Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara cu tatal in strainatate - Pagina 5

Start 5  6   7   8  Final
 23-08-2017
Vizitator
Mentionez ca sotul lucreaza in strainatate cu contract de munca
Răspunde
 24-08-2017
Vizitator
Cum
Răspunde
 24-08-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Anca a scris pe 23-08-2017:
Buna ziua .Daca am 3 copii cu el si al patrulea e facut cu alt barbat dar e recunoscut de sotul meu(mentionez ca al patrulea copil are acum vrsta de 2ani si trei luni) iar acum el ma inselat si weu vreau sa cer divortul de el( mentionez ca eu nu lucrez in acest moment) pot cere pensie alimentara si pt cel deal patrulea copil si pt mine?
Va multumesc anticipat!

Buna ziua,
Da, puteti.
Atat timp cat el este trecut la rubrica „tata„ in actele copilului, va fi obligat la plata pensiei de intretinere.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-08-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ela a scris pe 22-08-2017:
Buna ziua!
Dintr-o relatie de concubinaj s-a nascut un baietel care acum are doua luni. M-am despartit de partener si el a plecat in Anglia unde lucreaza cu forme legale (PFA). Stiu numele angajatorului si al orasului in care locuieste si atat, alte date nu am. Nu s-a interesat de colil decat o singura data de cand a plecat (si atunci telefonic). Intentionez sa-l actionez in instanta pentru plata pensiei de intretinere si stabilirea domiciliului la mine, in calitate de mama.
Asadar, va rog, daca se poate, sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele aspecte:
1. Daca nu cunosc decat numele orasului in care locuieste si doar numele angajatorului pot obtine o situatie a veniturilor sale reale?
2. Care este exact procedura? Ce pasi trebuie sa urmez?
3. Exista posibilitatea ca instanta sa nu-mi incredinteze mie copilul din varii motive?
4. Ce posibilitate exista sa se stabileasca pensie de intretinere pentru copil la nivelul salariului minim din Anglia si nu din Romania?

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Buna ziua,
1.Da, puteti;
2.Trebuie sa obtineti o hotarare judecatoreasca; deci o actiune in instanta.
3. tinand cont de varsta de 2 luni a minorei, posibilitatile sunt minime.
4. Pensia de intretinere se stabileste in cota procentuala calculata la venitul celui ce o datoreaza.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-08-2017
Vizitator
Multumesc mult!
Răspunde
 04-09-2017
Vizitator
Buna seara am si eu o intrebate locuiesc in Germania si baiatul cu fosta concunina traieste in monentul de fara in Romania am un salariu in valoare de aprocimativ 1400 € Este posibil sa ma ia judecatorul la calculul de aici adica 25% din venitul acesta sau mise calculiaza dupa venitul minim pe economie din tara nu sunt insurat dar cer custodia va multumesc
Răspunde
 04-09-2017
Vizitator
Exact. Sunt in aceeasi situatie: am hotarare definitiva dar nu are conturi sau proprietati in romania si nu se poate face nimic. Nu vrea sa dea nici un ban si nu da. Un executor nu poate face nimic in privinta conturilor din Italia pt ca nu exista un acord in acest sens intre Romania si Italia. Cine si ce trebuie sa faca pt a se face acordul asta? Ce rol are ministerul romanilor de pretutindeni?
Răspunde
 05-09-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vintila a scris pe 04-09-2017:
Buna seara am si eu o intrebate locuiesc in Germania si baiatul cu fosta concunina traieste in monentul de fara in Romania am un salariu in valoare de aprocimativ 1400 € Este posibil sa ma ia judecatorul la calculul de aici adica 25% din venitul acesta sau mise calculiaza dupa venitul minim pe economie din tara nu sunt insurat dar cer custodia va multumesc

Din punct de vedere legal, cuantumul pensiei de intretinere datorat minorului se calculeaza raportat la venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident, in cazul dvs. va trebui sa ii achitati copilului pensia la nivelul veniturilor pe care le realizati in Germania.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihaela a scris pe 04-09-2017:
Exact. Sunt in aceeasi situatie: am hotarare definitiva dar nu are conturi sau proprietati in romania si nu se poate face nimic. Nu vrea sa dea nici un ban si nu da. Un executor nu poate face nimic in privinta conturilor din Italia pt ca nu exista un acord in acest sens intre Romania si Italia. Cine si ce trebuie sa faca pt a se face acordul asta? Ce rol are ministerul romanilor de pretutindeni?

Puteti formula o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere datorata minorului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-09-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Vintila a scris pe 04-09-2017:

Este posibil dacă instanța va afla de la firma din străinătate valoarea veniturilor. Pentru asta este nevoie de o adresă trimisă la locul de muncă din străinătate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-09-2017
Vizitator
As avea si eu o intrebare.eu si nevasta mea suntem casatoriti in uk.si avem si un copil nascut tot in uk.eu lucrez ca self employed.nevasta mea este in romania.acum suntem in divort.intentat de mine in romania.poate nevasta mea sa solicite pensie alimentara din uk?multumesc
Răspunde
 13-09-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ionut a scris pe 12-09-2017:
As avea si eu o intrebare.eu si nevasta mea suntem casatoriti in uk.si avem si un copil nascut tot in uk.eu lucrez ca self employed.nevasta mea este in romania.acum suntem in divort.intentat de mine in romania.poate nevasta mea sa solicite pensie alimentara din uk?multumesc

Cuantumul pensiei de intretinere datorata minorului se calculeaza raportat la venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident.
In situatia in care dvs. realizati venituri legale in UK, sotia poate solicita obligarea dvs. la plata unei pensii de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2017
Vizitator
Buna seara!
Sunt divortata de sotul meu, ne-am impacat dupa 5 ani in ideea ca copilul are nevoie de ambii parinti, dar din pacate ne-am despartit iarasi. El lucreaza in strainatate dar cu contract din Romania plecat. Primeste un salariu net de 890 lei si 1200 euro considerata diurna pentru ca firma sa nu plateasca taxe. Mai primeste si de la firma franceza 200 euro pentru mancare. Va rog frumos poate ma ajutati cu sfaturi, cum sa procedez pentru o pensie mai decenta. Va multumesc!
Răspunde
 17-09-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihaela a scris pe 16-09-2017:
Buna seara!
Sunt divortata de sotul meu, ne-am impacat dupa 5 ani in ideea ca copilul are nevoie de ambii parinti, dar din pacate ne-am despartit iarasi. El lucreaza in strainatate dar cu contract din Romania plecat. Primeste un salariu net de 890 lei si 1200 euro considerata diurna pentru ca firma sa nu plateasca taxe. Mai primeste si de la firma franceza 200 euro pentru mancare. Va rog frumos poate ma ajutati cu sfaturi, cum sa procedez pentru o pensie mai decenta. Va multumesc!

Pensia de intretinere datorata minorului se stabileste raportat la venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident, iar in cazul dvs., venitul net al fostului sot este de 890 lei/lunar. Incercati o intelegere amiabila cu dansul pentru a stabili o suma decenta, spre a va putea creste copilul in conditii optime.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-09-2017
Vizitator
Buna...am citit cu atenție o parte din cazurile de mai sus, însă nu am găsit ceva...nu știu cum să zic...poate ceva "favorabil" mie...sau ceva logic... Problema mea...copilul meu, după divorț locuiește cu mama lui in Romania, eu lucrez în străinătate. Divorțul a avut loc la notar unde impreuna am fost de acord cu 500 lei pensie alimentara. După un an mama vrea 25% din venitul meu... Sa spunem că 25% din venitul meu este aproximativ 2500 lei. Vi se pare corect, este o logica aici, sau așa sunt legile și ne supunem. 2500 lei este mult peste salariul minim in Romania, locul unde copilul trăiește. Mama mai primește și alocație de 100 euro din tara in care eu lucrez. Ok...întrebarea...pot face ceva pentru a diminua valoarea pe care mama copilului o cere? Altceva in afara de a mă lasă de muncă și a merge în România să trăiesc...pe spatele părinților?? Ar fi mai multe de întrebat, dar....mulțumesc...
Răspunde
 22-09-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Lamarai a scris pe 21-09-2017:
Buna...am citit cu atenție o parte din cazurile de mai sus, însă nu am găsit ceva...nu știu cum să zic...poate ceva "favorabil" mie...sau ceva logic... Problema mea...copilul meu, după divorț locuiește cu mama lui in Romania, eu lucrez în străinătate. Divorțul a avut loc la notar unde impreuna am fost de acord cu 500 lei pensie alimentara. După un an mama vrea 25% din venitul meu... Sa spunem că 25% din venitul meu este aproximativ 2500 lei. Vi se pare corect, este o logica aici, sau așa sunt legile și ne supunem. 2500 lei este mult peste salariul minim in Romania, locul unde copilul trăiește. Mama mai primește și alocație de 100 euro din tara in care eu lucrez. Ok...întrebarea...pot face ceva pentru a diminua valoarea pe care mama copilului o cere? Altceva in afara de a mă lasă de muncă și a merge în România să trăiesc...pe spatele părinților?? Ar fi mai multe de întrebat, dar....mulțumesc...

Buna ziua,

Mama copilului poate cere ca pensia de intretinere sa fie majorata. Legea prevede ca pensia poate fi acordata in cuantum de pana la 25% din veniturile parintelui nerezident. Asta nu inseamna ca obligatoriu va trebui sa platiti acesti 25%. Daca dvs. aveti venituri de 100.000 EUR pe luna nu inseamna ca obligatoriu trebuie sa platiti pensie de intretinere de 25.000 EUR.

Suma solicitata de mama trebuie sa fie raportata la nevoile copilului, dar si la posibilitatile dvs. Puteti demonstra in instanta care sunt cheltuielile dvs. lunare, ce alte angajamente de plata mai aveti (credite, chirii, alti minori in intretinere) pentru a diminua cuantumul pensiei de achitat.

Ar fi bine sa luati legatura cu un avocat care sa va reprezinte interesele in fata instantei in procesul avand ca obiect majorarea pensiei de intretinere, mai ales pentru ca sunteti plecat din tara.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-09-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Lamarai a scris pe 21-09-2017:

Cuantumul pensiei de intretinere datorat minorului se calculeaza raportat la venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident, iar procentul datorat pentru un copil este de 25%.
Presupun ca motivul plecarii dvs. in alta tara este pentru a obtine un venit mai bun si pentru a-i oferi copilului conditii optime de crestere si dezvoltare, insa daca veti considera cuantumul pensiei ca fiind prea mare, puteti solicita stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-10-2017
Vizitator
Buna ziua! Am si eu o intrebare ,Daca dupa o relatie de 3 luni cuplu fac un copil se casatoresc la insistentele femeii si dupa ce naste se transforma,si ea si parintii ei si il sicaneaza pe sot ,apoi sotia pana la urma inainteaza divortul totul in mai putin de 12 luni (o casatorie care nu sa consumat) Acum Sotia incearca sa ''il mulga'' de bani ,Sotul avand si o casa neterminata din inainte de casatorie si Sotia si Parintii ei au tot incercat sa-l faca sa vanda si sa stea cu ea.. a si isi tot foloseste copilul ca arma impotriva sotului prin diferite argumente
Răspunde
 16-10-2017
Vizitator
Buna ziua! Am si eu o intrebare ,Daca dupa o relatie de 3 luni cuplu fac un copil se casatoresc la insistentele femeii si dupa ce naste se transforma,si ea si parintii ei si il sicaneaza pe sot ,apoi sotia pana la urma inainteaza divortul totul in mai putin de 12 luni (o casatorie care nu sa consumat) Acum Sotia incearca sa ''il mulga'' de bani ,Sotul avand si o casa neterminata din inainte de casatorie si Sotia si Parintii ei au tot incercat sa-l faca sa vanda si sa stea cu ea.. a si isi tot foloseste copilul ca arma impotriva sotului prin diferite argumente
Răspunde
 16-10-2017
Vizitator
Răspunde
RăspundeStart 5  6   7   8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.