Întrebări care nu au primit încă răspuns

Start 101 102 103 104 Final
 06-01-2014
calarasilor240
Înregistrat: 06-01-2014
Locaţie
Forum : Civil
Subiect :Caut un avocat pentru a inchiria part time cu un mediator un birou cu secretariat

Subiect :Caut un avocat pentru a inchiria part time cu un mediator un birou cu secretariat

Fii primul care răspunde

Caut un avocat pentru a inchiria part time cu un mediator un birou cu secretariat , pe Calea Calarasilor, zona AGIP, et5/7. mobilat nou Mobexpert.Eventual se poate inchiria tot biroul,
 06-01-2014
Cristi
Vizitator
Forum : Drept penal
Subiect :Care este termenul Cand poate intervenii perimarea actiunii civile disjunsa din dosarul penal ?

Subiect :Care este termenul Cand poate intervenii perimarea actiunii civile disjunsa din dosarul penal ?

Fii primul care răspunde

Prin hotarare penala din 17.09.2012(comunicata subsemnatului la data de 12.02.2013) inculpatii-autori au fost condamnati cu pedepse privative de libertate, iar in aceasi hotarare instantra cu privire la al 4-lea inculpat - trimis in judecata ptr. art.264 CPenal - favoriz. infract. disjunge actiunea penala si actiunea civila formulata de mine - parte civila. Mentionez ca cererea de constituire ca parte civila a fost formulata de mine in data de 21.01.2013, iar in data de 6.01.2014 instanta ma citeaza pentru obiect "perimare" latura civila, in dosarul nou format privind pe 4-lea inculpat - trimis in judecata ptr. art.264 CPenal - favoriz. infract.

Care este termenul de implinire a prescriptiei solutionarii laturii civile, disjunsa din latura penala ?

Multumesc
 02-01-2014
BURCEA VALENTIN
Vizitator
Forum : CEDO
Subiect :m-iau furat 2 apartamente si am pierdut procesele

Fii primul care răspunde

1- de 11 ani stau prin tribunale, pentru ca , in anul 1997 am cumparat locuinta in care locuiam cu chirie la stat, dar o functionara publica revendica imobilul, si alte imobile in numele unora din germania ,fara acte de proprietate ,pentru ca imobilul se afla pe un teren de 850 mp, linga Inter Continental , ani de zile am renovat am mobilat ,platesc impozit ,platesc curent ,iar acum locuiesc tigani acolo ,parca ar fi nun cosmar. 2- in anul 2007 am cumparat 3 camere in drumul taberii ,prin agentie imobiliara ,iar la o saptamina a venit fostul proprietar si a spart usa spunind ca am fost pacalit ,am chemat politia ,au sigilat apartamentul, jar apoi din ordinul procurorului am fost evacuat ,iar dupa 5 procese civile si 5 penale ,la inalta curte eu ca parte vatamata am fost pus si la cheltuieli de judecata ,eu platesc inpozit si fostull ,proprietar ia chirie.,asta e justitia din ROMANIA.
 01-01-2014
Cristian dinu
Vizitator
Subiect :Divort cu copil minor

Fii primul care răspunde

Buna seara,sunt in concubinaj cu o femeie din republica moldova care e in proces de divort din anul 2010 fiind casatorita de 10 ani cu cetatean roman.casatoria s-a incheiat in bucuresti in 2002.in timpul casatoriei a rezultat un copil care la momentul despartirii avea 7 luni iar acum are 3 ani si 9 luni si se afla in grija mamei iar tatal nu s-a înteresat d copil niciodata.in timpul divortului permisul de sedere permanenta a expirat iar divortul nu s-a finalizat.pe 23 ianuarie e o noua infatisare la tribunal.intrebarea ar fi exista riscul de a pierde copilul si de expulzare?va multumesc mult.
 24-12-2013
CUCIURIAN CATALINA
Vizitator
Subiect :FOND DE RULMENT

Fii primul care răspunde

Stimate Avocat,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoare nelamurire. Am achizitionat un apartament in septembrie 2011. Din a doua luna de locuire am fost nevoita sa achit fondul de rulment in valoare de 300 lei.

In anul urmator, 2012, am achitat fond de rulment in valoare de 500 lei (cf celei mai mari intretineri din anul 2011) si in 2013 tb sa achit inca 550 lei - tot ca fond de rulmet (fondul de raparatii si alte cheltuieli nu intra in aceste sume).

Din etica mea, mi se pare nnormal sa achit in fiecare an doar o diferenta... nu inteleg de ce tb sa achitam anual alta suma pt fondul de rulment.

Sunt buna platnica - nu am avut restante la intretinere, am toate lunile achite la zi. Imi puteti transmite/indruma catre o baza legala prin care sa cer retituirea acestor sume?

Vreau sa pastrez o singura suma achitata catre fondul de rulment - respective cea mai mare intretinere din toti acesti ani.

Multumesc foarte mult pentru un raspuns!
 17-12-2013
Andrei
Vizitator
Subiect :Schimbarea numelui copiilor

Fii primul care răspunde

Buna ziua.

În urma căsătoriei (2006), soția a vrut neapărat să reunim numele de familie. Astfel, după căsătorie, avem numele X(al meu)-Y(al soției). Atunci când am acceptat, am spus că eventualii copii să poarte totuși, doar numele meu de familie.

Bineînțeles, acum avem doi copii (fata - 2009, băiat - 2011) dar din păcate, când m-am interesat, mi s-a spus că nu este posibil ca numele copiilor să fie doar al meu, numai prin ordin judecătoresc.

Aș dori să știu care este modalitatea cea mai simplă ca cei doi copii să îmi poarte numele. În prezent, după ce a aflat că este mai dificil, soția nu mai dorește (din diverse motive) să accepte schimbarea numelui.

Dacă eu reușesc să-mi schimb numele de familie (să port numele inițial - X) pot să cer în instanță ca și copiilor, implicit, să li se schimbe numele de familie (din câte știu, dacă nu mă înșel, copii trebuie să poarte numele de familie al tatălui).

Mulțumesc anticipat!
 13-12-2013
gabryelalion
Înregistrat: 07-12-2013
Locaţie
Forum : Pensii
Subiect :ajutor deces

Fii primul care răspunde

Buna seara,
Mama mea pensionar a decedat in 21 noiembrie,iar pe 26 noiembrie am depus actele pt ajutorul de deces.De la Casa de pensii locala Petrosani mi-au spus ca voi primi ajutorul intre 23-28 decembrie si mi-au dat un bon de intrare . De ce atat de tarziu cand in legea 263/2010 la art.129 spune ca se acorda in termen de 24 de ore de la data depunerii documentelor? Astept un raspuns! Multumesc!
 11-12-2013
Paul
Vizitator
Subiect :PRESIUNI procuror si cercetare abuziva

Fii primul care răspunde

Este legal sa fiu chemat in calitate de invinuit,pentru prezentarea materialului de urmarire penala,in cauza privind infractiunea de marturie mincinoasa daca procesul la care am fost martor nu a fost finalizat si inca nu exista un o parte care a pierdut?
sau sunt presiuni facute de procuror?

va multumesc
 04-12-2013
robymiha
Vizitator
Subiect :neprezentare proces in Londra

Fii primul care răspunde

As vrea sa stiu cum se pedepseste neprezentarea la un proces penal in londra. Procesul a avut loc pe data de 17 august 2012.Va multumesc
 03-12-2013
Gina
Înregistrat: 03-12-2013
Locaţie
Forum : Dreptul muncii
Subiect :Indemnizatie secretar sef/contabil sef -didactic auxiliar invatamant preuniversitar

Subiect :Indemnizatie secretar sef/contabil sef -didactic auxiliar invatamant preuniversitar

Fii primul care răspunde

Sunt din Oradea, sunt secretar sef intr-o scoala gimnaziala. In urma hotararii comisiei paritare a ISJ Bihor si a sindicatului (doar in Bihor ) s-a hotarat transformarea posturilor si taierea indemnizatiilor de conducere la secretar sef si contabil sef conform OUG 77 / 2013 incepand cu 01.12.2013 fara a se tine cont ca in art.3 alin.6 se specifica ca cei care-si modifica functia in urma organizarii functionale isi pastreaza drepturile salariale pana in 31.12.2013. Azi am primit decizia prin care se taie indemnizatiile de conducere incepand cu 01.12.2013, prin urmare ce ne sfatuiti ? In situatia in care nu semnam actul aditional dat de director, ne trecem pe statul de plata aferent lunii decembrie platit in ianuarie cu indemnizatia de conducere ? Am inteles ca ne va elibera directorul o imputernicire pentru secretar sef si contabil sef (adica sa facem munca de sef dar fara indemnizatie), sa semnam aceasta imputernicire ? Precizam ca la ora actuala suntem incadrati pe functia de sef conform Legii 63/2011 - salarizarea personalului didactic si didactic auxiliar, unde nu este specificat ca cele doua functii de conducere sunt legate de existenta unor birouri/compartimente.Va multumesc.
 03-12-2013
rosiorilor
Înregistrat: 02-12-2013
Locaţie
Subiect :contestatie in anulare

Fii primul care răspunde

Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, instanta de recurs a Curtii de Apel Galati, s-a pronuntat asupra recursului, pe care la respins. Dupa pronuntare, in luna Februarie 2013 dosarul a fost trimis de la Curtea de Apel Galati la tribunalul Braila. In baza unei cereri am intrat in posesia hotaririi instantei de recurs.Aceasta hotarare fiind definitive, termenul legal de 15 zile de la intrarea in posesie a hotaririi am formulat o contestatie in anulare la hotarirea de recurs, adresata catre Presedintele Curtii de Apel Galati, pe care am depus-o la tribunalul Braila, care a trimis-o impreuna cu dosarul cauzei spre solutionare Curtii de Apel Galati. Instanta, a respins contestatia in anulare ca tardiva, motiovand ca am depus-o la Tribunalul Braila, si nu la Curtea de Apel Galati. Ma intreb cu ce am gresit ca am depus-o la Tribunalul Braila care a inaintat-o la Curtea de Apel Galati cu toate ca este acelasi lucru ca sic and o puteam pune la posta, de unde ajungea tot la Curtea dde Apel Galati. Este normal sa o respinga? Ce mai pot face pentru a repune dosarul cauzei pe rol ( a se judeca cele solicitate in contestatie)? Art. 320 alin 3 din C pr civ precizeaza ca Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata. Ce inseamna ,ca la hotarirea data in contestatie pot face o noua contestatie in anulare sau un recurs, si cam c ear trebui sa scriu cu privire la tardivitate?

Contestatia in anulare a fost formulate in baza art. 318 alin (1) C.pr.civ ( Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu contestatie cind dezlegarea este rezultatul unei greseli materiale sau cind instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare), instanta omitand sa cerceteze unele aspecte de casare.
Conform art. 319 alin (2) – Impotriva hotararilor irevocabile care nu se aduc la indeplinire pe cale de executare silita, contestatia poate fi intridusa in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat la cunostinta de hotarire, dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotarirea a ramas irevecabila.

In consecinta, Hotarirea instantei de recurs a ramas irevocabila in luna septembrie 2013, am luat la cunostinta despre hotarire in data de 15.02.2013, si am depus contestatia in data de 28.02.2013 ( in termen legal de contestare)
Instanta Curtii de Apel Galati a respins contestatia in anulare ca tardiva, motivand ca am depus-o la tribunalul Braila, si nu la Galati.
 02-12-2013
Craciun Gabriela
Vizitator
Subiect :tatal decedat in 05sept2013 in groapa de 2.50m pod beton, pot ingropa mama peste, mai devreme de 1an

Subiect :tatal decedat in 05sept2013 in groapa de 2.50m pod beton, pot ingropa mama peste, mai devreme de 1an

Fii primul care răspunde

Tatal meu a decedat in 05 sept.2013 si l-am ingropat la 2.50m adancime, cu pod din beton deasupra, la indemnul celor de la administratia cimitirului.
Mama are cancer in stadiu final , descoperit anul acesta in iulie 2013 , la pancreas si I s-au dat 6-7 luni de trait, maxim 1 an.
Asta inseamna ca in dec2013 - ian2014, maxim iunie 2014, sa ne asteptam ca si ea sa decedeze, starea inrautatindu-se deja.
Este legal si ce acte ne trebuie in cazul in care decedeaza, astfel incat sa fim sigure (eu si sora mea), ca nu vom avea surprize neplacute cand va veni timpul s-o inhumam???
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Cu stima,
Craciun Gabriela.
 01-12-2013
mihai mihai
Vizitator
Subiect :refuzarea de a semna o declaratie in calitate de martor

Fii primul care răspunde

buna ziua!acum 3 saptamani am fost martor la un conflict intre mai multe persoane,una din persoane a depus plangere penala si ma propus pe mine in calitate de martor,am fost la politie am declarat cele vazute,dar acum am primit citatie de la sectie sa ma prezint pentru a semna declaratia tipizara,sau ceva de genul pentru a putea da drumul la dosar ,am fost contactat telefonic de un agent!as dori sa ma lamuriti intro situatie! eu nu as mai dori sa particip la proces si la toate cele,sunt student si timpul nu-mi permite,pot sa refuz semnarea acelei declaratii?risc vreo sanctiune in caz ca refuz? pot sa ma retrag bin calitate de martor? multumesc anticipat!
 30-11-2013
caius
Vizitator
Forum : Comercial
Subiect :returnare produse cumparate de la mag. Domo

Fii primul care răspunde

Buna ziua,

In data de 24.11.13 m-am deplasat la magazinul DOMO din incinta Real Aradului sa achizitionez un produs Home Cinema. Am vorbit cu un angajat DOMO ca vreau un Home Cinema cu Blue-Ray. Angajatul mi-a indicat un astfel de produs marca Sony, pe care l-am cumparat, insa ulterior, cand am ajuns acasa si l-am desfacut am observat ca nu este produsul pe care l-am dorit: Blue-Ray si conexiunea ARC.

Pe data de 26.11.13 m-am deplasat la acelasi magazin cu produsul in ambalajul original, pentru a mi-l schimba/achizitiona alt model. Acolo mi s-a spus ca trebuie sa completez o cerere (atasata), pe care am completat-o, iar la insistentele unui angajat de acolo mi s-a cerut sa completez la motivul schimbarii ca l-am primit cadou si nu este modelul pe care mi-l doresc. La momentul acela angajatul DOMO mi-a adus la cunostiinta regulamentul de returnare al produsului, insa acest regulament nu mi-a fost prezentat nici la achizitionare, nici in cutia produsului, nici pe verso la factura.

Mentionez ca aparatul este cumparat pe firma iar firma nu poate oferi cadouri de acest fel.

A doua zi dimineata administratoarea firmei s-a deplasat la magazin pentru a recupera cererea si a scrie motivele adevarate. Angajatul DOMO i-a inapoiat cererea si a fost completata alta, cu motivele reale, cerere care a fost depusa in aceeasi zi, in jurul orei 11.30, insa nu am primit nici un raspuns.

As dori sa stiu cum pot sa ii actionez in instanta sau ce optiuni am ca sa imii recupez bani de la ei ca nu mai vreau sa am de a face cu ei.

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.domo.ro%2Fcomunicate%2FRegulament_Returul_produselor_in_31_zile_27sep11.pdf&ei=NsGZUovWJYiOtQaLvIGYCA&usg=AFQjCNEXpTjdevB7Gc6D0ahi37ml62tvXQ&sig2=-kpH_YEU2iDw-8Il9HJYtw&bvm=bv.57155469,d.Yms
 29-11-2013
ic
Vizitator
Subiect :OMS 1224/2010 VS OMS 1778/2006 VS OMS 1718/2004

Fii primul care răspunde

Privitor la normativul de personal din centrele PRIVATE de dializa, ce OMS din cele 3 se aplica?
Multumesc.
 29-11-2013
catacaty
Vizitator
Subiect :furt calificat

Fii primul care răspunde

Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 1 an şi 4 luni închisoare aplicată inculpatului VOINEA MARIAN SEBASTIAN, în pedepsele componente de 1 an şi 2 luni închisoare, 1 an şi 3 luni închisoare, 1 an şi 4 luni închisoare, aplicate pentru trei infracţiuni prev. de art. 208 alin.1 – 209 alin.1 lit.a,g şi i c.p., şi alin.3 lit.h c.p., cu aplic. art. 320/1 al.7 c.pr.penală şi respectiv, 1 an şi 3 luni închisoare, aplicată pentru infracţiunea prev. de art. 208 alin.1 – 209 alin.1 lit.g şi i c.p., şi alin.3 lit.h c.p., cu aplic. art. 320/1 al.7 c.pr.penală. Înlătură circumstanţele atenuante personale prev. de art. 74 alin.2 c.p., rap. la art. 76 alin.1 lit.b c.p., şi majorează aceste pedepse la câte, 2 ani şi 8 luni închisoare. Conform art. 33 lit.a şi art. 34 lit.b c.p., aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de, 2 ani şi 8 luni închisoare.daca se da la 1 februarie legea, ar putea sa scape? sau macar sa ii mai reduca pedeapsa?
 28-11-2013
Alina U
Vizitator
Subiect :Pot scapa doar cu suspendare pt delapidare?

Fii primul care răspunde

Buna ziua,
Am avut niste probleme la locul de munca in urma carora m-am ales cu dosar penal pt delapidare , fals si uz de fals in forma continuua. Marturisesc ca nu mai am antecedente penale si am recunoscut fapta. Prejudiciul este foarte mare 300.000 ron acesta urmand sa se imparta in prejudiciu real si comision nerealizat (sau ceva de genul) , in urma unei expertize contabile. Va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa nu primesc condamnarea cu inchisoarea si sa scap doar cu suspendarea??? Ce m-ar ajuta in situatia de fata ca sa obtin suspendare???
 28-11-2013
ediangheloiu
Înregistrat: 28-11-2013
Locaţie
Forum : Comercial
Subiect :certificat de producator

Fii primul care răspunde

se elibereaza certificat de producator pentru produse afumate din carne de porc? trebuie aviz obtinut de la o organizatie de profil?
 28-11-2013
Camellia O.
Vizitator
Subiect :Firma in insolventa, refuza sa plateasca salariile restante pe motiv ca nu detine nici un bun.

Subiect :Firma in insolventa, refuza sa plateasca salariile restante pe motiv ca nu detine nici un bun.

Fii primul care răspunde

Stimate domn/Stimata doamna,

Ma numesc Camelia, am lucrat timp de 4 ani la o firma de constructii civile, perioada in care salariile au fost virate mereu cu intarziere.
In ianuarie 2013, firma a intrat in procedura de insolventa din proprie initiativa cu intentia de reorganizare.
In primele luni ale acestui an, s-au virat salarii pentru lunile in curs, relativ la timp, dandu-ne sperante ca firma se va redresa si noi ne vom primi salariile restante care nu sunt putine deloc. In schimb, din luna iulie nu am mai primit nici un ban. Din octombrie am cerut sa mi se desfaca contractul de munca, cu posibilitatea de a lua somaj.
Mentionez ca patronul firmei mai detine o alta firma, firma pt care eu am lucrat. Nu doar eu ci majoritatea salariatilor; o parte eram angajati la o firma, cealalta parte la cealalta firma dar toti am lucrat pt ambele firme, amandoua fiind in insolventa.
De curand m-am adresat administratorului judiciar al firmei cu intentia de a afla cum imi pot recupera salariile neplatite iar acesta mi-a zis ca firma la care am lucrat nu detine nici un bun, aceastea fiind pe cealalta firma si nu are nici bani de incasat in urma lucrarilor executate deoarece si acestea au fost facute tot pe cealalta firma. Asadar, nu am nici o sansa de a-mi recupera salariile. Poate va intrebati de ce am continuat sa lucrez la aceasta firma cand am vazut ca patronul nu isi respecta obligatiile contractuale.. pt. ca am fost dusa cu zaharelul, pt ca patronul inca promite celor care mai sunt angajati la acest moment ca firma isi va reveni si toti salariatii isi vor primi banii (desi curand se va declara falimentul ambelor firme, conform spuselor administratorului judiciar).

Spuneti-mi va rog, considerati ca intr-adevar nu pot face nimic pentru a-mi recupera salariile restante? Firma va intra in faliment si pur si simplu va scapa de datoriile pe care le are fata de angajati?
Va multumesc anticipat pentru atentia acordata solicitarii mele. Sper ca m-am facut inteleasa.

Cu respect,
Camelia
 27-11-2013
ic
Vizitator
Subiect :OMS 1224/2010 VS 1778/2006 VS 1718/2004

Fii primul care răspunde

Care este normativul de personal ce trebuie respectat in prezent in centrele PRIVATE de dializa conform legilor deja mentionate?
Multumesc!
Start 101 102 103 104 Final

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.