|
Start ◄ 105 106 107 108 ► Final |
03-10-2013 |
popescu_elena | | Înregistrat: 03-10-2013 Mesaje: 3 Locaţie: | | |
| Forum : Dreptul muncii Subiect :lamurire privind calitatea de asigurat absolvent facultate iulie 2013 fara venituri?
Subiect :lamurire privind calitatea de asigurat absolvent facultate iulie 2013 fara venituri?
Fii primul care răspunde
Sunt absolvent facultate promotia iulie 2013 si va rog sa-mi spuneti cum pot beneficia de calitatea de asigurat la sanatate, in continuare, in situatia in care in momentul de fata nu sunt angajat. Deasemenea m-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i fac si ce acte mi-ar fi necesare in vederea incheierii unui contract cu Casa de sanatate, daca aceasta este solutia ( adeverinta de la facultate ca am absolvit in acest an sau merge si o copie dupa diploma de licenta pe care e trecuta data, etc.?) |
|
|
|
03-10-2013 |
Adrianna | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Penalitati plata chirie din 2008, locuinta 2 proprietari?!
Fii primul care răspunde
Va rog daca ma puteti ajuta, cu sfatul unui expert intr-o problema juridica. In anul 2000 am primit o locuinta de la stat, pentru care am platit chirie pana in 2007. In 2007 locuinta a fost pusa in posesia proprietarului, care si-a intabulat-o, si a platit impozit statului din acel moment. Ulterior, pana la momentul PV de predare primire cu proprietarul, respectiv in martie 2008, serviciul fond locativ imi cere chirie si penalizari pt acea perioada, desi exista deja un proprietar al locuintei, platea impozit si mai mult, eu nu am semnat sau cerut nimic pentru vre-o prelungire ca si chiriasa. VA rog, sa ma ajutati cu un sfat. |
|
|
|
02-10-2013 |
adrian | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :se poate invalida un contract imobiliar?
Fii primul care răspunde
Buna ziua, intrebarea mea este daca se poate anula un contract cu o agentie imobiliara pe motiv ca datele personale(ale cumparatorului in cazul meu)sunt gresite? Mai exact agenta mi-a gresit 2 cifre din cnp. Multumesc p.s. mi-au calculat penalitatile din ziua semnarii contractului cu ei desi eu am semnat contractul de vanzare cumparare la 2 luni dupa. |
|
|
|
02-10-2013 |
Cristina | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :contestatie la titlu executoriu-pe noul cod civil
Fii primul care răspunde
Buna ziua, Am o intrebare-daca imi puteti raspunde. Am facut anul acesta o contestatie la executare in acelasi timp am solicitat pe ord.presedintiala si suspemdarea executarii silite platit cautiunea aferenta. Actiunea de suspendare mi s-a admis insa actiunea de contestatie la executare s-a respins pe motivul\" exceptiei tardivitatii introducerii actiunii\", am invocat exceptie la titlul executoriu la intinderea,intelegerea si aplicarea lui, contestatnd insusi titlul executoriu.Contestatia la titlu pe exceptie se poate depune ca si termen din cate stiu pe toata perioada de prescriptie a inceperii executarii silite, de ce mi s-a respins pe tardivitate, pe fond nu s-a discutat absolut nimic, de la primul termen partea adversa a depus intaminare si s-a lasat la al doilea termen in pronuntare dosarul meu.Precizez ca nu am inca comunicarea cu motivarea hotararii dar doresc sa fac recurs-cu casarea hotararii si retrimiterea spre rejudecare a cauzei, consider ca am motivele necesare, Ce puteti sa imi spuneti? Multumesc. Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/cont%7Cmpsview/id_781594/intrebare.html#ixzz2gYb5HkbU Follow us: Avocatnetro on Facebook |
|
|
|
29-09-2013 |
| | Înregistrat: 08-09-2025 Mesaje: 0 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :CAZ PARTAJ BUNURI COMUNE COMPLICAT
Fii primul care răspunde
In anul 2010 cer partajare bunuri comune pe cale separata de divort, divortul fiind pronuntat irevocabil inainte. Toate bune si frumoase prima instanta imi da castig de cauza pe probe concludente . Supuse partajului sunt doua imobile unul dobandit in timpul casatoriei celalalt de la bunicul meu. Paratul a avut doar 3 luni loc de munca , iar pe intreg parcursul casatoriei numai eu am intretinut familia, imobilele prin munca mea exclusiva. Prima instanta a apreciat ca imi revine cota parte 90% din casa bunicilor mei si 50 la suta din casa dobandita impreuna atribuindu-mi ca sa mai buna si mai mare ca valoare , iar celalalt imobil paratului stabilindu-i sulta. Se da sentinta eu nu fac recurs am zis e bine imi convine conditiile fiind bune atat pentru mine cat si pentru minora aflata in custodia mea. Paratul a facut recurs si fara probe , fara nimic doar cu o avocata, despre care ulterior recursului transformat de acea instanta in apel , am aflat ca este nasa judecatorului din complet care a judecat cauza si normal paratul a castigat m-am trezit cu un credit rasarit peste noapte in masa partajabila plus luata in considerare o chitanta facuta peste noapte care se pretindea un schimb de case refritor la imbilul atribuit mie desi pe acel imobil exista un act d evanzare cumparare incheiat la notar in acre clar se stipuleaza ca s-a dat o suma e semnat totul autentic. Am zis doamne unde ma aflu ce mi-au facut astia . Am avut cale de atac la Curtea de Apel , acolo Curtea a casat imediat decizia tribunalului si a dat cu rejudecare la acelasi tribunal am zis ahh e bine dar nu acolo fratlor ca ma nenorocesc astia iar nevinovata. Am facut sesizare la CSM despre faptul ca avocata este ruda cu judecatorul care a judecat cauza si desi stia nu a fost susbstituita din dosar si nici judecatorul nu s-a abtinut CSMul imi da raspuns favorabil raspuns pe care il atasez la cererea mea catre INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE de stramutare. Inalta curte imi admite cererea si imi da cauza la alt tribunal. Trebuie sa mentionez ca Curtea de Apel a cerut probatorii sa se administreze martori interogatoriu inscrisuri pentru parat sa dovedeasca si a mai constatat ca eu am contributie exclusiva la dobandirea bunurilor. Ajungem la tribunalul desemnat in urma stramutarii se admit probele i-au cerut martori am zis ca aduc si eu daca am sa probez inca o data ce am probat in 3 instante . Vine ziua cu probatoriile apelantul parat aduce martori doi dintre ei aceeasi care au ami depus marturie automat instanta nu le aproba sa mai depuna marturie plus unul care nu mai depusese marturie . Se audiaza martorul lui prima oara martor care declara in marturie ca nu e adevarat nimic ca nu a existat schimb de case (atentie acest martor semnase pe chitanta plus ca apelantul a mai adus o chitanta in care se stipuleaza o vanzare a imobilului pretins dat la schimb de data asta deci credeti-ma ca nu mi-a fost dat sa vad asa ceva)ca acea casa nu apartine nicidecum fostei soacre in toata marturia a declarat invers sa ajute apelantul avocata apelantului in timpul amrturiei s-a scuzat si a is ca ea iese din sala , presedinta de complet a pufnit in ris in timpul marturiei i-am dat dreptate saraca mi-am zis nu are nici o vina ca acest caz este pe capul ei din cauza altora. A venit si randul martorului meu nimeni altul decat nasul de cununie care ne-a cununat care a declarat ca imobilul a fost achizitionat exclusiv cu bani si nu a fost nici un schimb de case deoarece am avut bani in urma nuntii organizate de tatal meu unde au participat 100 familii si s-au castigat multi bani, a declarat ca numai eu am muncit ca bunicii mei au fost intretinuti din veniturile familiei mele si ale lor avand pensie, ca eu mereu am avut venituri fapt constatat si de Curtea de Apel dealtfel. Eu cer sa se mentina sentinta de la prima instanta si respingerea apelului ca inadmisibil, nefondat, neintemeiat. S-a mai dat un termen din cauza creditului facut in nume propriu de el credit despre care exista un contract in acre exista numai semnatura lui, deoarece banca nu a raspuns afirmativ instantei cand au cerut dosarul. AM zis ok hai inca un termen ca si asa am intind de 3 ani ca sa ce? Astept pareri . Ce sanse am sa se pastreze sentinta de la prima instanta. |
|
|
|
28-09-2013 |
dangrig | Vizitator | |
| Forum : Dreptul muncii Subiect :concediere individuala fara preaviz?
Fii primul care răspunde
in data de 26, februarie 2013, am fost chemat, la sediul firmei, unde mi s a dat decizia de concediere,desfintare post, emisa cu data de 28 febr/nr inregistrare ,eu primind o in 26, e legal? nu mi sa dat decizie de preaviz, adica in decizia de concediere scria ca sant in preaviz de la 1 februarie , dar eu am lucrat , pana in 26?e legal? nu am primit , concediu pe 2012, nici pe 2013? eu am un copil minor , si mai am 2 ani pana la pensie? E LEGALA? am atacat oin instanta! multumesc, pentru raspuns! |
|
|
|
27-09-2013 |
elamayer | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :bani cu imprumut unui prieten
Fii primul care răspunde
Buna ziua,as vrea sa ma ajutati cu un sfat. Am trait in concubinaj cu cineva care de-a lungul timpului(3 ani)i-am tot trimis bani din strainatate pentru rezolvarea unor probleme.El si-a rezolvat problemele dar ale mele (taxe,banca..etc.)nu,promitandu-mi ca data viitoare si asa ma tot amana de multa vreme.Eu am doar chitantele ca acte doveditoare ca i-am trimis bani prin Wester Union,altceva nimic,avand incredere deplina in el. Ce pot sa fac ca sa recuperez macar o parte din bani pentru ca nu sunt putini. Va multumesc anticipat. |
|
|
|
26-09-2013 |
stefan teodorescu | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Domeniu Vodafone
Fii primul care răspunde
Va salut! Detin un domeniu cumparat de la vodafone plata se face lunar pe factura.de ceva timp am decis sa mut acest domeniu la o alta firma.din cate stiu domeniul este inregistrat la rotld deci practic detinatorului lui nu este vodafone.ca sa mut acest domeniu imi trebuie o parola aceasta parola este data de catre vodafone la cerere pentru a face aceasta mutare care introdusa pe siteul romarg confirma acordul vodafone ca aceasta mutare sa se faca.problema pentru care nu pot obtine acest acord este motivul facturilor neplatite .se poate inainta o plangere in instanta in acest caz?multumesc Cu respect, Stefan |
|
|
|
24-09-2013 |
smeu antonica | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :dosar suspendar in prevederile articolului 242 al 2.
Fii primul care răspunde
Am un proces obiectul cauze ; PRETENTII paratul e OMNIASIG SC acum procesul este suspendat conform prevederilor 242 al 2 . suspendat in data de 19 iunie .problema e ca avocatul mia spus ca trebuia sa am deja citatie pt termen si nu e asa cu toate ca am platit si expertiza la fata locului ca asa ma anvatat avocatul, problema e ca dosarul e inca suspendat avocatul nu raspunde. ce ar trebui sa fac in acest caz?? cum pot schimba avocatul sa reeia cazul de unde a ramas binenteles sal si castice . deci cazul sa supendat pt nam fost eu dar e clar ca nici avocatul na fost in caz contrar nu sar fi suspendat : sau as vrea sa stiu daca pot continua fara avocat??Multumesc! |
|
|
|
24-09-2013 |
CHIVA VALENTIN | Vizitator | |
| Forum : Comercial Subiect :CONTRACT DE LEASING OPERATIOANAL
Fii primul care răspunde
Eu am achizitionat un autoturism in sistem leasing , doar ca acel contract era de inchiriere o forma de leasing operational-asa se numeste), cu posibilitatea de achizitie a autoturismului la sfarsitul contractului,Finantatorul mi-a redactat un model de contract de inchiriere in sensul acesta , contract care a fost semnat si stampilat de catre el doar ca mi-i s-a precizat , ca la sfarsitul acestuia eu trebuie sa restitui autoturismul, eu precizand inca de la inceput intentia mea de achizitie.In sensul acesta mi-i s-a realizat un antecontract , incheiat intre mine si o doua persoana juridica , antecontract semnat si stampilat de catre aceasta a doua firma , in care mi-i se preciza ca si prima optiune, achizitia autoturismului la o valoare precizata in antecontractVALOARE REZIDUALA-aproximativ 6000 euro -stabilita de catre ei in cifre).Dilema mea cea mare era sa nu-mi modifice valoarea de achizitie valoare reziduala),cea stipulata in antecontract,la finalul ratelor , tinand cont de faptul ca acel contract de leasing sau inchiriere cum veti sa-l numiti a fost semnat stampilat de catre cineva , si antecontractul semnat stampilat de catre altcineva.2 stanpile , 2 semnaturi si 2 firme diferite-una realizandu-mi contractul , iar celalta antecontractul- in ideea de a-mi fi vanuta la un pret de piata temerea numarul 2 fiind aceea de a nu-mi recunoscuta posibilitatea de achizitie a autototurismului.Precizez faptul ca eu nu am subinchiriat autoturismul unei alte persoane sau firme- asa cum probabil s-a inteles.Adaug faptul ca atat contractul in sine de leasing , cat si antecontractul discuta despre acelasi obiect al contractului, acelasi autoturism in speta ,identificat prin tip , model , culoare , serie sasiu .Precizez faptul ca in momentul in care am pus intrebarea firmei de leasing de ce antecontractul si contractul au venit dupa persoane juridice diferite ,mi-i s-a raspuns ca la acel moment -in urma cu aproximativ 2 ani- legislatia nu permitea a se trece intr-un contract de acest gen , posibilitatea de achizitie la sfarsit. |
|
|
|
22-09-2013 |
madalina | Vizitator | |
| Forum : Pensii Subiect :Este posibil sa ti se dea copii la protectia copilului ata timp cat tu esti plecat in strainatate
Subiect :Este posibil sa ti se dea copii la protectia copilului ata timp cat tu esti plecat in strainatate
Fii primul care răspunde
buna ziua sunt plecata de 2 ani din tara am 2 copii lasati in grija mamei as vrea sa va intreb daca este posibil sa iti dea copii la protectia copilului atata timp cat eu nu sunt in tara nu iam trimis bani de 1 Luna acasa si ma ameninta ca imi da copii si ca se duce la politie sa ma denunte ca nu ma intereseaza de copii si ca mi da ce pot sa fac in cazul asta spuneti-mi sunt disperata nu stiu ce sa mai fac. va rog datimi un raspuns aici sau pe adresa mea de email. va multumesc mult |
|
|
|
22-09-2013 |
elamayer | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :drept la mostenire
Fii primul care răspunde
Buna ziua!Am o problema de succesiune:sotul meu a murit si avea o fiica din alta casatorie,noi impreuna nu am avut copii.Am cumparat un ap.1/2,1/2la vremea aceea nu eram casatoriti.Dupa un timp ne-am casatorit ,copii nu am avut impreuna si sotul a decedat.In timpul vietii mi-a facut un testament la notar prin care se specifica clar ca imi lasa toate bunurile mobile si imobile mie ,mentionand ca are o fiica dar nespecificand ca ii lasa ceva. Acum fiica m-a dat in judecata si solicita sa vand apartamentul si sa-i dau jumatate. Care ar fi cota ei ,tinand cont ca sotul i-a lasat partea lui din apartamentul pe care l-a avut in casatoria anterioara in favoarea fiicei. Va multumesc si cred ca am fost destul de explicita. |
|
|
|
20-09-2013 |
Alexandru | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Suspendare Permis
Fii primul care răspunde
Buna dimineata . Ma numesc Nuta Alexandru Valentin , si in anul 2011 in drum spre Brasov , din Predeal , am Depasit o duba aflata in fata mea , e drept avea m linie dubla continua , cu o singura banda pe sensul de mers , dar banda era atat de larga in cat puteau trece 2 masini una pe langa cealalta fara sa incalce marcajul dublu continu , am fost oprit imediat dupa aceasta depasire si mi-au suspendat permisul pentru 90 de zile . Am apelat la un avocat recomandat de catre un prieten , i-am dat procesul verbal , mi-a spus ca o sa facem un dosar la judecatoria brasov pentru anularea procesului verbal , ceea ce a si facut , dar nu a depus la dosar toate actele , iar avocatul respectiv din cate am inteles a plecat din tara sau ceva de genul si nu mai pot sa iau legatura ,, din anul 2011 , pana in ziua de azi 19.09.2013 au fost mai multe termene la proces , la care nu m-am prezentat , nu am depus procesul verbal pentru ca a ramas la avocat si nu am putut sa dau de el , iar la ultimul termen in data de 01.06.2012 s-a dat o solutie de genul : 01.06.2012 Ora estimata: Complet: C22 Tip solutie: 155/1 c.pr.civ Solutia pe scurt: Suspendat - 155/1 c.pr.civ Document: eu sunt din Bucuresti ,dupa ce avocatul mi-a initiat procesul am fost la Udristei si mi-am ridicat permisul sa pot circula pe perioada procesului , acum permisul se afla in posesia mea . Dupa ce s-a dat solutia pe 01.06.2012 am facut o vizita la Udristei si mi-au spus ca este procesul suspendat nu permisul , ca inca pot circula , timp de 1 an de zile pana cand se permia ceva de genul , acum a trecut mai mult de 1 an . de curand am fost din nou la Udristei mi-au spus ca permisul inca nu s-a suspendat . Va rog sa ma ajutati , ce trebuie sa fac , avand in vedere ca procesul este in situatia asta nu stiu ce inseamna Suspendat-155/1 c.pr.civ , nu as vrea cand imi e lumea mai draga sa am permisul suspendat fara sa stiu , precizez ca nu mai am procesul verbal de atunci , e la avocat , de avocat nu pot sa dau . As prefera daca este este o solutie de genul sa renunt la proces , sa-l pierd , sa il am suspendat 90 de zile sau cat vor ei , si ulterior sa-l ridic si sa termin . Astept un raspuns ce trebuie sa fac. Multumesc frumos . Nuta Alexandru Valentin |
|
|
|
18-09-2013 |
monica_alexandra87 | | Înregistrat: 18-09-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Dreptul muncii Subiect :Drepturile unei gravide in prenatal
Fii primul care răspunde
Buna ziua ! Ma simt in nevoia disperata de afla cum pot proceda si daca as avea sanse de castig in tribunal cu urmatorul caz:Sunt angajata la o firma din Bucuresti pe post de consultant vanzari. Am semnat la inceput contractul de angajare care a fost facut pe minim pe economie, iar dupa cele 3 luni am avut parte de o marire de salariu insemnand de la 800RON la 1050RON pentru care trebuia sa semnez un act aditional contractului de angajare,insa este actul pe care nu l-am vazut niciodata. Problema mea de acum este ca eu sunt insarcinata si astazi 18.09.2013 am primit primul salariu din prenatal fiind vorba de suma de 500 de Ron. Eu stiam ca acesta se calculeaza 85% din salariul brut, care din pacate nu stiu care si cat este si bineinteles nici manager-ul de proiect nu a stiut sa imi explice de ce am primit asa de putin. Eu pot dovedi ca am lucrat cu ei si de asemenea pot dovedi si sumele primite , insa acum ma intereseaza cum as putea sa-i dau in judecata in cazul in care nu se rezolva problema si daca dumneavoastra considerati ca as avea si castig de cauza sau cum ar trebuia sa procedez. Va multumesc anticipat, O zi buna. |
|
|
|
16-09-2013 |
Anamaria13 | | Înregistrat: 16-09-2013 Mesaje: 1 Locaţie: Constanta | | |
| Forum : Divort Subiect :Doresc sa lupt pentru a avea custodia copilului meu
Fii primul care răspunde
Buna ziua, Am divortat acum un an dupa ce sotul meu adulterin si care a plecat de acasa a intentat divort! Fiind un om prea bun eu am fost de acord sa incheiem casatoria din culpa comuna neaducand in discutie faptul ca el ma inselase si plecase de acasa! El s-a folosit de faptul ca eu muncesc in strainatate si am picat cam eu de vina...amuzant intru cat eu am plecat ptr familie la munca(el neavand un servici in viata lui)!Acestea sunt greselile mele...Numai ca d-na judecator a acordat custodie comuna ,copilul avand domiciliul la mine ,cu mine si parintii mei! Intru cat fostul meu sot nu a platit deloc pensie alimentara pana acum(si e dator la plata ei din martie 2011 cand a introdus actiunea),nu-l cauta pe copil,nu-l suna,in mom. cand baietelul l-a intrebat de ce nu l-a sunat 4 luni raspunsul tatalui a fost:"Tu de ce nu m-ai sunat de ziua mea?"-eu am plans pentru ca nu mi-a venit sa cred...Nu l-a interesat prima zi de clasa 0 anul trecut,nu l-a interesat prima zi de clasa1 anul acesta,nu-l intereseaza daca baietelul a mancat sau are cu ce se imbraca...De altfel nimeni din familia aceea nu ne mai cunoaste...eu nu vreau nimic dar copilul meu cu ce o fi gresit sa-i fie sufletelul facut praf de un om bun de nimic?Pentru toate aceste motive,pentru faptul ca a plecat de acasa in 2011 cu o zi innainte de ziua onomastica a fiului meu Andrei -cand puiutul meu nu avea nici 6 anisori-,pentru ca nu stie cand e 1Iunie,Paste,Craciun,Sf Andrei...si mai ales pentru ca eu imi ador copilul si muncesc 13 ore pe zi in picioare ca agent vanzari in Anglia ca sa-i pot oferi o copilarie frumoasa si o educatie de care sa fiu mandra; ptr toate astea eu imi doresc sa existe o posibilitate de a-i lua custodia pe care nu o merita!!! Va rog din suflet,ajutati-ma! | :) |
|
|
|
14-09-2013 |
genius | | Înregistrat: 13-09-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Divort Subiect :cum procedez?
Fii primul care răspunde
Sotia mea a parasit caminul conjugal in urma cu 6 luni. S-a mutat cu amantul. M-a lasat cu un copil minor, pe atunci. Avem o casa facuta impreuna, dar sotia in timpul constructiei nu a lucrat nicaieri. Ce drepturi are in cazul unui partaj? Care ar fi motivul cel mai potrivit pentru a-l invoca in fata legii in momentul divortului? Ea nu vrea sa inainteze actele de divort, eu ce trebuie sa fac in acest caz? Inainte a fost plecata 2 ani in strainatate fara acordul meu iar la intoarcere a refuzat sa revina in caminul conjugal. In aceste 6 luni nu a contribuit material la cresterea copilului nostru, tinand cont ca acum este angajata in tara. Va rog sa imi raspundeti cat se poate de repede, multumesc anticipat. |
|
|
|
13-09-2013 |
david508 | | Înregistrat: 13-09-2013 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :dreptul la mostenire din partea bunicii
Fii primul care răspunde
Este vorba despre sotul meu. Bunica lui a decedat in anul 2012 in orasul Giurgiu, in urma acesteia au ramas o fiica (in viata ,matusa sotului meu ) si nepotii (mama sotului fiind decadata). Am primit acasa o instiintare ca matusa adepus o optiune succesorala la un an de la moartea bunicii. As dori sa stiu daca sotul meu care nu a deschis nici o succesiune (in termen de un an) poate fi inlaturat de la mostenire sau mai are o sansa? Va multumesc anticipat |
|
|
|
12-09-2013 |
Mariana718 | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Chirie OUG40/99
Fii primul care răspunde
Subiect: Chirie OUG 40/99 Buna ziua, Am cumparat un imobil cu legea 112/1995 si in 2009 mi s-a desfiintat contractul de vanzare-cumparare. Am obtinut in instanta o hotarare definitiva prin care noul proprietar era obligat sa incheie cu mine un contract de inchiriere cf. art. 6, din OUG 40/99. I-am trimis acestuia mai multe notificari prin care ii solicitam sa incheie un contract de inchiriere, dar acesta a refuzat deoarece el dorea o suma foarte mare drept chirie, in conditiile in care venitul meu era de 875 ron si sotia era casnica. I-am trimis o noua notificare in aprilie 2012, prin care l-am instiintat ca sunt dispus sa-i predau imobilul, dar nu am ajuns la o intelegere. In aprilie 2013 mi-a deschis un alt proces pt chiria din 2009 incoace pt casa+terenul aferent. Mentionez ca nu am folosit terenul, iar el nu a venit sa-l ia in primire. In august 2013 i-am predat imobilul, iar pt chirie a ramas sa ne judecam. Totodata, in data de 01/11/2013 hotararea prin care era obligat sa incheie contractul se va prescrie. Nu am platit deloc chirie din cauza refuzului acestuia de a incheia un contract cu mine. Am urmatoarea nelamurire : proprietarul ma poate obliga la plata retroactiva a chiriei in conditiile in care a refuzat sa incheie un contract de inchiriere pt casa, iar terenul nu a mai fost folosit din 2009 ? Va multumesc . |
|
|
|
12-09-2013 |
florentina | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :urgent
Fii primul care răspunde
este prima oara cand iau legatura cu un avocat sau apelez ajutor in felul acesta.o sa incep sa va povestesc asa cum ma pricep sper sa fiu destul de explicita.sotul meu are un dosar penal pt conducere fara permis.inainte de acest incident prin 2006 sau ceva de genu a mai avut o fapta. am avut proces si ia dat un an cu executare.avocatul nostru a facut recurs si acum asteptam instanta pe 19 septembrie 2013.pentru cateva luni,3 mai exact nua putut sa il achite. d-na procuroare a spus sa i se respinga recursul din start.acum eu va intreb are vreo sansa sa ii micsoreze macar din pedeapsa?sau se mai poate face ceva?mi-a mai spus cineva de un fel de arest la locul de munca....se poate? va rog daca se poate sama ajutati cu vreun raspuns.sper ca am fost explicita si ati inteles despre ce este vorba. va multumesc! |
|
|
|
11-09-2013 |
| | Înregistrat: 08-09-2025 Mesaje: 0 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :succesiune teren si casa dupa bunici
Fii primul care răspunde
Buna ziua. Imi cer scuze ca nu sunt familiarizata cu termenii juridici ,ca atare ma voi exprima in cuvintele mele.Rudele mele,mai precis o matusa s-a hotarat sa deschida proces de succesiune dupa parintii ei,respectiv bunicii mei.Dupa bunicii mei au ramas 5 mostenitori.Deci mama mea este unul din cei 5 numai ca e decedata si la randul ei are 4 copii(mostenitori ai partii ei).Eu facand parte din cei 4 mostenitori.Intrebarea mea este:Noi fratii ne-am hotarat sa-i lasam partea care ne revine fratelui mai mic care e ramas in casa.Dar suntem imprastiati in toata lumea si nu putem sa ne prezentam la proces ,ar costa foarte mult.Daca nu ne prezentam la proces,partea noastra revine fratelui mic care va fi prezent sau partile noastre se vor intoarce in masa succesorala initiala -cea a bunicilor?sau in masa succesorala a mamei( ca mostenitor a bunicilor).? Va multumesc mult. |
|
|
|
|