|
Start ◄ 105 106 107 108 ► Final |
17-07-2013 |
cryos22 | | Înregistrat: 17-07-2013 Mesaje: 3 Locaţie: | | |
| Forum : Divort Subiect :Recuperare masina proprietate personala aflata in posesia si folosinta fostului sot fara accordul me
Subiect :Recuperare masina proprietate personala aflata in posesia si folosinta fostului sot fara accordul me
Fii primul care răspunde
Dnilor si dnelor av,as dori sa va spun pe scurt istoria cazului meu, deoarece cel mai probabil voi avea nevoie de ajutorul dvoastra pt solutionarea cazului meu! Pe scurt vizez recuperarea autoturismului, proprietate personala de la fostul sot( divortul s a produs in oct anul trecut), acesta pastrandu l din anul 2010 cand eu am parasit tara plecand cu un contract in Sua , unde si locuiesc momentan! Povestea este simpla... Masina a fost achizitionata inaintea casatoriei de catre tatal meu, mai sus numitul ne avand nici un venit la acea vreme! Este exclusiv inscrisa pe numele meu, talonul masinii si cartea de identitate aflandu se la domiciliul parintilor! In Sept 2010 am plecat in Sua! Acesta m a condus la aeroport cu masina aflata in proprietatea mea, pastrand o cu acordul meu, noi fiind decat prieteni la acea vreme! In dec 2010 am revenit in tara si ne am casatorit in speranta ca acesta ma va urma in State, lucru ce nu s a intamplat, acesta urmand sa mi foloseasca masina in continuare, neplatind impozite, rovignete si astfel penalitatile si amenzile strangandu se pe numele meu si venindu mi la domiciliul parintilor( unde eu am si locuit cat am fost in tara)! In prezent acesta refuza sa mi o inapoieze, nu mai vb de uzura masinii, in acesti ani, amenzi, impozite ce se aduna desi eu actualmente sunt rezident in Sua!! In sept anul trecut am intentat proces de divort, care s a finalizat f rapid! Nu si partajul! Consideram ca nu avem ce imparti, si ca bunul meu de fapt si de drept imi va fi restituit fiind cumparat inaintea casatoriei! In rest desi i am trimis acestuia sume considerabile de bani, avand inca chitantele am decis sa nu i cer nimic inapoi, pt ca am facut o cu buna stiinta la acea vreme si imi asum gresala! Totusi , nici asa n a fost bine, pt ca in prezent eu sunt intr o situatie f grea tinand cont ca am datorii la stat din cauza masinii, pe care nu le am facut si care continua sa se adune! Imi doresc recuperarea acestui automobil, dar nefiind in tara nu pot face acest lucru decat printr o procura in care m ati putea reprezenta! Anul trecut am avut un cumparator pt aceasta masina, am imputernicit cu vanzarea si conducerea ei un bun prieten din copilarie( prin procura apostilata Haga), dar nici acesta n a putut intra in posesia masinii, desi de fapt si de drept, ar trebui sa fie conducatorul ei si intermediarul in vanzarea acesteia! V as ruga sa ma consiliati cu un mic sfat si sa mi spuneti la ce valoare s ar ridica onorariul dvoastra in vederea acestui demers de recuperare! Mentionez ca masina este un BMW 316, datand din 1996, cumparat la un pret de 3500$ pe numele meu, si desi nu este o valoare pt mine valoarea lui este una sentimentala fiind cadoul tatalui meu catre mine, tata , care ulterior a decedat! Nu mi se pare fair play, ca sa se faca un asemenea abuz de increderea mea, si ca acest om fara ocupatie sa beneficieze de bunul aflat in proprietatea altei persoane! Va multumesc anticipat, pt raspuns si indrumari ! |
|
|
|
17-07-2013 |
cryos22 | | Înregistrat: 17-07-2013 Mesaje: 3 Locaţie: | | |
| Forum : Litigii Subiect :Recuperare masina proprietate personala de la fostul sot tinuta in folosinta fara acordul meu
Subiect :Recuperare masina proprietate personala de la fostul sot tinuta in folosinta fara acordul meu
Fii primul care răspunde
Dnilor av, as dori sa va spun pe scurt istoria cazului meu, deoarece cel mai probabil voi avea nevoie de ajutorul dvoastra pt solutionarea cazului meu! Pe scurt vizez recuperarea autoturismului, proprietate personala de la fostul sot( divortul s a produs in oct anul trecut), acesta pastrandu l din anul 2010 cand eu am parasit tara plecand cu un contract in Sua , unde si locuiesc momentan! Povestea este simpla... Masina a fost achizitionata inaintea casatoriei de catre tatal meu, mai sus numitul ne avand nici un venit la acea vreme! Este exclusiv inscrisa pe numele meu, talonul masinii si cartea de identitate aflandu se la domiciliul parintilor! In Sept 2010 am plecat in Sua! Acesta m a condus la aeroport cu masina aflata in proprietatea mea, pastrand o cu acordul meu, noi fiind decat prieteni la acea vreme! In dec 2010 am revenit in tara si ne am casatorit in speranta ca acesta ma va urma in State, lucru ce nu s a intamplat, acesta urmand sa mi foloseasca masina in continuare, neplatind impozite, rovignete si astfel penalitatile si amenzile strangandu se pe numele meu si venindu mi la domiciliul parintilor( unde eu am si locuit cat am fost in tara)! In prezent acesta refuza sa mi o inapoieze, nu mai vb de uzura masinii, in acesti ani, amenzi, impozite ce se aduna desi eu actualmente sunt rezident in Sua!! In sept anul trecut am intentat proces de divort, care s a finalizat f rapid! Nu si partajul! Consideram ca nu avem ce imparti, si ca bunul meu de fapt si de drept imi va fi restituit fiind cumparat inaintea casatoriei! In rest desi i am trimis acestuia sume considerabile de bani, avand inca chitantele am decis sa nu i cer nimic inapoi, pt ca am facut o cu buna stiinta la acea vreme si imi asum gresala! Totusi , nici asa n a fost bine, pt ca in prezent eu sunt intr o situatie f grea tinand cont ca am datorii la stat din cauza masinii, pe care nu le am facut si care continua sa se adune! Imi doresc recuperarea acestui automobil, dar nefiind in tara nu pot face acest lucru decat printr o procura in care m ati putea reprezenta! Anul trecut am avut un cumparator pt aceasta masina, am imputernicit cu vanzarea si conducerea ei un bun prieten din copilarie( prin procura apostilata Haga), dar nici acesta n a putut intra in posesia masinii, desi de fapt si de drept, ar trebui sa fie conducatorul ei si intermediarul in vanzarea acesteia! V as ruga sa ma consiliati cu un mic sfat si sa mi spuneti la ce valoare s ar ridica onorariul dvoastra in vederea acestui demers de recuperare! Mentionez ca masina este un BMW 316, datand din 1996, cumparat la un pret de 3500$ pe numele meu, si desi nu este o valoare pt mine valoarea lui este una sentimentala fiind cadoul tatalui meu catre mine, tata , care ulterior a decedat! Nu mi se pare fair play, ca sa se faca un asemenea abuz de increderea mea, si ca acest om fara ocupatie sa beneficieze de bunul aflat in proprietatea altei persoane! Va multumesc anticipat, pt raspuns si indrumari ! |
|
|
|
11-07-2013 |
margareta zaharia | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :alocatii copii nascuti in spania
Fii primul care răspunde
buna ziua fiica mea este casatorita cu un cetatean marocan care are rezidenta in spania .are doua gemene in varsta de 3ani si jumatare atat fiica mea cat si fetele au toate actele transcrise in romania eu am facut tot demersul ca sa primeasca alocatie de la noi si dupa verificarea facuta rezultatul ca poate primi din spania fiind sotul rezident cat si fetitele din spania s-a primit ca poate primi de la ei problema este ca ei acuma stau in maroc mai mult nu a platit catrea statul spaniol nimic si avocatul cu care au luat legatura telefonic a spus ca nu poate primi din spania de jumatate de an numai vb si acesti copii au dreptul la alocatie ca toti ceilalti nu stiu unde sa ma mai adresez doresc sa stiu exact copii sunt nascuti in alicante au domiciliu acolo au casa lor nu stau in chirie ca sa fie o cauza va rog mult sa ma ajutati unde trebuie sa mai merg ce pasi trebuie sa mai fac cu multumiri |
|
|
|
11-07-2013 |
crina | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :hartuire la serviciu
Fii primul care răspunde
Buna ziua, Sunt victima asalturilor unui erotoman, care este convins ca sunt indragostita de el. Suntem colegi de serviciu. Imi trimite periodic mesaje, scrisori, e-mail-uri cu declaratii si...presupuneri..... Am dovezi si martori impotriva lui. Ce pot sa fac? Cum pot sa ma apar? Am cititi despre erotomanie si se incadreaza perfect in profil. Imi este frica de ultimele faze ale afectiunii, "dezamagirea", respectiv "razbunarea", intr-un final in care isi va da seama ca eforturile lui au fost in zadar. Va multumesc anticipat! cu stima, Crina G. |
|
|
|
09-07-2013 |
orbulescu | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :INFIERE FARA DREPTURI
Fii primul care răspunde
am o varsta de 40 de ani si sant infiat de la varsta de 8 ani de catre matusa mea cu toate efectele firesti matusa mea cand ma infiat nu era casatorita intre timp sa casatorit si este legitima cu sotul ei dupa ce sa casatorit cu sotul a mai trait cam vreo 10 ani si a decedat . sotul matusi mele a vandut casa anul trecut eu cand am auzit mam dus la cartea funciara si am scos extrasul de carte funciara si copie dupa certificatul de deces al matusi mele care ma infiat sa vad ce scrie in acel extras dupa cate am vazut in acel extras scrie in data de 04.09.1998 intambulare cu titlu drept proprietate cu titlu drept cumparare dobandit conventie cota intiala 1/2 cota actuala 1/2 . si mai scrie in anul 2002.14.05 intambulare drept proprietate cu titlu de drept donatie dobandit conventie cota intiala 1/2 cota actuala 1/2 fiind numitul sotul matusi care ma infiat sotul matusi mele care ma infiat a vandut acest imobil fara sami spuna si mie nimik oare va rog sami spuneti si mie cum ramane cu drepturiile mele sant copilul nimanui nu am nici un drept nici la parinti mei cei naturali si nici la matusa pe care ma infiat unde este dreptul meu de copil infiat ce demersuri trebuie sa parcurg cum trebuie sa iau lucruriile de la capat sa-mi pot revendica aceste drepturi pe care le am ca copil infiat cu toate efecte firesti deoarece nu am fost chemat in instanta sa ma desfieze si sa fiu decazut din drepturi ce trebuie sa fac eu am scos de la noi de la primarie certificat de deces al matusi am certificatul meu de nastere pe care se vede in ce an ma infiat am extras de carte funciara si as dori sa merg spre instanta pentru al da in judecata si sami recastig drepturiile dupa cate stiu eu trebuie facuta succesiunea si umblat la rezerva succesorala . raman cu speranta ca acest mesaj va fi citit de catre toti membri si consultanti acestui site si indata voi primi raspuns . ca sa stiu si eu ce pot face. va multumesc si va doresc toate cele bune . cu stima si drag va doresc multa sanatate . la revedere ! |
|
|
|
09-07-2013 |
nuta tudorel | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :conducere fara permis pe drumurile publice si recidivist cu aceeas fapta
Subiect :conducere fara permis pe drumurile publice si recidivist cu aceeas fapta
Fii primul care răspunde
buna ziua .Am fost condamnat la 2,4 ani cu executare pentru conducere fara permis in 2008 si eliberat la sfarsitul lui 2009 ,ramanand un an coada ,pe 26 martie 2013 ,am fost oprit de politie din nou facandumi dosar penal ,am condus masina fiind in masina cu fetita mea in varsta de 7 ani , am plecat cu fetita de frica sa nu faca din nou convulsie ,ce sanse credeti ca pot avea? ,am recunoscut si regretat in fata procurorului, .sunt trimes in judecata in baza art.86 alit.1 din oug 195/2002 R cu aplicare art.37 litera b .astept raspuns urgent va multumesc |
|
|
|
07-07-2013 |
daniel | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :familie
Fii primul care răspunde
buna ziua am doua antrebari va rog sa ma ajutati,1 daca sotia a plecat la soacra mea de o luna si suntem casatoriti de 11anii si avem o fetita de 11anii si nu suntem divortati si o aduc acasa cu forta ce patesc,mentionez ca soacra ia bagat an cap sa bage divortu dar fata mea plange an continu. si a doua antrebare ce patesc daca iam pierdut toate actele.va multumesc |
|
|
|
05-07-2013 |
avocat2013 | | Înregistrat: 05-07-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :anulare procura falsa din 1980 + acte subsecvente
Fii primul care răspunde
Buna ziua Speta este urmatoarea: In 1976 printr-un act de vazare-cumparare a unui imobil, tatal meu a cumparat nuda proprietate iar bunica (care este casatorita cu bunicul) a cumparat uzufructul. In 1980 sa facut o procura falsificata {nesemnata de tatal meu si pe avers era trecut la buletin seria si anul 1966 (adica era trecut buletinul de pe actul din 1976; si stiu ca valabilitatea buletinului era de zece ani)} prin care tatal meu chipurile il imputernicea pe un cumnat de-al lui sa vanda nuda proprietate bunicilor. La o perioada de 21 de zile cumnatul tatalui meu ii vinde bunicului nuda proprietate. In 1985 moare bunicul , iar in 1986 se face certificat de mostenitor in care copii renunta la succesiune, iar bunici ii revine in totalitate imobilul. In 2011 moare si bunica iar de atunci nu sa facut nici o succesiune. La punerea in vorba a unei succesiuni, fratele si surorile tatalui meu doresc bani pentru a lasa casa tatalui meu [cu toate ca in intervalul din 2001-2013 tatal meu a investit diverse (centrala, calorifere, termopane, gresie, acoperis tabla etc) binenteles nu mai are acte de la toate]. Care ar fi varianta optima (durata/pret): 1. sa merg pe anulare absoluta inscris oficial si acte subsecvente 2. sau tatal meu sa invoce renuntarea celorlalti mostenitori la succesiune, prin faptul ca nu au acceptat-o nici expres si nici tacit in termenul de optiune succesorala (tatal meu a platit impozit ) 3 Tatal sa formuleze o actiune in contradictoriu cu ceilalti frati pentru a a obtine o recunoastere a calitatii sale de unic mostenitor. 4. uzucapiune ( din 2011 majoritatea fratilor locuiesc in acelasi judet, mai putin o sora care locuieste in alt judet, si o alta sora care este plecat de vreo 3-4 ani din judet in strainatate) 5. procedura administrativa |
|
|
|
01-07-2013 |
ana | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :recuperare garantie din contract inchiriere cu suma declarata mai mica decat cea reala
Subiect :recuperare garantie din contract inchiriere cu suma declarata mai mica decat cea reala
Fii primul care răspunde
Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate face ceva pe cale legala in cazul in care propietarul apart. inchiriat refuza returnarea garantiei, in conditiile in care suma declarata in contract este mai mica decat suma reala platita lunar [dar pentru care nu s-a oferit niciodata chitanta], iar garantia a fost platita in conformitate cu suma reala. [2x garantie]. Stiu ca pot obtine suma declarata in contract dar pe mine m ar interesa recuperarea intregii sume. Va multumesc! |
|
|
|
27-06-2013 |
florin b | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :conditii de coabitare in aceiasi curte
Fii primul care răspunde
Buna ziua.Ma numesc Florin B. din bucuresti si va relatez urmatoarele : impreuna cu sotia am facut un act de donatie (2006) catre fiica mea si o cumnata. In acte am hotarit sa le impartim in parti egale curtea si anexele fara sa specificam demarcatia intre proprietati. Acum au aparut neintelegeri datorita faptului ca familia cumnatei a inceput sa creasca porumbei care ma deranjeaza. Pot sa fac ceva ca sa le fie interzisa cresterea porumbeilor ? |
|
|
|
26-06-2013 |
Nicoleta Manea | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Apel in cazul neacordarii rezidentei romane
Fii primul care răspunde
Buna ziua.Sunt casatorita cu un cetatean egiptean. Sotul meu a venit in Romania pe data de 24 martie anul acesta. De la aceasta data am inceput demersurile ptr obtinerea rezidentei romane. Cu toate probele si martorii, in ciuda faptului ca avem o casatorie reala si efectiva si demonstrand acest lucru, biroul ORI Buzau a decis ca avem o casatorie de convenienta, In urma acestei decizii am facut recurs la Curtea de Apel Ploiesti.Problema este ca d-l avocat care a redactat actele ptr apel este acum in concediu , iar noi avem citatie ptr data de 3 iulie. Datorita acestui fapt avem nevoie urgent de un avocat competent, Sper ca cineva ne poate ajuta in acest caz. Astept orice sfaturi din partea d-vs |
|
|
|
25-06-2013 |
RoxannaIoanna | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :Bunuri confiscate sau sub sechestru?
Fii primul care răspunde
Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. As dori sa imi spuneti daca conform urmatorului paragraf dintr-o sentinta penala bunurile despre care se vorbeste sunt confiscate sau doar puse sub sechestru?se mai poate face ceva in acest sens. Mencionez ca inculpatul este sotul meu, care este condamnat definitiv aceasta fiind sentinta penala ramasa in picioare, dupa recurs si apel. De asemenea instanta nu s-a mai pronuntat in nici un fel asupra acestor bunuri. Mai jos aveti paragraful despre care va vorbeam. "Pentru asigurarea reparării pagubelor si a exercitării măsurii de siguranţă a confiscării se va dispune în conformitate cu disp.art.163 si art.357 alin.2 lit.c cod penal menţinerea măsurii asigurătorii a sechestrului dispusă asupra bunurilor inculpaţilor GEG si GIE prin ordonanţele procurorului după cum urmează: - ordonanţa din 20.01.2009 privind autoturism marca BMW, de culoare; autoturism marca Mercedes Benz ; autoturism marca Opel Astra, - ordonanţa din 03.02.2009 privind imobilul din B; teren in suprafaţă de 1103 m.p. in intravilanul comunei S , sat M si contrucţia edificată pe acest teren, conform descrierii din ordonanţă ( f. 372); - ordonanţa din 11.02.2009 ( f. 509) – cu privire la bijuterii din metale preţioase , conform inventarului ataşat ordonanţei ; - ordonanţa din 27.04.2009 ( fl. 1860) asupra conturilor bancare apaţinând inculpatului GEG la BRD – Sucursala Bz, mai puţin contul R cu privire la care măsura sechestrului a fost ridicată prin încheierea de şedinţă din 18 mai 2010. " Va multumesc anticipat! Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_371680/Bunuri-confiscate-sau-sub-sechestru.html#ixzz2XFnZPJ8x Follow us: Avocatnetro on Facebook |
|
|
|
25-06-2013 |
Tudor Ciprian | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Refuz_Despagubire_Accident_Auto_Dauna_Totala
Fii primul care răspunde
La finele anului trecut, noaptea, dupa miezul noptii, sub influenta bauturilor alcoolice, am lasat un prieten sa-mi conduca masina, el aflandu-se in acelasi stadiu ca si mine; acesta a intrat cu masina intr-un copac avariindu-mi masina in proportie de 100%. Prieteni fiind, l-am lasat sa-si rezolve procesul penal, declarand ca nu am pretentii, in ideea ca ne vom intelege. Dupa atata timp nu am scos nici un ban de la el, mai pot face vreun demers legal pentru a-l obliga sa ma despagubeasca ? Va multumesc anticipat |
|
|
|
22-06-2013 |
|
|
21-06-2013 |
Munteanu Norica | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :clarificarea unei chitante de mana
Fii primul care răspunde
Am cumparat in 2000 cu chitanta de mana 0.5 ha teren agricol extravilan . Atunci cand am cumaparat tanarul respectiv nu putea instraina terenul timp de 5 sau 10 ani nu mi mai amintesc exact. Avem si titlul e proprietate si chitantele cu care am platit anul impozitul la primarie. De cativa ani il cautam si nu dam de el. Adresa la care avea domiciliul atunci nu mai este valabila. Ce putem face in situatia aceasta? Va multumesc mult. astept un raspuns favorabil. |
|
|
|
21-06-2013 |
D Raluca | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Societate recuperare creante refuza sa ofere detalii datorie
Fii primul care răspunde
In data de 7 aprilie 2009 am contractat de la o banca un produs de tip card de credit (card de cumparaturi) din care am folosit suma de 1.200 RON. Dupa o perioada in care ratele au fost platite normal conform contractului, eu a trebuit sa parasesc tara iar sarcina platii acestor rate a revenit mamei mele. Am consultat recent Biroul de Credit si am aflat ca apar cu o datorie de 1.501 RON al carui istoric releva faptul ca ultima plata s-a efectuat la data de 11 iunie 2010. Din acel moment s-a acumulat o restanta totala de 376 RON iar in data 25 februarie 2011 contul a fost dat la colectare pentru o datorie de 1.501 RON. Am sunat la call center-ul bancii unde nu am putut fi lamurita de ce de la o datorie initiala de 376 RON s-a ajuns la acea suma finala de plata de 1.501 RON. Am fost redirectionata catre departamentul de colectare debite unde nu mi s-a furnizat nici un detaliu despre datoria acumulata dar mi s-a furnizat un numar de telefon unde pot fi lamurita despre problema. La acel numar nu mi s-a raspuns. Cand am revenit catre departamentul bancii de coletare debite mi s-a furnizat alt numar de telefon al unei companii de recuperare debite. Aici am vorbit cu Dl. X care mi-a comunicat ca am o suma de plata de 1.862 RON. Incercand sa aflu de ce s-a ajuns la aceasta suma si sa caut o solutie de mediere si de plata a datoriei, Dl. X a tot insistat ca aceasta este suma de plata si a pus accentul pe faptul ca NU RECUNOSC datoria si ca REFUZ sa platesc, desi eu am inistat ca RECUNOSC datoria catre banca, DORESC sa rezolv situatia si sa achit doar ca NU RECUNOSC suma finala. Dl. X mi-a vorbit pe un ton arogant, total neadecvat pentru o persoana care cauta sa recupereze un debit, iar in final mi-a inchis telefonul in nas. Astfel am ramas fara posibilitatea de a afla mai multe delatii despre datoria pretinsa de aceasta societate si fara posiblitatea de a cunoaste in detaliu ce am de plata si de ce. Intr-un raspuns formulat de banca la o solicitare trimisa catre aceasta in format electronic, mi s-a comunicat ca datoria nu mai este in portofoliul bancii, fiind concesionata catre societatea mentionata precedent. As dori sa imi comunicati daca societatea de recuperare debite imi incalca drepturile prin faptul ca nu imi ofera amanunte despre suma pretinsa si refuza orice forma de mediere sau daca sunt indreptatiti legal sa faca asta si ce posibilitati de abordare am eu. Mai mult, ce sanse de castig am daca actionez in instanta aceasta societate? |
|
|
|
20-06-2013 |
bianca | | Înregistrat: 20-06-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :executare silită
Fii primul care răspunde
este legala formarea a doua dosare executionale de către acelasi executor împotriva aceluiasi debitor pentru aceeasi creantă?- unul este format anul trecut, si impotriva acestuia am formulat contestatie la executare, al doilea l-a deschis anul acesta, solicitand unei alte instante incuviintarea executării, ceea ce a si reusit, |
|
|
|
19-06-2013 |
Laura G. | Vizitator | |
| Forum : Litigii Subiect :Înştiinţare de la bancă executare silită
Fii primul care răspunde
Bună seara! Mă numesc Laura G., sunt din Bucureşti şi sunt căsătorită din 2002. În anul 2006, soţul meu a luat un credit de nevoi personale fără garanţii sau giranţi de la BancPost în valoare de 10.000 de euro (i s-au înmânat 9.500 pentru că a trebuit plătit nu ştiu ce comision). Cu aceşti bani am achiziţionat un teren, iar în acte suntem proprietari amândoi, şi eu, şi soţul meu. Au început ratele să curgă, le-am plătit pe toate la timp şi chiar cu câţiva euro în plus întotdeauna, deci am fost buni platnici. Din păcate, cam din 2011 nu ne-am mai permis să plătim deoarece am rămas fără servicii amândoi. Banca a avut înţelegere faţă de noi doar pe perioada de şomaj a soţului, când au scăzut rata de la 200 de euro, la 20 de euro lunar. În momentul când perioada de şomaj a soţului s-a încheiat, el a fost la bancă pentru a discuta ce era de făcut mai departe, deoarece el îşi găsise un serviciu slab plătit, iar eu nu. Banca însă nu a considerat necesar să ne dea un răspuns şi rata a revenit brusc la 200 de euro, motivând că suntem buni platnici şi nu există niciun motiv de reeşalonare, deşi soţul le-a comunicat că ratele iniţiale depăşesc cu mult posibilităţile noastre financiare actuale. Timp de vreun an şi mai bine am tot fost somaţi în fel şi chip ba de bancă, ba de firme de recuperare să plătim, neţinându-se cont sub nicio formă că nu ne mai permitem acele sume. Menţionez că din 18.000 de euro cât trebuia să dăm înapoi, am plătit în jur de 10.000 de euro. Acum câteva zile am primit o înştiinţare de la bancă în care ni se spune că dosarul nostru a fost înaintat unui executor judecătoresc pentru executare silită. Aş dori să ştiu în aceste condiţii la ce să mă aştept, având în vedere că pe numele soţului este doar maşina noastră şi jumătate din acel teren. Menţionez de asemenea, că anul trecut eu am făcut o succesiune de pe urma mamei mele pentru apartamentul în care locuim şi la care soţul meu nu are niciun drept. Întrebarea mea concretă este: ce anume ne poate lua banca, poate lua terenul chiar dacă deţin şi eu jumătate, poate banca atenta cumva la apartamentul moştenit de mine, ce e de făcut, sunt disperată şi nu ştiu încotro s-o apuc! Vă rog din suflet, ajutaţi-mă, daţi-mi un sfat, ce aş putea face? |
|
|
|
18-06-2013 |
MANUELA | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :Buna ziua,
Fii primul care răspunde
Buna ziua, Mama mea, cu domiciliul in localitatea Odobesti, strada Smardan nr. 65, jud. Vrancea va aduc la cunostiintă in urma mai multor reclamatii verbale adresate la biroul de urbanism din perioada de 21.05.2013 zilnic pana la data reclamatiei actuale in legatura cu vecinul meu, D-l Lupu SOLOMON, care AVEA, un perete alipit cu al meu, si in urma daramării acestui perete mi-a fisurat doi (2) pereti ai imobilului meu pe langa asta a mai facut si un sant la baza temeliei casei mele de vreo 1.70 m adăncime care a dus la deteriorarea rezistentei peretului dinspre vecin vreau sa sesizez ca imobilul meu este o constructie veche construita din paianta datată din anul 1971, am facut sezizare la D-l Cristian IANCU din cadrul Primăriei Odobesti in legatură că, in urma, controlului de la biroul de urbanism, din cadrul Primărei Odobesti si a scisorii, de sistare de la biroul de urbanism Odobesti cu nr de inregistre 4447/ 07.06.2013 se lucreaza in continuare incălcand art. 26, alin.(1) lit. a ) si alin. (2) cat si art. 62, alin (2) lit. d din Legea nr .50/1991, republicată, privind autorizarea executării lucrarilor in constructii , si azi in data de 17.06.2013 mi-a cazut peretele de tot . Dorim ca solutionarea problemei sa fie rezolvata in cel mai scurt timp deoarece ne-a afectat foarte mult peretii si temelia casei ,in caz contrar sunt neviota să apelez in instantă precum nu a fost sanctionat conform legii . Eu o sa trimit aceasta reclamatie la toate I.S.C si la guvern daca este nevoie si o sa ma cosult si cu un avocat. |
|
|
|
17-06-2013 |
florin | Vizitator | |
| Forum : Dreptul muncii Subiect :proces dreptul muncii
Fii primul care răspunde
Caut avocat care ma poate ajuta intr-un proces contecios administrativ, in dreptul muncii, dar pentru cadre militare. daca este cineva care cunoaste Legea 80 a cadrelor militare si ma poate ajuta in acest proces sa-mi lase mesaj pe forum. mutumesc? |
|
|
|
|