comuna ca nici de cautat copii nui cauta,dar nu mi se pare moral ca eu sa supravietuiesc cu ei cu o pensie de 140 pe copil,si el are salar de sute de euro nu stiu salaru dar ca sofer dincolo nu cred ca are sal minin de romania.cum va prceda instanta daca nu am detalii de firma lui sau salar?ce sanse am? | |
|
|
|
01-02-2018 |
| Ruja Laura a scris pe 31-01-2018: buna , sunt mama a patru copii minori,fostul concubin,tatal minorilor lucreaza in Italia ca sofer pe comunitate,nu stiu detalii de firma lui sau salar decat ca firma ar avea doua sedii unu in tara si unu in Italia,a fost obligat de ordonanta de urgenta sa achita minorilor pensie alimentara de 140 pe copil,cu custodie comuna pana la solutionarea cauzei civile.eu fiind cu copiii nu pot sa ma angajez ,copii au varsta de 6,5,4 si 2 ani,si chiar daca as reusi undeva cu 4 ore ca nu am cum mai mult,venitu numi acopera cheltuielile,stau pe chirie cu 550 lei,gradinita mie in jur de 300 lei pe luna,apoi acturile si mancarea,singurul lucru ce pot asigura copiilr din pensia alimentara este chiria de 550 lei.vreau sa ma reprezint singura ca nu am posibilitate sa achit un avocat vreau ca instanta sa stabileasca o suma rezonabila copiilor si sa plateasca jumate din toate cheltuielile dac e custodie comuna ca nici de cautat copii nui cauta,dar nu mi se pare moral ca eu sa supravietuiesc cu ei cu o pensie de 140 pe copil,si el are salar de sute de euro nu stiu salaru dar ca sofer dincolo nu cred ca are sal minin de romania.cum va prceda instanta daca nu am detalii de firma lui sau salar?ce sanse am? Daca aveti deja o hotarare judecatoreasca care sa il oblige pe tata la plata pensiei de intretinere, puteti pune in executare acea hotarare. Daca va aflati in cursul judecatii unei astfel de actiuni, solicitati ca instanta sa efectueze adrese pentru a afla veniturile reale realizate de tata. In situatia in care nu va puteti permite angajarea unui avocat, va puteti adresa Serviciului de asistenta juridica al Baroului pe a carei raza teritoriala se desfasoara judecata, pentru a va desemna un aparator din oficiu. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-02-2018 |
 | Ana86
|
| Bună ziua ...Se poate deschide proces pt plata insuficienta a pensiei alimentare...tatăl fetei lucrează in italia si plăteste 200 lei avand in vedere ca trebuie sa plateasca 25%din salariul minim 290lei ..ce pot să fac ma puteti ajuta .Multumesc | |
|
|
|
12-02-2018 |
| Ana86 a scris pe 08-02-2018: Bună ziua ...Se poate deschide proces pt plata insuficienta a pensiei alimentare...tatăl fetei lucrează in italia si plăteste 200 lei avand in vedere ca trebuie sa plateasca 25%din salariul minim 290lei ..ce pot să fac ma puteti ajuta .Multumesc Buna ziua, Da, este chiar recomandabil, in cazul dvs. sa deschideti o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere datorata. Se vor lua in calcul veniturile lui din Italia , pentru a se stabili cuantumul pensiei de intretinere datorate. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
12-02-2018 |
| Ana86 a scris pe 08-02-2018: Bună ziua ...Se poate deschide proces pt plata insuficienta a pensiei alimentare...tatăl fetei lucrează in italia si plăteste 200 lei avand in vedere ca trebuie sa plateasca 25%din salariul minim 290lei ..ce pot să fac ma puteti ajuta .Multumesc Avand in vedere faptul ca tatal realizeaza venituri legale, puteti promova o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere datorata minorului. Referitor la sumele restante, puteti pune in executare hotararea pe care o aveti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |