|
08-01-2018 |
 | Iosif Vizitator |
| MULTUMESC ,DOMNULE PETRICA ,MA BUCUR CA -MI DATI ACEASTA VESTE: PRIMIM INDEXAREA DIN VARA DE 10 % LA PUNCTUL DE PENSIE NEDIMINUAT,PANA LA OBTINEREA DREPTURILOR CUVENITE ,ORI ,IN INSTANTA,ORI PRIN NOUA LEGEA PENSIILOR! | |
|
|
|
08-01-2018 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Vom vedea daca acel 1 iulie nu se va transforma in 1 oct.... | |
|
|
|
13-01-2018 |
 | Popescu silviu Vizitator |
| pentru dl.Paul: Multumesc pentru informatia privind hotarirea in procesul de la Tribunalul Giurgiu: dosare 1453 si 1455/122/2107, reclamanti CINIERU ION si SIMION PETRE. V-as fi recunoscator daca, cunoscindu-i pe cei doi, i-ati putea intreba daca procesul a fost pe aplicarea legii 192/2015 si HG 291/2017 si sa postati raspunsul pe acest site Ar putea ajuta pe multi dintre cei care nu mai au nici-o speranta in dreptate si justitie. Cu multumiri si respect, silviu popescu | |
|
|
|
13-01-2018 |
 | Paul Vizitator |
| Am aflat intimplător de cele doua decizii ale domnilor respectivi. Nu ii cunosc eu fiind din Tirgu Jiu si la fel ca dv. sa vrea sa pot lua legatura cu domnii dar nu am cum. Poate ii cunoaste cineva de pe forum si ne pune in legatura cu ei. Sentintele lor chiar si in prima instanta ar fi interesante,sa vedem si motivarea judecatorilor. | |
|
|
|
16-01-2018 |
 | Sorin N. Vizitator |
| Ieri , 15 ianuarie 2018 , a avut loc la Curtea de Apel Craiova o prima sedinta de judecata in procesul intentat de catre domnul Gherghina Paul impotriva Guvernului pentru anularea HG 291/2017.Iata solutia pe scurt : "încuviințează în principiu cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtei formulată de MMJS. Amână judecarea cauzei în vederea citării reclamantului cu mențiunea de a depune la dosar ultimele 12 cupoane de pensie, Deciziile de stabilire a pensiei emise atât la data pensionării cât şi ulterior, în urma eventualelor recalculări alterior ori ulterior emiterii HG nr. 291/2017".Ce aberatii...Sa depuna la dosar ultimele 12 cupoane de pensie ! http://portal.just.ro/54/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=5400000000169288&id_inst=54 | |
|
|
|
17-01-2018 |
 | Dumi Vizitator |
| Mai știți pe cineva care nu a primit inca decizia de recalculare a pensiei pe legea 192/2015 ? | |
|
|
|
17-01-2018 |
 | Sorin N. Vizitator |
| Nici eu nu am primit-o.In Maramures mai sunt cca. 1500-2000 persoane care inca nu au primit decizia. | |
|
|
|
17-01-2018 |
 | Popovici dorel Vizitator |
| trebuia sa o primesc in decembrie si nam primit nimic mam pensionat in 2003 | |
|
|
|
17-01-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Eu am fost in prima etapa(iulie) si nu am primit-o, desi am facut trei interventii prin care am cerut-o. | |
|
|
|
17-01-2018 |
 | Dumi Vizitator |
| Cum sa consideram faptul ca nu ne-au fost emise deciziile de recalculare : - indolenta si nepăsare - rea credință( amânare intenționată) - incompetența Cei de la casa de pensii dau vina pe programul de calcul !!!!!!! Este posibil oare ca un banal soft sa nu poată fi abdatat in 6 luni de când a început efectiv recalcularea ? | |
|
|
|
17-01-2018 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Nici eu nu am primit-o, sunt etapa a doua, am fost in audienta la casa din Petrosani, doamna directoare mi-a zis ca deciziile se emit in continuare insa nu aceasta este prioritatea lor, recalcularea se face printre celelate activitati care au prioritate, dosare de pensie noi, etc. | |
|
|
|
17-01-2018 |
 | Popescu silviu Vizitator |
| Este grav daca miile de pensionari din grupa I si II nu inteleg sa dea in judecata casele teritoriale de pensie si sa ceara recalcularea pensiilor in baza Legii 192/2015 dar utilizind stagiile complete de cotizare de 15, 17, 20 de ani asa cum stipuleaza Legea 155/2016 care a modificat aceste stagii la valorile din Legea 19/2000 inainte de emiterea HG 291/2017.Macar sa vada ca ne pasa si ca suntem interesati de eliminarea inechitatilor din sistemul de pensii publice. Nu avem ce pierde.Fara frica de consecinte! | |
|
|
|
17-01-2018 |
 | Sorin N. Vizitator |
| Calculul PSD-istilor de la guvernare a fost simplu : beneficiari ai Legii 192/2015 la nivel national sunt 63.818 pensionari.Ca si potential electoral cei 63.818 , impreuna cu sotul (sotia) reprezinta intre 1 si 2 % din numarul celor ce se prezinta la urne ! Ca atare nu reprezinta NIMIC pentru cei de la putere , ponderea lor fiind mai mica decat marja de eroare a sondajelor ! Si s-au mai bazat acesti guvernanti pe faptul ca din cei 63.818 afectati de "cresterea" negativa a pensiilor in baza Legii 192/2015 doar o parte infima va contesta noile decizii si o parte si mai mica vor actiona in judecata.Va dau exemplu din judetul Maramures : beneficiari ai Legii 192/2015 :7.097 persoane (4.993 etapa I -iulie 2017 , 2.104 etapa II-noiembrie 2017).Contestatii depuse (pana la inceputul lunii decembrie 2017) : 298 (4,2 % din totalul celor 7.097 ) ! Actiuni in in instanta nu pot sa va dau un numar clar , eu am gasit pe site-ul portal.just.ro 5 doasare depuse la Tribunalul Maramures ! Mojicia celor de la PSD este fara margini ! S-au bazat pe faptul ca foarte putini vor actiona in judecata Casele de Pensii ! Daca Guvernul PDS Grindeanu nu ar fi "violat" Normele de aplicare a Legii 263/2010 si s-ar fi aplicat stagiul complet de cotizare conform alin.(3) al art. 134 din Normele de aplicare a Legii 263/2010 , suma necesara pentru anii 2016 si 2017 ar fi fost de 959.140.520 lei care ,care raportat la cei 63.818 de beneficiari ai Legii 192 / 2015 inseamna o crestere medie de 626,2 lei / luna / pensionar.Nu era un capat de tara .Dar pentru oamenii simplii nu se poate , se poate doar pentru scursurile societatii care s-au aciuat prin cele doua camere ale parlamentului si prin Palatul Victoria! Datele care m-au condus la aceste concluzii nu sunt secrete , pot fi consultate pe site-ul Camerei Deputatilor , fiind un raspuns la o interpelare a unui deputat.Ca sa va convingeti , puteti accesa pagina : http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=50165&idl=1 | |
|
|
|
18-01-2018 |
 | Aristica Vizitator |
| Domnule Carp, dumneavoastră cu multe cunoștințe în domeniul justiției,am o rugăminte în momentul primirii deciziei pe legea 192 care trebuia să o primesc în luna decembrie , ce trebuie să cer în contestație.Am ieșit la pensie în anul 2007 pe legea 226/2006.Va mulțumesc mult. | |
|
|
|
19-01-2018 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| Pentru domnul Aristica Va pun la dispozitie modelul de Contestatie asa cum l-am formulat eu si l-am distribuit tuturor celor care au primit deciziile de pensionare si au dorit sa conteste deciziile. La Galati majoritatea beneficiarilor Legii 192/2015,etapa a doua de recalculare-noiembrie 2017,au pensiile stabilite/recalculate in baza Legii 226/2006. Si eu sunt aceasta situatie si nu am primit inca decizia de recalculare. Nu va suparati ca am raspuns in locul domnului Carp. Astept si eu cu interes raspunsul domnului Carp pe care il salut si il asigur de respectul cuvenit. Domnule Presedinte Subsemnatul…………………………………………………………..avand CNP……………………...... posesor al CI seria…. Nr………………………domiciliat in localitatea…………………………str. ……………………………………………….nr…..,bl…….,ap……..,etaj…….,scara………,avand dosarul de pensie nr……………………………formulez prezenta, Contestatie In termen legal,in baza art.149,alin(1) din Legea 263/2010,contest Decizia de pensionare nr………………………………..emisa de Casa Judeteana de Pensii……………… in data de……………………….pentru ca : -la determinarea PMA nu s-a folosit stagiul complet de cotizare care a fost avut in vedere la stabilirea pensiei si anume 25 de ani ci s-a folosit stagiul complet de cotizare de 35 de ani dat de Anexa 5 a Legii 263/2010. Aduc in atentia dumneavoastra continutul art.116 din Legea 263/2010: <<incetarea,suspendarea sau reluarea platii pensiei,precum si orice modificare a drepturilor de pensie se fac prin decizie emisa de casele teritoriale de pensii,respectiv de casele de pensii sectoriale,in conditiile respectarii regimului juridic al deciziei de inscriere la pensie>> si doresc sa subliniez ca in intelesul art.116 regimul meu juridic este Legea 226/2006 in baza careia mi s-a stabilit pensia. Un alt element,pe care doresc sa-l folosesc in sustinerea prezentei contestatii,este modul cum s-a facut recalcularea din 2011 (recalculare de la care am fost exceptat,iar Legea 192/2015 m-a scos din aceasta exceptie).Recalcularea la care fac referire a fost tot o recalculare pentru majorarea punctajelor anuale cu 50%,respectiv 25% ,la care pentru determinarea PMA-ului s-au folosit stagiile complete de cotizare avute in vedere la stabilirea pensiilor ,care au fost mai mici decat cele cuprinse in Anexa 5 a Legii 263/2010.,desi Legea 263/2010 cu tot cu Anexa 5 era in vigoare. Iata un exemplu: -pensionarii care au realizat stagii de cotizare mai mici de 25 ani si li s-au deschis drepturile le pensie in baza Legii 226 /2006 au primit majorarea punctajelor realizate cu 50% iar la determinarea PMA-ului s-au folosit stagiile complete de cotizare date de Anexa 3 a Legii 19/2000 si anume ,de la 30 ani(aprilie 2001)………33 de ani(decembrie 2010). In plus,categoria de pensionarii mai sus mentionata,care si-a deschis drepturile la pensie in baza Legii 263/2010 a primit si indicele de corectie. Astfel se naste intrebarea: -daca prin aceasta recalculare,folosindu-mi la determinarea PMA-ului a stagiului complet de cotizare de 35 ani ,m-ati adus in <<in situatia juridica >> a Legii 263/2010 de ce nu-mi aplicati si indicele de corectie asa cum este prevazut in Legea 263/2010? Legea nu permite,fiindca eu nu mi-am deschis drepturile le pensie in baza Legii 263/2010. Nebenificiind de indicile de corectie,principiul egalitatii statuat de art.2 alin(d) din Legea 263/2010 pe care il citez si subliniez: d) principiul egalităţii, prin care se asigură tuturor participanţilor la sistemul public de pensii, contribuabili şi beneficiari, un tratament nediscriminatoriu, între persoane aflate în aceeaşi situaţie juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege;imi devine inaplicabil si ma consider discriminat si in inechitate fata de persoanele beneficiare ale indiciului de corectie. Fata de de cele aratate mai sus va solicit ca prin Hotararea ce ve-ti lua sa dispuneti Casei Judetene de Pensii Galati emiterea unei Decizii de recalculare a pensiei in sensul folosirii la determinarea PMA-ului, a stagiului complet de cotizare aferent Legii 226/2006-de 25 de ani- care este prevazut si in Decizia prin care mi s-a stabilit pensia. Data: Semnatura, Domnului Presedinte al Comisiei Centrale de Contestatii din cadrul Casei Nationale de Pensii Publice. | |
|
|
|
19-01-2018 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| Inca un model de Contestatie,mai simplu( Comisia Centrala de Contestatii si asa nu raspunde la contestatii) Domnule Presedinte Subsemnatul…………………………………………………………..avand CNP……………………...... posesor al CI seria…. Nr………………………domiciliat in localitatea…………………………str. ……………………………………………….nr…..,bl…….,ap……..,etaj…….,scara………,avand dosarul de pensie nr……………………………formulez prezenta, Contestatie In termen legal,in baza art.149,alin(1) din Legea 263/2010,contest Decizia de pensionare nr………………………………..emisa de Casa Judeteana de Pensii……………… in data de……………………….pentru ca : -la determinarea PMA nu s-a folosit stagiul complet de cotizare avut in vedere la stabilirea pensiei si anume 25 de ani ci s-a folosit stagiul complet de cotizare de 35 de ani dat de Anexa 5 a Legii 263/2010. Aduc in atentia dumneavoastra continutul art.116 din Legea 263/2010: <<incetarea,suspendarea sau reluarea platii pensiei,precum si orice modificare a drepturilor de pensie se fac prin decizie emisa de casele teritoriale de pensii,respectiv de casele de pensii sectoriale,in conditiile respectarii regimului juridic al deciziei de inscriere la pensie>> si doresc sa subliniez ca in intelesul art.116 regimul meu juridic este Legea 226/2006 in baza careia mi s-a stabilit pensia. Un alt element ,pe care doresc sa-l folosesc in sustinerea prezentei contestatii,este modul cum s-a facut recalcularea din 2011 (recalculare de la care am fost exceptat,iar Legea 192/2015 m-a scos din aceasta exceptie).Recalcularea la care fac referire a fost tot o recalculare pentru majorarea punctajelor anuale cu 50%,respectiv 25% ,la care pentru determinarea PMA-ului s-au folosit stagiile complete de cotizare avute in vedere la stabilirea pensiilor ,care au fost mai mici decat cele cuprinse in Anexa 5 a Legii 263/2010.,desi Legea 263/2010 cu tot cu Anexa 5 era in vigoare. Fata de de cele aratate mai sus va solicit ca prin Hotararea ce ve-ti lua sa dispuneti Casei Judetene de Pensii …………….. emiterea unei Decizii de recalculare a pensiei in sensul folosirii la determinarea PMA-ului, a stagiului complet de cotizare aferent Legii 226/2006-de 25 de ani- care este prevazut si in Decizia prin care mi s-a stabilit pensia. Data: Semnatura, | |
|
|
|
19-01-2018 |
 | Aristica Vizitator |
| Domnule Ispate vă foarte mulțumesc pentru răspuns.O zi bună să aveți | |
|
|
|
19-01-2018 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| domnule Aristica ma mai trimit un exemplu de inechitate ca urmare a aplicarii Legii 192/2015,dar sub alta formulare; Un exemplu de inechitate creat de aplicarea Legii 192/2015(art.169^1 din Legea 263/2010) Exemplu de inechitate dintre doi pensionari,care si-au deschis drepturile de pensie si au pensiile stabilite in temeiul aceleasi legi si anume Legea 226/2006. Cazul 1 este reprezentat de pensionarul care a realizat stagii de cotizare(ani de munca) sub 25 de ani. Cazul 2 este reprezentat de pensionarul care a realizat stagii de cotizare(ani de munca) peste 25 de ani. In cazul 1 la stabilirea pensiei,la determinarea PMA s-a folosit stagiul complet de cotizare,de la 30 …la 33 de ani, din anexa 3 a Legii 19/2000. In cazul 2 la stabilirea pensiei,la determinarea PMA s-a folosit stagiul complet de cotizare de 25 de ani dat de Legea 226 art(3)si art(5) ,doar pentru cei care au lucrat mai mult de 25 de ani. Cazul 1 beneficiaza de majorarea punctalelor anuale cu 50%,in februarie 2011, in baza art.169 din Legea 263/2010 si la determinarea PMA se foloseste acelasi stagiul complet de cotizare avut in vedere la stabilirea pensiei,de la 30…la 33 de ani. Cazul 2 beneficiaza,acum,de majorarea punctajelor anuale cu 50% in baza art.169^1 din Legea 263/2010 si la determinarea PMA nu se foloseste acelasi stagiul complet de cotizare avut in vedere la stabilirea pensiei,de 25 de ani,ci se foloseste un stagiu complet de cotizare mai mare,de 35 de ani,dat de anexa 5 a Legii 263/2010. Si in cazul 1 si in cazul 2 ,recalcularea s-a facut si se face in baza aceleeasi legi,Legea 263/2010(art.169,respectiv 169^1) Pentru cazul 1 s-a folosit acelasi stagiul complet de cotizare ca la stabilirea pensiei,iar pentru cazul 2 s-a folosit un stagiul complet de cotizare la stabilirea pensiei si altul la recalculare. | |
|
|
|
19-01-2018 |
 | Carp Vizitator |
| La cele doua contestatii am urmatoarele observatii de facut: -Contest decizia de recalculare....................., in loc de decizia de pensionare(desi asa spune legea). -La cei care au avut mai putin de 25 de ani in conditii speciale la stabilirea punctajului mediu anual li s-a utilizat stagiul complet din anexa 4, in loc de anexa 3 a legii 19/2000). Acestia nu au primit majorarea in baza art.169 din legea 263/2010. -O vor primi acum, iar raportarea punctajului mediu anual se va face tot la stagiul prevazut de anexa 5 a legii 263/2010. Mentiuni: -Contestatia se face doar pentru indeplinirea procedurii prealabile in vederea deschiderii actiunii in instanta.. Raspunsul la contestatie va fi primit cam in 2-3 ani. 100% nicio contestatie nu va aduce rezultatul asteptat. Va ramane cum a stabilit casa locala in decizia de recalculare. Dupa 2 luni, se deschide actiune in instanta in care se va proba parcurgerea procedurii prealabile. Asadar, nu asteptati sa va faca dreptate Comisia Centrala de Contestatii, dupa 2 luni de la parcurgerea procedurii prealabile deschideti actiune in instanta. | |
|
|
|
19-01-2018 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| Domnule Carp. Asa este ,contestatia se face ca sa indeplinim procedura prealabila in ideea ca dorim sa facem actiune in Instanta,cunoscand faptul ca, de regula ,Comisia Centrala de Contestatii nu raspunde la contestatii. Este corect cand spuneti ca se contesta decizia de recalculare nu de pensionare. Acum ,legat de acei pensionari care au realizat stagii de cotizare mai mici de 25 de ani si au stagiile complete de cotizare cuprinse intre 30 si 33 de ani,doresc sa aduc in atentia dumneavoastra cuprinsul art.2 din Legea 192/2015 din care reiese ca acesti pensionari si-au primit majorarea punctajelor anuale cu 50% la recalcularea din 2011. Iata art.2 : <<(2) Prevederile alin. (1) se aplică pensionarilor ale căror drepturi de pensie s-au deschis anterior datei de 1 ianuarie 2011 şi care, conform prevederilor legale în vigoare, nu au beneficiat de majorarea punctajelor anuale conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 100/2008 pentru completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, aprobată prin Legea nr. 154/2009, Legii nr. 218/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, art. 78^2 din Legea nr. 19/2000, de prevederile art. 169 din prezenta lege, precum şi de majorarea punctajului pentru perioadele realizate în condiţii speciale după data de 1 aprilie 2001.>> Ei sunt cei care au beneficiat de prevederile art 169 din Legea 263/2010. Referitor la stagiile complete de cotizare ,care au fost folosite la determinarea PMA -la recalcularea din 2011,sunt stagiile prevazute in Anexa 3 a Legii 19/2000. Anexele 4(barbati) si 5 (femei),in realitate,cuprind niste tabele cu reducerea varstelor standard de pensionare RAPORTATE la stagiile complete de cotizare ale Anexei 3(barbati si femei) . RECALCULARE din 2011 a fost facuta pentru doua categorii de pensionari: -1) pentru Grupa I de munca -2) pentru conditii speciale cu stagii realizate mai mici de 25 ani Pentru Grupa I de munca stagiul complet de cotizare care a fost folosit a fost de 30 de ani dat de OU nr.4/2005 Asa am inteles eu si asa stiu. Daca este altfel nu inseamna ca imi doresc sa discut in contradictoriu. O seara placuta tuturor. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |