|
Start ◄ 105 106 107 108 ► Final |
08-08-2013 |
Ralu | | Înregistrat: 08-08-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :accident munca
Fii primul care răspunde
Buna ziua. Tatal meu a lucrat timp de 2 ani in constructii, fara contract si fara protectie. Luna trecuta a avut un accident si a cazut de la inaltime,acel accident fiindu-i fatal,el pierzandu-si viata. In urma decesului tatalui meu,am ramas eu cu mama mea care nu avem nici un venit,eu fiind inca la scoala,iar ea casnica. Ce despagubiri putem primi de la patron sau ce putem face pentru a fi despagubite? Ce drepturi avem? Va rog ajutati-ma! Multumesc! |
|
|
|
04-08-2013 |
andreimorovan | | Înregistrat: 04-08-2013 Mesaje: 2 Locaţie: | | |
| Forum : Drept penal Subiect :Problema delicată a unui agent de securitate care nu s-a mai confruntat cu o situație de acest gen.
Subiect :Problema delicată a unui agent de securitate care nu s-a mai confruntat cu o situație de acest gen.
Fii primul care răspunde
Bună ziua Mi-am efectuat serviciul de pază la un șantier în lucru unde aveam în pază 4 bucăți de x bun(să zicem pachet) în pază directă de către beneficiar.În una din serviciile mele a dispărut un bun ce a fost cumpărat ulterior de firma de pază la 1 zi de la producerea evenimentului, eu exprimându-mi acordul verbal încă de prima dată de a achia contravaloarea bunului acuma în 10 când este ziua de slar, adică să mi se rețină contrvaloarea bunului cumpărat la salar.Am preluat serviciul cu această neregulă de la colegul meu cu care am un conflict și este favorizatul paronului și managerei deoarece pârăște tot ce se întâmplă în post, urmând ca acesta să mă schimbe în seara aceea.Am verificat bunurile în pază doar din ochi, eu având repere(semne puse) care nu erau atinse.Am constatat lipsul după ce am verificat fizic bunurile aflate în pază directă la circa 10 minte după plecarea acestuia și după ce am semnat procesul verbal de predare-primire post(înnainte de va verifica bunurile), apoi la predarea serviciului am scris cantitatea reală de bunuri(3 în loc de 4 cât a scris mincinos acesta) aflat în pază, asta din onestitate.Pe tura mea nu a umblat nimeni la acele bunuri. 1. Dacă firma de pază a anunțat poliția telefonic sau sesizare scrisă imediat de producerea acestui eveniment eu trebua să fiu chemat la declarații/audieri imediat, având în vedere că evenimentul s-a produs în urmă cu aproximativ 10 zile? 2.De ce sancțiunsunt pasibil din partea poliției în urma acestui eveniment.Cazierul îmi va fi pătat precum și atestatul îmi va fi suspendat? 3. Dacă în urma „ordonării" telefonice către un comisar din poliție ca să mi se facă adresă(nu am idee ce este asta der de bine nu poate fi), comisar cu care firma de pază are relații bune(un fel de pile) de către managera firmei de pază ca act de răzbunare sau șantaj(dacă poate fi considerat așa) la 10 zile de la producerea evenimentului,(eveniment ce nu a fost consemnat într-un raport de eveniment nici de mine nici de colegul ce m-a schimbat), că i-am reclamat la ITM ca urmare a unui lititgiu de muncă rezultat din încalarea drepturilor salariale și altor drepturi rezultate din c.i.m încheiat cu firma, poliția îmi mai poate face vreun rău, mai ales că nu am fost cercetat disciplinar și nici nu am fost convocat până în prezent la vreo comisie de disciplină în cadrul firmei de pază? 4. În cazul prezentat mai sus poate fi vorba de șantaj, și dacă da ce ar trebui să fac pentru a-i pedepsi pe cei în cauză și cât ar costa un astfel de proces(dacă este cazul) și ce trebuie să fac? 5.Pentru un litigiu de muncă, pantru a-mi recupera banii pe care au refuzat firma de pază să mi deie unde trebuie să mă duc pentru a ataca în instanță firma de pază și a-mi recupera prejudiciul material cauzat de această firmă de pază? 6.În cazul în care voi fi cercetat de poliție, fima de pază poate să îmi rețină salarul datorat pe luna trecută precum și banii de concediu datorați fără ca o instanța de judecată să dispună acest fapt? Dacă refuză îmi plătească salarul ce șanse am să îi oblig în instanță să facă acest lucru? 7. În această situație pot fi acuzat de neglijență în servici și dacă da de ce sancțiuni sunt pasibil, având în vedere că nu am cazier și nici nu am mai fost cercetat de poliție până acum? Mulțumesc anticipat |
|
|
|
02-08-2013 |
Marian Stoichescu | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :functionari publici
Fii primul care răspunde
Am intocmit o documentatie cadastrala pe o suprafata mai mare decat in actele de proprietate, conform ordinelor in vigoare la data respectiv, cu proces verbal de vecinatate si toate piesele ce trebuia sa contina dosarul, documentatia a fost avizata de OCPI si intabulata in Cartea Funciara. Nu sunt si nu am fost functionar public.Sunt persoana fizica autorizata.Procurorul DNA imi da inceperea urmaririi penale-Abuz in serviciu contra intereselor publice, prev. de art.13_2 din Legea 78/2000 rap.la art.248 C.p. comb. cu art.248_1 C.p.Este corecta aceasta rezolutie? |
|
|
|
01-08-2013 |
Ana | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :titlu de proprietate
Fii primul care răspunde
Buna ziua! Problema mea este legata de un titlu de proprietate obtinut de unchiul meu pe casa si terenul ce apartinea parintilor matusii. Am inteles ca el fiind ginere (deci neexistand un grad de rudenie cu proprietarii) numai prin uzucapiune l-ar fi putut obtine si in cazul acesta avea nevoie de o hotarare judecatoreasca (un just titlu). Cert este ca nu a avut nicio astfel de hotarare si primaria i-a acordat titlul dupa revolutie atunci cand toti romanii au primit titluri de proprietate probabil pentru ca el platea taxele si deci pe el il aveau in evidenta acolo. La un moment dat unchiul a facut un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu niste vecini. Nu pot sa va zic cata "grija" le-au acordat lui si matusii vecinii "altruisti". Atat de multa grija incat la scurt timp a murit el si mai apoi ea. Desi se purtau ingrozitor cu ea (nu-i dadeau mancare, ii luau banii pe care ii primea ca pensie, etc.) ea nu a vrut sa intoarca actul de vanzare-cumparare. Avea retard mental din nastere si s-au folosit de asta pentru a o ameninta ca daca anuleaza actul le va plati sute de milioane de lei. Eu vreau sa stiu daca acum tatal meu (care e var primar cu sotia unchiului) poate sa ceara in instanta anularea titlului de proprietate. Avand in vedere ca deja exista si acel act de vanzare-cumpare cu clauza de intretinere se complica lucrurile? |
|
|
|
31-07-2013 |
moraru brindusa | | Înregistrat: 31-07-2013 Mesaje: 2 Locaţie: | | |
| Forum : Litigii Subiect :notificare prin care trebuie sa platesc restanta la un credit ipotecar
Fii primul care răspunde
in anul 2007 am facut un credit ipotecar pt un apartament cu 3 camere in cfh am luat atunci 60.000 cfh nestiind ca in citiva ani cfh se va dubla iar rata de la 900 va deveni 1800 din cauza cresteri nu am mai putut plati lunar rata si am ajuns restanta .Desi si la ora actuala duc o parte din rata banca mia trimis notificare in care imi comunica in cazul in care in cinci zile nu platesc restanta trece la executare silita si imi scoate casa la licitatie .am cerut o esalonare a restantei dar nu au fost deacord .spuneti ce sa fac mentionez caci am doi copii si momentan sint singura salariata sotul aplecat din tara pt a redresa situatia .astept un raspuns .va multumesc |
|
|
|
30-07-2013 |
cipispe | | Înregistrat: 30-07-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Drept penal Subiect :Cum pot verifica desfasurarea unei cercetari penale in cazul unui furt din locuinta.
Subiect :Cum pot verifica desfasurarea unei cercetari penale in cazul unui furt din locuinta.
Fii primul care răspunde
Expunerea cazului: Varul meu, cu antecedente penale (si cu probleme psihice, fiind chiar internat), alcoolic, are casa in aceeasi curte cu casa mamei mele. In repetate randuri, individul a amenintat cu acte de violenta (insotit de diverse arme albe), fara motiv, pe mai multi oameni in varsta (unchi, matuse, parintii mei) si pe mine. Recent, in timp ce nu era nimeni in casa, a intrat pe geamul de la bucatarie si a furat diverse obiecte, pe care ulterior le-am gasit ascunse in curte. Am chemat politia, am dat declaratii (eu, mama, 2 matusi) cu privire la situatie si amenintarile anterioare. Politia si-a facut datoria, zic eu destul de bine, insa am auzit diverse zvonuri care ridica niste semne de intrebare: se spune ca varul meu ar fi in combinatie cu niste infractori din zona (hoti de lemne din padure, spargatori de locuinte) care ar avea cunostinte la postul local de politie si este posibil ca politistii respectivi sa nu isi faca datoria si sa faca pierdute declaratiile. Vreau sa subliniez ca a venit si un criminalist care a luat amprentele. Dupa retinerea infractorului politia l-a eliberat, pe motiv ca nu il poate retine in arest preventiv 29 zile, ca nu il poate incadra la art.209 (pt ca e vorba de furt din locuinta comuna etc) Intrebare Cum pot verifica daca politistii si-au facut datoria si infractorul primeste ceea ce merita, adica maxim ani de puscarie? |
|
|
|
27-07-2013 |
nena | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :Contract de voluntariat
Fii primul care răspunde
Buna seara. Ma confrunt cu o problema a fiicei mele si am nevoie de o indrumare. Fiica mea in varsta de 19 ani a facut dans sportiv de performanta timp de 10 ani la un club din bucuresti cu o singura antrenoare.In luna aprilie a informat-o ca vrea sa se retraga din spectacolele pe care le sustinea pe baza unui CONTRACT DE VOLUNTARIAT chiar daca era platita lunar. Dupa 1luna a aparut aportunitatea de a dansa pt o enisiune TV. Din acel moment antrenoarea a anuntat-o ca au incheiat colaborarea (ea si partenerul ei) dar nu le-a mai dat banii pentru perioada pe care a mai lucrat-o (1200 lei/pers). Cum isi poate recupera bani atat ea cat si partenerul ei. Care este metoda legala? Din cate stiu antrenoarea incasa sume mari. |
|
|
|
26-07-2013 |
sorin | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :gratar
Fii primul care răspunde
Bunã ziua ! Locuim intr-un cartier privat de blocuri , iar la un metru de geamul nostru , precizând cã stãm la parter , s-a construit ilegal , un grãtar din cãrãmidã , ceea ce ne deranjeazã pentru cã nu suportãm doar fumul ci si petrecerile date de un grup de vecini din scarã. Am fãcut sesizãri la politie si la politia comunitarã , dar nu s-a rezolvat nimic spunând cã este proprietate privatã. cã acest grãtar nu are nici un fel de Mentionez autorizatie. Vã rugãm , dati-ne un sfat , cum am putea sã dãm jos acest grãtar . Vã multumim |
|
|
|
25-07-2013 |
zizeee | | Înregistrat: 25-07-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Drept penal Subiect :Salut.Am dat o masina la cineva sa o vanda,el nu mia mai dat nici bani nici masina/Ajutati-ma va rog
Subiect :Salut.Am dat o masina la cineva sa o vanda,el nu mia mai dat nici bani nici masina/Ajutati-ma va rog
Fii primul care răspunde
Cateva luni in urma am imprumutat o suma de bani la cineva iar acesta mia lasat in garantie o masina neinmatriculata. Am facut doar un contract scris de mana. Apoi persoana la care am dat imprumutul nu sa mai gasit. Urmand ca vroiam sa vand masina, si am dat nepotului meu absolut toate actele inclusiv actul scris cand am imprumutat banii. El a vandut masina nu stiu unde si cui,..apoi mia spus ca i sa luat masina de politisti... Acuma am depus plangere asupra lui pt abuz de incredere. Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot face in cazul asta ?? Si daca i se poate face cv... Multumesc |
|
|
|
23-07-2013 |
bob margeluta | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :precontract de vanzare cumparare
Fii primul care răspunde
an anul 2004 an preuna cu mama mea bob maria am facut un precontract de vanzare sii cumparare fratelui meu care an urma unei antelegerii nu ni sa platit nici un leu din valoarea tertenuluicare a fost facut la un notar pe terenul an cauza fratele si a conbstruit o casa pre contract numele sotiei este gresit ,iar acum santem an tribunal .TERENU AN CAUZA CAND SI A ANCEPUT CASA NU ERA ANTABULAT NICII SCOS DIN DIVIZIUNE DAR TOTUSII ARE AUTO RIZATIE DE CON STRUCTIENOI CA PROMITENTE CE TREBUOIE SA FACEM CA AM ANTELES CA UN ASEMENEA PRE CONTRACT ARE VALABILITATE 6 LUNII TERENUL ARE SUPRAFATA DE 1000M2 ACESTIA NU AR TREBUI SA SE AMPARTA LA 3 .VA MULTUMESC ANTICIPAT |
|
|
|
23-07-2013 |
TOLBARU SAVU | Vizitator | |
| Forum : Pensii Subiect :POT CUMULA PENSIA CU VECH. INTEGR. SI LIM. DE VARSTA CU SAL autoritatea de supravegehere financiara
Subiect :POT CUMULA PENSIA CU VECH. INTEGR. SI LIM. DE VARSTA CU SAL autoritatea de supravegehere financiara
Fii primul care răspunde
am lucrat in prelucrarea uraniului si din '99 sunt pensionar, cu vechime integrala si limita de varsta. din anul 2007 sunt salariat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, transformata prin reorganizare in Autoritatea de Supraveghere Financiara. In aceste conditii pot beneficia de cumul salariu si pensie avand in vedere ca ASF nu este bugetara? astept cu interes raspuns, multumesc, cu stima,stolbaru |
|
|
|
22-07-2013 |
lumy14 | | Înregistrat: 22-07-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Divort Subiect :hotarare partaj dupa divort
Fii primul care răspunde
buna ziua,as avea o problema si nu stiu cum as putea-o rezolva.Deci:am fost casatorita si am primit de la parinti casa cu act de vanzare-cumparare(nu mostenire) purtand numele fostului sot,am divortat intre timp si mi-au revenit in intretinere copii,dupa procesul de partaj mi-au revenit mie casa si terenul si lui sa ii platesc o suma(fiind o parte din valoarea casei),el locuieste inca in casa ce mi-a revenit mie,momentan nu am sa ii dau toti bani,pe parcurs ii dau,dar as vrea ca sa il dau afara din casa chiar de nu i-am dat bani...in hotarare nu spune caci cand termin de dat bani poate sa plece....si nu pot sa ii dau acum ptr ca mai am un proces cu el pentru pensia alimentara care nu mi-a platit-o niciodata si s-a cam adunat cam aproape aceeasi suma care tre sa i-o dau io lui...AS VRE SA STIU DACA POT SA IL DAU AFARA CHIAR DE NU I-AM ACHITAT BANI???MULTUMESC ANTICIPAT!!! |
|
|
|
22-07-2013 |
maricica | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :inchiriere teren primarie
Fii primul care răspunde
buna ziua as dori si eu sa stiu cum pot face o persoana din punct de vedere legal sa-mi cedeze un teren pe care dumnealui il are deja inchiriat de la primaria galati dar pe care nu are nici o constructie insa nu este de acord a-mi ceda contractul de inchiriere pe cale amiabila va rog frumos raspuns multumesc |
|
|
|
22-07-2013 |
giulia89 | | Înregistrat: 22-07-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :Tutela
Fii primul care răspunde
Buna ziua in urma cu 4 ani si ceva am avut divortul de fostul ot eu avand varsta de 19 ani cu care am o fetita in varsta de 6 ani,ceea ce e sunt complet distrusa este ca nu mi-am vazut fetita de aproape 3 ani ,la tutela eu nu am avut avocat el avusese ca avocat pe fata patronului unde muncea eram tanara avocata lui mi-a spus "Iulia lasa fata la el pana terminati tribunalu e mai bine pentr-u fata" e si eu proasta am crezut ca asa este o fi mai bine ca fata sa stea la el pana la finalizarea tribunalului. A castigato el pe baza ca eu nu aveam un loc de munca stabil desi aveam ok "la negru" si nici un domiciliu...Ok dar el era la fel ca mine nu loc de munca nu domiciliu. Bun acuma de 3 ani are o concubina Ea la randul ei are o fetita ori de cate ori il sun,nu imi raspunde si imi trimite mesaje sa nu il mai deranjez,imi vreau fata inapoi fetita mea traieste in niste conditii de groaza,ma doare sufletu sa stiu ca este o straina langa ea care mai are o fetita,va rog ajutati-ma sa stiu ce pot face sa imi iau fata inapoi? Nu am mai vazuto de atata timp nici macar un "La Multi Ani"de ziua ei nu am putut macar sa i spun,sunt disperata nu cer statului si legii Romane bani s-au imposibilu ci Doar copilu meu inapoi ceea ce ei au profitat de simplu fapt ca eu nu mi-am permis avocat si ca nu cunosteam legea.Ajutati-ma va rog |
|
|
|
22-07-2013 |
A.Daniel | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :stabilire pensie alimentara copil -concubinaj
Fii primul care răspunde
Buna ziua, Am fost impreuna, pana saptamana trecuta, cu o femeie, cu care traiesc in concubinaj de aprox. 6 ani si avem impreuna un baietel de 2 ani si 10 luni . Saptamana trecuta in urma unor neintelegeri, m-a dat afara din apartament , acesta fiind al ei, cumparat prin programul prima casa, acum 3 ani. Care este procedura si calculul pentru acordarea pensiei alimentare ? Pot cere un test de paternitate, in vederea acordarii pensiei alimentare ?(Copilul este declarat pe numele meu) Mentionesc ca bunurile electrocasnice(masina de spalat, aragaz, frigider, aer conditionat) sunt ale mele. Cum pot sa imi recupesc aceste bunuri in cazul in care n-o sa vrea sa-mi dea voie sa le iau? Cu multumiri, A.Daniel |
|
|
|
19-07-2013 |
paleroc | | Înregistrat: 19-07-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Litigii Subiect :Factura Vpdafone
Fii primul care răspunde
Buna ziua! As dori cateva sfaturi in legatura cu o factura telefonica neplatita. Factura a fost emisa in 09.2008 si din pacate din motive financiare nu am putut sa o platesc. Datoria a fost transmisa unei firme de recuperari cu care am discutat si unde am platit jumatate de datorie(2009).Din pacate de atunci nu am mai platit si nici ei nu au mai trimis nici o somatie.De patru luni insa au inceput sa retrimita somatii spunand ca au mai trimis si in ultimii ani(lucru care nu s-a intamplat). Ce este de facut?Tin sa precizez ca in acest moment nu lucrez si nu am nimic pe numele meu. multumesc mult O zi buna |
|
|
|
19-07-2013 |
iordache sandica | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :o actiune de partaj din 2008
Fii primul care răspunde
Buna ziua,numele meu este Iordache Sandica si as dori sa stiu daca mai este valabil o partajare a bunurilor din 2008,mai egzact am fost casatorita 2 ani dupa care am divortat.In timpul casatoriei de 2 ani s-a construit o casa si s-a cumparat un autoturizm. Autoturizmul cu bani jos,iar casa cu o parte din bani care i-am avut, iar o parte cu un credit de la banca,la care creditul a ramas sa il plateasca el pana in 2014. La care mie fostul meu sot nu a vrut sa i-mi dea nimic,nici din bani de la nunta nici de la masina nici de la casa,el a ramas cu tot,mie nici macar 5 lei nu mi-a dat. As dori sa stiu daca am vro sansa dupa atatea anii sa recuperaz ceva,in afara faptului ca nu am nici un act de la casa ca eu nu am fost trecuta in actele casei care s-a constru. Imobilul se afla in comuna Draguseni Jud Suceava. Va multumesc |
|
|
|
19-07-2013 |
vali | | Înregistrat: 19-07-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :abandon familial
Fii primul care răspunde
buna as vrea sa stiu daca in urma cu cinci ani femeia cu care traiesc sia lasat copilu de doua luni in romania cu tatal lui si a plecat dupa care a fost sesizata protectia copilului dar copilu a ramas tot la tata,as vrea sa stiu daca isi mai poate lua copilu dupa cinci ani sau macar sai plateasca pensie alimentara si sal vada? |
|
|
|
18-07-2013 |
marcel cosmin | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :Transportator care imi incarca marfa,platesc transportul iar marfa nu mai ajunge la destinatie.
Subiect :Transportator care imi incarca marfa,platesc transportul iar marfa nu mai ajunge la destinatie.
Fii primul care răspunde
Buna ziua, Numele meu este Marcel Cosmin si sunt dezamagit total de cea ce se intimpla. Acum trei ani am intilnit o firma transportatore din Romania,locatia mea fiind in Spania,discutind cu dispecerul in Romania a spus ca ma costa jumate de camion 900euro,precizez camion 7,5tone. Ok,a venit in Spania fiind incarcat jumate din camion,am incarcat bunuri in valoare estimative 50000euro,soferi praf,nu stiau nici sa schimbe diagram. Am platit transportul,am primit un CMR cu datele de incarcare/descarcare dupa care nu am mai stiut nimic de Marfa. Dupa o saptamana primesc un email,o hartie scanata si scrisa de mana,in cazul in care nu platesc o anumita suma nu imi voi recupera Marfa. Am incercat omeneste sa discut telefonic,avovat.nimic. Am luat un avocat,a deschis proces dar din pacate nici in momentul de fata nu am Marfa si pe deasupra eu sunt de vina. Cauza,sa rupt o roata la camion in Germania din cauza incarcaturi. Va rog,care este parerea dumneavoasta. Va multumesc. |
|
|
|
17-07-2013 |
Constantinescu Pual | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Pensie copii orfani de mama
Fii primul care răspunde
Fosta mea sotie si mama a celor 2 copii (5 ani si 7 ani) avuti impreuna a decedat (s-a sinucis). Ea s-a recasatorit, dar nu a mai avut si alti copii. Dansa a fost angajata cu carte de munca. Intrebarea mea este daca se poate beneficia de o pensie pentru copii si daca se poate unde trebuie sa merg pentru a ma indruma despre actele necesare? |
|
|
|
|