Întrebări care nu au primit încă răspuns

Start 109 110 111 112 Final
 16-04-2013
Maria
Vizitator
Forum : Divort
Subiect :divort fara copii, invoc separare de 5 ani + boala grava si incurabila

Fii primul care răspunde

Buna ziua,

Suntem partea reclamanta, familia paratei are foarte mare experienta in procese (isi dau in judecata propria sora) si au rude judecatori.

In acest proces de divort, din 5 infatisari 3 au fost sunt pentru A NE AMINA de la un termen la altul si nu suntem multumiti de serviciile avocatei noastre.

Din casatorie nu au reiesit copii, separarea in fapt a durat 5 ani si invocam hepatita C ca motiv de divort. Paratei i s-a respins excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Sector 6, ca neîntemeiată si urmeaza sa atacam fondul in 1, maxim 2 infatisari. Cit ne costa daca ne preluati dv. in acest stadiu al procesului?

Cu respect,

Maria
 14-04-2013
caescu dumitrina
Vizitator
Forum : Civil
Subiect :somatie de executare silita cu termen de 1 zi

Fii primul care răspunde

Va rog sa-mi oferiti un sfat in 2007 am facut un credit la banca romaneasca am platit pana in 2010 decembrie cand din cauza taierilor salariale,luarea tichetelor de masa nu am reusit sa-l mai platim mai bine zis sa le platim ,mai am unul cam in aceeasi situatie.Nu am mai primit niciun fel de instiintare de vreun an jumatateiar ieri a aparut somatia de executare silita in care apare o suma mai mare decat cea contractata plus ca arata de parca 3 ani nu as fi platit nimic,am fost atunci la inceput la ei sa fac o reesalonare ceva dar au spus ca nu se poate.ce as putea sa fac vreau sa platesc dar nu suma pretinsa nici la firma Coface.Cat poate executorul sa-mi puna proprire pe salariul din care mi se trage o rata+un car,am un copil minor si unul la facultate,sau daca pot cumva sa faccu banca o intelegere de plata ceva.Am intrat pe diverse site-ri si sunt fel de fel de pareri unele mai curioase decat altele spuneti-mi ar trebui sa fac o cerere de suspendare a executarii,sa-mi iau un avocat?Va rog mult sa-mi dati un sfat daca stiti cazuri sau ceva de genul asta.
Va multumesc mult
 12-04-2013
vmarin77
Înregistrat: 12-04-2013
Locaţie
Subiect :poprire indemnizatie crestere copil

Fii primul care răspunde

buna ziua,
in anul 2012 am intrat in concediu de crestere copil primind o indemnizatie de crestere conform legii in vigoare.
acum cateva zile am primit de la asistenta sociala unde am depus dosarul sa prezint acte pentru a justifica niste venituri din 2012 cu care eram inregistrata la fisc.
in anul 2012 am fost aleasa prin vot ,cenzor la asociatia de locatari unde locuiesc ,fiind mandatata de catre comitetul asociatiei sa verific trimestrial actele intocmite la asociatie,semnand un contract de mandat unde primeam o indemnizatie impozabila de 57.00 ron./trim
Acum cei de la administratia financiara m-au pus sa dau inapoi bani primit pe trei luni din anul 2012 pentru ca sunt inregistrata cu un venit in aceste luni. Este normal? in instanta voi avea castig de cauza daca atac acesata decizie? Va multumesc
 10-04-2013
dascalu monica
Vizitator
Forum : Drept penal
Subiect :dosar penal furt

Fii primul care răspunde

cat ar costa sa angajez un avocat
 08-04-2013
alina
Vizitator
Subiect :furt din supermarket urmat de furt de identitate

Fii primul care răspunde

as dori un sfat,si vreau sa stiu dc prietena mea ajunge la inchisoare,a sustras din supermarket intr-o zi un deodorant de masina si o branza.supermarketul a chemat politia...de frica pentru ca avea inca un furt identic cu 2 saptamani sau o saptamana in urma,la organele de politie a dat numele meu.este foarte speriata,am citit si noi pe net, am vazut ca e mai grav ce a facut dupa furt ca s-a dat alcineva mi-a furat identitatea,si avand in vedere ca are doua furturi am inteles ca e mai grav plus ca furtul de identitate se pedepseste si e si fals in acte care se pedepseste ..vreau sa stiu chiar dc ajunge in tribunal are sanse sa fie inchisa?am inteles ca a a platit valoarea bunurilor sustrase..si a mers sa-si recunoasca fapta sa declare ceea ce a facut ca a dat alta identitate.politistul i-a pus pe tava toate datele mele..am inteles ca nu avea la el statie sau cum se numeste ...aparatul acela sa iti vada poza dupa buletin,avand in vedere ca exista o deosebire mare intre noi doua. ma puteti ajuta cu un raspuns ? va multumec.
 08-04-2013
alina
Vizitator
Subiect :furt din supermarket urmat de furt de identitate

Fii primul care răspunde

as dori un sfat,si vreau sa stiu dc prietena mea ajunge la inchisoare,a sustras din supermarket intr-o zi un deodorant de masina si o branza.supermarketul a chemat politia...de frica pentru ca avea inca un furt identic cu 2 saptamani sau o saptamana in urma,la organele de politie a dat numele meu.este foarte speriata,am citit si noi pe net, am vazut ca e mai grav ce a facut dupa furt ca s-a dat alcineva mi-a furat identitatea,si avand in vedere ca are doua furturi am inteles ca e mai grav plus ca furtul de identitate se pedepseste si e si fals in acte care se pedepseste ..vreau sa stiu chiar dc ajunge in tribunal are sanse sa fie inchisa?am inteles ca a a platit valoarea bunurilor sustrase..si a mers sa-si recunoasca fapta sa declare ceea ce a facut ca a dat alta identitate.politistul i-a pus pe tava toate datele mele..am inteles ca nu avea la el statie sau cum se numeste ...aparatul acela sa iti vada poza dupa buletin,avand in vedere ca exista o deosebire mare intre noi doua. ma puteti ajuta cu un raspuns ? va multumec.
 08-04-2013
cristinutza01
Vizitator
Subiect :Recuperare avans dat la semnarea antecontractului de vanzare cumparare

Fii primul care răspunde

Buna Ziua.
Numele meu este Podina Cristina si sunt din Targu Mures. Am o mare problema, daca ma puteti ajuta
Situatia neplacuta in care ma aflu este urmatoarea:
In data de 28.03.2013, mama mea: Podina Angela Sofia si tatal meu: Podina Bratu Gheorghe au stabilit o intalnire cu Agentia Maris Imobiliare, in vederea vizionarii unor imobile. Primul imobi ;l a fost cel situat in Stada Livezeni , Nr. 67, Ap.49, care era proaspat renovat, mobilat, aproape nelocuit, imdiat ocupabil si la un pret foarte atractiv ( 21.000 Euro), astefel ca parintilor mei le-a placut foarte mult . Auzind ca exista un interes sigur in cumpararea imobilului, agentul imobiliar, impreuna cu proprietara au declarat ca, de fapt apartamentul era aproape vandut, urmand ca a doa zi sa vina un alt client si sa plateasca avansul pentru acesta.
In cadrul discutiei din 28.03.2013 cu agentul imobiliar si proprietara apartamentului, parintii mei au primit urmatoarele informatii verbale :
- plata apartamentului se doreste a fi facuta in numerar ;
- izolatia acoperisului blocului este recenta si are termen de garantie 9 ani ;
- exista planul de montare si aprobarile necesare pentru centrala termica montata in bucatarie ;
- nu exista nicio problema cu privire la apartament, acesta putand fi vandul de dna Molnar Melinda , proprietara acestuia.
Deoarece termenul de a lua o decizie finala era pina a doua zi (vineri), altfel apartamentul urmind a fi cumparat de clientul anterior, conform declaratiei agentului si proprietarei, in data de 29.03.2013, am mers si eu sa vizionez, (insotita de mama mea: Podina Angela Sofia si prietenul meu : Candea Simion Liviu ) cu pirita Agentia Maris Imobiliare, reprezentata prin agentul imobiliar Voda Gabriel, imobilul situat in Strada Livezeni, Nr. 67, ap.49.
Dupa vizionarea apartamentului, mi s-a comunicat ca, daca sunt hotarata sa cumpar, trebuie sa dau pe loc un raspuns si un avans, altfel vor relua tranzactia cu clientul anterior.
Am intrebat de izolatie, mi s-a spus la fel ca si parintilor mei, ca a fost refacuta recent. Agentul si proprietara m-au asigurat de existenta tuturor actelor necesare perfectarii contractului de vanzare – cumparare, fapt pentru care m-am deplasat impreuna cu prietenul meu la sediul agentiei, situata in Strada George Enescu, Nr. 4A, Ap.1, in vederea semnarii antecontractului si platii avansului . Ajunsa acolo, am cerut sa vad copii dupa actele care am presupus ca ar trebui sa se afle in posesia agentului (modificare apratament, proiect de gaz, dovada de plata integrala a consumului de la Asociatia de locatari , Adeverinta de la Finante pentru plata impozitului aferent imobilului) insa mi s-a raspuns ca acestea le voi primi doar in data de 23.04.2013, odata cu semnarea contractului de vanzare – cumparare in fata unui notar public. Fiind de buna credinta am considerat adevarate cele asigurarile si declaratiile agentului, ca toate aceste acte au fost verificate de el, am semnat precontractul si am dat un avans de 1500 euro, urmand ca restul de bani sa fie achitat in data de 23.04.2013. Antecontractul nu este autentificat , nu e semnat in fata unui notar, ci doar a agentului imobiliar.
Mentionez ca nu am avut indoieli cu privire la afirmatiile agentului imobiliar, deoarece, in incercarile mele de a achizitiona un imobil, am discutat si cu alte agentii si am vazut ca agentii au in dosarul fiecarui imobil actele referitoare la starea acestora –deci am presupus ca asa se procedeaza in toate cazurile !
In cursul zilei de luni 01.04.2013, cautind pe internet date despre apartament, am aflat cu stupoare ca d-na Molnar Melania , este executata silit de catre copii fostului sot si anume: Simo Kinga si Simo Elemer si ca exista somatia de executare nr.25/05.03.2013, prin care aceasta din urma este obligata la plata a aproximativ 60.000RON.
Luind imediat legatura telefonic cu dna Molnar Melinda aceasta a confirmat informatia, spunind ca agentul stie despre acest fapt si a mai afirmat ca nu exista proiect pentru modificarile efectuate in casa, iar Proiectul pentru centrala termica (existenta deja imobil) ar fi la agentul imobiliar, desi acesta imi spusese ca urmeaza sa-l primeasca de la dna Molnar si ca ne va fi pus la dipozitie in cursul zilei de marti 02.04.2013.
In data de 03.04.2013, in lumina celor aflate, existind atit de multe date eronate in informatiile primite de la agentul imobiliar, l- am contactat telefonic sa-l instiintez de intentia mea de reziliere a antecontractului de vanazare – cumparare incheiat si sa solicit returnarea avansului .
In cadrul discutiei avute, dl Voda Gabriel, adoptand o atitudine si un ton superior, m-a informat ca rezilierea antecontractului semnat nu atrage dupa sine recuperarea avansului, cu alte cuvinte ca cei 1500 euro dati ca avans sunt pierduti, dinsul considerand ca , pentru mine, suma de 1500 euro nu este o suma mare.
In cadrul aceleasi discutii, dinsul m-a informat ca mai are nevoie doar de o stampila de la gaz si actele pentru centrala termica vor fi in regula. Asta desi, in data de 01.04.2013, am fost asigurata atat de agent cat si de proprietara ca aceste acte sunt gata !!!!!!!
Urmare a situatiei create, am studiat legislatia aplicabila in cazul vanzarilor de imobile prin intermediul agentiilor imobiliare , respectiv O.U.G. 21/1992, moficata prin O.U.G. 174/2008, si am constatat ca , in cazul prezentat au fost incalcate cel putin urmatoarele prevederi :
1. Desi legea stipuleaza clar ( art. 9.4, 9.5 si 9.6), faptul ca in cazul serviciilor de intermediere imobiliară, consumatorul va fi informat în scris, corect, complet şi precis, încă din faza precontractuală, cu privire la:
a) preţurile practicate în piaţă pentru tipul de imobil ce urmează a face obiectul intermedierii imobiliare, conform informaţiilor existente în baza de date a agenţiei imobiliare ;
b) deficienţe şi alte inconveniente cunoscute de agenţia imobiliară sau pe care în mod rezonabil putea să le cunoască, incluzând surse de zgomot, umezeală, poluare, miros, pericol de inundaţii sau surpări, organizarea în apropiere a unor manifestări populare periodice, istoricul terenului sau al clădirii, posibile dezavantaje ale vecinătăţilor;
c) nivelul comisionului practicat de agenţia imobiliară;
d) situaţia juridică a imobilului;
e) nivelul estimativ al costurilor ce urmează să fie suportate de consumator, pentru obţinerea documentelor şi întocmirea actelor necesare încheierii contractului.

2. Deasemenea, Contractul de intermediere imobiliară va cuprinde cel puţin următoarele elemente:
a) datele de identificare a părţilor;
b) obiectul contractului/natura serviciului prestat;
c) preţul solicitat de proprietar/pe care este dispus să îl plătească cumpărătorul;
d) termenul de valabilitate al contractului;
e) condiţiile în care contractul poate fi denunţat unilateral;
f) condiţiile în care contractul poate fi reziliat;
g) nivelul maxim al comisionului datorat de consumator agenţiei imobiliare pentru contractul ce urmează să se încheie;
h) clauza de exclusivitate, în cazul în care aceasta a fost acceptată de părţi;
i) precizarea situaţiilor în care consumatorul datorează comision agenţiei imobiliare;
j) drepturile şi obligaţiile părţilor;
k) situaţiile de forţă majoră;
l) data încheierii contractului.
3. In contractele de intermedire imobiliara in care consumatorul are calitate de potential cumparator se se vor insera urmatoarele elemente : caracteristicile generale ale imobilului, care pot influenţa decizia de cumpărare, incluzând nivelul de finisare, dimensiuni, vechime şi poziţionarea faţă de punctele cardinale si tarifele pentru serviciile prestate.

Fata de cele prevazute de lege in cazul meu situatia este urmatoarea :
- Documentele scrise primite de la Agentie sunt : Contractul de intermediere cumparare imobile nr. 18/28.03.2013, semnat de dl Sand Ovidiu si de dna Podina Angela ( mama mea)., - depus la dosar - act in care sunt stipulate doar adresele si sumele cerute pentru imobilele vazute in data de 28.03.2013 , dar care, contrar legii stipuleaza ca, in cazul in care potentialul cumparator va cumpara imobilul ocolind tranzactia intermediata, va plati un comision dublu fata de cel stabilit.

- Antecontractul de vanzare cumparare , act care contine doar obligatiile cumparatorului SI NICIO OBLIGATIE PENTRU INTERMEDIAR. Mentionez ca in mod eroant in acest contract se stipuleaza ca dna Molnar Melinda a devenit proprietara apartamentului prin cumparare, pe cind extrasul CF mentioneaza ca acesta a fost obtinut prin conventie ( Act notarial).
Or, fata de prevederile legale aplicabile, Agentia avea obligatia :
- de a ma instiinta ca acel imobil este executat silit si ca pentru vanzarea lui dna Molnar Melinda trebuia sa obtina acorul creditorilor : Simo Kinga si Simo Elelemer , lucru pe care nu l-a facut, desi este o informatie esentiala
- sa imi aduca la cunostinta faptul ca nu exista proiect pentru modificarile efectuate in imobil. Aceasta este deasemenea o informatie esentiala, cu efect asupra pretului imobilului, deoarece, in cazul in care cumparam imobilul, pentru a fi in legalitate cu actele si a putea inscrie proprietatea in cartea funciara, dobindirea actelor, a aprobarilor si probabil a platii unei amenzi, imi reveneau mie, in calitate de proprietar, ceea ce presupunea investirea unei sume importante de bani.
- sa ma informeze corect referitor la izolatia acoperisului, alta informatie esentiala, or , eu si parintii mei am fost indusi in eroare de agentul imobiliar care a afirmat ca izolatia a fost exectutata de curand ( de aproximativ 3 ani) si ca este in garantie 9 ani, cind in realitate izolatia este veche de aproape 9 ani, astfel ca garantia va expira foarte curind.
-sa imi prezinte actele necesare instalarii centralei termice existente in imobil – informatie esentiala , acte despre care agentul initial a afirmat ca le are, apoi a afirmat ca le va primi de la proprietara (care in acelasi timp afirma ca sunt la agentie), pentru ca in data de 03.04.2013 sa declare ca mai are nevoie de o semnatura pentru ca aceste acte sa fie prezentate in 23.04.2013 ;
Ulterior platii avansului , in cadrul unei convorbiri telefonice cu dna Molnar Melinda in care am solicitat returnartea acestuia , avind in vedere viciile tranzactiei, dinsa a declarat ca nu mai are banii si ca o parte din acestia au fost dati agentiei sub forma de comision, pentru o tranzactie inca nefinalizata.
Or, prevederile art. 9.10 din OUG 174/2008 stipuleaza clar ca :” Nu se permite plata în avans a comisionului, parţială sau totală, decât cu acordul scris al consumatorului şi cu precizarea situaţiilor în care agenţia imobiliară este obligată să înapoieze consumatorului sumele primite în avans.”
Mentionez ca eu nu am fost intrebata cu privire la plata acestui comision, asadar nu mi-am dat acordul , nici tacit, ca agentia /agentul sa fie platit/a , ceea ce face ca p-lata acestuia sa fie
Urmare a acestor evenimente :
- a informatiilor esentiale referitoare la apartamentul pus in vanzare prin agentia imobiliara, informatii care mi-au fost tainuite de reprezentantul agentiei si pe care le-am aflat singura, ulterior semnarii antecontractului de vanzare-cumparare si platii unui avans de 1500 euro ;
- a atitudinii recalcitrante a agentului imobiliar care, dupa ce a incasat cota-parte din avansul platit de mine nu a dorit nicio clipa sa -si indrepte greseala si sa ma ajute sa rezolvam situatia creata in mod amiabil si in folosul ambelor parti ;
- a intentiei agentului imobiliar de a ma invinovatii pe mine de faptul ca nu am cerut documentele referitoare la apartament , desi atit eu cit si parintii mei au solicitat aceste acte ;
- a faptului ca, desi am solicitat agentiei imobiliare rezolvarea pe cale amiabila a situatiei creeate din culpa agentului lor, de a nu da potentialului cumparator minimul de informatii prevazute de lege in cazul intermedierii unei tranzactii imobiliare, Agentia imobiliara nu doreste acest lucru, considerind ca nu am dreptul la returnarea avansului
Tinind cont de prevederile legale aplicabile in acest caz, respectiv de OUG 21/1992, modificata prin OUG 174/2008, care, pe linga articolele mentionate anterior prevede si ca :
-... »daca agentii imobiliari nu prezinta consumatorilor in faza pre-contractuala, toate informatiile esentiale cu privire la imobilul ce urmeaza a fi tranzactionat, se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 30.000 lei. Cumparatorul daca nu a primit toate informatiile necesare are dreptul sa ceara despagubiri”
- iar la art. 10 lit. d prevede dreptul de a fi despagubita pentru daunele provocate de produsele sau serviciile care nu corespund clauzelor contractuale
Coroborat cu prevederile art.1073 din codul civil, care arata ca, creditorul are dreptul de a dobindi indeplinirea exacta a obligatiei, si in caz contrar are dreptul la dezdaunare.
In cursul zilei de ieri , 07.04.2013, am primit un mail de la agentul imobiar, prin care acesta ma informeaaz ca in data de 10.04.2013 acetele pentru centrala vor fi gata. Desi mie si parintilor mei ni s-a spus ca ele sunt deja finalizate.
Din cauza problemelor financiare si a situatiei imobilului, am cautat si am gasit un alt apartament mai ieftin , care nu este situat la ultimul etaj.
Va rog din suflet, in cazul in care credeti ca exista vreo posibilitate de a-mi recupera avansul ( sunt banii stransi de mine timp de 8 luni), astept raspunsul d-voastra pe mail.
Daca este nevoie pot atasa o copie scanata a antecontractuuil de vanzare - cumparare semnat de mine.
 06-04-2013
craciun cristian
Vizitator
Subiect :contestatie anulare recurs

Fii primul care răspunde

Solutie: Admite excepţia netimbrării. Anulează recursul ca netimbrat. Obligă recurenta la plata către intimat a sumei de 1200 lei cheltuieli de judecată. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.03.2012.

dupa care am primit : Solutie: Admite contestaţia în anulare. Anulează decizia nr. 3677 Bis/15.03.2012. Fixează termen pentru judecata recursului, cu citarea părţilor la data de 27.05.2013. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi 25.03.2013
va rog spuneti-mi cum se poate contesta o sentinta irevocabila data in recurs, in curs de executare, poate primi aceasta solutie.
este un recurs la recurs? judecarea in nou a hotararii ?hotararea data de prima instanta ramane neschimbata? se suspenda executarea hotararii ?va multumesc
 04-04-2013
Cristian VAVURE
Vizitator
Subiect :Revendicare imobiliara prin comparare de titluri si cf-uri

Fii primul care răspunde

Imobilul a fost trecut in proprietatea statului conform Decretelor 219/60 si 712/1966, in anul 1969 cind Primaria s-a trecut in Cartea Funciara in baza acestor Decrete ! Acum se afla in stare de paragina, fiind in proprietatea aceleasi Primarii din Transilvania, in intravilanul localitatii .
Imobilul nu a fost cerut in baza vreunei legi speciale !
Se poate cere in baza Codului Civil, a compararii de titluri si a compararii de carti funciare ?

cristian.vavure@gmail.com

Multumesc.
 04-04-2013
Ionut
Vizitator
Subiect :Vatamare corporala intre batrani

Fii primul care răspunde

Victima ,73 ani, fiind beata, s-a dus la bunicul meu la poarta , a aruncat cu pietre inauntru , si a dat cu un topor in poarta . Bunicul meu, 76 ani, a descuiat alta poarta si a iesit afara din curte , sustine ca fratele lui a vrut sa-l loveasca cu toporul , el s-a ferit si l-a lovit pe acesta cu furca de 2 ori , victima cazand jos .

In urma investigatiilor medicale victima are 2 coaste rupte si un traumatism la cap .

Ce reiese din certificatul medico-legal : La spitalul local nu i s-a permis internare , la cel judetean i s-a dat internare de 5 zile - la cererea rudelor , deoarece victima este un betiv cu ciroza , iar la cel militar i s-au dat 50-55 zile spitalizare pentru 2 coaste, probabil cu spaga.

Sunt 4 martori care l-au vazut pe agresor lovind victima , dar nu au vazut si toporul , sau cum acesta a incercat sa-l loveasca pe bunicul meu ( favoritisme )
Sunt 2 martori care au vazut victima cu un topor in mana, ducandu-se spre casa bunicului meu , dar din cauza locatiei nu au vazut si daca acesta a incercat sa-l loveasca pe bunicul meu.

Victima a fost batuta cu o seara inainte de fiul lui , el recunoscand asta in fata unui martor ,dar nu si la politie.
Au mai fost plangeri la politie deoarece victima a mai facut scandaluri , si a atacat mai multe rude .
Bunicul meu nu are cazier , nu a avut probleme cu legea si are probleme cu inima.

Ce se poate face in cazul asta ? De impacat nici vorba, s-a incercat si optiunea asta, agresatul vrea sa-l vada la inchisoare pe bunicul meu , nu este foarte intreg la minte.
 02-04-2013
Doina
Vizitator
Subiect :iesirea din tara a unui minor

Fii primul care răspunde

e posibil sa iau fetita mea minora in strainatate fara semnatura fostului sot?este incredintata mie el are drept de vizita.
 01-04-2013
igor
Vizitator
Subiect :recurs

Fii primul care răspunde

B una Ziua,o mare rugaminte cine poate sa ma ajute cu un sfat va rog mult e urgent,problema e urmatoarea:tatal e decedat in urma cu 30 de ani mama e in viata sia vindut casa in care a locuit cu tatal,dar inainte so vinda a inaintat in istanta si prin uzucapiune a obtinut sentinta definitiva ca proprietar 1/1si a vinduto nu detine alte bunuri ,2copii a ei au facut recurs pentru a obtine bani ,E posibil sa aiva ceva drepturi ei?tin sa mentionez ca a vindut prin notar si fiind ea cea care a platit taxele la stat Multumesc anticipat
 31-03-2013
Veronica Popescu
Vizitator
Subiect :Dezmembrarea,unor cote indivize din suprafata utila a apartamentelor

Fii primul care răspunde

Buna ziua,am cumparat in 2005 un ap la o casa,locuinta colectiva,cu 8 ap ,si acum am avut surpriza ca un vecin sa-si revendice cota parte de propietate din dreptul ferestrei mele,dealtfel unde avem inchis pt montare de centrala termica si care am facuto cu autorizatie de construire,si cu toate acestea ne-aucastigat in instanta pe motivul ca aceste spatii de terase sunt spatii comune.Uimirea noastra a fost atat de mare si nu putem intelege,cum in fata geamurilor de la terasele ap pot fi cote comune pt ap care nu au nici macar zid comun cu aceste spatii,in timpul procesului am ridicat un act de dezmembrare a cotelor comune ce fac obiectul litigiului de la Vanzatoarea acestor locuinte,care specifica ,suprafata construita 586,si suprafata utila de 399,46 din care dezmembreaza ap1,2,3,4,5,6,7 si 8,si care insumeaza in suprafete utile pt.toate ap exact suprafata din masuratori a imobilului de 399,46 mp.Ulterior,dezmembreaza o suprafata de 30 mp suprafata comuna indiviza,dar o dezmembreaza din aceiasi suprafata de 399,46 adica din suprafata utila a ap.Va rog ajutati-ma cu un raspuns ca nu stiu ce sa mai fac,avem un vecin de rea credinta care nu ne vrea decat rautate ,nu vrea sa iese din indiviziune,cu toate ca ceilalti suntem de acord,iar acum am gasit si acte care noi consideram ca la baza vanzarii fostul propietar nu avea acte de construire pt aceste spatii(terase) exterioare imobilului dar care au fost inscrise in cartea funciara ca spatii comune.Va multumesc!
 28-03-2013
xplod
Înregistrat: 28-03-2013
Locaţie
Subiect :Accident rutier soldat cu vatamare corporala grava

Fii primul care răspunde

Buna seara,

Am avut un accident in urma cu 3 ani in care am lovit grav un pieton, acesta se afla pe trotuar si in momentul in care mai aveam aproximativ 2m sa trec de el..s-a dezechilibrat si a cazut spre carosabil. Am calcat frana dar nu am mai avut cum sa evit impactul cu victima. Acesta a fost internat peste 6 luni in spital (asa mi s-a spus astazi de catre domnul politist..pentru ca dupa accident nu am fost lasat de acestia sa il vizitez si de aceea nu am stiut ce se intampla cu el) si a dat o declaratie cum ca ar avea pretentii. Mentionez ca acesta era in stare avansata de ebrietate in momentul accidentului si nu se afla pe trecere de pietoni. Astazi am fost la politie si mi s-a spus sa dau o declaratie cum ca nu am pretentii si ca m-am impacat cu victima..dar nu reuseste sa dea de victima..si ca atunci cand o va gasi si acesta are in continuare pretentii daca sunt de acord sa ii dau 1-2-3 mil...desi domnul politist mi-a spus ca el nu ar face asa ceva..la randul meu i-am spus ca nici eu nu ii voi da nimic. In acest moment domnul politist mi-a spus ca este posibil sa se ajunga la proces.
Cum se procedeaza..nu am mai trecut prin asa ceva si nu stiu care sunt sansele de a ajunge la proces..si daca se ajunge..ce sanse are acest om avand in vedere ca era in stare de ebrietate, nu era nici trecere de pietoni si am si aproximativ 3 martori care au declarat in favoarea mea?
Multumesc!
 19-03-2013
Angela Racasan
Vizitator
Forum : Divort
Subiect :divort cu partaj apt luat cu credit,sotul titular contract credit, cum procedez sa obtin apt/credit

Subiect :divort cu partaj apt luat cu credit,sotul titular contract credit, cum procedez sa obtin apt/credit

Fii primul care răspunde

am cumparat un apt cu credit in timpul casatoriei, cote egale, sotul titular contract credit, la divort/partaj cum procedez ca sa preiau eu si apartamentul si creditul?
 16-03-2013
Eurobun
Vizitator
Subiect :CONDAMNAT LA VIATA - ROMAN PUBLICAT IN 2010 CARE NU ARE LEGATURA CU FILMUL CONDAMNAT LA VIATA

Subiect :CONDAMNAT LA VIATA - ROMAN PUBLICAT IN 2010 CARE NU ARE LEGATURA CU FILMUL CONDAMNAT LA VIATA

Fii primul care răspunde

Buna seara,
in anul 2010 socrul meu Alexandru Lincu publica ultimul sau roman dedicat fiului meu Mihai Alexandru. Romanul poarta numele CONDAMNAT LA VIATA .
Descrierea CIP a Bibliotecii Nationale a Romaniei
LINCU ALEXANDRU
Condamnat la viata / Alexandru Lincu.-Bucuresti : Pegasus Press, 2010
ISBN 978 - 973 - 87892 - 3 - 4
821.135.1-31
Ieri uitanmdu-ma la televizor am ramas consternat sa vad la tv cum se facea lansarea filmului Condamnat la viata - film care nu are nici cea mai mica legatura cu cartea scrisa de socrul meu, fiind o ecranizare dupa -MOARTEA LUI IPU. Intrebarea mea este ce am concret de facut in cazul acesta avand in vedere ca au folosit numele romanului socrului meu.
Cu multumiri anticipate
Mihai Dodan
 15-03-2013
lg88
Vizitator
Subiect :Ce dispozitii mi se aplica?

Fii primul care răspunde

Vreau sa atac o sentinta data intr-un proces inceput in 2010 cu, contestatie in anulare, si nu stiu daca sa o intemeiez pe vechile prevederi sau pe noile preveri, din NCPC. Ce ma sfatuiti?
 12-03-2013
RaduCiprian
Înregistrat: 12-03-2013
Locaţie
Subiect :Succesiune

Fii primul care răspunde

Buna seara,am un proces deschis de succesiune de pe mama mea,eu am deschis procesul in anul 2010 imediat dupa decesul mamei,iar pana in prezent nu sa facut nimic actele dosarul este complet mentionez ca suntem trei frati toti majori.pe ei nu ai intereseaza sasi ceara cota eu sunt cel care suporta cheltuelele de judecata,nu stau acasa stau in chirie din 2010.Avocatul imi tot spune sa mai astept sa suspendat procesul sa repus pe rol,acum imi spune ca a perdut dosarul deci au trecut 2ani si jumate.Tatal nu vrea sa comunice si nu vrea sa imi dea partea,Va rog sa ma ajutati
 12-03-2013
emil
Vizitator
Subiect :casattorie

Fii primul care răspunde

la casatoria cu o minora . e nevoie de 'o autorizarea instantei de tutela' cum fac rost de asa ceva? daca ambii parintii sunt de-acord cu nunta.
 11-03-2013
luiza
Vizitator
Subiect :penalitati la restantele intretinerii

Fii primul care răspunde

buna ziua am si eu o problema ceva mai veche pe care as vrea sa o rezolv privind penalitatile la restantele intretinerii de bloc.Lucrurile stau cam asa..
Din cauze mai mult sau mai putin importante mama mea a ramas restanta la intretinere o suma destul de mare in jur de 1800 ron asta in 2003.la aceasta data pe langa intretinerea de 1800 ron i s-a adaugat si penalitati de 2000 ron deci...avea penalizari mai mari decat restanta propriu-zisa.in vara 2003 si-a achitat integral suma de 1800 lei reprezentand restanta intretinerii pe o singura chitanta,dar nu si penalizarile aferente.In ziua de azi ea apare in continuare cu aceeasi penalizare de 2000 ron cu toate ca este cu plata intretinerii la zi.Nu a fost singura cu asemenea sume reprezentand penalizari dar este singura la care inca mai apar. La celelalte apartamente s-au "evaporat"aceste penalizari la care administratorul "este acelasi din 2000" nu poate justifica plata acestora cu vreo chitanta, mama mea nu are prietenie cu el ca ceilalti.Am inteles ca au fost date cateva legi privind scutirea de penalizari daca isi achita integral intretinerea dar...nu stiu daca acum mai este vreuna in vigoare.As putea sa o ajut cumva? Se poate actiona in instanta? Va multumesc anticipat pentru raspuns si astept cu interes raspunsul dvs.
Start 109 110 111 112 Final

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.