Forum avocaţi > Drept penal

Recalculare alcoolemie - Pagina 4

Start  1   2   3  4 Final
 07-06-2019
Vizitator
Buna ziua am si eu o intrebare saotul meu a fost testet cu fiola ia esit 0.80 in sange ia esit 1.70 . A doua proba in sanga 1.50 va rog frumos imi puteti spune la ce ne putem ast . Va multumesc.
Răspunde
 07-06-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Petronela a scris pe 07-06-2019:
Buna ziua am si eu o intrebare saotul meu a fost testet cu fiola ia esit 0.80 in sange ia esit 1.70 . A doua proba in sanga 1.50 va rog frumos imi puteti spune la ce ne putem ast . Va multumesc.

Sotului dvs i se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda. De asemenea, poate solicita incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a beneficia de o pedeapsa mai mica, cu o modalitate de executate cat mai favorabila.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-06-2019
Vizitator
Buna...am fost oprit de politie pentru un control,in aerul expirat a iesit 4,5 ,laprima proba de sange 1,29 ,iar la a doua 0,99 .se poate asa ceva sau sa facut o eroare,mentionez ca am consumat bere,ma puteti ajuta cu un raspuns va rog?
Răspunde
 20-06-2019

Bună ziua, unchiul meu a fost testat cu aparatul etilotest având o alcoolemie de 0,48 în aerul expirat iar la proba biologica 0,80 fix cre sunt consecințele. Va mulțumesc anticipat
Răspunde
 20-06-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ștefania a scris pe 20-06-2019:
Bună ziua, unchiul meu a fost testat cu aparatul etilotest având o alcoolemie de 0,48 în aerul expirat iar la proba biologica 0,80 fix cre sunt consecințele. Va mulțumesc anticipat
Cel mai probabil se va solicita o recalculare a alcoolemiei, iar daca rezultatul va fi peste 0,8 g/l alcool pur in sange, i se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului sau a altor substante, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda. Sfatul meu este sa solicite in acest caz incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, pentru a obtine o pedeapsa cat mai favorabila.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-07-2019
Vizitator
Buna dimineata.....va rog frumos , la o alcoolemie de 0,51 pe etilotest in aerul expirat dar cu refuz de a face alcoolemie in sange , ce se poate intampla? Va multumesc mult pt raspuns.
Răspunde
 10-07-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mari a scris pe 10-07-2019:
Buna dimineata.....va rog frumos , la o alcoolemie de 0,51 pe etilotest in aerul expirat dar cu refuz de a face alcoolemie in sange , ce se poate intampla? Va multumesc mult pt raspuns.
Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-09-2019
Vizitator
Alcool la volan fara accident prima probă 095 adoua 075 la calculul retroactiv ce șanse am pt achitare casare
Răspunde
 17-09-2019
Vizitator
Prima probă 095 adoua probă 075 sunt șanse la calculul retroactiv să iasă sub 080
Răspunde
 17-09-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, aveti sanse.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-09-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cotea Catalina a scris pe 17-09-2019:
Prima probă 095 adoua probă 075 sunt șanse la calculul retroactiv să iasă sub 080
Solicitati efectuarea unei recalculari a alcoolemiei, deoarece exista posibilitatea ca rezultatul obtinut sa fie sub limita de 0,8 g/l alcool pur in sange.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2019
Vizitator
Buna ziua am fost prin la etilotest 1,12 ce se poate întîmplă ?
Răspunde
 18-09-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dosar penal.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Serban a scris pe 18-09-2019:
Buna ziua am fost prin la etilotest 1,12 ce se poate întîmplă ?
Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda. Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a beneficia de o pedeapsa orientata spre minimul special, cu modalitatea de executare a pedepsei pe care o doriti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-09-2019
Vizitator
Cam asta este solutia care am primit-o dupa 1an si 7 luni de la fapta...dupa cat timp imi iau permisul?dupa un an si 4 luni?multumesc!

Ora estimata: 09:00
Complet: C11P
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 2 C. pr.pen., cu aplic. art. 396 alin. 10 C. pr. pen. condamnă pe inculpatul Furdui Vlad-Radu, pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge. În temeiul art. 91 C. pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an ?i 4 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani. În temeiul art. 67 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen. – constând în dreptul de a conduce vehicule din categoria A, B, B1, C1, C, D1, D, BE, C1E, CE, D1E, DE – pe o durată de 2 ani, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, conform art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. În baza art. 65 alin. 1 şi 3 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. i) Cod penal-constând în dreptul de a conduce vehicule din categoria A, B, B1, C1, C, D1, D, BE, C1E, CE, D1E, DE- din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până când pedeapsa principală va fi considerată ca executată, în ipoteza anulării sau revocării suspendării sub supraveghere. În temeiul art. 93 alin. 1 C. pen., impune inculpatului respectarea următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiş, la datele fixate de acesta, b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b C. pen., impune inculpatului obligaţia de a participa la programul de reintegrare socială Drink&Drive derulat de Serviciul de Probaţiune Timiş. În temeiul art. 93 alin. 3 C. pen., impune inculpatului obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, la una dintre următoarele două instituţii: Regia Autonomă de Transport Română Timişoara sau Fundaţia „Timişoara 89”, în conformitate cu dispoziţiile art. 404 alin. 2 C. proc. pen. şi ale art. 52 din Legea 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, instituţie ce urmează a fi desemnată de către Serviciul de Probaţiune Timiş după evaluarea inculpatului. În baza art. 94 alin. 1 C. pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c - e se comunică Serviciului de Probaţiune Timiş. În baza art. 404 alin. 2 C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 400 lei în cursul urmăririi penale, iar suma de 300 lei în cursul camerei preliminare şi a judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.09.2019.
Document: Hotarâre 2936/2019 20.09.2019
Răspunde
 23-09-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vlad01x a scris pe 23-09-2019:
Cam asta este solutia care am primit-o dupa 1an si 7 luni de la fapta...dupa cat timp imi iau permisul?dupa un an si 4 luni?multumesc!

Ora estimata: 09:00
Complet: C11P
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 2 C. pr.pen., cu aplic. art. 396 alin. 10 C. pr. pen. condamnă pe inculpatul Furdui Vlad-Radu, pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge. În temeiul art. 91 C. pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an ?i 4 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani. În temeiul art. 67 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen. – constând în dreptul de a conduce vehicule din categoria A, B, B1, C1, C, D1, D, BE, C1E, CE, D1E, DE – pe o durată de 2 ani, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, conform art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. În baza art. 65 alin. 1 şi 3 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. i) Cod penal-constând în dreptul de a conduce vehicule din categoria A, B, B1, C1, C, D1, D, BE, C1E, CE, D1E, DE- din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până când pedeapsa principală va fi considerată ca executată, în ipoteza anulării sau revocării suspendării sub supraveghere. În temeiul art. 93 alin. 1 C. pen., impune inculpatului respectarea următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiş, la datele fixate de acesta, b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b C. pen., impune inculpatului obligaţia de a participa la programul de reintegrare socială Drink&Drive derulat de Serviciul de Probaţiune Timiş. În temeiul art. 93 alin. 3 C. pen., impune inculpatului obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, la una dintre următoarele două instituţii: Regia Autonomă de Transport Română Timişoara sau Fundaţia „Timişoara 89”, în conformitate cu dispoziţiile art. 404 alin. 2 C. proc. pen. şi ale art. 52 din Legea 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, instituţie ce urmează a fi desemnată de către Serviciul de Probaţiune Timiş după evaluarea inculpatului. În baza art. 94 alin. 1 C. pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c - e se comunică Serviciului de Probaţiune Timiş. În baza art. 404 alin. 2 C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 400 lei în cursul urmăririi penale, iar suma de 300 lei în cursul camerei preliminare şi a judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.09.2019.
Document: Hotarâre 2936/2019 20.09.2019
Prin Hotararea de condamnare, vi s-a interzis exercitarea dreptului de a conduce pt o perioada de 2 ani de la data ramanerii definitiva a hotararii, deci va puteti recupera permisul in 2021, cel mai probabil in luna octombrie. Va trebui sa calculati data exacta, in functie de data la care va fi definitiva hotararea.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-09-2019
Vizitator
Buna ziua. Tatal meu a fost oprit in trafic si a avut o alcoolemie de 0.49 in aerul expirat,ulterior i au fost prelevate si probe de sange. Se poate in sange sa ii iasa mai putin de 0.8? Iar in functie de ce este stabilit daca se pedepseste cu inchisoare sau amenda (daca este peste 0.8)?
Multumesc
Răspunde
 29-09-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu,in sange ii va iesi dublu sau mai mult. Deci, va avea undeva intre 1 si 1,10 chiar, ceea ce inseamna dosar penal.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-09-2019
Vizitator
Si in functie de ce se aplica pedeapsa: amenda sau inchisoare?
Este posibil pentru asta sa faca inchisoare de la 1 la 5 ani?
Multumesc frumos!
Răspunde
 30-09-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
"Si in functie de ce se aplica pedeapsa: amenda sau inchisoare?"
In functie de antecedente, atitudine in cursul cercetarii penale, daca se recunoaste fapta sau nu, de urmari ori posibilele urmari ale faptei etc.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2   3  4 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.