Forum avocaţi > Drept penal

Cum se calculeaza anii de inchisoare - Pagina 7

Start  5   6  7  8  Final
 29-02-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Cand I s-a respins ultima cerere de liberare conditionata? Si nu am inteles din textul dvs, a muncit sau nu a muncit?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Lucian a scris pe 28-02-2020:
Buna seara fratele are de execut 4ani cu închisoare din februarie 2017 pana pe data de 14 februarie 2018 arest preventiv si arest la domiciliu adica un an având 4procese pentru eliberare condiționată dar raspunsul cerere respins nefondată precizez k pe 14 februarie l-au ridicat cu mandatul si hotararea sa execute 4ani oare nu a îndeplinit o treime din fractie raporte nu având a iesit la munca dar la proces respins as dori sa stiu cat mai are de executat multumesc o seara buna
Pentru a beneficia de liberarea conditionata, fratele dvs va trebui sa execute fractia de 2/3 din pedeapsa, adica 3 ani, sa achite daunele civile, daca exista si cheltuielile de judecata. Perioada executata in arest preventiv si arest la domiciliu se scade din pedeapsa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2020
Vizitator
Bună ziua eu am de executat 1 an și 4 luni momentan sunt plecat din tara dar revin luna viitoare dacă prestez munca cât ar trebui sa execut nu am alte atecetente penale
Răspunde
 26-07-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Legea prevede ca cel condamnat poate obtine liberarea conditionata atunci cand a executat cel puţin 2/3 din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani

astfel, in cazul dvs, la o pedeapsa de 1, 4 ani
- fara munca , regim semideschis sau deschis - ar trebui sa executati minim 10, 6 luni
- cu munca , regim semideschis sau deschis - minim 8 luni

Daca vi s-ar aplica si prev legii recursului compnsatoriu, ati deduce 6 zile in plus la fiecare 30 de zile efectuate, deci ati scadea la 6, 3 luni aproximativ.

"La calcularea pedepsei executate efectiv se are în vedere, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca măsură compensatorie, şi executarea pedepsei în condiţii necorespunzătoare, caz în care, pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată."

Sa aveti in vedere si urmatoarele: ( va recomand sa va inscrieti si la un curs de calificare profesionala si mai castigati 20 de zile ori, daca aveti putere si se poate, alegeti sa munciti noaptea)

Art. 96 - Partea din durata pedepsei care este considerată ca executată pe baza muncii prestate şi/sau a instruirii şcolare şi formării profesionale
(1) Pedeapsa care este considerată ca executată pe baza muncii prestate sau a instruirii şcolare şi formării profesionale, în vederea acordării liberării condiţionate, se calculează după cum urmează:
a) în cazul în care se prestează o muncă remunerată, se consideră 5 zile executate pentru 4 zile de muncă;
b) în cazul în care se prestează o muncă neremunerată, se consideră 4 zile executate pentru 3 zile de muncă;
c) în cazul în care munca este prestată pe timpul nopţii, se consideră 3 zile executate pentru două nopţi de muncă;
d) în cazul participării la cursurile de şcolarizare pentru formele de învăţământ general obligatoriu, se consideră 30 de zile executate pentru absolvirea unui an şcolar;
e) în cazul participării la cursurile de calificare ori recalificare profesională, se consideră 20 de zile executate pentru absolvirea unui curs de calificare ori recalificare profesională;

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-07-2020
Vizitator
Buna ziua
Fratele meu a fost pacalit de un prieten in 2016 sa sustraga bani de pe cardul lui ,cat timp el il astepta pe partea cealalta a strazii(cardul prietenului)
in 2018 fratele meu avea cazierul curat.
iar in 07.2020 a fost condamnat la executarea pedeapsei : privativa de libertate de 2 ani si 8 luni pentru savarsirea infractiunilor acces ilegal la un sistem informatic sub forma continuata si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, in forma continuata

In tot acest timp,fratele meu nu a primit nici o citatie nici o scrisoare cum ca ar fi un plin proces in desfasurare.
E cam greu de dovedit nevinovatia lui dupa 4 ani.

Intrbarea mea este:
Peste cat timp se sterge pediapsa?
cum il afecteaza asta pe el daca nu estesau va fi pe teritoriul tarii?
Răspunde
 29-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Natasa a scris pe 29-07-2020:
Buna ziua
Fratele meu a fost pacalit de un prieten in 2016 sa sustraga bani de pe cardul lui ,cat timp el il astepta pe partea cealalta a strazii(cardul prietenului)
in 2018 fratele meu avea cazierul curat.
iar in 07.2020 a fost condamnat la executarea pedeapsei : privativa de libertate de 2 ani si 8 luni pentru savarsirea infractiunilor acces ilegal la un sistem informatic sub forma continuata si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, in forma continuata

In tot acest timp,fratele meu nu a primit nici o citatie nici o scrisoare cum ca ar fi un plin proces in desfasurare.
E cam greu de dovedit nevinovatia lui dupa 4 ani.

Intrbarea mea este:
Peste cat timp se sterge pediapsa?
cum il afecteaza asta pe el daca nu estesau va fi pe teritoriul tarii?

In primul rand, daca a fost judecat in lipsa, fratele dvs poate solicita redeschiderea procesului penal, conform dispozitiilor art 466 NCPP:

"(1) Persoana condamnată definitiv care a fost judecată în lipsă poate solicita redeschiderea procesului penal în termen de o lună din ziua în care a luat cunoştinţă, prin orice notificare oficială, că s-a desfăşurat un proces penal împotriva sa.

(2) Este considerată judecată în lipsă persoana condamnată care nu a fost citată la proces şi nu a luat cunoştinţă în niciun alt mod oficial despre acesta, respectiv, deşi a avut cunoştinţă de proces, a lipsit în mod justificat de la judecarea cauzei şi nu a putut încunoştinţa instanţa. Nu se consideră judecată în lipsă persoana condamnată care şi-a desemnat un apărător ales ori un mandatar, dacă aceştia s-au prezentat oricând în cursul procesului, şi nici persoana care, după comunicarea, potrivit legii, a sentinţei de condamnare, nu a declarat apel, a renunţat la declararea lui ori şi-a retras apelul.

(3) Pentru persoana condamnată definitiv judecată în lipsă faţă de care un stat străin a dispus extrădarea sau predarea în baza mandatului european de arestare, termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data la care, după aducerea în ţară, i-a fost comunicată hotărârea de condamnare.

(4) Procesul penal nu poate fi redeschis în cazul în care persoana condamnată a solicitat să fie judecată în lipsă.

(5) Dispoziţiile alineatelor precedente se aplică în mod corespunzător persoanei faţă de care s-a pronunţat o hotărâre de renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei."

Daca nu va efectua acest demers, se va emite un mandat de arestare in lipsa, iar in momentul in care va fi gasit, va fi arestat.

Termenul de reabilitare incepe sa curga din momentul in care va lua sfarsit executarea pedepsei, deci daca se sustrage nu se va putea reabilita.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-08-2020
Vizitator
Buna ziua! Daca sotul meu a a primit 3 ani si 7 luni pentru conducerea unui vehicul fara permis(el avand alte dosare cu pedeapsa sub supraveghere) dar in total a primit 3 ani si 7 luni. Intrebarea mea este dupa cat timp poate el(daca poate) sa faca cerere de eliberare provizorie? Si pe cat timp?va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Răspunde
 25-08-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Cel condamnat poate obtine liberarea conditionata atunci cand a executat cel puţin 2/3 din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani.

In cazul sotului dvs, (la 43 de luni cu executare), ar insemna dupa aproximativ dupa 2 ani si 4 luni (daca nu ar munci)

Daca insa si munceste, se poate libera dupa aprox. 1 an si 9 luni.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-08-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gabri a scris pe 25-08-2020:
Buna ziua! Daca sotul meu a a primit 3 ani si 7 luni pentru conducerea unui vehicul fara permis(el avand alte dosare cu pedeapsa sub supraveghere) dar in total a primit 3 ani si 7 luni. Intrebarea mea este dupa cat timp poate el(daca poate) sa faca cerere de eliberare provizorie? Si pe cat timp?va multumesc anticipat pt raspunsuri.

Sotul dvs va putea fi liberat conditionat dupa executarea fractiei de 2/3 din pedeapsa, deci dupa 2 ani, 4 luni si 15 zile.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2020
Vizitator
Buna ziua soțul meu este arestat de anul trecut din 2019luna octombrie din data de 17 si iau dat un an jumate de executat face un an jumate sau mai puțin a făcut și cerere de eliberare condiționată dar nu iau aprobato
Răspunde
 19-09-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu i-au aprobat-o pentru ca a depus cererea prea repede.
Daca nu a muncit, trebuie sa execute cel putin 1 an, sa fie in regim deschis sau semideschis
Deci, daca asta este situatia, sa refaca cererea dupa 18 octombrie 2020.

Daca a si muncit intreaga perioada, si daca a depus cererea in august si totusi i-au respins-o, inseamna ca sunt alte motive ptr. care cererea a fost respinsa.

Daca nu a muncit intreaga perioada, inseamna, de asemenea, ca nu a indeplinit fractia de pedeapsa si sa refaca cererea dupa 18 oct. 2020

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Pusuc Sorina Andreia a scris pe 18-09-2020:
Buna ziua soțul meu este arestat de anul trecut din 2019luna octombrie din data de 17 si iau dat un an jumate de executat face un an jumate sau mai puțin a făcut și cerere de eliberare condiționată dar nu iau aprobato

Sotul dvs poate fi liberat conditionat dupa executarea fractiei de 2/3 din pedeapsa, deci dupa un an.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2021
Vizitator
Sotul meu are o condamnare de 2 ani cu executare, a executat 5 luni cat mai are de executat, mai precis cate luni? Si cand poate face cererea de liberare conditionata?
Răspunde
 04-01-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca nu munceste, nu poate face cererea mai repede de executarea a 2/3 din pedeapsa, adica dupa 16 luni cel putin. Pentru ca a executat deja 5 luni, mai raman 11 luni.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2021
Vizitator
Da, el munceste de 3 luni..
Răspunde
 04-01-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca reuseste sa munceasca intreaga perioada, va putea face cerere dupa o perioada de jumatate din sentinta, adica dupa 12 luni. Pentru ca munceste deja de 3, mai raman 9 luni.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2021
Vizitator
Mulțumesc anticipat!
Răspunde
 05-01-2021
Vizitator
Buna sera scuzati ca deranjez sotul meu e condamnat 4 ani si 7 luni cu inchisoare si si a executat pana acum un an si 9 luni
Răspunde
 05-01-2021
Vizitator
Buna sera scuzati ca deranjez sotul meu e condamnat 4 ani si 7 luni cu inchisoare si si a executat pana acum un an si 9 luni
Răspunde
 06-01-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca doriti sa stiti cand poate face cerere de liberare conditionata, inteleg de la dvs. ca din 55 de luni de condamnare a executat efectiv pana acum 21 de luni.
Daca a muncit perioada aceasta de 21 de luni, poate face cerere peste 6 luni si jumatate.
Daca nu a muncit, poate depune cererea abia peste aproximativ 1 an si 3 luni.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  5   6  7  8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.