|
24-07-2017 |
 | Raducris Vizitator |
| Bună ziua, vă adresez rugămintea de a-mi comunica unde/cum pot găsi jurispudență internă sau europeană privind eventuale soluții de clasare/achitare pentru alcoolemie la volan a cărei valoare a fost stabilită la un moment cu mult îndepărtat față de cel al comiterii faptei și care nu poate fi stabilită prin recalculare sau să-mi dați o opinie juridică cu privire la soluțiile ce pot fi dispuse de către organele în drept în speța de mai jos. La data de 05.05.2017 ora 23:35 am provocat un eveniment rutier fără victime. La ora 23:51 politia a sosit la fata locului iar la ora 23:59 am fost testat cu aparatul alcoltest, rezultând o alcoolemie 0,59 în aer expirat. La ora 01:00( o oră și jumătate de la eveniment) mi-a fost recoltată prima probă de sânge 1,10 gr.% alcool iar la ora 02:00 la proba a rezultat valoarea de 0,95 gr.% alcool în sânge. În reperele metodologice H.2/18.09.2015 al CSML după care INML se ghidează la efectuarea recalculărilor alcoolemiei, se precizează că această expertiză se efectuează doar atunci când alcoolul este în faza de eliminare, anume când consumul alcoolului a încetat cu cel puțin 45 min. pe stomacul gol și de cel puțin 90 min. pe stomacul plin iar valoarea alcoolemiei celei de-a doua mostră de sânge este mai mică decât prima. Personal nu mă încadrez în aceste condiții întrucât în ziua menționată, intre orele 23:00-23:20 (23:25) am mancat o shaorma mare de pui și am consumat 400 ml wiskey( 2 pahare a 200 ml)-aspecte susținute de martori. Ca și situații speciale de efectuare a alcoolemiei, anume cu valoarea celor două probe de sânge egale sau acestea fiind în creștere, am înțeles că de regulă INML nu efectuează expertiza privind estimarea retroactivă a alcoolemiei ci doar comunică organelor judiciare că la momentul cu relevanță ( al comiterii faptei) alcoolemia din acest moment va fi mai mică decât valoarea alcolemiei primei mostre biologice de sânge analizată, fără a se putea preciza valoarea concretă a acesteia. Cum regula privind rata creșterii/descreșterii alcoolemiei în sânge este de 0,12%-0,20% per oră, așa cum menționează chiar INML în normele sale, este posibil cel puțin teoretic ca alcoolemia de la momentul faptei să fi fost mai mică cu o valoare cuprinsă între circa 0,20- 0,3 gr.% alcool în sânge deci să fi avut valoarea de circa 0,80-0,90 gr.% alcool în sânge (nivelul apropiat de cel care face diferența dintre infracțiune și contravenție)? Coroborând acest aspect cu prev. art 4 din C.P.P - Dupa administrarea intregului probatoriu, orice indoiala in formarea convingerii organelor judiciare se interpreteaza in favoarea suspectului sau inculpatului, credeți că sunt șanse la o soluție de clasare/achitare? Ce păreri aveți? Multumesc. | |
|
|
|
24-07-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Sansele dvs. de achitare stau exclusiv in expertiza de recalculare retroactiva a alcoolemiei. Doar daca cei de la IML ar spune ca la momentul producerii accidentului ati avut o alcoolemie sub limita prevazute de lege pentru fapta penala. Cel mai probabil, cei de la IML vor spune ca ati avut o alcoolemie de 0,8 %o, ceea ce inseamna ca ati savarsit infractiunea de conducere a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Principiul enuntat de dvs. (in dubio pro reo) functioneaza doar ca exista dubii serioase cu privire la savarsirea faptei de catre inculpat. Or, in conditiile in care ati produs un accident si aveati (chiar dupa o ora) alcoolemie de 1,1%o, nu prea are cum sa functioneze acest principiu in cazul dvs. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
24-07-2017 |
 | Raducris Vizitator |
| Mulțumesc pentru răspuns. PS- Daca nivelul alcoolemiei ar fi stabilit de Inml la 0,80 bănuiesc ca ar reprezenta o fapta contravenționala având in vedere ca la art. 336 cp se prevede " peste 0,80". Asa-i? | |
|
|
|
25-07-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Teoretic da. Desi cei de la IML vor da un raspuns cum ca ati avut o alcoolemie probabila de 0,8 g/l-0,9 g/l alcool pur in sange (situatia in care exista infractiunea) sau 0,7 g/l-0,8 g/l alcool pur in sange (situatie in care fapta este contraventie).Orice alte variante sunt si mai clare. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
25-10-2017 |
 | Xxl_boss79@yahoo.com Vizitator |
| Bună ziua .. Dacă fratemiu a avut la fiola 0,48 și la sânge ea ieșit 1,10 și a doua proba 1 nu pare ceva normal în fine ce se poate întpla cu el în căzu ăsta unne poate ajunge ??? | |
|
|
|
26-10-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Xxl_boss79@yahoo.com a scris pe 25-10-2017: Bună ziua .. Dacă fratemiu a avut la fiola 0,48 și la sânge ea ieșit 1,10 și a doua proba 1 nu pare ceva normal în fine ce se poate întpla cu el în căzu ăsta unne poate ajunge ??? Pentru o valoare a alcoolemiei de peste 0,8 g/l alcool pur in sange, fratelui dvs. i se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, insa in functie de circumstantele sale personale si cu o aparare eficienta poate obtine o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate sau amenda. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-11-2017 |
 | Mihai Vizitator |
| Buna ziua ,am si eu rugămintea sa ma lămuriți si pe mine daca mai pot face ceva in ceea ce ma priveste sentința data ...Pe data de 3.12.2016 am condus auto ...pe un drum comunal pietruit 2 km iesind pe drum județean asfaltat circa200m,in prima curba la dreapta am pierdut controlul volanului rasturnindu.ma in santul de pe marginea soselei .In momentul produceri accidentului se mai afla o persoana cu mine in masina..imediat dupa impact eu si pasagerul din dreapta părăsind autovehicolul .... Vreau sa precizez accidentul sa întîmplat la 19.15 venind lucrători de poliție la fata locului nu au gasit pe nimeni ...La circa 3 ore am aparut la masina am fost intrebat daca am condus am spus ca da ....si mia fost pus etilotestul rezultatul fiind 0,69 .am fost dus la spital mi.au fost recoltate 2 probe una la 22.30 ,si cealalta la o ora dupa respectiv 23.30 am fost la declarați recunoscînd ca am băut in ziua respectivă ceva mai mult fiind parastasul tatălui meu de 1 aN de la deces ..La circa 3 săptămîni mi. au veint rezultatele probelor biologice ... La prima proba 1.90 si a doua 1.70.Mergînd in judecata la parchetul militar (lucrez la MAI )si făcînd un acord de recunoastere a vinovăției ,instanță sa pronuntat ( in baza art 485alin1 lit a C.pr.pen admite acordul de recunoastere a vinovatiei si stabileste pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru săvîrșirea infracțiuni de conducere pe drumurile publice............prevazute de art336alin1.Cpen3.In baza art83 alin1 C.pen amînarea aplicări pedepsei închisorile un termen de supraveghere cu urmatoarele conditi sa mă prezint la serviciul de probatiune cind sunt chiemat , sa nu părăsesc tara fara acordul instituției de judecata , sa anunt schimbarea domiciliului sa prestez 60 zile in folosul comunități CHIELTUIELI 650,SA NU CONDUCA AUTOVEHICULE PENTRU CARE ESTE NECESARA DETINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE ) .........AICI SUNT NEDUMERIT PE CE PERIOADA AM PERMISUL SUSPENDAR ....???Din PACATE AM avut un avocat foarte slăbuț ,cred ca aceeasi pedeapsă mi se aplica si fara el..Pot face apel ?sa contest decizia ???mai pot face recalculare ca mi se pare aiurea rau am avut accident la 19 si mi sa recoltat probe dupa 3 ore la 22 respectiv 23...... am aflat acum dupa sentinta ca nu se poate stabili o alcolemia exactă dupa atîtea ore ...VA MULTUMESC !!! | |
|
|
|
15-01-2018 |
 | Andreea Vizitator |
| Buna ziua pe iubitul meu l a oprit polítia avand o alcoolemie de 0,58 i au recoltat sange, ce poate patii? | |
|
|
|
15-01-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andreea a scris pe 15-01-2018: Buna ziua pe iubitul meu l a oprit polítia avand o alcoolemie de 0,58 i au recoltat sange, ce poate patii? Daca in urma prelevarii probelor biologice, concentratia de alcool pur in sange va depasi valoarea de 0,80 g/l, i se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau cu amenda. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-01-2018 |
|
| Andreea a scris pe 15-01-2018: Buna ziua pe iubitul meu l a oprit polítia avand o alcoolemie de 0,58 i au recoltat sange, ce poate patii? Buna ziua, La analizele din sange de obicei alcoolemia iese dubla fata de cea din aerul expirat, ceea ce inseamna ca iubitul dvs. a condus sub influenta bauturilor alcoolice cu mai mult de 0,6 gr la mie alcool pur in sange. I se va face dosar penal riscand sa primeasca o condamnare la pedeapsa inchisorii cu suspendare. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
23-01-2018 |
 | Cost.mitea@yahoo.com Vizitator |
| am comis fapta de aconduce cu alcol la volan pe 27 10 2017 si am av la sange 1,50 si 1,35 au trecut aproape 3 luni si nu am dat declaratie mau chemat odata de mia prezentat dosaru si am fost cu avocat pltit de mine si de atunci nu mai stiu nimic vreau sa stiu daca imi iau adio dela permis | |
|
|
|
23-01-2018 |
| e adevarat ca mai conduc dupa 5 ani | |
|
|
|
23-01-2018 |
| pe 25 am fost admis la traseu,dar cand am comis fapta nu am avut permis sau dovada si am avut si un minor pe scaunu din dreapta | |
|
|
|
24-01-2018 |
| Durata de solutionare a urmaririi penale in astfel de dosare este de aproximativ un an, insa uneori poate depasi acest termen. Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului riscati o pedeaosa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda, iar durata interzicerii dreptului de a conduce este de la 1 la 5 ani. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-01-2018 |
 | Coști.mitea@yahoo.com Vizitator |
| Dar problema cu minorul ca a fost in dreapta si ca nu am avut permisul ls mine?se numește tot infarctiune? | |
|
|
|
25-01-2018 |
| Coști.mitea@yahoo.com a scris pe 24-01-2018: Dar problema cu minorul ca a fost in dreapta si ca nu am avut permisul ls mine?se numește tot infarctiune? Vi se pot retine doua infractiuni in concurs, cea de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului si cea de conducere a unui vehicul fara a poseda permis. In ceea ce priveste pasagerul minor, acest fapt constituie o circumstanta agravanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-01-2018 |
 | Flocea Vizitator |
| Buna ziua, daca eu am avut la prima proba 0,95 si a doua 0 80 alcool pur in sânge se poate lua in considerare a doua proba pentru a nu fii caz penal??? | |
|
|
|
31-01-2018 |
| Flocea a scris pe 30-01-2018: Buna ziua, daca eu am avut la prima proba 0,95 si a doua 0 80 alcool pur in sânge se poate lua in considerare a doua proba pentru a nu fii caz penal??? Este putin probabil ca dupa calculul concentratiei de alcool pur in sange sa rezulte o valoare la limita raspunderii penale, insa asteptati rezultatul raportului medical. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-02-2018 |
 | Flocea Vizitator |
| Deci sa înțeleg ca la mine nu e caz penal!? Acum probele mele de sânge sunt la Iml la recalculare credeți ca am vreo șansă sa imi scadă cva la recalculare? | |
|
|
|
04-02-2018 |
| Este posibil sa obtineti o valoare sub 0,8 g/l alcool pur in sange, insa asteptati rezultatul final de la IML. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |