Întrebări care nu au primit încă răspuns

Start 109 110 111 112 Final
 14-06-2013
alcyndore
Vizitator
Forum : Civil
Subiect :plan cadastral incorect slobozia - lilieci

Fii primul care răspunde

Buna ziua .
In urma cu-n an de zile am cumparat 500m in comuna lilieci-slobozia . Proprietarul nu avea cadastrul finalizat inca. Am facut o promisiune notariala de vanzare - cumparare a terenului din care reiese ca am achitat 75% din valoarea terenului.
La ANCPI- Slobozia se respinge dosarul pentru ca primaria nu are planul cadastral corect-digital.Ni s-a sugerat sa discutam cu toti propretari invecinati pentru o restabilire a cotelor (diferenta de un metru).
Insa nu primaria trebuia sa detina acest plan cadastral parcelar?
S as dori sa va mai intreb daca putem obtine cadastru pe parcela nostra , fara a tine cont de celelalte, subliniindca delimitarea parcelei noastre este corecta . Exista vreo lege care obliga ANCPI-UL SA NE APROBE DOSARUL FARA SA DEPINDEM DE ACORDUL VECINILOR?

Multumesc anticipat,
Alcy
 14-06-2013
florincon
Înregistrat: 30-10-2012
Locaţie
Subiect :nelamurire pt vanzare teren 1/3 si predare totodata si posesie neintrerupta >30 ani pt 2/3

Subiect :nelamurire pt vanzare teren 1/3 si predare totodata si posesie neintrerupta >30 ani pt 2/3

Fii primul care răspunde

Solicit consultatie pt urmatoarea problema.
Povestea este ceva mai lunga, va prezint pe scurt ultima faza si nelamurirea mea.
Actualul proprietar a cumparat dreptul la 1/3 indiviza in 2005.
In actul de VC scrie ca ""vanzatorul preda cumparatorului dreptul de proprietate indiviza in cota de 1/3 cu privire la suprafata de x mp, precum si POSESIA cu privire la diferenta de 2/3, pe care a exercitato netulburat timp de mai mult de 30 ani fara acte de proprietate""
Am luat un extras de Carte Funciara de de informare, acolo sunt trecuti incepand cu 2005 trei proprietari in indiviziune, 1/3 actualul proprietar, cate 1/3 pt cei doi mostenitori.
Am depus in numele celor doi mostenitori la administratia financiara toate documentele legate de mostenitore plus Declaratie pt stabilirea impozitului pe cladire si teren cu valorile din actul de mostenire. Am primit Decizie de Impunere pt cele 2/3 plus majorari pe ultimi cinci ani.
Nu cunosc daca a platit si actualul proprietar impozit pe cele 2/3 incepand cu momentul cumparari a 1/3 in 2005.
Poate folosi in instanta cumparatorul a 1/3, dreptul de POSESIE de peste 30 ani al vanzatorului, mentionat in actul de VC, pt a folosi uzucapiunea ?
consultatie pe aceasta tema.

Cu multumiri!
 13-06-2013
Carmen AF
Vizitator
Subiect :codul muncii ce pot sa fac in situatia hartuirii repetate pt a mi da demisisa

Subiect :codul muncii ce pot sa fac in situatia hartuirii repetate pt a mi da demisisa

Fii primul care răspunde

Buna ziua, ce ma sfatuiti sa fac, fiind singurul sustinator al familiei monoparentale/ copil minor/ fara nici un alt sprijin si in prezent in situatia de mobbing: de la inceputul lunii mai si pana in prezent seful ma hartuieste, si imi cere direct si prin intermediari, sa imi dau demisia. Precizez ca nu mi s-a dat nici o hartie scrisa, sunt numai discutii purtate la intimidare; de asemenea, doresc sa subliniez ca am vechime neintrerupta in munca (peste 20 ani), timp in care nu am avut nici o abatere, nici concediu medical, in schimb mi-am indeplinit toate o obligatiile de serviciu, obtinand si o gradatie/ salariu de merit. Doresc sa stiu daca in cazul demisiei si respectiv transfer in alta parte, cum este afectata vechimea in munca si dreptul la concediul de odihna. Va multumesc anticipat.
 12-06-2013
alisa
Vizitator
Subiect :concubinaj .custodie copil de catre mama

Fii primul care răspunde

buna.am o sora care a trait in concubinaj 4 ani din care au rezutat 2 copii cel mic se afla la sora mea care locuieste la parintii mei iar cel mare locuieste la tatal copiilor.mentionez ca,copii poarta numele tatalui si au domiciliul l adresa tatalui.el nu are un loc de munca nu are conditii de crestere a unui copil,pe cand sora mea are un loc de munca si conditii parintilor mei sunt decente.mentionez ca,copilului ii este interzis sa vbcu mama lui la telefon deoarece distanta dintre ei e f mare.va rog spuneti-mi ce trebuie sa faca ca sa obtina custodia copilului cel mare.
 11-06-2013
Mircea
Vizitator
Subiect :Apartament inchiriat si lasat cu datori

Fii primul care răspunde

Am inchiriat un apartament prin firma de agentie imobiliara, care a facut contract intre locatar si locator 2 exemplare ,ea nu si-a oprit nici un exemplar,,,,am intrebat atunci firma care mi-a raspuns ca nu trebuie sa mai platesc la taxe si impozite avand acel contract,,,,contractul era de 6 luni ,,,,dupa 4 luni ma trezesc ca,chiriasi plecasera si datori la utilitati de 1300 lei ....ce pot face ?,am inteles ca sunt pasibil de frauda fiscala si ca nu am cum sa imi recuperez pagubele .,,exista o modalitate sa achit retro-activ taxele indatorate si sa bag il bag instanta dupa contract??
 09-06-2013
catalin
Vizitator
Subiect :contractul de mandat al presedintelui de asociatie

Fii primul care răspunde

Ce lege da dreptul unui presedinte de asociatie de proprietari, ales de adunarea generala a proprietarilor, pentru care s-a incheiat contract de mandat, pensionat ulterior medical, gradul II, sa primeasca atat pensia cat si indemnizatia prevazuta in contractul de mandat? Mai exista articol de lege care permite acest lucru la recomandarea medicului, pentru reintegrarea in societate a pensionatului, avand in vedere ca activitatea pe care o desfasoara la asociatie necesita un efort mic si ar permite ulterior incadrarea in gradul III a pensionarului? Va multumesc!
 08-06-2013
catalin
Vizitator
Forum : Dreptul muncii
Subiect :contractul de mandat al presedintelui de asociatie

Fii primul care răspunde

Un presedinte de asociatie este pensionat medical gradul III. I se incheie un contract de mandat. Ulterior , in urma revizuirii medicale, este pensionat medical gradul II. Poate sa fie remunerat, conform contractului de mandat incheiat anterior, in aceste noi conditii? Ce lege ii permite sau nu sa fie remunerat? Va multumesc!
 08-06-2013
Carmen Dobrescu
Vizitator
Subiect :care este procedura pentru transfer proprietate a bunurilor mamei mele bolnava de alzheimer

Subiect :care este procedura pentru transfer proprietate a bunurilor mamei mele bolnava de alzheimer

Fii primul care răspunde

Mama mea este deja internata intr-un centru de ingrijire pentru persoane cu Alzheimer si vreau sa transfer apartamentul ei si un teren agricol pe numele meu ca sa pot sa le vand. Locuiesc in Canada, sunt unicul copil si tatal meu e decedat. As vrea sa gasesc un avocet in Braila care sa intocmeasca actele necesare si sa ma reprezinte in instanta.
 06-06-2013
merciu mircea
Înregistrat: 06-06-2013
Locaţie
Forum : Drept penal
Subiect :dosar penal refuz recoltare probe

Fii primul care răspunde

buna acum 4 luni am fost la un vecin la 100 metri de casa unde am baut un pahar de vin la intoarcere am fost oprit de un echipaj de politie mam speriat panicat nu stiu ce a fost dar principal este caci politia mia luat permisul si mia dat dovada ptr dosar penal a doua zi tot politia a cercetat unde am adus un martor care a declarat cele spuse dupa care la ceva timp am fost cu politia la procuror la prezentare de caz a zis politia procurorul a zis caci voi fi citat si trebuie sa ma prezint nu am inteles nimic si a trecut 1 luna si nimic cit o sa mai dureze oare miau facut dosar daca nu de ce dureaza atata
 06-06-2013
Andreea23
Înregistrat: 06-06-2013
Locaţie
Subiect :furt,control paza,semnare foaie/declaratie,politia fiind nechemata

Fii primul care răspunde

Buna ziua! In luna a 4a a anului 2012 "X" a facut cumparaturi in hypermarketul Carrefour.A cumparat ce a avut de cumparat si din nebunie avand nevoie de un lucru si neavand bani sa il plateasca la casa, acesta l-a sustras.Produsul sustras a fost introdus in cutia altui produs cu un pret mai mic.Indreptandu-se sper casa pentru a achita contravaloarea produselor cumparate,casiera a pus toate produsele,inclusiv produsul sustras si schimba cu cutia altui produs cu valoare mai ieftina,a achitat suma respective,a luat bonul si indreptandu-se spre iesire il asteptau cei d ela paza ptr a`l lua intr`o camera si a discuta ceea ce s-a intamplat.L-au bagat in camera respective si au inchis usa.In camera aceea se afa "X" si inca 4 personae(barbate).A inceput discutia,a intrebat ce s-a intamplat,"X" a relatat ce si cum,cei de la paza uitandu-se pe camere."X" a fost intrebat de un bulletin,acesta neavand asupra lui niciun fel de act de identitate.Cei de la paza necrezand asta au inceput sa controleze in toate buzunarele imbracamintii si in geanta inclusive pentru a gasi un act de identitate si a controla asa zisa foaie pe care a si semnat o,aceasta fiind completata cu numele,prenumele,si adresa la care "X" locuieste,celelalte date(cnp,seria si nr BI nediind completate deoarece nu erau stiute).Tin sa mentionez ca "X" nu a apucat sa citeasca aceasta foaie,declaratie,nu stiu cum sa o numesc,deoarece I-a fost luata imediat si a fost obligat sa o semenze,fara sa stie ce scria.Dupa ce "X" a platit contravaloea produsului sustras si pe langa si celalalt produs la care folosise doar cutia ptr a introduce in ea produsul sustras,acesta a mai platit si 1milion celor de la paza pentru a nu chema politia.Tin sa mai mentionez ca cei de la paza au spus ca nu se poate intampla nimic,sa stea linistit ca ei nu cheama politia.Ramane doar intre "X" si cei de la paza."X" are si acum pastrat acel bon de cumparaturi. De cateva zile "X" are teama si framantari ca I se poate intampla ceva.se tot consuma si s-a inchis in el.are tot felul de ganduri negre.Imi spuneti va rog daca are de ce se ingrijora,i s emai poate intampla ceva dupa atata timp,poate primi citatie,ce se poate intampla? Va trebui sa stea toata viata cu frica asta,ca I s epoate intampla ceva din moment in moment? Va rog din suflet sa imi raspundeti.Va multumesc!
 05-06-2013
nicoleta tudor
Vizitator
Subiect :vatamare corporala grava ;punerea vietii in pericol

Fii primul care răspunde

Buna ziua,am un proces penal in care eu ma constitui parte vatamata- invinuirea fostului sot este:
vatamare corporala grava;lovire si alte violente ,punerea vietii in pericol;violare de de domiciliu inarmat ,arma alba(cutit)-toate astea fiind urmare a unui cumul de 4 dosare penale deschise in 2008:2009;2010
procesul a inceput abia in luna martie anul acesta ,problema este ca eu reusisem in timp sa scap de sub teroarea acestui monstru,iar acum au inceput iarasi amenintarile si urmaririle ,am fost la o infatisare si am declarat ca nu am nici-o pretentie ,dar procesul continua;eu nu doresc sa fie inchis pt ca dupa 2-3 ani iese si ma tem pt viata mea si a copiilor,se poate cere doar un ordin de interdictie si impacarea partilor cu conditia sa nu mai fiu deranjata niciodata de el
 31-05-2013
mihai
Vizitator
Subiect :litigii intre angajat si angajator aflat in insolventa

Fii primul care răspunde

nu mi sau platit cas urile de 2 ani si nu mai vreau sa ramin n firma cum pot plca sa pot beneficia de somaj mentionez ca angajatorul se afla in insolventa
 31-05-2013
mihai
Vizitator

Fii primul care răspunde

nu mi sau platit cas urile de 2 ani si nu mai vreau sa ramin n firma cum pot plca sa pot beneficia de somaj mentionez ca angajatorul se afla in insolventa
 31-05-2013
mihai
Vizitator

Fii primul care răspunde

30-05-2013
Toma Viorica
Vizitator
Subiect :anulare partiala a titlului de proprietate

Fii primul care răspunde

Buna ziua am un dosar civil si am primit solutionarea cazului :document :incheierea finala{dezinvestire} ma poate lamuri cineva ce se mai poate face in cazul asta ?Av nu rasp la telefon
 30-05-2013
elena balan
Vizitator
Subiect :adaugarea cu pixul pe un act notarial semnat, se poate face?

Fii primul care răspunde

Dupa ce a fost semnat un Contract de Schimb intre doua parti acestuia i se pot aduce modificari pe original cu pixul . Sa presupunen conform paratei ca a fost ceruta de ambele parti. Este legal si daca nu ce articol din ce lege incalca
 29-05-2013
liviu
Vizitator
Subiect :luare de mita

Fii primul care răspunde

Buna ziua! Am fost condamnat pentru luare de mita(fara nicio proba,dar e alta discutie) si va rog sa-mi raspundeti :
-parchetul nu trebuia sa intocmesca dosar penal si celui care a dat mita?(nu se stie cine e) dar dupa cum stiu eu e o infractiune,e un infractor ,iar daca nu se stie cine e trebuie intocmit dosar cu AN.
Pot face plangere impotriva procurorului pentru favorizarea infractorului si abuz in serviciu?

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_366960/luare-de-mita.html#1858174#ixzz2UfVBROWp
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Nu exista niciun denuntator,nu exista nicio incepere pentru mituitor pentru ca nu au putut stabili cine este(filmari in echipajul politiei),nu se vede fata,se aude vag vocea "mituitorului". Am fost politist 20 ani(pana anul trecut) si eu stiu ca pentru cei care nu sunt "prinsi" se intocmeste dosar cu AN ceea ce parchetul ,DGA nu au facut.Luare? De la cine? Multumesc inca o data!!!

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_366960/luare-de-mita.html#1858174#ixzz2UfVEkpxy
Follow us: Avocatnetro on Facebook
 27-05-2013
Înregistrat: 06-09-2025
Locaţie
Subiect :Pierderea indemnizatiei de crestere copil

Fii primul care răspunde

Buna ziua!
am un cabinet individual de psihologie. Dupa ce voi intra in ingrijire copil ce variante legale sunt de continuare a activitatii cabinetului? pot angaja alt psiholog care sa-mi preia activitatea? cabinetul ramanand pe numele meu.
multumesc!
 25-05-2013
Miriam
Vizitator
Subiect :care sunt drepturile de restituire a bunurilor confiscate de statul Roman si cand vor fi respagubiti

Subiect :care sunt drepturile de restituire a bunurilor confiscate de statul Roman si cand vor fi respagubiti

Fii primul care răspunde

In 1950 odata cu plecarea noastra din Romania ststul Roman a confiscat toata averea parintilor mei. Cand are de gand statul Roman sa restitue bunurile confiscate ?
 25-05-2013
grozea andreea
Vizitator
Subiect :asigurare pe viata

Fii primul care răspunde

tatal meu a scos un credit de la banca,in momentul cand a scos acesti bani I sa facut asigurare pe viata...a platit ratele asa cum se platesc lunar,iar in luna decmbrie anul2011 sa imbolnavit de cancer.Dupa 4 luni a cazut la pat,nemaiputand sa plateasca toata rata aa platit o cota parte,.A decedat iar in urma decesului ni sa trimis de la banca cum ca trebuie sa inaintam un dosar cu toate datele necesare pentru demararea asigurarii pe viata...iar acum dupa 2 ani ne vine executare silita cum ca treb sa achitam suma scadenta...este posibil?
Start 109 110 111 112 Final

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.