|
Start ◄ 109 110 111 112 ► Final |
24-05-2013 |
Ionut | Vizitator | |
| Forum : Litigii Subiect :Probleme teren la dispozitia primariei !
Fii primul care răspunde
Buna seara! Sunt intr-o mare dilema si ma gandeam ca aici e locul potrivit pentru a apela un un ajutor. In 1991 am facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate. In 2005 am facut cerere pe legea 247/2005. Este vorba de un teren intravilan care nu mi-a fost reconstituit/retrocedat. Domnii de la primarie m-au tot dus cu vorba, ba ca nu a venit nici un raspuns de la cererile depuse la primarie mai sus mentionate, dupa aceea au venit cu argumentul ca au fost respinse iar motivul nu mi-a fost prezentat niciodata. Terenul in speta este imprejmuit cu gard, este intravilan, il detin, am platit impozit dintotdeauna si figureaza la dispozitia primariei. Ca o paranteza, terenul este mostenit de la bunicul meu defunct. As dori sa stiu cum sa procedez pe legea retrocedarii 2013 ? Cand si unde sa ma adresez ? Ce sfaturi puteti sa-mi dati ? Astept un raspuns de la dvs!!! Cu mii de multumiri !!! |
|
|
|
21-05-2013 |
Paul Coroian | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :Fotografii nude cu prietena mea, caz penal ?
Fii primul care răspunde
Buna ziua, Sunt intro relatie cu o fata timp de 2 ani, eu avand 23 de ani, ea dobandindu-si statutul de majora anul acesta, mai precis in urma cu 2 luni. In decursul ultimului an, am cazut amandoi de comun acord sa o fotografiez pe dansa in mai multe ipostaze nude, motivul fiind ca eu doresc in viitorul apropiat sa imi cladesc o cariera in aceasta ramura a fotografiei. Fotografiile, pe masura ce s-au acumulat, le-am stocat in laptopul meu. Am aflat in urma cu 3-4 luni ca folder-ul in care am atasat fotografiile de pe aparatul foto, era fara stirea mea anexat in cadrul sistemului de operare ca fiind drept SHARED - pe romaneste, la accesul oricui era anexat la aceeasi retea locala ca si laptopul. Stiu din surse sigure ca fotografiile mele, in totalitate sau nu, se afla in posesia altor utilizatori. Intrebarea mea pentro d-voastra este : dat fiind ca fata era minora in momentul efectuarii fotografiilor, dar fiind de acord cu ele, pot risca probleme de natura penala daca fotografiile ar iesi la suprafata cumva pe vreun site de socializare ? Parintii ei nu stiu deloc de fotografii, desigur. Va multumesc. O zi buna, Paul. |
|
|
|
19-05-2013 |
kmaria | | Înregistrat: 19-05-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Drept penal Subiect :proba inregistrare audio
Fii primul care răspunde
buna ziua va rog sa-mi raspundeti urgent intrun dosar penal care a fost condamnat sotul la 5 ani cu detentie pentru o fapta care nu a comiso si de o luna am inregistrarea cu adevaratul fapatas unde zice ca el a fost si recunosate tot ar fi valabila pt revizuire ?sau ce sa fac ? |
|
|
|
17-05-2013 |
rinopopescu | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :atactestamentulbunicii
Fii primul care răspunde
Buna ziua. Prima data am castigat 300 mp din 600 mp in lupta cu matusa mea, aceasta a castigat irevocabil 500 mp din 600 mp in final, 400 mp revenindu-i bunicii.Matusa m-a calomniat non stop timp de 46 de ani , eu avand un tata schizofrenic aflat in grija bunicii mele pana in anul 1998, cand acesta a decedat. La momentul deschiderii procesului de iesire din indiviziune (de mine)2003, bunica era foarte bolnava (a decedat in feb2013), dar i-a lasat probabil matusii testament. Care sunt sansele de castig a procesului, in conditiile in care matusa mea(necasatorita si fara copii) are o armata de "agenti imobiliari "(vecini) cu care ma lupt de ani de zile, eu fiind divortata cu 1 copil in intretinere? |
|
|
|
15-05-2013 |
|
|
15-05-2013 |
diana dragan | Vizitator | |
| Forum : Divort Subiect :partaj cu bunuri imobile
Fii primul care răspunde
Am divortat acum un an fara partaj. Am cumparat impreuna un teren pe care am ridicat o casa fara sa-i facem receptia in momentul divortului. Acum el se casatoreste si vrea sa faca receptia. Intrebarea mea este: casa devine automat si a sotiei lui daca actele pe terenul pe care s-a construit casa sunt pe numele meu si al fostului sot??? MULTUMESC ANTICIPAT! |
|
|
|
14-05-2013 |
bilici | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :agent Provident
Fii primul care răspunde
am fost agent provident timp de 5 ani cu contract de mandat, am incasat o suma de 500 lei de la 3 clienti pe care nu i-am depus in totalitate. vreau sa va intreb daca suma am depudus-o imediat cu chitanta, mi s-a reziliat si contractul dar judiciar se poate intampla ceva? |
|
|
|
12-05-2013 |
Rodica Bejan | | Înregistrat: 12-05-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :daca am curatela pot sa numesc pe cineva sa ma inlocuiasca
Fii primul care răspunde
Buna seara, am obtinut curatela pentru mama mea care are handicap grad 1 si am grija de ea, primind si o suma ca insotitor. Daca probleme urgente ma obliga sa ma intorc in orasul in care locuiesc, pot sa "deleg" o alta persoana sa aiba grija de ea? Ce se poate face pentru asta. Va multumesc. |
|
|
|
12-05-2013 |
marian | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :ce trebuie sa fac si ce castig de cauza as avea
Fii primul care răspunde
acum aproximativ 2,6 luni niste indivzi miau spart casa si miau furat ele si mai multe asa ca am ramas fara nici o amintirectronice,un calculator cu toate cu sistem home cinema,dupa 2 ani ia prins ei au fost mai multi,iar unu dintre ei a luat toata fapta pe el,politia spune ca este suma mica si nu le face nimic.eu acum cum sa procedez si ce sa cer,adica ce suma;nu mai spun ca in calculator erau o gramada de evenimente,poze |
|
|
|
08-05-2013 |
|
|
07-05-2013 |
irinel.iovan | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :accident mortal
Fii primul care răspunde
salutare,sa va spun cazul meu. In urma cu cateva zile ma deplasam dinspre localitatea poiana mare inspre localitatea desa ,am intrat in localitate cu viteza de 70km h pe banda mea de mers am observa un grup de persoane,am semnalizat intentia de depasire , am intrat in depasirea grupului de persoane lu un momendat ,mai aveam 5metri pana in dreptul acelui grup,cand mai aveam 3metri ,o persoana cu spatele si cu o gluga pe cap venea inspre mine in fuga,a facut stanga inprejur şi lam lovit lateral in genunchi dupa la arunkat in parbriz decesul sa conştatat la 40min . Am foşt cu masîna la îtp sa se faka o verificare ,a reieşit ca franele nu erau inregula , miau retînut masina de ce? Au acest drept? |
|
|
|
07-05-2013 |
Iancu Maria | | Înregistrat: 07-05-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :Caut un avocat din baroul de avocati Sibiu.
Fii primul care răspunde
Caut un avocat din Sibiu , care sa ma reprezinte in procesul civil pe care doresc sa-l incep, impotriva asociatiei de proprietari, care prin metodele folosite mi-a incalcat drepturile conferite prin legea 230/2007 legea asociatiilor de proprietari. Caut un avocat care a mai avut procese cu asociatile de proprietari. Va rog sa-mi raspundeti. Multumesc. |
|
|
|
03-05-2013 |
Valentin Bocanet | Vizitator | |
| Forum : Litigii Subiect :Evacuare chirias cu contract fara sarcini depuse !
Fii primul care răspunde
Ce solutii are noul proprietar al unei cladiri cu trei nivele pentru a evacua fortat un chirias persoana juridica ce ocupa parterul pe baza unui contract de inchiriere incheiat de vechiul proprietar cu 5 luni inainte de vanzarea cladirii (data vanzarii 5 aprilie 2013) cu valabilitate pana in anul 2015 si cu plata in avans efectuata pentru primele 12 luni in conditiile in care acest contract in momentul vanzarii cladirii nu figura inregistrat nici la fisc si nici generand sarcini in cartea funciara pentru o eventuala stopare a vanzarii ,noul proprietar neagreand prezenta chiriasului in momentul de fata si conditionand plata comisionului datorat agentiei imobiliare care a intermediat vanzarea - cumpararea cladirii de rezolvarea acestui litigiu.Multumesc anticipat si astept cu interes un raspuns concret din partea dvs ! |
|
|
|
02-05-2013 |
florin | Vizitator | |
| Forum : Comercial Subiect :Va rog sa-mi spune-ti daca modelul de contract de prestari servicii contine clauze ilegale.
Subiect :Va rog sa-mi spune-ti daca modelul de contract de prestari servicii contine clauze ilegale.
Fii primul care răspunde
CONTRACT DE PRESTĂRI SERVICII Nr. ....... / ............................. I. PĂRȚILE CONTRACTANTE : 1.1. , numita in continuare„ ”Beneficiar” pe de o parte și 1.2. , în calitate de “Prestator”, pe de altă parte au convenit să încheie prezentul contract de prestări servicii, cu respectarea următoarelor clauze : II. OBIECTUL CONTRACTULUI : Prestatorul se obligă sa asigure Beneficiarului următoarele servicii : 2.1. gestionarea Registrului General de Evidență al Salariaților, în format electronic, de la data intrarii in vigoare a prezentului contract de prestari servicii si pana la data incetarii sau rezilierii acestuia, 2.2. asigură coordonarea între salariați și medicul de medicina muncii, în vederea efectuării analizelor medicale periodice conform legislației în vigoare, 2.3. elaborarea adeverințelor necesare salariaților, 2.4. evidența concediilor de odihnă, concediilor medicale și a concediilor fără plată, 2.5. evidența orelor de învoire și a orelor nemotivate, 2.6. întocmirea actelor adiționale referitoare la modificările contractelor individuale de muncă, după caz, 2.7. întocmirea documentelor de încetare a raporturilor de muncă pentru salariații societății, 2.8. întocmirea diverselor situații, cu privire la salariați, solicitate de Beneficiar. 2.9. verificarea și înregistrarea în statele de plată a certificatelor medicale, 2.10. întocmește si transmite firmei de contabilitate, pe email-ul de corespondenta, declarația unică D_112, 2.11. întocmește si transmite firmei de contabilitate si administratorului pe email-urile de corespondenta statele de salarii si fluturasii de salarii. III. DURATA CONTRACTULUI : 3.1. Contractul se încheie pe perioada determinata de 5 ani, cu incepere de la 18.06.2012 pana la 17.06.2017. 3.2. Cu 60 (sasezeci) de zile inainte de expirarea termenului, contractul poate fi prelungit cu acordul ambelor parti. In caz contrar, contractul va inceta conform prevederilor de la pct. 3.1. IV. PREȚUL ȘI MODALITATEA DE PLATĂ : 4.1. Beneficiarul se obligă să plătească Prestatorului, lunar, suma de ........ lei (...............lei). 4.2. Plata se va face în contul Prestatorului ..............................................................., deschis la ............................, sau cu numerar, în termen de 7 zile lucratoare ale lunii următoare, pentru luna anterioară. V. DREPTURILE SI OBLIGAȚIILE PĂRȚILOR : 5.1. PRESTATORUL SE OBLIGĂ : a) să furnizeze serviciile convenite în condițiile prezentului contract, b) să predea lucrările convenite la timp și în bune condiții, c) să remită Beneficiarului, toate înscrisurile și documentațiile primite de la acesta, d) Prestatorul se obligă sa presteze serviciile pentru Beneficiar în mod onest, cu bună credință şi cu maximul capacităților materiale şi financiare de care dispune, pe durata de valabilitate a contractului de prestări servicii, e) în executarea obiectului prezentului contract, Prestatorul va utiliza capitalul propriu, material şi financiar, fiind astfel exclusă orice obligaţie din partea Beneficiarului de a-i pune la dispoziţie acestuia resursele materiale sau umane de care dispune. f) Beneficiarul nu va avea nici o obligaţie de a deconta Prestatorului cheltuielile de transport şi/sau cazare ocazionate de aducerea la îndeplinire a obiectului prezentului contract de prestari servicii, g) să nu angajeze societatea, fără acordul conducerii societății. 5.2. BENEFICIARUL SE OBLIGĂ : a) să pună la dispoziția Prestatorului datele, informațiile și documentele necesare îndeplinirii obligațiilor asumate de acesta; b) să plătească suma stabilită, în cuantumul, în condițiile și la termenele stabilite prin prezentul contract. VI. FORȚA MAJORĂ : 6.1. Nici una dintre părțile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen sau/și de executarea în mod necorespunzator - total sau parțial - a oricarei obligații care îi revine în baza prezentului contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligației respective a fost cauzată de forța majoră, așa cum este definită de lege. 6.2. Partea care invocă forța majoră este obligată să notifice celeilalte părți, în termen de 5 zile, producerea evenimentului și să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecințelor lui. 6.3. Dacă în termen de 30 zile de la producere, evenimentul respectiv nu încetează, părțile au dreptul să-și notifice încetarea de plin drept a prezentului contract fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune-interese. VII. NOTIFICĂRI : 7.1. În accepțiunea părților contractante, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă, in scris, la adresa/sediul prevăzut în partea introductivă a prezentului contract. 7.2. În cazul în care notificarea se face pe cale poștală, ea va fi transmisă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire (A.R.) și se consideră primită de destinatar la data menționată de oficiul postal primitor pe această confirmare. 7.3. Notificarile verbale nu se iau în considerare de nici una dintre părți. VIII. LITIGII : 8.1. Părțile au convenit ca toate neînțelegerile privind validitatea prezentului contract sau rezultate din interpretarea, executarea sau încetarea acestuia să fie rezolvate, pe cale amiabilă de reprezentanții lor. 8.2. În cazul în care nu este posibilă rezolvarea litigiilor pe cale amiabilă părțile se vor adresa instanțelor judecătorești competente. IX. CLAUZA DE CONFIDENȚIALITATE : 9.1. Părțile se obligă să păstreze confidențialitatea datelor, informațiilor și documentelor pe care le vor deține ca urmare a executării clauzelor prezentului contract pe o perioadă de 5 ani chiar și după încheierea valabilității prezentului contract . 9.2. Prestatorul va folosi informațiile obținute de la societate sau salariați numai în scopul luării unor decizii cu privire la executarea prezentului contract, fiind ținute să nu le utilizeze în nici un alt scop. X. ÎNCETAREA SI REZILIEREA CONTRACTULUI : 10.1. Contractul de prestari servicii inceteaza de drept la termenul pentru care a fost incheiat si prevazut la cap. III alin. 3.1. 10.2. Contractul de prestari servicii inceteaza de drept la intrarea in faliment a uneia dintre parti. 10.3. Prestatorul sau Beneficiarul pot rezilia contractul de prestari servicii, inainte de termen, doar in cazul in care cealalta parte nu si-a indeplinit vreo obligatie asumata, prevazute la cap. V alin. 5.1. si 5.2. 10.4. Beneficiarul va putea rezilia unilateral contractul cu o notificare scrisa de 120 de zile anterioara datei rezilierii, mai devreme de data expirarii acestuia, platind o despagubire lunara de 3.000 (treimiilei), pentru fiecare luna ramasa pana la implinirea celor 5 ani de contract. Exemplu detaliat : in situatia in care, beneficiarul doreste sa rezilieze unilateral contractul de prestari servicii cu 6 luni inainte de expirarea termenului prevazut la cap. III alin. 3.1., calculul despagubirilor va fi 6 luni * 3.000 lei / lunar = 18.000 lei. 10.5. Partea care invocă o clauză de încetare a prevederilor prezentului contract, va notifica in scris, celeilalte părți cu cel putin 120 zile înainte de data la care încetarea urmează să-și producă efectele. 10.6. Beneficiarul, indiferent de clauza de încetare unilaterala a prezentului contract, altele decat cele prevazute la cap. X alin. 10.3, are obligația să plătească Prestatorului contravaloarea serviciilor deja prestate si a despagubirilor prevazute la alin. 10.4., în virtutea clauzelor acestuia. 10.4. Prevederile prezentului capitol nu înlătură răspunderea părții care, din culpă, a cauzat încetarea contractului. XI. CLAUZE FINALE 11.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act adițional încheiat între părțile contractante. 11.2. Prezentul contract, reprezintă voința părților și înlătură orice altă înțelegere verbală dintre acestea, anterioară sau ulterioară încheierii lui. 11.3. În cazul în care părțile își încalcă obligațiile, neexercitarea de partea care suferă vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea întocmai sau prin echivalent bănesc a obligației respective nu înseamnă că ea a renunțat la acest drept al său. 11.4. Prezentul contract care cuprinde 5 (cinci) pagini, a fost încheiat într-un număr de 2 (două) exemplare, astăzi, ...................... PRESTATOR BENEFICIAR Reprezentat de Reprezentat de ADMINISTRATOR, |
|
|
|
30-04-2013 |
Andreea | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :Munca in detentie in regim deschis. Rog raspuns.
Fii primul care răspunde
Buna ziua, Poate un detinut care are o condamnare de 1 an cu executare pentru condus cu permisul suspendat , regim deschis(prima fapta) sa presteze munca la acelasi angajator pe care l-a avut pana in momentul incarcerarii? Daca da, in ce conditii? Ce trebuie sa faca? Trebuie sa depuna el sau angajatorul cerere? Mentionez ca angajatorul doreste sa il reagajeze cat mai repede. Va multumesc anticipat. |
|
|
|
27-04-2013 |
George Mic | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :cum se poate revoca un acord dat unui vecin
Fii primul care răspunde
Buna ziua, Am facut greseala de a da acordul de functionare pentru un magazin cica alimentar care functioneza in apartamentul vecin. Insa acest magazin asa-zis alimentar s-a transformat intr-un adevarat birt pe a carui "terasa" adica la intrarea in apartemantul respectiv se consuma alcool (in public), se fumeaza si se sta la taclale pe un ton foarte ridicat (incerc sa ma exprim frumos si sa nu zic ca se zbiara ca la usa cortului). Intrebarea mea este cum pot revoca acordul dat pentru ca cu magazinul ce functioneza acum nu voi mai avea prea curand proleme politia le da amenzi aproape zilnic, sanepidul saptamanal iar o clientele vasta nu prea au deci vor inchide (ma gandesc) cat de repede, insa pe mine m-ar inresa sa nu se deschida alta "bodega" cu titlul magazin alimentar ... ce mai m-ar interesa sa nu se mai deschida nimic .... nu mai vrea sa am surprize. Va multumesc anticipat. |
|
|
|
25-04-2013 |
laura | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :contract vanzare cumparare habitat viager
Fii primul care răspunde
buna seara , am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta : am un contract vanzare cumparare de la parintii mei facut acum 16 ani ;amandoi cu habitatie viagera pana la moarte ; tata a murit mama nu ; pe contract mai apare o persoana care e ruda cu mine ( fara sa purtam acelasi nume ) DAR ARE CERTIFICAT DE HANDICAP DE GRAD 1 la fel cu drept de habitatie viagera ; problema mea e urmatoarea VREAU SA SCOT ACEASTA PERSOANA de pe contract cum as putea proceda daca ea nu are discernamant ce pasi sunt de urmat ; multumesc anticipat |
|
|
|
22-04-2013 |
angi | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :teren mai mare ca in acte
Fii primul care răspunde
Am cerut de la Primarie, Certificatul de Urbanism in vederea anexarii la casa a unei constructii, avand nevoie de documentatia cadastrala, terenul pe care il detin din 1974 e mai mare decat in actul de proprietate. Diferenta de teren provine din ingradirea unei bucati de teren din spatele curtii in 1974. Acel teren fiind inainte un maidan, toti vecinii au luat cate o bucata la vremea respectiva, nu am stiut sa facem cerere la primarie pentru a intra in proprietatea lui, vecinii in schimb au facut iar acum sunt cu totii proprietari. Mentionez ca am in inchiriere o parte din acel teren ( 10m²) dar cei de la cadastru mi-au spus ca sunt in jur de 40m² teren al Primariei. Deoarece ingrijesc acest teren de 39 de ani,as dori sa intru in proprietate terenului asa cum au intrat si vecinii mei, dar nu stiu ce sa fac, iar vecinii nu spun cum au reusit sa se improprietareasca |
|
|
|
18-04-2013 |
gabi | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :plangere inventata de anchetatori
Fii primul care răspunde
EBuna seara, Am o mare nedumerire:lucrez la aeroport in cluj si in urma cu vreo 2 luni am dat 2 declaratii cu privire la disparitia unor bunuri din niste bagaje ale pasagerilor.intrebare mea este:pot organele de politie sa inventeze plangeri? |
|
|
|
18-04-2013 |
kinga | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :concesiunea bunurilor din proprietate privata
Fii primul care răspunde
Buna De exemplu: Exista un teren in prorietate privata a primariei X. Primaria X incheie un contract de concesiune cu o persoana fizica,iar acesta din urma vrea sa construiasca o constructie oarecare pe acest teren. Intrebara mea: - care reglementeaza acest contract: OUG 54/2006 sau legea 50/91 art 13? -se poate realiza incheierea contractului fara licitatie publica? Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_360237/concesiunea-bunurilor-din-proprietate-privata-a-statului.html#ixzz2QptZt2KA Follow us: Avocatnetro on Facebook |
|
|
|
|