Forum avocaţi > Drept penal

Cum se calculeaza anii de inchisoare - Pagina 5

Start 5  6   7   8  Final
 26-05-2019
Vizitator
Buna ziua am si eu o întrebare soțul meu are o condamnare de 3 ani si 2 luni..cat executa din aceasta daca nu are referate si iese la munca acesta participând si la cursuri va mulțumesc
Răspunde
 26-05-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vizitator a scris pe 26-05-2019:
Buna ziua am si eu o întrebare soțul meu are o condamnare de 3 ani si 2 luni..cat executa din aceasta daca nu are referate si iese la munca acesta participând si la cursuri va mulțumesc
Sotul dvs poate fi liberat conditionat dupa executarea fractiei de 2/3 din pedeapsa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-07-2019
Vizitator
Ginerele meu are de ispasit o pedeapsa de trei ani ,va rog sa mi spuneti cum se calculeaza ,dupa cat timp este pus in libertate
Răspunde
 18-07-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vizitator a scris pe 17-07-2019:
Ginerele meu are de ispasit o pedeapsa de trei ani ,va rog sa mi spuneti cum se calculeaza ,dupa cat timp este pus in libertate
Ginerele dvs poate solicita liberarea conditionata dupa executarea fractiei de 2/3 din pedeapsa, adica dupa 2 ani.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-07-2019
Vizitator
Buna seara!tatal meu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare mentionez ca are 73 de ani..pana acuma a executat 7 luni plus de astA si mumceste acolo pe 30 are comisia credeti ca are vreo sansa de eliberare??
Răspunde
 18-07-2019
Vizitator
Buna seara!tatal meu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare mentionez ca are 73 de ani..pana acuma a executat 7 luni plus de astA si mumceste acolo pe 30 are comisia credeti ca are vreo sansa de eliberare??
Răspunde
 20-07-2019
Vizitator
Roxana a scris pe 18-07-2019:
Răspunde
 23-07-2019
Vizitator
Roxana a scris pe 20-07-2019:
Roxana a scris pe 18-07-2019:
Răspunde
 26-07-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
În cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 60 de ani, se poate dispune liberarea condiţionată, după executarea efectivă a jumătate din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depăşeşte 10 ani.

În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. (2) se ţine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate.

În acest caz, liberarea condiţionată nu poate fi dispusă înainte de executarea efectivă a cel puţin o treime din durata pedepsei închisorii, când aceasta nu depăşeşte 10 ani

Pentru situatia prezentata de dvs, 1/3 inseamna 12 luni executate efectiv.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-08-2019
Vizitator
Fratele meu a fost condamnat la 1an și 40 de zile și a facut 6 luni vreau să știu cât m-ai are de făcut
Răspunde
 09-08-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Calculati 2/3 din condamnarea primita (Inca aproximativ 2 luni jumatate, daca durata condamnarii este corecta)si poate solicita liberarea conditionata.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2019
Vizitator
Buna seara am o intrebare sotul meu a fost condamnat la 2 ani de inchisoare si a făcut 1 an si 3 luni si acuma lau amânat la comisie luna viitoare csnd credeti ca ar putea scapa?
Răspunde
 30-10-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca are regim semideschis ori deschis si NU a muncit, dupa executarea a 2/3 din pedeapsa; adica, in cazul sotului dvs, 1 an si 4 luni.
Daca a si muncit, dupa executarea a cel putin jumatate, adica dupa 1 an.

Daca a fost amanat ptr luna viitoare, inseamna ca nu a muncit; poate primi liberare conditionata luna viitoare, cand face 1 an si 4 luni.
Cu conditia sa existe convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Delia Matei a scris pe 30-10-2019:
Buna seara am o intrebare sotul meu a fost condamnat la 2 ani de inchisoare si a făcut 1 an si 3 luni si acuma lau amânat la comisie luna viitoare csnd credeti ca ar putea scapa?
O persoana condamnata poate fi liberata conditionat la executarea fractiei de 1/3 din pedeapsa, daca i se aproba liberarea de catre comisie, insa se are in vedere conduita persoanei pe perioada executarii pedepsei, astfel ca exista situatii in care se executa pedeapsa integral.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2019
Vizitator
Bună ziua. Dacă am condamnare de 4 ani și jumătate cam când am dreptul sa depun o cerere de eliberare condiționată? Ținând cond de 8 luni la an si zilele de la cedo. Mulțumesc.
Răspunde
 02-11-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Constantin a scris pe 01-11-2019:
Bună ziua. Dacă am condamnare de 4 ani și jumătate cam când am dreptul sa depun o cerere de eliberare condiționată? Ținând cond de 8 luni la an si zilele de la cedo. Mulțumesc.
Veti intra in comisie pentru a putea obtine liberarea conditionata dupa executarea fractiei de 2/3 din pedeapsa.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-11-2019
Vizitator
Buna suțul meu e anchis an penintenciarul aiud alba iulia a primit o pedeapsa de 1 an si 6 luni din care a facut 9 luni aşi dori sa ştiu cat mai face vă mulţumesc ..
Răspunde
 03-11-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Buhazi Victoria Roxana a scris pe 03-11-2019:
Buna suțul meu e anchis an penintenciarul aiud alba iulia a primit o pedeapsa de 1 an si 6 luni din care a facut 9 luni aşi dori sa ştiu cat mai face vă mulţumesc ..
Sotul dvs poate fi liberat conditionat dupa executarea fractiei de 2/3 din pedeapsa, adica dupa un an.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-11-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Buhazi Victoria Roxana a scris pe 03-11-2019:

Din acest moment, mai are minim 3 luni de executat, putand intra la comisie la sf. lunii ianuarie 2020.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-11-2019
Vizitator
Bună seara iubitu meu a fost condamnat la 4 ani 2 luni ai 10 zile,si are deja 8 luni de închisoare,nu lucrează este pe codlea,este posibil sa fie mutat la alt pendiciar?cât trebuie sa faca din pedeapsă? ,Mulțumesc
Răspunde
RăspundeStart 5  6   7   8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.