Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara cu tatal in strainatate - Pagina 7

Start  5   6  7  8  Final
 19-02-2018
Vizitator
Am si eu o rugăminte soția mea a cunoscut un baiat si spus că vrea sa divortez de mine am 3 copii eu nu vreau divort cum se socotește pensia alimentara daca lucrez in strainatate
Răspunde
 19-02-2018
Vizitator
Am si eu o rugăminte soția mea a cunoscut un baiat si spus că vrea sa divortez de mine am 3 copii eu nu vreau divort cum se socotește pensia alimentara daca lucrez in strainatate
Răspunde
 19-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Motorga Nelu Iulian a scris pe 19-02-2018:

Daca sotia dvs doreste se divorteze, casatoria se va desface cu sau fara acordul dvs. Daca dvs. lucrati cu forme legale in afara tarii si sotia poate face dovada acestor venituri, pensia se va stabili in procent de 50% din venitul net/lunar realizat, iar daca lucrati fara forme legale, pensia datorata minorilor se va calcula raportat la venitul minim pe economie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-02-2018
Vizitator
Buna ziua! Sotul meu lucreaza de aproape un an in Germania cu contract de munca stabilit aici , urmeaza sa divortez de el , am un copil cu acesta d 2 ani jumate , daca dovedesc cu acte ce salariul primeste din germania m i se va lua in evidenta pensia alimentara din germania? va multumesc
Răspunde
 20-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, daca stiti unde munceste si daca are contract de munca valabil incheiat si aratati aceste lucruri instantei, (adica, nu munceste le negru in Germania), pensia alimentara se va calcula la venitul lui obtinut in Germania.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Motorga Nelu Iulian a scris pe 19-02-2018:

Pensia de întreținere pentru 3 copii este de 1/2 din veniturile nete (cu caracter de periodicitate), pe care dvs le încasați.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-03-2018
Vizitator
Buna ziua am o problema, fostul sot e obligat la plata pensiei alimentare. De un an nu o mai plateste tot ce stiu e ca e in Anglia ca lucreaza la Amazon! Ma fost la politie anul trecut in iunie si inca nu au facut nimic! Ce pot face? Multumesc!
Răspunde
 09-03-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cristea Adriana a scris pe 09-03-2018:
Buna ziua am o problema, fostul sot e obligat la plata pensiei alimentare. De un an nu o mai plateste tot ce stiu e ca e in Anglia ca lucreaza la Amazon! Ma fost la politie anul trecut in iunie si inca nu au facut nimic! Ce pot face? Multumesc!

Există o procedură de executare a pensiei în străinătate, iar dacă știți unde locuiește și unde lucrează puteți obține executarea pensiei în străinătate.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-03-2018

Ce pot face daca fostul sot este in strainate si nu plateste pensia de intretinere? Reamintesc ca am fost la politie anul trecut in iunie si nu au facut nimic pana acum!!!!
Răspunde
 09-03-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cristea Adriana a scris pe 09-03-2018:
Ce pot face daca fostul sot este in strainate si nu plateste pensia de intretinere? Reamintesc ca am fost la politie anul trecut in iunie si nu au facut nimic pana acum!!!!

Există o procedură de executare a pensiei în străinătate, iar dacă știți unde locuiește și unde lucrează puteți obține executarea pensiei în străinătate.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-03-2018
Vizitator
Bună ziua ,am divorțat și tatăl nu vrea sa plătească pensia alimentara pt copil ,a spus ca îmi da cât vrea el ,el lucrează în Germania cu contract de munca din salar nu îi poate retine ca nu știu unde lucrează ,ce este de făcut în cazul ăsta ,va mulțumesc
Răspunde
 21-03-2018
Vizitator
Sotul meu vrea sa divortam dupa 18 ani de casatorie avem si 2 copii dar imi spune ca eu nu am dreptul la nimic deoarece casa este pe numele parintilor si paruntii sunt decato xastig ceva ?
Răspunde
 21-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Elisa a scris pe 21-03-2018:
Bună ziua ,am divorțat și tatăl nu vrea sa plătească pensia alimentara pt copil ,a spus ca îmi da cât vrea el ,el lucrează în Germania cu contract de munca din salar nu îi poate retine ca nu știu unde lucrează ,ce este de făcut în cazul ăsta ,va mulțumesc

Daca nu cunoasteti adresa si numele angajatorului, puteti incerca o punerere in executare a hotararii judecatoresti, daca tatal detine bunuri pe teritoriul Romaniei sau puteti formula o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Funie Mariana a scris pe 21-03-2018:
Sotul meu vrea sa divortam dupa 18 ani de casatorie avem si 2 copii dar imi spune ca eu nu am dreptul la nimic deoarece casa este pe numele parintilor si paruntii sunt decato xastig ceva ?

Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.
Daca imobilul in care locuiti este pe numele parintilor sotului, atunci acest imobil nu va fi inclus in masa partajabila.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-03-2018
Vizitator
Am doua fetite de 6 ani și 4 ani tatăl lor lucrează în Anglia cu contract știu firma, ne am despărțit amiabil pt ca nu eram căsătoriți legal ma ajuta cu fetele dar de doua luni nu mi mai trimite nici un ban și as dori sa ma învățați ce sa fac sa mi dea lunar pensie alimentară pentru întreținerea lor.
Răspunde
 29-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Madyy a scris pe 29-03-2018:
Am doua fetite de 6 ani și 4 ani tatăl lor lucrează în Anglia cu contract știu firma, ne am despărțit amiabil pt ca nu eram căsătoriți legal ma ajuta cu fetele dar de doua luni nu mi mai trimite nici un ban și as dori sa ma învățați ce sa fac sa mi dea lunar pensie alimentară pentru întreținerea lor.

Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorelor la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/3 din venitul net/lunar realizat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2018
Vizitator
Ce fel de reședință va referiți????poate reședință fiscală.. . Si sa va mai dau un pont : chiar daca are reședință în UK salariul lui net minim pe economie , nu poate fi mai mare de 890 GPB din care trebuie sa-si asigure unde sa stea 400 GPB chiria daca femeia cere 25% din venitul sau net ar însemna exact223 GPB asta ar insemna ca omului i-ar ramane mai puțin de 200GPB sa-si asigure traiul si transportul la locul de munca. Credeti-ma cu 177 de lire nu poti trai o luna si am omis facturile deci mai ganditi-va putin cu idea de a plati valoarea pensiei din țară de reședință. Si toate astea din moftul unei femei , ca poate omul e ca mine , a fost dat afară din casă si cu salariul din românia ni putea sa trăiască si sa plateasca chirie în timp ce fosta soție fumează, bea si risipește bani.
Răspunde
 02-04-2018

Conform noilor reglementări ale Codului Civil, cuantumul pensia de întreținere se datorează de către părinte în funcție de numărul copiilor.
Acesta se stabilește la până o pătrime din venitul lunar net pentru un copil,o treime pentru doi copii și o jumătate pentru trei sau mai mulți copii.
Cuantumul pensiei de întreținere datorat copiilor împreună cu întreținerea datorată altor persoane, nu poate depășii jumătate din venitul dumneavoastră net lunar.
Av. Claudia Dobre - Baroul București
Asistență juridică și reprezentare în domeniul dreptului penal și civil.
Telefon: 0721246586

Av. Dobre Claudia - Baroul București
Tel: 0721246586*
e-mail: avocatdobreclaudia@yahoo.com
Răspunde
 02-04-2018
Vizitator
Buna ziua,sant divortat de 6 ani,am un baietel de 9 ani si platesc pensie alimentara conform legislatiei din romania,neavand un loc de munca.De 3 ani muncesc in anglia ca si self employed,iar acum fosta sotie care sa recasatorit si stabilit in germania,pretinde o plata majorata a pensiei la nivelul salarial din UK.veniturile mele aici sant minime pe economie,motiv pt care nu am avut posibilitatea de intorcere in tara pt vacante,sau vizite,mentionand faptul ca,copilul e in romania iar ea in germania cu noul sot si o fetita ce a rezultat din urma casatoriei lor.ce parcurs legal ar trebui sa urmez pentru neschimbarea conditiilor actuale?Va multumesc anticipat
Răspunde
 03-04-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dragos a scris pe 02-04-2018:
Buna ziua,sant divortat de 6 ani,am un baietel de 9 ani si platesc pensie alimentara conform legislatiei din romania,neavand un loc de munca.De 3 ani muncesc in anglia ca si self employed,iar acum fosta sotie care sa recasatorit si stabilit in germania,pretinde o plata majorata a pensiei la nivelul salarial din UK.veniturile mele aici sant minime pe economie,motiv pt care nu am avut posibilitatea de intorcere in tara pt vacante,sau vizite,mentionand faptul ca,copilul e in romania iar ea in germania cu noul sot si o fetita ce a rezultat din urma casatoriei lor.ce parcurs legal ar trebui sa urmez pentru neschimbarea conditiilor actuale?Va multumesc anticipat

Va trebui sa faceti dovada ca veniturile dvs. nu s-au majorat sau in functie de caz, puteti solicita stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  5   6  7  8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.